Israëli wint judo-toernooi in Abu Dhabi, maar antisemitische organisatie toont vlag niet en speelt volkslied niet

Antisemitisme komt voor in verschillende vormen, maar in het Midden-Oosten zijn zelfs sportorganisaties – zogenaamd bewegingen voor meer tolerantie – niet immuun voor jodenhaat. Zie onderstaand pijnlijk filmpje, van hoe een Israëlische atleet het toernooi wint, maar zijn vlag niet te zien krijgt en zijn volkslied niet gespeeld wordt. Walgelijk.

Dezer dagen wordt in Abu Dhabi het zogenaamde Abu Dhabi Grand Slam 2017 gehouden, een judotoernooi waar judoka’s van over de hele wereld een potje gaan matten om te zien wie de Japanse gevechtssport het beste beheerst.

En wie was er dan de beste? Nou, dat bleek dus een Israëli te zijn. En dát ligt een beetje lastig in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten waar ze nogal een hekel hebben aan joden en de joodse staat. Nou goed, omdat het sport was en er een beetje internationale druk werd gezet mochten de Israëli’s wel deelnemen aan het toernooi, maar hun eigen vlaggen of volksliederen mochten ze gewoon thuis bij de menora laten liggen.

Het resultaat is dus bovenstaand filmpje waarin keurig de vlaggen van Azerbeijan en Rusland prijken, maar de witblauwe tweekleur van Israël ontbreekt.

De Azerbeijaanse en de Russische vlag... en in het midden de judovlag ter vervanging van de Israëlische vlag. Triest.
De Azerbeijaanse en de Russische vlag… en in het midden de judovlag ter vervanging van de Israëlische vlag. Triest.

Ook het volkslied van Israël klinkt niet. Kortom: ondanks dat de beste jongeman het toernooi op zijn naam heeft geschreven, wordt hij bij de medaille-uitreiking toch nog even vernederd. Vanwege zijn afkomst.

Respect voor het feit dat deze heldhaftige sporter toch gewoon blijft staan en ondanks dat in plaats van de Hatikwa de klanken van het internationale judo-lied klinken, zingt hij toch uit volle borst zijn volkslied dwars door de muzikale vernedering heen. Bij wijze van middelvinger richting de antisemitische Arabieren die hem zijn overwinning, zijn volkslied, zijn vlag en zelfs zijn land willen afpakken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. dark hole

  Selectieve verontwaardiging heb je in vele vormen, soorten en maten…vooral de redactie van DDS is niet immuun voor dit fenomeen. Dat wordt elke keer weer pijnlijk duidelijk als ze helemaal los gaan zodra ze een pro israel standpunt in kunnen nemen. Walgelijk.

  1. kapitein

   dh, word het geen tijd dat jij in een zwart gat verdwijnt ???

  2. IJscoman

   Dark hole heet zo omdat hij zich het liefst van achteren laat nemen: een Palestijnse homo die nog in de kast zit.

   1. corfo

    @ IJscoman.
    De figuur “Dark hole” is kennelijk op z’n achterhoofd gevallen volgens een vlog-parasiet. Die parasiet heeft e.e.a. onderzocht en komt tot de conclusie dat iemand die op z’n hoofd is gevallen zéér grote kans maakt om homo te worden.
    Nou ja, weet die parasiet veel ?
    Voor het land Israël stelt dit hele gebeuren niet erg veel voor : een protestje hier of daar en klaar is Keesje; een land bestaat uit méér dan een vlag en een volkslied.

 2. Floris

  Dark hole is een Israëlhater. Zou hij ook antisemiet zijn?

 3. dark hole

  @ die paar mafklappers die op mijn constatering reageerden….een juiste constatering – lees alle berichtgevingen er maar op na, maar dat geheel terzijde. Uw/jullie reacties zijn op aannames/veronderstellingen/vooroordelen en meer van soort losse flodders….Het valt kennelijk niet mee om na te denken…oh ja natuurlijk…daar heb je wat hersencellen voor nodig 🙂

  Speciaal @ Florisje : “Dark hole is een Israëlhater.” Hilarisch als het niet zo sneu zou zijn. Standaardreactie [of in met het gevalletje floris…een standaard erectie ] om gelijk anti-semi te roepen. Wonderlijk om te zien hoe de IS van rael bijna iedereen bij de kloten heeft en dat ze zonder persoonlijke betrokkenheid gelijk anti-semi roepen. Throw a carrot in the bin and the prison runs all by itself 🙂 P.A.M.F.

  1. Floris

   Dark hole voerde laatst Norman Finkelstein op als bron. Dan ben je goed de weg kwijt.

   1. dark hole

    florisje florisje….wat ben je makkelijk…gaat het je daarom…even vlot een ruft laten in de veronderstelling dat je een intellligente opmerking hebt gemaakt.

    Als je volledig zou zijn met ruften…je weet wel… even flink doorpersen…dan had je ook vermeld dat dhr Finkelstein zelf Joods is…zijn ouders een aantal KZ’s hebben overleefd gedurende WOII..dat dhr Finkelstein..als Jood…en buitengewoon hoogleraar een kritisch geluid laat horen m.b.t. WOII…maakt hem natuurlijk, om even met een aantal woorden van uw mederufters te spreken, een vieze palestijnse israelhatende antisemitische parasiet.

    Oh wacht…dat kan natuurlijk niet…das nou jammer…want je kunt een jood met ouders als holocaust slachtoffers natuurlijk geen antisemiet noemen, of palestijnse homo, of wat dan ook.

    Gelukkig is daar ook een oplossing voor, althans dat vindt een select clubje soortgelijke randdebielen, je noemt een kritische jood met academische achtergrond….yes wait for it….een zelf-hater. Het is is om te janken zo hilarisch. Alles met het devies; We dulden geen kritiek dus we laten de onnadenkende florisjes etc voor ons de kooltjes uit het vuur halen. Mooi staaltje en voorbeeld van massapsychose.

    Nou florisje…had je verder ook nog iets zinvols te zeggen…of mogen we ons verheugen op een volgende ongecontroleerde orale ruft uwerzijds 🙂

    1. Floris

     Dacht jij dat ik niet wist dat Finkelstein een jood was?

     Hahaha.

     En inderdaad: een weg-met-ons zelfhater. Hem werd de toegang tot Israël ontzegd. Dan moet je het wel héél erg bont maken.

     “Mocht Finkelstein een vurig verdediger zijn van Israël dan zouden zijn uitspraken te begrijpen vallen. Maar Finkelstein heeft een stevige carrière in het demoniseren van Israël. Hij omschreef Israël ooit als een “satanische staat”, beschuldigde het land er van om Palestijnen in “getto’s” op te sluiten en verheerlijkte de militaire aanvallen van Hezbollah tegen Israël als een “zege van de vrijheid en een zege voor de vrijheid”.

     http://joodsactueel.be/2013/06/24/norman-finkelstein-gooit-stok-in-het-hoenderhok-van-het-anti-israelkamp/

    2. Floris

     Finkelstein:

     “Israel is een crimineel en oorlogszuchtig land, dat voor de lol Palestijnse en Libanese burgers doodt en iedere paar jaar een nieuwe oorlog begint om te laten zien wie er het sterkst is. Het land is losgeslagen en de internationale gemeenschap laat het gebeuren, uit schuldgevoel over de Holocaust.”

     http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/10/19/norman-finkelstein-maakt-een-karikatuur-van-israel-1/

     De man is volkomen van de pot gerukt.

     1. Becker

      Toch is feitelijk weinig in te brengen tegen de bewering van Finkelstein.

     2. Floris

      Ach gut, Dopper vindt ook dat Israël voor de lol burgers doodt.

      Ga eens gauw terug in je kelderkast, autistje.

 4. Ruth

  Er zijn ook Joden die de weg kwijt zijn onder andere dhr. Finkelstein.
  En dark hole dus jij vindt het niet schandalig dat men het Hativka niet wilde laten horen en geen Israëlische vlag wilden tonen.
  Ik persoonlijk vind dat islamitische landen die zich zo onsportief gedragen, uitgesloten moeten worden van deelname aan kampioenschappen van iedere tak van sport.
  En waar blijven de andere landen geen 1 land protesteert.
  Een ieder die deze actie goed keurt, moet maar eens goed zichzelf gaan inspecteren.

 5. Babaji538

  Sportief.
  Als het leven in dienst heeft gestaan
  van één wedstrijd.
  Petra Hermans

 6. Babaji538

  Een levenlang getraind, om door
  jouw medemens te worden vernederd.
  Wat een prestatie.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.