Het #metoo vraagstuk dringt zich ook tot de formatie: heeft Mark Rutte dat wel gevraagd aan ministers?

We hebben al een tijdje te maken met de actie ‘#metoo’, om seksuele intimidatie aan de kaak te stellen. Zoals elk onderwerp dat zich nestelt in het publieke debat en ook nog eens viraal gaat, wordt er overdreven en misbruik gemaakt van een serieus onderwerp en een goede boodschap.

De afgelopen weken is van alles over seksuele intimidatie genoemd en zijn mannen schuldig aan van alles en nog wat en is een goede gezonde vorm van flirten en seksualiteit tussen personen al een vorm van directe of indirecte aanranding. Nu is het onderwerp ook gekropen binnen de formatie. In een interview met RTL in een Facebook-Live sessie (jongens, waarom) werd er gevraagd of Rutte misschien ook gevraagd heeft of mensen binnen de regering zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, in het kader van de #metoo-discussie.

Rutte zei dat hij het daar met zijn nieuwe bewindslieden niet specifiek over heeft gesproken. “Nee, ik heb het daar niet over gehad. Wat ik moet weten, is of er redenen zijn om iemand niet te benoemen.” Hij vervolgde: “Dingen die strafbaar zijn of tegen de wet, dat moet ik weten. Omdat die voor het functioneren van de persoon of voor de ploeg een probleem kunnen worden. Maar ik ga niet op specifieke situaties in.”

Ja, natuurlijk doet Rutte dat niet. Ziet u het al voor zich? Een gesprek waarin iemand uit angst moet gaan uitleggen wat voor seksuele dingen hij of zij wel niet allemaal gedaan heeft. De definitie is nu zo vaag dat het niet duidelijk meer is wat de grens is en wat iemand wel of niet kan doen. Dat moet ook helemaal geen onderdeel zijn van de formatiebesprekingen. Als iemand strafbare feiten heeft gepleegd, dat moet Rutte weten, daar zitten ook strafbare feiten bij met betrekking tot seksuele intimidatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Niet eens aan gedacht! Het is ook wel zo dat zonder die actie zou niemand aan denken.

 2. Dubbele Komma

  Het ziet er naar uit dat de lachende vvd hyena vroeger veel bij zijn partijgenoot Joris Demmink op school zat.

  1. Dubbele Komma

   op schoot natuurlijk.

 3. PMG

  Komt voor in alle lagen der bevolking dus ook in de beste families. De cijfers zijn 1 op 25 kinderen die thuis misbruikt / mishandelt worden, dus met 150 kamerleden hebben we in principe 6 slachtoffers. In het cabinet dus ook vast wel 1. Je kunt ook de kat op het spek binden, tuut-tuut-tuut de groeten en een blauw plek op je billen van Ruud!

 4. Guus Geluk

  Rutte aan aspirant-minister: heeft u op enigerlei wijze een ander seksueel geïntimideerd?

  Nee, natuurlijk vraagt hij dat niet.

 5. Parestado4

  Mie toe?Ach nee hè,daar gaan we weer.USA de god van Nerderland!Spiek je moerstaol idiots!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.