Held! Soldaat Matthew Cobos ging op vrouw liggen om haar te beschermen in Las Vegas, stopte bloeden met zijn vingers

Deze man is een echte held.

Tijdens de vreselijke massamoord in Las Vegas vielen er verschrikkelijk veel doden én gewonden. Maar, zoals bij elke crisis, waren er ook helden die opstonden en die hun eigen leven in de waagschaal stelden omdat van anderen te redden. Eén van die helden is Matthew Cobos.

Matthew werd beroemd omdat een fotograaf vastlegde hoe hij bovenop een vrouw ging liggen tijdens de schietpartij en haar zo afschermde van de kogels. En dat is niet alles. Tegelijkertijd deed hij zijn handen op haar ogen zodat ze niet kon zien dat mensen om haar heen dood werden geschoten. Hij beschermde haar lichaam én geest dus.

https://twitter.com/CernovichNews/status/915817842561486849

Dat was al heroïsch genoeg, maar Cobos was nog niet klaar. Toen hij de mogelijkheid zag bracht hij haar in veiligheid, waarna hij terug rende naar de plek van de massamoord om nóg meer mensen te redden. Hij gebruikte zijn riem als een tourniquet om het bloeden van mensen te stoppen en stak zijn fingers zelfs in kogelgaten van iemand die was neergeschoten.

Naderhand vertelde Cobos vrienden en familie dat hij “kogels langs zich hoorde en zag schieten, en zelfs voor hem in de grond terecht zag komen toen hij wegrende.”

Ondanks dat ging hij vervolgens terug om mensen te redden. Deze soldaat was in Las Vegas om te genieten, maar toen de knettergekke massamoordenaar Stephen Paddock losging gedroeg hij zich als een soldaat wiens peloton onder vuur lag en deed hij er alles aan om ieder ander te redden — als dat hem zijn eigen leven kostte, zo zij het.

Wat een moed. Wat een held. Ongelooflijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Punt50

  Mooi. Iemand die geleerd heeft het hoofd koel te houden. Een lintje waard!

 2. Guus Geluk

  Hear hear, een moedig mens!

 3. DolleDries

  Beetje vreemd er wordt volop geschoten en iemand staat doorleuk te fotograferen

  1. trampoline

   Zo zijn de tegenwoordige media.
   Niet helpen maar alle risico’s nemen voor die ene foto die veel geld oplevert.

  2. gimmeMystack

   Dat heet propoganda.
   Er waren meerdere schutters.
   Bovendien zijn er meerdere filmpjes online gekomen, vlak na het incident, die vuurmonden vanuit de onderste regionen van het gebouw tonen. De 32e verdieping zit boven 2/3 van het gebouw.
   Heel vreemd dus.
   Bovendien moet op basis van het aantal slachtoffers en gewonden de persoon in kwestie per 1.2 seconde raak hebben geschoten op een verschillend persoon.
   Zeer knap voor een hobbyist zonder enige training.

   Je moet je afvragen wie hier beter van wordt.
   Het doel is te bevolking ontwapenen, en zie wat er nu geroepen wordt. Verban de wapens!

   1. RobertMarsman

    Daar zeg je zo iets . Ik heb een filmpje gezien van een ex militair die dat dus ook al zei. Voor iemand die nog nooit van zijn leven een wapen had aangeraakt is het behoorlijk knap dat hij 58 mensen weet dood te schieten en meer dan 500 te verwonden. Mede door de afstand van dader naar doel waar zeker een 500 meter heeft tussen gezeten. Wil je zo accuraat zijn als deze dader dan moet die getraind zijn geweest.

    Waar ook heel veel vragen oplevert zijn de hoeveelheid wapens die gevonden zijn in zijn kamer. 23 machinegeweren die gemiddeld tussen de 10 en de 40 kilo wegen afhankelijk van het type wapen. Als we nu dus veronderstellen dat ze gemiddeld 10 kilo wegen dan heeft hij dus al voor 230 kilo aan wapens weten binnen te smokkelen.

    Hoe krijg je zoiets binnen? Want wie gelooft dat hij die wapens zomaar even in zijn eentje naar binnen weet te smokkelen. Dat kan toch nooit.

 4. Nederlandse_Patriot

  Een moedig man. Toch vind ik dat er van het hele verhaal rond deze schietpartij geen zak klopt. Hier zit meer achter.

 5. fusilier

  Goede opmerking ,hoe kom je aan zon foto terwijl je onder spervuur ligt?

  1. RobertMarsman

   Nou zo reageren mensen nu eenmaal. Iedereen reageert anders. Kijk eens naar dit filmpje. Vanaf 2.25 minuten. Iedereen is in in paniek behalve een klein groepje mensen die daar gewoon blijven staan alsof er niets aan de hand is. Iedereen rent voor zijn leven behalve dit groepje mensen terwijl de kogels ze om de oren vliegen.

   https://www.youtube.com/watch?v=QuaXRrf8v2A

 6. Babaji538

  Ik vind het jammer, dat mensen tegenwoordig
  dit soort epen moeten vergroten.
  Ik heb het niet nodig.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.