Hamas verkondigt ook na verzoening met Fatah nog: ‘We gaan Israël van de kaart vegen!’

Daarom is er dus geen vrede, en zal er ook waarschijnlijk nooit vrede zijn tussen Israël en de Arabieren.

In 2005 gaf Israël, als blijk van goede wil, de Gazastrook precies dát waar de Arabieren daar al zo lang om zeuren en moorden: onafhankelijkheid. Het Israëlische leger trok zich terug uit Gaza, waarna de Palestijnse Authoriteit dat gebied helemaal zelf mocht besturen. Het was dé kans voor de Arabieren om te laten zien dat een onafhankelijke Palestijnse staat een succes zou worden, maar helaas: ze bewezen het tegendeel.

In 2007 nam terreurgroep Hamas na een stevige strijd de macht daar definitief over van de iets – maar dan ook iets – gematigdere Fatahbeweging, die tegenwoordig door Mahmoud Abbas wordt bestierd. Sindsdien investeert Hamas elke cent die ze krijgen – en dat zijn er aardig veel – uit landen als Qatar en de Emiraten in wapentuig, tunnels naar Israël en raketten: allemaal in de hoop dat ze een paar joden van het leven kunnen beroven, wat het hoogste doel is voor deze Israël-hatende antisemieten die de Joodse staat nooit erkend hebben.

Deze week gebeurde het onverwachte: Fatah en Hamas bereikten een akkoord over verzoening tussen de twee rivaliserende groeperingen. Dat betekent dat ze gaan samenwerken ‘in belang van het Palestijnse volk’, en geen middelen meer gaan verspillen aan het bestrijden van elkaar. Je zou hopen dat ze die middelen dan eindelijk eens zouden investeren in dat volk dat ze zogenaamd vertegenwoordigen, maar niets blijkt minder waar. In plaats daarvan gaan ze juist extra hun best doen om Israël van de kaart te vegen, aldus Hamas-leider Sinwar:

Jawel: het eindelijk erkennen van Israël en je dan focussen op de échte problemen in de wereld is geen enkele mogelijkheid voor deze terreurgroep die altijd een terreurgroep zal blijven. In plaats daarvan plannen ze alvast de volgende aanslag op onschuldige Israëli’s.

En daarmee gaan ze dus eigenlijk precies doen wat ze al jaren doen: elke rooie cent uitgeven aan verwoede pogingen de enige democratie van het Midden-Oosten te verwoesten. Dat gaat ze – godzijdank – nooit lukken, maar ze zullen het toch proberen. Hoewel waterputten, huizen, scholen, ziekenhuizen en wegen je daarmee óók zou kunnen bouwen, zal hen worst zijn.

Het is dan ook niet voor niets dat een Palestijnse Arabier onlangs nog bij de Verenigde Naties verkondigde dat ‘niet Israël, maar de Palestijnse Authoriteit de grootste vijand van de Palestijnen is’. Hij had het niet beter kunnen verwoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ruth

  Wat een vredelievende mensen zijn dat toch die moslims!!!!

 2. Ruth

  Wat een vredelievende mensen zijn dat toch die moslims!!!! Of niet Guus.

 3. sjun

  Zodra iedereen over de kling gejaagd is daalt de vrede van islam neer. Het is hierom dat het nog maar steeds niet opschiet met de vrede in de wereld. Teveel ongelovigen en munafiqun die menen het beter te weten dan De profeet der Moslims.

 4. denk eens na

  Laat Israel maar ze weten precies wat ze doen in tegen stelling met nederland bewust geen hoofd letter.

 5. Punt50

  Zo lang er booslims zijn zal deze wereld nooit vrede kennen.

 6. Nestor Makhno

  “waterputten, huizen, scholen, ziekenhuizen en wegen” bouwen? . Die vervolgens door Israel weer vernietigd worden. De haven en vliegveld in Gaza gebouwd met o.a. Nederlands belastinggeld vernietigd door israel. In de afgelopen jaren is door Israel voor 76 miljoen Euro aan EU hulpprojecten dor Israel vernietigd. Door wie wordt Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio eigenlijk betaald? Als je het verhaal wel verteld dan wel even naar waarheid en geen leugens. Hamas heeft de algemeen als vrije en onafhankelijke verkiezingen op de Westbank en Gaza in 2005 met overweldigende meerderheid gewonnen. Dat hadden de EU en US niet verwacht. Zij presten vervolgens Hamas om een coalitie aan te gaan met de PLO, die mislukte. Vervolgens heeft de PLO samen met de US en Israel door inzet van generaal Dayton gepoogd de macht over te nemen in Gaza wat mislukte. Sinds die tijd is Gaza’s luchtruim afgesloten, de zee en landgrenzen. Als je het verhaal verteld de Jesus Madureira Porfírio, dan wel even compleet aub. Op fake news en framing zitten we niet te wachten.
  Overigens zal ik van de DDS ook wel geband worden zoals inmiddels al op Elsevier, Joop.nl, de Volkskrant, Trouw, de NRC en Geenstijl. Dat toont de maar zeer betrekkelijkheid aan van de “vrijheid van meningsuiting” in Nederland aan. Je bent vrij te zeggen wat je wilt zolang je maar zegt wat wij willen. Noord Korea en Nazi Duitsland konden het niet beter verwoorden.

  1. Punt50

   Ook goede morgen. Liever geen cent naar PLO/hamas etc. gebied Gaza. Laat ze het daar maar lekker zelf uitzoeken. Zonde van het geld, komt toch maar in verkeerde zakken terecht.

   Hmm, ik zie niet in dat u hiervoor meteen van DDS zal worden geband. Tenminste, zolang u niet de beruchte doperwt bent.

  2. Ritter

   Nestor Makhno

   Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
   https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

  3. Ruth

   Nestor Makhno

   Je hebt het hier over Israël net als of hun de boosdoener zijn, en al die raketten van hamas die tellen niet!al die slachtoffers die gevallen zijn aan Israëlische kant Door het plaatsen van bommen Door hamas het neersteken van willekeurige israeliers dat doet er niet toe zeker!! Ik geef Israël groot gelijk meteen terug slaan.
   En de zogenaamde Palestijnen die weten dat ze elk jaar weer miljoenen binnen krijgen dus die blijven maar Doorgaan.
   Ik snap trouwens niet dat Nederland elk jaar zoveel miljoenen aan terroristen geeft.
   en met dat geld worden raketten en allerlei ander oorlogstuig gekocht.
   ze willen zelf niet in vrede leven met de Israëlieten
   en doen net of Israël het land heeft afgepakt van de zogenaamde Palestijnen.
   een stelletje oplichters en geschiedenis vervalsers zijn het die zogenaamde Palestijnen.

 7. Nestor Makhno

  Ik heb het sterke vermoeden dat Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio een sefardische achtergrond heeft. Maar helaas, helaas, dat is dan ook echt het enige dat hij gemeen heeft met Baruch Spinoza.

  1. buitenbeentje

   solliciteren naar een ban en dan klagen als je geband wordt heet zoiets. Wat heeft de achtergrond van Sybren met de zijn werk te maken? Puur racisme zoiets, maar dan echt.

  2. tomygun

   N,M man man wat een mafklapper ben jij net zo,n eikel als die
   mafklappers op de foto , is daar een zand storm in die ruimte?
   of is dat een boerka voor ( mannen ) schijters dat is de echte mossel .
   Je hebt een brein vol zand zaagsel kan niet want daar heb je boomen
   voor nodig en die moet je eerst planten maar je daar word je moe van
   dus zit je liever in een zandbak .
   Vraag je zelf eens af of jij en je geloofs genoten wel een dak boven jullie
   kop verdienen het enigste wat jullie kunnen is liegen en bedriegen
   met een verhaaltje beginnen op het punt waar het jullie goed uitkomt
   dan lijkt het net echt een slang kan je niks leeren die zoekt enkeld
   een prooi gluiperig ,en dan zeggen dat het niet gelukt is om de macht
   over te nemen wat die mafklappers in geen 100 jaar is gelukt maar
   anders om kan die zandbak in een dag schoon gemaakt worden .
   Maar ja dat gebeurd ( nog ) niet dat is het verschil tussen mensen
   en dieren .

  3. sjun

   Zijn verhaal klopt in elk geval. Vanaf midden jaren zestig van de vorige eeuw is het Palestijnse Volk door de Egyptenaar Yasser Arafat bedacht, vanaf die tijd hebben ze niets opgebouwd, zich als razenden voortgeplant, oorlog gevoerd, de eigen mensen gekoeioneerd en geïndoctrineerd en de rekeningen daarvan aan de wereld gepresenteerd. Geen wonder dat ook Egypte de grens gesloten houdt om geen terrorisme te importeren.

   Die strategie van de baarmoeder is overigens een dingetje van islam. Wie de geschiedenis van Griekenland, Kosovo en Bosnië zèlf bestudeert komt dat issue ook al tegen als vorm van kolonisatie en landjepik. En onlangs kwam het weer aan de orde in het Midden Oosten met de Rohingya kolonisatoren die zelf met intimidatie, afpersing en geweld tegen de oorspronkelijke bewoners van de streek waar ze naartoe gingen begonnen bleken te zijn.

   Libanon blijkt eveneens demografisch volkomen te zijn veranderd sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw. Ook ook in China zien we in het Westen van de provincie Xinjiang voortdurend moslimproblematiek. Er is sprake van een genocide die de Oeigoeren begonnen tegen de etnische Chinezen in Urumqi die wij *om een of andere reden* hier maar niet in het nieuws zien. Wij worden vooral om omkerende zieligheidsverhalen en extra rekeningenparkeerders vergast. DAAROM wordt het de hoogste tijd dat er overal mensen wijzer worden https://is.gd/DxYRqa en maatschappelijke debatten entameren. Want van media en zittende politici moeten we het daarbij duidelijk nog niet hebben.

   Doordat steeds meer mensen hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid gaan nemen en de mensen in hun omgeving persoonlijk gaan voorlichten kan worden voorkomen dat West-Europa het nieuwe Libanon https://is.gd/dIhaIC wordt. Bouw ook mee aan een tot in lengte van jaren leefbaar blijvend Europa waarin de vrijheid van meningsuiting en de veiligheid niet geofferd wordt aan globale bedrijfsbelangen.

 8. Ritter

  Het laat weer eens zien dat het uiteindelijk doel vernietiging van de staat Israel is.

  Omdat er geen oprechte wil is bij de Palestijnen ( en de islamitische gemeenschap in het algemeen) om tot duurzame vrede te komen zal die er dus ook niet komen.

  Bij de teruggave van Gaza hadden de Palestijnen gelegenheid om iets op te bouwen. Maar ze kozen niet voor het bouwen van scholen, infrastructuur, ziekenhuizen, enzovoorts maar voor raketten en tunnels met als doel Gaza te gebruiken als aanvals basis tegen Israël.

  Ondertussen verrijken de leiders van Hamas zich en leven in luxe.
  —————

  Villa’s met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/news/2014/08/villas-met-fitnesscentra-zo-rijk-zijn-de-hamas-leiders-1581458W/

 9. DolleDries

  Halbe –Shell– Zijlstra zou te onervaren zijn. Het tot berckMOES slaan van Ybeltjes in achteraf-fractiekamertjes telt op internationaal vlak niet. Dus komt hij onder curatele van een ‘internationale top-diplomate’ van Djihad66.
  Sigrid Kaag zou minister zonder portefeuille worden. Het Parool duidt haar aan als staatssecretaris, RTL Frits Wester als minister. Anderen als de opzichter van Zijlstra. Zijlstra uithangbord, zij bepaalt.
  Van oktober 2013 tot september 2014 leidde zij voor de Verenigde Nazi’s de ontwapeningsmissie die moest leiden tot de vernietiging van de chemische wapens in Syrië. Daarna vonden nog 33 chemische aanvallen plaats. Sigrid heeft gemeen met Halbe dat ze beiden voor Shell gewerkt hebben, de Oranjes hebben kennelijk behoefte aan twee bewindvoerders voor hun belangen. Voor de kust van Gaza Israël ligt een belangrijk nog te winnen gasveld, Leviathan. Sigrid Kaag mag Israël niet in. Stel je voor; onze minister van Buitenlandse Zaken mag Israël niet binnen.
  Kaag is gehuwd met Anis al-Qaq, voormalig Palestijns ambassadeur en PLO-politicus in Zwitserland, en heeft vier kinderen. Kaag komt uit de kliek van Arafat.
  De tweets van Kaag zijn afgeschermd voor het plebs, dus daar worden we niet wijzer van. Wel van haar optreden in Buitenhof:

  Naast Kaag had Djihad66 nog een andere jihadiste uit de kringen van de Moslimbroederschap in gedachten:
  Dan is er nog oud-diplomaat en arabist Petra Stienen. Nu zit Stienen voor D66 in de senaat. Minpuntje voor haar: ze heeft zich in het verleden wel eens activistisch getoond. En die eigenschap past doorgaans niet bij het diplomatieke toontje dat een minister van Buitenlandse Zaken moet aanslaan. AD >>
  Alsof ‘activistisch’ een beletsel is voor deze islamiste die dag in dag uit de Arabische Lente mochten bejubelen op de nasjonale Pravda.
  Sigrid Kaag was directrice van UNRWA Libanon. Dat is die organisatie die scholen en ziekenhuizen bouwt met het doel dat Hamas (UNRWA Gaza is met UNRWA Libanon ..)  daarvandaan raketten op Israël af kan vuren zodat Israël, als het terugschiet afgebeeld kan worden als schietende op ziekenhuizen en scholen.

  UNRWA is die organisatie die vijfde generatie Paljastijnen nog als ‘vluchteling’ aanmerkt omdat dat zo lekker verdient, terwijl dat voor geen enkele vluchteling ter wereld geldt. UNRWA is die organisatie, terwijl er voor alle vluchtelingen op de hele wereld uit wel 200 of meer landen maar één organisatie is, zich de meeste gelden toe-eigent voor één specifiek anti-semitische bevolkingsgroep.
  Dit is een Islamitisch JihadKabinet.

 10. Ngatimoto

  En wij krijgen een mevrouw Sigrid Kaag als minister die samen met Zijlstra (VVD)
  bij dit soort lieden in bed ligt. ZIJ letterlijk want ze is getrouwd met Palestijn en heeft kinderen van hem.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sigrid_Kaag
  Deze vrouw deugt niet.

  1. sjun

   Wie zijn of haar politieke voorkeur naar D66 laat uitgaan kan zo onderhand als medeplichtig aan terreur in de Levant beschouwd worden. Ook mensen onderin de samenleving doen er goed aan zich eens te orienteren op de politiek van Brusselse zetbaasjes van D66 in Nederland. Een politiek die vooral ten koste gaat van Nederlandse soevereiniteit in eigen land, Nederlands kapitaal en pensioenbelangen van Nederlandse burgers. Door de Oikos van menigeen zonder uitwijkmogelijkhedn wordt vernietigend heengeroeid en de leefruimte in Nederland wordt als het aan D66 ligt even herverdeeld over geoormerkelde binnenkomers die ter misleiding allemaal als vluchtelingen omschreven worden terwijl een deel van hen zich op kosten van de gemeenschap als dramdwingende kolonisatoren en cumulerende kostenposten ontpoppen. Laat niemand nog wegkomen met het verhaal dat hij of zij “van niets geweten” heeft zodra dit voor ieder zichtbaar gestalte krijgt.

  2. Christina

   En ik dacht dat die halve zachte Ploumen erg was, maar we zijn echt van de regen in de drup gekomen met deze minister, wat een ellende is dit kabinet toch!!

 11. Rex Gildo

  Israël heeft zelf Hamas opgericht om verdeeldheid te zaaien onder de Palestijnen.
  Nu er toenadering dreigt te komen tussen de terreurorganisatie en de Fatah-beweging kan de Joodse Staat haar memoires gaan schrijven.
  Met steun van de Libanese Hezbollah en het met kernwapens uitgeruste Iran kan het zionistische land inderdaad van de kaart worden geveegd.
  De enige supporter, United States of America, is vanwege het zwakke buitenlandbeleid jegens het Midden Oosten, waarin partij gekozen wordt voor achterlijke islamitische naties als Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar en dergelijke Emiraten, alsmede de salafistische ‘rebellen’groepen, die in deze regio actief zijn.

  1. corfo

   @ Rex Gildo.
   Uw reactie lezend, dacht ik : Nog heel even wachten dan gooit Israël een atoombom op Israël en zegt dan dat de Palestijnen het deden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.