Het regeerakkoord is nog maar een dag oud, maar verzet tegen hoger btw-tarief begint al

Zelfs EenVandaag moet toegeven dat Nederlanders totaal geen trek hebben in de geplande verhoging van het laagste btw-tarief.

Het kan verkeren. Zo melden Rutte en co. heel blij dat ze een regeerakkoord in elkaar hebben gepuzzeld, en zo worden ze al geconfronteerd met verzet vanuit de bevolking. Ja, zelfs het politiekcorrecte, partijkartel-aanbiddende EenVandaag moet toegeven dat eer een verenigd front ontstaat tegen de geplande verhoging van het lage btw-tarief.

Heel gek, maar de belastingbetaler heeft er totaal geen zin in dat hij straks meer moet betalen voor boodschappen zodat hij de staatskas weer eens lekker kan spekken.

Mark my words: ze gaan hier nog héél veel last van krijgen, daar in Den Haag.  Dit kabinet kan denken dat het lekker kan doen wat het wil, maar zo rolt de Nederlandse burger al heel lang niet meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. swetsnek

  hahahahahahah live
  moet je die pechthold horen lullen dat zit in de regering te triest voor woorden wat een lulverhaal

  1. DolleDries

   Ja dat is heel erg.

   1. swetsnek

    Er zijn al een hoop moties uitgevaardigd gaat lekker wat een lachertje deze coalitie die gaan echt het eind niet halen

  2. DolleDries

   Pechtold verklaart: ‘Ik wil net als Johan de Witt tot het einde vechten voor mijn principes en idealen.

   1. swetsnek

    DolleDries
    Heeft ie mazzel wordt niet zo’n heel lang gevecht verwacht ik hahahaha

    1. corfo

     @ swetsnek/D.D.
     Die dwaze Pechtold weet niet eens wie Johan de Witt was.

     1. swetsnek

      nee ignorant dat is ie te dom om voor de duvel te dansen

   2. sjun

    Weet hij ook hoe Johan de Wit is omgekomen? Overigens heeft Alexander P bijzonder weinig gemeen met Johan de Wit en is dit weer een gevalletje van *omkerende* of *nieuwsprekende* associatie. Johan de Wit leverde zijn land niet uit aan een buitenlandse bedisselaar en afromer om zijn eigen politieke carriere te rekken.

 2. DolleDries

  Natuurlijk zijn we nog veel duurder uit, als de kapper 3% omhoog gaat hij niet van 20 Euro naar 20,60 Euro dat wordt direct 21 Euro. En zo gaat het met meer prijzen.

  1. buitenbeentje

   Dat zijn wel dezelfde kappers die op 31 december 2001 18 gulden kostten en op 1 januari 2002 17 Euro 90. Vanzelfsprekend was dat nooit waar, maar sinds die tijd heb ik een kennis die het gratis doet. Natuurlijk zullen de kappers en de horeca voorop staan om de prijzen extra te verhogen.

   Hetzelfde antwoord op de vraag die ik ooit stelde aan een groenteboer, waarom de NL radijsjes in Oostenrijk 42 cent kostten en in NL 72 cent. Antwoord, dat ligt aan de BTW ( die toen in Oostenrijk al 20% was en in NL nog 19%).

   Mensen willen belazerd worden, daarom kiezen ze de bedrijven en politici die dat maar al te graag voor ze willen doen.

  2. Michel69

   @dolledries het is nu al voor veel ouderen niet meer te betalen van de week nog in de rij gestaan bij Deen en had dus een vrouwtje op leeftijd voor me staan en had boter, margarine,melk en nog wat op de baan staan afijn bij afrekenen iets van
   4 euro nog wat was het beste vrouwtje druk aan het zoeken tot ze tot de conclusie kwam dat ze niet genoeg geld had, met een rood hoofd vroeg ze aan de vrouw achter de kassa of de boter er af gehaald kon worden en je kon aan haar ogen zien dat het haar pijn deed…..HALLO RUTTE!!! uiteraard heb ik daarna alsnog het pakje boter betaald en haar een briefje van 20 Euro gegeven en haar reactie onbetaalbaar! en de linkse idioten hier op de DDS maar het beleid van Rutte verdedigen!

 3. HaZ

  De enigen die hier baat bij hebben zijn de banken. En dan heb ik het niet over de ABN-Amro-ING-Rabo etc. maar over de voedselbanken. Die gaan namelijk drukke(re) tijden tegemoet.

 4. henk vintage

  Johan de Witt werd op gruwelijke wijze vermoord.
  Vraagt hij hier nu zelf om en hoort dit bij de D66 plannen voor euthanasie?

 5. swetsnek

  Zo het was weer een mooie soap geloof in dit zootje is bij 0 aanbeland

 6. Bloem

  Net een artikel in Elsevier gelezen http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/roemers-en-wilders-hakken-hard-op-regeerakkoord-549136/
  “Op de vraag van FvD-leider Thierry Baudet waar Pechtold was bij het schrappen van de wet over het raadgevend referendum, antwoordt Pechtold: ‘Op de Stadhouderskamer of in het Johan de Witthuis.’ Baudet: ‘En wat ging er door u heen?’ Pechtold: ‘Ik voelde me Johan de Witt.’ Pechtold verklaart: ‘Ik wil net als Johan de Witt tot het einde vechten voor mijn principes en idealen.” We weten allemaal hoe het met Johan de Wit is afgelopen. Is dit mogelijk een “voltooid leven verklaring” van Pechtold?

 7. Ngatimoto

  Mensen kunnen zich beter verdiepen in wat zij aan energie gaan betalen.
  Vis uw eindafrekening uit de PC en bekijk goed hoe die is opgebouwd.
  De energie zoals gas en elektra kost echt niet veel.
  Maar we worden met z’n allen gepakt met transport, heffing voor milieu en btw.

  1. mening66

   Ja toevallig hebben we eergisteren onze afrekening gehad en de we betalen net zoveel aan de heffing milieu en btw transport kosten als aan het echte gebruik.
   Dus doe maar zuinig voor het milieu en je wordt toch gepakt.
   Dat resulteerde dat al die zgn heffingen mij hebben doen besluiten nergens meer op te bezuinigen.
   Betalen moet je hoe dan ook.

 8. Ruth

  Ik hoop echt dat het kabinet gauw valt, wat een stelletje sukkels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.