Haha! Knettergekke NRC: "Oostenrijk stemt voor status-quo, geen winst voor 'extreem-rechtse' FPÖ"

Geen categorieokt 16 2017, 12:00
Als je wilt weten hoe gestoord de NRC is, zoek dan niet verder.
Stel je voor dat je een extreemlinkse krant bent die ziet hoe linkse partijen overal in Europa weggevaagd worden. Hoe zou je daarmee omgaan? Zou je toegeven dat links in de problemen zit, of zou je de werkelijkheid gewoon ontkennen en een fantastiewereld voor jezelf creëren.
Het is duidelijk waar de NRC voor heeft gekozen:
Screen Shot 2017-10-16 at 10.26.25
Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel leugens er in die paar zinnen staan -- en zelfs alleen in de titel. Ten eerste heeft Oostenrijk helemaal niet voor de status-quo gestemd. De conservatieve ÖVP is de grootste en de rechts-populistische FPÖ heeft er maar liefst 6,9 procent bijgekregen, waardoor die partij nu de tweede van het land is met 27,3 procent van de stemmen. Meer dan één in vier Oostenrijkers hebben dus op de FPÖ gestemd. Samen heeft het rechts-conservatieve blok van ÖVP en FPÖ bijna zestig procent van de stemmen in de wacht gesleept. Oostenrijk heeft dus wel degelijk een ruk naar rechts gemaakt.
https://twitter.com/DCorleone63/status/919810557456371712
Ten tweede is de uitslag van de FPÖ alles behalve een tegenvaller -- nou ja, niet voor aanhangers van die partij, misschien wel voor haar critici. Het was vooraf bekend dat Sebastian Kurz van de ÖVP na gisteren de grote favoriet voor het bondskanselierschap zou zijn omdat zijn partij vrijwel zeker de grootste zou worden. De FPÖ zit daar heel kort achter. Dat is geen tegenvallend resultaat, maar precies het resultaat waar de FPÖ realistisch gezien voor ging.
Ten derde, nee we zijn nog niet klaar, is de moderne FPÖ geen "extreem-rechtse" partij, maar een "rechts-populistische partij." Ik weet dat het voor linkse fopjournalisten als De Gruyter moeilijk is om die twee te onderscheiden, maar dat komt niet doordat rechts-populisten daadwerkelijk op nazi's lijken, maar omdat links tuig alles wat ook maar een beetje rechtser is dan Mao Zedong over één kam scheert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten