Bam! Meer dan 400.000 mensen eisen onderzoek rechtssysteem na dood Anne Faber

Geen categorieokt 18 2017, 12:00
De petitie die gestart is na de dood van de 25-jarige Anne Faber is in slechts een week tijd maar liefst 400.000 keer ondertekend. In de petitie wordt een onderzoek geëist naar het "falend rechtssysteem in de zaak van verdachte Michael Panhuis."
De petitie werd opgestart door een moeder van drie dochters. Vanochtend om 09:45 uur was de petitie 404.801 keer ondertekend door bezorgde en boze burgers. Al deze mensen hebben hun handtekening gezet onder de tekst:

"Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, onder anderen het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring. Tevens eisen wij een onderzoek naar kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht en willen een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek."

Volgende week gaan de handtekeningen vrijwel zeker al naar Den Haag. Ze wil die geven aan Mark Rutte. Een prima idee, alleen is de kans dat hij doorpakt natuurlijk erg klein. Laten we niet vergeten dat dit onder zijn watch gebeurde. Schuld erkennen kan het einde inluiden van zijn nieuwe kabinet... of in ieder geval van de (nieuwe) minister van Veiligheid en Justitie. Laat dat nou precies het tegengestelde zijn van wat Rutte wil.
Minister Stef Blok (van Ruttes nepliberale partij de VVD) heeft al laten weten dat er actie wordt genomen zodat daders niet zelf kunnen kiezen of ze al dan niet tbs krijgen. Dat is een leuke eerste stap, maar meer ook niet. Dit soort moordend tuig hoort de rest van hun leven in de gevangenis te zitten. Niets geen "psychologische begeleiding gericht op een terugkeer in de maatschappij." Ze hebben bij hun geboorte één kans gekregen om een goed leven te leiden, die hebben ze verprutst. Einde oefening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten