Volgende burgemeester getroffen door kanker: Utrechtse burgemeester Van Zanen heeft prostaatkanker

Volgende burgemeester getroffen door kanker: Utrechtse burgemeester Van Zanen heeft prostaatkanker

De verschrikkelijke ziekte heeft weer een andere burgemeester getroffen met kanker. In Utrecht heeft burgemeester van Zanen zijn werk neer moeten leggen, omdat hij prostaatkanker heeft waar hij voor behandeld moet worden.

Na de verschrikkelijke ziekte en dood van Eberhard van der Laan, weet iedereen hoe zwaar het is om dan nog in een publieke functie verder te moeten gaan. Van Zanen kan geholpen worden en het is te genezen, dus laten we hopen dat het goed komt en dat we niet van nog een burgervader afscheid moeten nemen.

In een brief heeft hij de Utrechtse raad geïnformeerd over de stand van zaken en dat was al in september. Na twee maanden schijnt het beter te zijn om het werk neer te leggen:

Begin september heb ik de fractievoorzitters al geïnformeerd dat er bij mij prostaatkanker is geconstateerd. In middels heb ik besloten in overleg met mijn artsen, tot een operatie. De artsen geven aan dat de kanker lokaal en te genezen is; de vooruitzichten lijken goed. Na de operatie ga ik aan mijn herstel werken en hoop met de jaarwisseling weer aan de slag te kunnen. In goed overleg met loco-burgemeester Victor Everhardt wordt ik op 8 november aanstaande vervangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties