Gezellig! Anarchisten slaan rechtse demonstranten weg bij bijeenkomst over hoe racistisch Piet is

Ja, de discussie rondom Zwarte Piet wordt inmiddels ook hardhandig – met vuisten – gevoerd.

In Nijmegen is woensdagavond infoavond over het gruwelijke concept ‘Zwarte Piet’ uitgelopen op een heuze vechtpartij, waar zelfs de politie aan te pas moest komen. Ja, zo diep is Nederland inmiddels gezonken rondom een kinderfeestje.

Anarchistische linksgekkies kwamen die avond samen over hoe ‘racisme op scholen bespreek te maken’. Let wel: dat gaat er dus al vanuit dát Zwarte Piet een racistisch fenomeen is. Niets geen gezonde discussie op scholen over dit thema – voor zover je daarmee het Sinterklaasfeest voor die kinderen niet nóg verder zou vergallen – maar een lesje indoctrinatie. De leerling van nu is immers de DENK- en Artikel1PartijVanSylvanaSimonsZonderNaam-stemmer van morgen, niet?

Om dat eenzijdige verhaal toch nog enigszins te proberen om te buigen in een wat eerlijkere discussie, kwamen leden van ‘Nijmegen Rechtsaf’ op de bijeenkomst af, die georganiseerd werd in links bolwerk De Klinker, een Nijmeegs eetcafé waar je volgens recensies bijvoorbeeld uitstekend veganistisch kunt eten – dat u het weet. Dat werd hen echter niet in dank afgenomen, zo vertelt De Gelderlander:

De rechtse demonstranten wilden hun geluid kenbaar maken. Ze rolden een spandoek uit met de tekst ‘Een kindervriend is geen racisme’ en wilden flyers uitdelen. Ze werden weggeduwd door mensen die bij De Klinker horen.

Ook de groep zelf vertelt hoe het eraan toeging:

Goed, was het het slimste idee om naar zo’n links honk te gaan? Misschien niet. Maar hadden ze er het recht toe? Absoluut. Als er immers door zoveel linkse, Nederland-verachtende types *kuch* Sylvana *kuch* wordt geschreeuwd dat Zwarte Piet racisme is, zal iedereen dat ook gaan geloven als niemand terugschreeuwt. Dat zulke reacties met geweld beantwoord worden, is natuurlijk dieptriest en geeft maar aan hoe links deze discussie wil voeren.

Helaas is het eerder waarschijnlijk dat zulke fysiekere discussies vaker dan minder vaak zullen voorkomen in de toekomst. Met het aanvallen van één van Nederlands mooiste tradities is een hele doos aan Pandora opengetrokken aan felle meningen. Wie van die meningen gelijk heeft laat ik in het midden – al moge het duidelijk zijn waar ik sta – maar aan hen die dit hele gedoe rondom het Sinterklaasfeest zijn gestart, wil ik wel zeggen: jullie worden vriendelijk bedankt voor het nog meer verdelen van dit land, maar niet heus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. denk eens na

  Fascistische links aan zet

  1. hans-e-pans

   Ze gedragen zich volgens de “wet van de sterkste”.

 2. Bloem

  Overeen aantal jaar spreekt niemand meer over Sint Nicolaas en wordt het voor de Islam beledigende kerstfeest aangepakt. Als compensatie wordt het Suikerfeest ingevoerd. Hopelijk met een gewijzigde naam om de diabeten onder ons niet tegen de borst te stuiten. Je geeft ze een vinger en uiteindelijk neemt men de hand

 3. marco1

  Ja zo werkt het in Nederland. Kraaktuig wat nooit iets bijgedrage heeft en zal buiten oop de zakken teren van de belasting betaler mogen het hoogste woord hebben. Hopelijk nemen rechtse demonstranten volgende keer eigen knokploegen mee. Zo lastig kan het niet zijn stonede figuren pak rammel te geven.

 4. Piet Karbiet

  Dit is een achterhoedegevecht. SS heeft verloren.

  1. vikingkiowa

   dus ben je voor behoud van sinterklaas feest ben je gelijkwaardig aan de ss ??..en een achterhoedegevecht ?? ik denk, nee ik weet wel zeker dat jij vroeger een paar pepernootjes teveel op je fontanellen hebt gehad..sterf en bederf vuile landverrader..

   1. PMG

    Waar slaat dit op? Ben je nu voor of tegen Zwarte Piet? Volgens mij snap je niet waar in dit verband SS voor staat.

    1. denk eens na

     Hij is interklaa vergeten

    2. vikingkiowa

     ja fuk it hé , ikke nie snappe nie nee…het woord “ss” gebruiken wanneer links en rechts met elkaar hebben lopen kroelen..zie ik idd “interklaa” even over het hoofd ja…is ongeveer zoiets al “ik gaat ff met de nsb-ers bakkie doen” en dan er van uit gaan dat iedereen weet dat dat dan de Nederlandse Steiger Bouwers zijn ?!..gewoon klaas of s’klaas ..feit ik ben voor dat zwarte piet gezeik, alleen al omdat ik zelf geen negers ken die zich zelf asocieren met zwarte piet .en de meesten vieren ook gewoon ss en zp

 5. fusilier

  Wij stoppen met donaties aan dat linkse werkschuwe tuig ,als wij geen zwarte Pieten meer mogen hebben, spelen wij ook niet meer voor Sinterklaas.

 6. Aemstelbeker

  “Goed, was het het slimste idee om naar zo’n links honk te gaan? Misschien niet.”

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  1. swetsnek

   Tja ik was ook niet zonder honkbalknuppel of ketting gegaan he

 7. Duckday

  Stop de subsidies uitkeringen van zulke mensen Verplicht werken straat schoon houden waar ze wonen Al die onnodige subsidies moeten verdwijnen ook alle toeslagen weg er mee Rond pompen van het geld Recht bijstand zelf betalen Misschien eens collectief aangifte doen tegen die gasten Misschien dat nu ook de wethouders en BURGEMEESTERS MEE GAAN LOPEN ook voorgedrukte formulieren

 8. Parestado4

  Sinterklaas:Sankt Niklaus is een “feest“ dat zijn oorsprong heeft in Beyeren(Duitsland) en is gelateerd aan het kerstfeest.De pieten,dat waren de demonen en dan kwam st Niklaus de Demonen verdrijven en als kinderen onhandelbaar waren of erg stout werden ze symbolisch in een zak gestopt om ze buiten weer vrij te laten .Kinderen waren doodsbang voor de Pieten.Ze waren alleen veilig bij sankt Niklaus en kregen degenen die braaf waren geweest cadeautjes.

  1. DennisEijs

   Nee in vele landen was deze viering, en in ieder land net weer even anders. Dus zo makkelijk is het niet.

 9. Erret67

  Als je als minderheid zijnde in Nederland maar een grote muil opzet, wordt er vaak naar je geluisterd. Of het nu gaat om de beroepsnegers en sympathisanten van Stop Blackface, de links radicale Grauwe Eeuw of genderneutralen; als je aangeeft dat je je gekwetst voelt door iets- of iemand, wordt er door de (lokale-) overheid vaak direct actie ondernomen. En gebeurt dat niet direct, dan doen wat vernielingen, dreigementen of geweld vaak wonderen!
  https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2017/10/27/een-grote-mond-opzetten-loont-in-nederland/

 10. DennisEijs

  Hoezo rechts? Als linksert ben ik gewoon voor zwarte piet. Al die vreemde (flauwe)cultjes die zijn ontstaan, ergeren mij ook.

 11. sjun

  Dit vraagt om een betere voorbereiding van wie ter demonstratie gaan. Kennelijk moet je jezelf kunnen verdedigen tegen lieden die geweld niet schuwen om andere meningen dan de eigen mening tot zwijgen te brengen. Valt de nationale variant van het socialisme toch niet zo ver van de socialistische boom als men het tracht te doen voorkomen door deze naam slechts afgekort te gebruiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.