Hilarische Partij voor de Dieren wil alleen nog maar ‘biologisch eten in gemeentelijke kantine.’ Maar er is een probleem

Oh ja, en er moet minstens één vlees- en visloze dag komen.

De Partij voor de Dieren in Leeuwarden heeft een heel leuk, creatief idee. De gemeentelijke kantine moet helemaal anders. Vanaf nu zou er alleen nog maar biologisch eten geserveerd moeten worden… en zou er elke week minstens één vlees- en visloze dag moeten komen.

Als je een radicale milieuactivist bent klinkt dat ongetwijfeld als een heel goed plan. Yay, alleen maar biologisch voedsel! Yay, minder vlees en vis! Ge-wel-dig! Eindelijk een plan van aanpak waardoor er minder dieren ‘vermoord’ worden én de natuur ontzien wordt (want: biologisch).

Ja. Helaas is er wel één klein probleem. CDA Tweede Kamerlid Harry van der Molen, die uit Leeuwarden komt en er jaren wethouder was, legt uit:

Er is dus helemaal geen kantine om te ‘hervormen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Henk-Jansen

  Ondanks dat er is Leeuwarden misschien geen kantine is vind ik het helemaal geen gek idee om biologisch en vooral minder vlees te eten. Allereerst natuurlijk door de dierenmishandeling in de bio-industrie, Dieren worden volgepropt met medicijnen, worden in kleine ruimtes gehouden, hebben soms in hun hele leven nog geen daglicht gezien en krijgen totaal niet de mogelijkheid om hun natuurlijke gedrag te vertonen, door landbouwgif worden bodems en drinkwater verontreinigd en gaat de biodiversiteit achteruit en in de tropen worden regenwouden gekapt om veevoer te kunnen verbouwen.

  Maar ik zo wel weer uitgescholden worden door iedereen hier…

  1. Baaz

   Je hebt een punt Henk. Laatst bij Lubach: Niet geen vlees maar minder vlees, al doe je het alleen al omdat de “productie” van vlees enorm veel energie kost. Een koe bijvoorbeeld, die drinkt 100 tot 150 liter water per dag. Er zijn ongeveer 1 miljoen koeien x 100 liter water. Etc…

  2. Two Ravens Black Kettle

   Ik eet nauwelijks vlees
   (kwart principieel/driekwart ikvindhutniezolekker (yeak *uck me innit?)
   BBQ’s zijn wel aan mij besteedt (maar niet voor het vlees)
   Ik ben 100% voor biologisch boeren
   Maar lekker scharrelvlees kost geld
   Centjes
   En dat kan niet iedereen betalen
   Zeker niet wanneer de Overheid alles wegrooft

   Ik ben voor zo diervriendelijk mogelijk vlees
   En daar hoort bij; het niet folteren van dieren vanwege 8e eeuwse religieuze krankzinnigheid

   Maar daar hoor ik -toegegeven muv. de Dierenpartij (maar wat zijn ze stil de laatste tijd !) geen enkele dier’vriendelijke’ linkse partij over.
   Groen Links
   Wat is Groen aan Groen Links behalve vrouwenonderdrukking, massa-immigratie, overbevolking en de islam ?
   Grrrroen Links
   Da’s net zoiets als die corrupte D van de anti-referenda partij D (Was Athene maar vernietigd door Perzië) ’66.

   1. HermanGalle

    Er is geen diervriendelijk vlees, behalve het vlees van een in zijn natuurlijke omgeving levend wezen.

  3. swetsnek

   Nee hoor Henk zit wel wat in wat je schrijft

  4. meijer61200

   Henk -Jansen,

   Niets mis met je stelling hoor. Het is toch niet zo raar dat mensen minder vlees gaan eten. Je vergiftigt jezelf met het vlees uit de helse bio industrie. Vol met allerhande preparaten, groeihormonen, antibiotica. Of zoals recent Fipronil in het kippenvlees. Ik eet sinds jaren maar twee keer per week vlees. En dan wel verantwoord scharrelvlees van een goede slager. Als je toch keer op keer wordt geconfronteerd met die vreselijke dierenmishandeling op tv heb je toch gelijk gegeten en gedronken! Over het Halal slachten wil ik het al helemaal niet hebben. Tegenwoordig zijn er prima alternatieven voor het vergif dat “vlees”wordt genoemd.

 2. Ni28

  Als je uitsluitend vanuit je bureau opereert kunt je weleens naast zitten. Gemeenten kennen dat probleem uit eigen ervaring. Ineens staat er een paal voor je uitrit en zo.

 3. Ni28

  Dat hoeft niet perse Henk-Jansen. Vele ouderen eten al van alles minder omdat Rutte om hun gezondheid geeft en dus hun pensioenen kort. Dat terzijde. Maar ik begrijp je punt, wij eten thuis weinig vlees simpelweg omdat er zoveel lekkere gerechten zijn zonder vlees en groente is gezonder en heel lekker. En af en toe vlees is dan ook weer een traktatie. Maar ik denk dat de echte carnivoren nog altijd in meerderheid zijn en dat zult je wel mogen lezen.

  1. Baaz

   Los daarvan… De additieven die worden gebruikt in de vleesindustrie zijn bovendien buitengewoon ongezond. Denk aan de grote hoeveelheid antibiotica, hormonen en andere stoffen die ervoor moeten zorgen dat het zo goedkoop en ‘lekker’ mogelijk is.

 4. Bloem

  Wanneer alle mensen die net als Henk Jansen denken zouden stoppen met vlees consumeren, zijn we al een heel eind op weg. Het is namelijk erg vreemd en redelijk gewetenloos dat, wanneer je vleesconsumptie gelijk stelt aan dierenmishandeling en jezlf uitlaat als Henk, je überhaubt nog vlees eet.

  1. Henk-Jansen

   Ik stel vleesconsumptie an sich helemaal niet gelijk aan dierenmishandeling. Ik stel alleen de bio-industrie gelijk aan dierenmishandeling. Met af en toe vlees eten is niets mis zolang het dier maar een fijn leven heeft gehad en pijnvrij is geslacht.

   1. Becker

    Bloem leest nooit wat de ander schrijft, Henk. Neem hem niet te serieus.

    1. Floris

     Eens kijken waar ik een vieze smaak van in m’n mond krijg:

     – Van tuig dat na te zijn verbannen gewoon onder een andere naam terugkomt en daarmee dus een elementaire fatsoensregel naast zich neerlegt.

     – Van tuig dat het bestaat om meerdere aliassen tegelijk te voeren. Dat heet valsspelen.

     – Van tuig dat verstoken is van elke vorm van bescheidenheid en zich dagelijks vol van zelfverliefdheid en narcisme op de borst roffelt.

     – Van tuig dat het nodig heeft andersdenkenden onophoudelijk te kleineren en te beledigen.

     – Van tuig dat zijn verlies niet kan nemen (uit megalomanie) en allang weerlegde stellingen steeds maar blijft herhalen.

     Dergelijk tuig, dat niets anders om handen heeft dan hier zitten te trollen, is de plaag van forumland.

     https://www.businessinsider.nl/internet-trolls-get-a-kick-out-of-making-others-upset-for-this-reason-2017-9/?

    2. Bloem

     Dag meneer Dopper. Hoe serieus moeten we u nemen. Beledigen en classificeren is geen argument

     1. Becker

      Bloem, u gaf de woorden van Henk Jansen bewust verkeerd weer.

      Kunnen we van u nog excuses verwachten?

     2. IJscoman

      Bloem, lees het ‘tuig-stukje’ van Floris nog maar eens door: zoals je begrepen hebt gaat het over Becker.

      Becker legt alle elementaire fatsoensregels naast zich neer, speelt vals, roffelt zich dagelijks vol van zelfverliefdheid en narcisme op de borst, kleineert en beledigt andersdenkenden onophoudelijk, blijft allang weerlegde stellingen steeds maar herhalen en is tuig dat niets anders om handen heeft dan hier zitten te trollen – de plaag van forumland.

      Een zieke narcistische psychopaat dus, een eerloos scharminkel zonder eigenwaarde.

     3. Becker

      Rustig maar IJscoman. Als je je op het internet in discussies gaat bewegen mag je uitdelen maar moet je ook tegen een stootje kunnen.

      In jouw geval is het zeer de vraag of je de hitte van de debatkeuken kunt verdragen. Die boosheid is namelijk niet normaal en zeker niet gezond.

     4. IJscoman

      Ik sluit me geheel aan bij de woorden van Floris: je bent het doodschoppen niet waard, minderwaardig stuk vuil.

     5. Becker

      Zullen we hier dan maar bij laten, IJscoman?

     6. IJscoman

      Geen sprake van, smerig stuk vreten. Ook al is dit de tweede keer dat je de witte vlag hijst. We laten het er alleen bij als je op je knietjes nederig je excuses aanbiedt voor al die verzonnen, kwaadaardige, leugenachtige aantijgingen die op niets gebaseerd zijn en als je belooft in de toekomst je smerige leugens achterwege te laten.

     7. Becker

      Ik hijs niet de witte vlag, IJscoman, maar ik vind je bijdragen zolangzamerhand aandoenlijk hysterisch. Dit gestampvoet slaat nergens op en onderstreept slechts dat je onbekwaam bent in de inhoudelijke discussie.

      Ik laat het hierbij. Ik wens je afkoeling toe.

     8. Floris

      Herken in Becker de psychopaat:

      “Psychopaten hebben grote problemen met hun gevoelens ten opzichte van andere mensen en met relaties. Acht van de twintig kenmerken in de checklijst hebben hiermee te maken.

      1) Gladde prater/oppervlakkige charme.

      Het prototype psychopaat is oppervlakkig in het contact met anderen. Psychopaten vertellen vaak sterke verhalen, en proberen zich beter voor te doen dan ze zijn, waarbij ze vaak wel charmant overkomen.

      2) Sterk opgeblazen gevoel van eigenwaarde.

      Het zijn opscheppers die een veel te positieve inschatting hebben van hun talenten en vaardigheden.

      3) Pathologisch liegen.

      Psychopaten zijn notoire leugenaars die er meestal geen enkele moeite mee hebben als ze worden betrapt op een leugen. Ze hebben overal een excuus of reden voor en willen nog wel eens iets op ‘erewoord beloven’, ook al blijkt dat erewoord haast nooit wat waard te zijn.

      4) Gebrek aan berouw of schuldgevoel.

      Psychopaten kennen geen schuldgevoelens of spijt over de dingen die ze anderen aandoen. Ze kunnen zeggen dat het slachtoffer het verdiende of dat het slachtoffer eigenlijk niets bijzonders is aangedaan.

      5) Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.

      Ze zijn niet in staat of niet bereid om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedragingen. Het zijn altijd anderen die de schuld krijgen en anders is er wel een alternatief excuus te vinden.

      6) List en bedrog/manipulerend gedrag.

      Het prototype psychopaat manipuleert en bedriegt anderen en besteedt daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent.”

      http://www.checklijst.nl/psychopaten.htm

      Becker tracht anderen volledig over de rooie te jagen en als dat (gedeeltelijk) lukt treden de punten 4 en 5 in werking. Het eigen wangedrag wordt gebagatelliseerd en de schuld wordt bij de ander gelegd.

      Deze man is een kwaadaardig stuk vuil en gelukkig kan iedereen dat nu zien (voor zover dat al niet allang het geval was). Beukman, die hem altijd steunde, is van het toneel verdwenen en zelfs Guus Gelul zie ik hem geen bijval meer geven.

     9. Becker

      Probeer het los te laten, Floris, het dreigt voor de zoveelste keer op te lopen tot een ziekelijke obsessie.

      Richt je op de inhoud, dit wraakzuchtige trolgedrag maakt je slechts ongelukkig.

     10. Floris

      Becker bevestigt. Wederom de punten 4 en 5.

      Wie denk je nog te kunnen bereiken, psychopatische jakhals?

    3. Baaz

     Vlees is nooit diervriendelijk.

     1. PMG

      Geklets maar let niet op mij en neem nog een blaadje sla, o nee, da´s plant onvriendelijk!

     2. Baaz

      Geklets? Nee hoor. Vlees is natuurlijk nooit diervriendelijk.

    4. IJscoman

     Lafaard Becker vlucht met de staart tussen zijn benen weg. Bang wijf!

   2. HermanGalle

    Ook een fijn leven wil niet voortijdig beëindigd worden voor iets wat je niet nodig hebt.

 5. PMG

  Gewoon vlees, een flinke lap, iedere dag als het kan en van topkwaliteit, dus van runderen die op de vlakte grazen zoals in Texas en Argentinie. Verder 2 tot 3 eieren, echte boter en een flinke plak kaas. Zo langzamerhand zou iedereen moeten weten dat proteien en vet de hoofdbestanddelen van geode voiding zijn. Niks fruit (suiker) en gemodificeerde zetmelen.

 6. corfo

  En dát is nu échte democratie : de mensen dwingen vegetarisch te eten of helemaal niks ! Smerig clubje van mevr. Thieme, wiens partner/echtgenoot als hobby heeft : jagen ! Maar wél diervriendelijk natuurlijk, hij schiet met losse flodders !
  Juist vanavond een heerlijk stuk Oostenrijkse steak gegeten, morgen vermoedelijk een legbatterij-kip.

  1. PMG

   Helemaal goed, het water loopt mij reeds in den bek!

  2. Floris

   Het vlees in Oostenrijk is van veel betere kwaliteit dan hier. In januari mag ik weer los gaan op de Pfeffersteak en Riesenschnitzels! Kan niet wachten…

   En vervolgens van de witte hellingen afsuizen.

 7. Gerlos

  Doet u mij maar een haas biefstuk van 2 ons licht gebakken, en vooraf graag carpacio opgemaakt op een bord. Ik geniet nu al, u ook dier vriendelijke mensen in Leeuwarden.

 8. sally

  Kan t diervriendelijker? Ja, minder vlees eten met z’n allen, ik ben voorstander. Dwz minder varkensvlees. Want zijn we er ons wel v bewust dat voor alle kaas wat we eten een koe of een geit of welk melkgevend dier ook, ieder jaar n kalf moet krijgen om de melkproductie op gang te brengen? Ieder jaar worden talloze dieren geboren puur voor de melkproductie. Bij melk en dus kaas is het vlees van het rund een bijproduct en daar moeten we verantwoord mee om gaan. Dat mag niet verspild worden.
  Minder vlees ja, maar weet wel wat je laat staan.

 9. sjun

  Dat waren ze in al hun actiebereidheid vergeten. Maar geen nood, de huisvlieg heeft dringend behoefte aan een comité ter behartiging van zijn overlevingsbelangen. Dat kan conform de wensen en uitgangspunten vn de partij diervriendelijk vormgegeven worden.

 10. Knopper

  Wat een flauwe kul zeg ,gisteren 30 kilo kalfsvlees in de diepvries gestopt heerlijk van de boer zelf was bij de slacht samen met mijn 3 kinderen ,kijk weet wat je eet zei ik tegen hun , idioot geneuzel om een lekker dier

 11. Knopper

  Ongeveer een jaar geleden ofzo kreeg mijn vrouw een haas voor de auto ,mooie grote ook ik zei geef gas lekker haas ,gelukkig raakte ze hem hij spartelde nog een beetje toen heb ik hem een nekslag gegeven en meegenomen eenmaal thuis zijn jas uitgedaan ingewanden ook was nog warm ,en vervolgens lekker een dagje in het zuur laten trekken ,zo lekker was die heerlijk!!!

 12. HermanGalle

  Nou, mooi! Op zich is het niet zo gek dat de PvdD er van uit gaat dat een gemeentehuis als dat van Leeuwarden wel degelijk over een bedrijfsrestaurant beschikt. Ondanks dat Van der Molen nu triomfantelijk bazuint dat dat niet zo is, blijft de intentie van de PvdD overeind. Alleen biologisch en minstens(!) één keer per week vlees- en visloos. Is voor iedereen – binnen en buiten het stadhuis en voor de dieren, het milieu, de natuur en de planeet – beter.

 13. Babaji538

  De vrouw moet kapot.
  Niet alleen de Bijbel vertelt ons dat.
  Ook de islam.

  We zijn het er allen over eens.
  Een vrouw moet buigen voor agressie.
  Ze mag niet zelf denken, niet schrijven
  of een boodschap uitdragen conform haar idee.

  Een vrouw moet de vernieling in worden gedraaid.
  Houden van is niet bouwen op.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.