ISIS-kindterrorist is helemaal klaar met terreur: “Ik wil een normaal leven als een normaal mens”

De 14-jarige Mohammed weet niet hoeveel mensen hij gedood heeft.

Mohammed was één van de zogenaamde “welpen van het kalifaat”: kinderen die door ISIS geïndoctrineerd worden met het radicaal-islamistische gedachtegoed van de terreurgroep en die vervolgens ingezet worden als soldaten/terroristen. Mohammed zelf heeft behoorlijk wat afgevochten. Veel van zijn vriendjes hebben zelfmoordmissies uitgevoerd.

Nu dat het extremistische nepkalifaat van ISIS nagenoeg vernietigd is kan Mohammed zich losmaken van de knettergekke ideologie van die haatgroep. In gesprek met het Belgische VTM Nieuws doet hij zijn verhaal, legt hij uit wat hij heeft meegemaakt, en vertelt hij wat hij nú wil doen; als 14-jarige ex-terrorist.

Eerst werd Mohammed maar liefst anderhalf jaar getraind door de terroristische organisatie. “Op dat moment werd ik een echte jihadist. Ik werd echt deel van hen, van ISIS,” zegt hij daarover. Hoeveel mensen hij gedood heeft? De jongen heeft geen idee:

“Ik weet niet hoeveel mensen ik met mijn wapen doodde. Mijn wapen was een kalasjnikov. Ik kon mijn hoofd niet omhoog steken om te kijken want dan zou ik een kogel in mijn hoofd krijgen. Je schoot gewoon zo veel je kon.”

Ook vertelt hij dat hoewel hij en zijn vrienden vaak gevraagd werden door ISIS om deel te nemen aan executies en zelfs om zelfmoordmissies uit te voeren weigerde hij dat — zegt hij, of het klopt weten we niet. Hij legt uit:

“Ik was op zoek naar de juiste weg. Maar ik wist niet meer wat juist of fout was. Een auto nemen en jezelf opblazen, is dat juist of fout? Vrouwen en kinderen doden, is dat goed of slecht? Ik zocht naar de juiste weg en ik ben blij dat ik niet heb meegedaan.”

De jongen zit nu in een heropvoedingsinstelling waar experts hun best doen om de hatelijke ideologie die ISIS in deze jongen gegoten heeft toen hij nog heel erg klein was eruit te halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Michael

  Het is verschrikkelijk triest dat kindsoldaten nog steeds bestaan. Barbaarse activiteiten van een barbaarse organisatie.

  Geef die kinderen een kans en haal ze hierheen zou ik zeggen. Maar als se minister dat voor zou stellen kunnen ze vast weer gelijk rekenen op “woede” en een motie van wantrouwen van Geert en co.

  1. Marija

   Je zegt hierheen, waar is hierheen voor jou?

  2. Punt50

   “Geef die kinderen een kans en haal ze hierheen zou ik zeggen”

   Ben jij wel goed bij je knar?

  3. Rosasolis

   @Michael. Beste Michael, dit jongen is geen kind meer. Volgens de koran en de
   islamitische geloof, kunnen jongens vanaf hun 12de jaar van de zorg van hun moeder afgezet worden! Dan worden zij vaak besneden, en dan zijn zij als volwassen man beschouwd. En dan worden zij via hun vader en de mannen van de moskee, uitgezonden om de Jihad uit te voeren. Zij kregen een goedkope plastiek ring dat zou hen verzekeren
   een plaats in het paradijs te kregen als zij voor de heilige jihad zouden gaan vechten.
   Deze jonge mensen moet je niet beschouwen als “kind” soldaten. Omdat zij volgens de
   Islam geen kind meer zijn. Ze zijn zo veel hersenspoeld, en hebben zo veel meegemaakt, dat zij niet zomaar deel kan nemen in een groep van normale Nederlandse jongeren — meisjes en jongens. Hun leven was niet van onze tijd, maar werd beheerst door een zeer primitieve middeleeuwse agressieve religie dat werd geleid door zeer gevaarlijke mannen…toen en nu nog steeds. Daarom geloof ik niet
   dat wij moeten opkomen voor deze hersenspoelde jongens. Of er moet en nieuwe degelijke ontspoeling system komen om een paar van deze jonge terroristen te opvangen, maar ik denk niet dat dit zou kunnen . Totdat Mohammed en zijn vriendjes vertellen hun hele ellendige verhalen, en dan vragen voor hulp, kunnen wij niets voor hen bieden. Zij moeten eerst ontspoeld worden van hun agressieve verleden. Maar ik denk niet dat dit zomaar kan gebeuren, zonder langdurige hulp… Maar wie zou moeten
   opkomen om voor de kosten, om zoveel jonge ex IS strijders te gaan “redden”!
   Want…zou deze jongens ooit normaal, vredelievende burgers kunnen worden?

 2. mening66

  Triest ja, Michael maar tussen al die kind soldaten hoeft er maar 1 te zijn die toch overstag gaat en wél uit frustratie NL mensen vermoord, wat zou jij dán zeggen?
  Er moet daar een oplossing gevonden worden en ze niet hierheen halen.
  Aan dat risico mogen we onschuldigen hier niet blootstellen.
  En Wilders zegt dat ook en terecht!

 3. Ni28

  Geïndoctrineerd op deze jonge leeftijd, daar komt je nooit voor honderd procent vanaf. Een verloren leven tegenover …tig verloren levens, hoeveel weet hij niet eens. Wat is goed en wat is slecht? Geen verschil. Ik herinner mij de worden van Aboutaleb die zei dat de kinderen in hun jeugd ontspoord zijn tot hun tiende jaar verloren zielen zijn.

 4. Bloem

  Iemand die zulke dingen heeft gedaan en meegemaakt kun je toch, hoe treurig ook, nooit meer loslaten op de maatschappij. vroeg of laat komt hij weer in het nieuws, let maar op.

 5. meijer61200

  Mijn grootmoeder zei altijd al; vertrouw nooit een moslim. Misschien is dit kind wel slachtoffer van de haatbaarden van IS, misschien niet… Ik zou het zekere voor het onzekere nemen. Straks laat je hem om humanitaire redenen NL binnen, maar dan komt er ongetwijfeld de roep uit de linkse hoek om gezinshereniging voor dit jochie. Dus papa,mama, 28 broertjes en zusjes, ontelbare neven en nichten. En NL is al een beetje erg vol.
  Lastig dilemma evenzogoed.

 6. corfo

  Héél triest, al die kindsoldaten !
  In dit landje verblijven m.i. reeds voldoende kindparasieten.
  Stuur ze naar een moslimland, daar kunnen ze nog nuttig zijn in kindhuwelijken.
  Waarom nóg meer van dat soort naar Nederland ?
  Maar in den Haag loopt vest wel de één of andere infantiele minister rond die ze hier naar toe haalt !

  1. Michael

   Wat is een kindparasiet?

   1. Becker

    In de ogen van corfo zijn dat slechts kostenposten die we kunnen reduceren door ze onder dwang terug te sturen ten behoeve van kindhuwelijken.

    Dit is het morele niveau wat je hier soms aantreft. Trieste barbarij.

    1. corfo

     @ Gecker.
     Fijn dat jij denkt mijn antwoord te weten.
     Idiote jankbek.

 7. Nasrani

  Tja, gezien zijn leeftijd moeten we als geciviliseerd westen hier wat mee. Wel met tegenzin en groot wantrouwen. Wel kunnen we de hoop uitspreken, samen met Rutte, dat het beter is voor iedereen wanneer ze het kalifaat niet overleven en daar sterven.

 8. Michael

  Iedereen zegt dat deze kinderen alsnog aanslagen gaan plegen etc, maar geen enkel bewijs wordt hiervoor geleverd.

  Waar wel heel veel bewijs voor is, is dat onder de juiste psychologische begeleiding getraumatiseerde kinderen hun wonden kunnen helen en een gelukkige toekomst tegemoet kunnen zien. Ze aan hun lot over laten zonder nazorg zal er nagenoeg zeker voor zorgen dat ze zware problemen gaan krijgen en veroorzaken, of in het westen of in het land van herkomst.

  Als goede nazorg in het land van herkomst kan, dan is dat het allerbeste natuurlijk. Waar dat niet kan zou ik liever die kinderen naar het westen halen en ze de zorg geven die ze nodig hebben, dan te wachten tot ze opgroeien tot de nieuwe leiders van het nieuwe kalifaat in het land van herkomst.

  Het is niet gek dat ISIS is ontstaan in Irak. Daar is een hele generatie kinderen opgegroeid met oorlogstraumas zonder goede nazorg. De perfecte voedingsbodem voor extremisme.

  1. meijer61200

   Ben je familie van Grappenhaus of een wat in de war zijnde Jehova’s getuige? Vang ze daar maar op. NL is vol, en als je dit binnen haalt, komen er hordes broers,zussen, neven en nichten, tantes en omes hier hun handje ophouden, en 6 kamerwoningen opeisen. Vang ze daar maar op.
   S.A.- de vrienden van dikke Willem- heeft buitengewoon veel opvangruimte klaar staan (12.000 compleet ingerichte tenten voor als ze een keer per jaar rond het zwarte steentje gaan hollen) Dat is een betere oplossing.

   1. Michael

    Misschien heb je mijn comment niet goed gelezen. Ze in de regio opvangen is inderdaad het allerbeste. Voorwaarde is wel dat er goede opvang is, intensieve psychologische zorg is essentieel voor deze kinderen. Ze in een tentenkamp opsluiten lijkt me nou niet echt een oplossing, dan stapel je alleen maar meer trauma’s en ellende op deze kinderen.

    1. corfo

     @ Michael.
     Opsluiten in een tentenkamp is de beste oplossing voor dat soort, zij komen uit een leven in een hol, maar jij wilt ze in een “villa” plaatsen ? Dat soort opvangen in de situatie die zij kennen en niet in een “verwen-situatie” brengen.
     En intensieve psychologische hulp ? Er zijn enkele reaguurders die daar zéker voor in aanmerking komen !

  2. IJscoman

   Michael kletst: “Als goede nazorg in het land van herkomst kan, dan is dat het allerbeste natuurlijk. Waar dat niet kan zou ik liever die kinderen naar het westen halen en ze de zorg geven die ze nodig hebben……”

   Hier zien we de mindset van de linkse vol-idioot. Iedereen op de wereld die gehersenspoeld is, getraumatiseerd of de pech heeft in een oorlogsgebied te wonen, hierheen halen voor psychologische hulp als dat daar ter plekke ontbreekt.

   De ‘je bent welkom’ liedjeszanger die zich in zijn gutmenschlichkeit de Moeder Theresa van de hele wereld waant. Michael de Waanzinnige.

   1. Becker

    Dat is niet wat Michael schrijft, IJscoman, lees zijn tekst nog eens na.

    1. IJscoman

     Becker, in de eerste alinea citeer ik Michael letterlijk (copy/paste), en daar ga ik verder op door. Dus hoezo ‘dat is niet wat Michael schrijft’?

  3. Baaz

   Citaat Michael: [i]”Iedereen zegt dat deze kinderen alsnog aanslagen gaan plegen etc, maar geen enkel bewijs wordt hiervoor geleverd.”[/i]

   Dat klopt misschien wel alleen wordt dat bewijs pas geleverd wanneer de aanslag is gepleegd. Dat sommige mensen deze kinderen graag naar Nederland willen halen is geen verrassing, momenteel komen er wekelijks 700 asielzoekers naar Nederland. En volgende weer…

   Het is fijn dat Mohammed wil stoppen met moorden, het is nog fijner dat Mohammed dat in zijn eigen land doet, wij hebben hier al meer dan genoeg Mohammed’s.

 9. nienke

  Hoeveel kinderen hebben er al trauma’s opgelopen? moeten we al die kinderen hier heen halen, laten behandelen door psycholoog, psychiater, enz enz hoeveel moet dat gaan kosten?
  En dan als nog de vraag of ze ervan opknappen.

  1. meijer61200

   Domme trol Becker etaleert weer eens zijn grenzeloze linkse domheid!

   “In de ogen van corfo zijn dat slechts kostenposten die we kunnen reduceren door ze onder dwang terug te sturen ten behoeve van kindhuwelijken.”

   Aldus deze volidioot in een reactie. Kindbruidjes zijn meisjes van een jaar of 8 á 9. Hier hebben jongens helemaal niets mee te maken. Het zijn deze jonge meiden die worden uitgewoond door de barbaren uit de zandbak. Ik vraag me werkelijk af waarom dit mongoloïde type telkens zijn domheid meent te moeten etaleren. Om te kotsen dit linkse uitschot.

   1. corfo

    @ meijer61200.
    Volkomen juist.
    Hij, de mongool Becker zegt : “Het zijn slechts kostenposten die we kunnen reduceren door ze onder dwang terug te sturen enz. enz.”
    Dat zijn NIET de woorden van mij, maar van hemzelf ! Je ziet hier dus duidelijk wat zijn verziekte brein voortbrengt : de meest gore ideeën en gedachten, waarna hij doet voorkomen alsof ik(in dit geval) ze heb gebezigd. Dit is ultralinkse vuilspuiterij, daarmee aangevend dat hij zeer dringend psychiatrische hulp nodig heeft.

    1. IJscoman

     Ja corfo, Becker is een kwaadaardige psychopaat die alles uit zijn verband rukt en mensen constant beschuldigt van zaken waar ze part noch deel aan hebben. Uit goed ingelichte kringen heb ik gehoord dat hij uit een NSB-gezin komt. Dat is iets wat niet geheim te houden is: waarschijnlijk is hij daarvoor zoveel gepest op school dat hij zich getraumatiseerd voorgenomen heeft voortaan op iedereen en de hele wereld wraak te nemen.

     Eigenlijk moeten wij medelijden met hem hebben, maar dat krijg ik maar niet voor elkaar.

 10. Guus Geluk

  Laten we hopen dat hij spoedig tot meer bezinning komt. Triest.

 11. denk eens na

  Af voeren dat tuig. Met 14 jaar weet je gerust wat wel en niet toegestaan is.

  1. corfo

   @ denk eens na.
   Mee eens.
   Ze zijn kennelijk wel “wijs” genoeg om vanaf hun 6de jaar te trouwen, dus waar maken wij ons druk om. Hulp halen in hun eigen land en niet steeds bij ons.

 12. fusilier

  Je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar de oorlog uit een kind halen duurt jaren.

  1. Becker

   En toch is dat onze taak, vind je niet?

   1. Baaz

    Gutmenschen hebben die overtuiging. Gutmenschen denken dat ze de wereld moeten redden. Nu het beter gaat met de walvissen gaan zij zich richten op vluchtelingen.

    1. Becker

     Barmhartigheid jegens de medemens is Gode welgevallig.

     En daar doen we het toch voor?

     1. Baaz

      Een gezin stopt gezin te zijn als het niet meer in staat is haar deuren voor gasten te sluiten en het gezin-zijn in besloten kring te vieren. Hetzelfde geldt voor een land.

      Wekelijks komen er 700 asielzoekers ons land binnen. Volgende week weer…

     2. Guus Geluk

      Exact.

   2. IJscoman

    Nee, achterlijke debiel. Dat is onze taak in het geheel niet. Nooit.

    Ik vergat even dat Becker ook een reli-idioot is. Ach ja, zo kennen we hem natuurlijk ook ….http://www.wimhutten.nl/blog

    1. corfo

     @ IJscoman.
     Laat lullen dat gedrocht !
     Ik heb in m’n leven vele dwazen meegemaakt, ik werkte o.a. bij Justitie (!!!) maar een mongool als deze kende ik nog niet ! Je zult toch maar een kind van zo’n gehandicapte zijn, of, nóg erger, z’n echtgenote !
     Ik zou ogenblikkelijk een naamsverandering aanvragen.

 13. Ni28

  Laat dat kind door Dopper adopteren. Het is dan wel van de regen in de drup.

 14. Ni28

  Gutmenschen zijn een ramp voor gewone mensen.

 15. fusilier

  Misschien lukt het de oorlog uit een kind halen, maar dan zonder het verderfelijke gedachten goed van de islam. Kijk maar naar de hitlerjugend van vroeger, en kijk maar naar Duitsland nu , het zit gewoon in de genen.

  1. denk eens na

   Darwin geen speld tussen te krijgen

 16. Christina

  Mensen die vinden dat we dit soort `kinderen`hierheen moeten halen zijn echt niet goed bij hun knar!!
  Laten die gastjes maar opgevangen worden door een of ander islamitisch land, wat moeten we met dit soort `kinderen`, dit zijn lopende moordmachines en zeker als ze naar het westen komen, wat helemaal niks is in hun ogen!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.