Ja hoor: ISIS-meid Laura H. mag van het OM Nederland weer vrolijk onveilig gaan maken

Alleen in Nederland.

Het is (wederom…) een trieste dag voor de Nederlandse rechtvaardigheid, voor zover die nog bestond hier. Vandaag is de zoveelste dag waarin de daden – en het lot – van jihadbruid Laura Hansen besproken worden voor de rechter. Mevrouw vond het destijds leuk om met haar geliefde Ibrahim I. richting ISIS-gebied te verkassen, om daar fijn mee te helpen aan de jihad. Leuk, maar blijf dan ook alsjeblieft daar.

Het liep helaas anders: het werd mevrouw te heet onder de voeten, waarna ze zich liet ‘redden’ naar Nederland. Nu zegt ze opeens spijt te hebben, niet meer moslima te zijn en, het krankzinnigste van allemaal: eigenlijk helemaal geen jihadistische plannen te hebben gehad. Het zou allemaal de schuld zijn van haar echtgenoot, die overigens nog steeds in Syrië zou zijn en dus gek genoeg niet hier kan zijn om dat te ontkennen of bevestigen. Eerder vandaag beweerde ze nog dat haar man niets liever wil dan een aanslag in Nederland plegen, maar dat ze niets weet van islamistische terreurplannen en dergelijke. Allemaal erg logisch en samenhangend dus.

Het moge duidelijk zijn: dit is iemand die nooit had mogen terugkomen naar ons land, en nu ze hier dan toch is alleen nog in een cel zou moeten wonen. Geradicaliseerd is mevrouw immers zeker weten: je gaat simpelweg niet voor je plezier naar het fopkalifaat om daar met je haatbaard van een echtgenoot een streng islamitisch gezinnetje te stichten. Ze zegt zelf ‘gederadicaliseerd’ te zijn, maar zoals Jason Walters, ex-lid van de terroristische Hofstadgroep onlangs nog zei: het is vrijwel onmogelijk om radicalisering weer terug te draaien, tenzij je dat écht heel graag zelf wilt. Of dat hier het uitzonderlijke geval is, is nog maar de vraag: de kans is veel groter dat ze hierheen is gestuurd om de droom van haar man in vervulling te laten gaan.

Hoe dan ook: het OM lijkt voor de softe aanpak te zijn gegaan. Ze hebben vandaag weliswaar 35 maanden cel geëist – waarvan tweederde, 24 maanden, voorwaardelijk… – maar zelfs als ze dat zou krijgen zou ze vrijuit gaan: mevrouw heeft die tijd namelijk al uitgezeten in voorarrest. In het ergste geval krijgt ze dus een strafblad, maar is ze daarna vrij om morgen ergens in Nederland een bloedbad aan te richten.

Het probleem hier is niet eens de vraag of ze schuldig of niet is: misschien is ze inderdaad teruggekomen op haar radicale ideeën. Het kan: dat laat ik aan de rechters over. Veel erger is dat het OM kennelijk wel gelooft dat ze schuldig is – anders zouden ze geen cel eisen – maar dan alsnog met zo’n belachelijk lage strafeis komt. Het toont maar weer eens aan dat zelfs veroordeelde jihadisten er met een minimale straf vanaf komen, in plaats van dat we ze óf een enkele reis terug naar hun beloofde kalifaat geven, of levenslang laten wegrotten op een plek waar ze ons niet kwaad kunnen doen. Maar 35 maanden die in de praktijk nul zijn: dat is echt een lachertje waar je van moet huilen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. denk eens na

  Eindelijk ik heb dopper zijn id gekraakt .hij heet eigenlijk willem geen balls.OK hij is van adel en woond in den dolter of zoiets

  1. marco1

   Willem geen Balls, dat is een rare achternaam.

 2. Punt50

  Ja hoor dit soort landverraders laten ze hier weer gewoon los rond lopen. Hier in Nederland kan toch gewoon alles. U weet wat ik ga zeggen, tegen de muur ermee en de Punt50 warm maken.

 3. trampoline

  Ja hoor; totdat Laura net als de moordenaar van Anne Faber buiten het oog van Justitie toch iets uitvreet en Justitie dan achteraf zegt dat Laura helaas toneel heeft gespeeld maar dat ze daar met de huidige wetgeving niets aan konden doen.

  Ik hoop maar dat ik ongelijk heb. “Wir haben es nicht gewusst” is de smoes die veelvuldig op Justitie van toepassing is.
  En zich natuurlijk maar afvragen waarom geen hond nog vertrouwen in Justitie heeft.

 4. Ruth

  Opsluiten dat mens levenslang, ze was vrijwillig vertrokken naar het kalifaat zette zelfs het leven van 2 kleine kinderen op het spel.
  en dan achteraf zielig lopen doen.
  rot op met dit soort tuig geef haar maar een enkeltje terug, voordat we het weten heeft ze stille cellen hier opgezet en als dat zo zou zijn wast het rechtssysteem hier de handen in onschuld.

 5. Ni28

  De genocide vrouw komt dus nu vrij na een lichte straf.

 6. meijer61200

  Heeft ze al een eis tot schadevergoeding ingediend wegens aantasting eer en goede naam? Zou me niets verbazen. Wat een land….

 7. nienke

  Och och wat een land, deze vrouw lacht zich dood de ned. staat heeft zich weer laten manipuleren door een vrouw waar de zieligheid van af druipt en zij wordt nu gekoesterd en mag in Ned. blijven.
  Wat een zwak en onnozel stelletje die hier weer in trappen.
  En straks op vacantie naar manlief ze mist hem zo.

 8. Blue monday

  Een onnozel wicht, verblind door de liefde van een heel fout vriendje…
  het zou kunnen.
  Hoe oud is ze? 18, 20?

  In ieder geval heeft ze van vadertje staat een flink pak billenkoek gehad.

  Hoe verwerpelijk, stom, dom en achterlijk ook….denk dat ze wel wat geleerd heeft.

  Wie weet gaat ze ons nog vertellen hoe erg het allemaal wel niet was, wordt ze ineens zomaar de held van DDS.

  1. Jormungandr

   Werk jij ook voor het OM?
   Het valt mij op dat als ze hier zeggen dat de hemel blauw is.
   Jij gaat vertellen dat het eigenlijk rood is.
   Ben je dan Dom, Dwars of gewoon strontvervelend?
   Ga ergens anders lopen trollen paardelid.
   Ik ga maar eens goed uitzoeken wie jij bent. Ik vindt je wel.

 9. @Supermaharadja

  Jemig de pemig wat voor rechters hebben we hier toch?….het begint nu echt wel clowneske proporties aan te nemen hier in NL

 10. A3aan

  Als je haar foto ziet denk je dat zij de maagd maria is maar ondertussen…

  Máár,: “Succes voor Omtzigt: Raad van Europa noemt ISIS-strijders plegers van genocide, en roept VN op hen te vervolgen”. Dus, werk aan de winkel.

 11. Leolion

  In de DSM V noemen ze dit nu een theatrale persoonlijkheidsstoornis, zit in cluster B, vlak bij psychopathie. Deze vrouwbeesten zijn meesteressen in een spontane traan, een lieflijk lachje en een nat geslachtsdeel. Daardoor dankzij de zorgzame vaderfiguren bij zorg, justitie en rechterlijke macht gevrijwaard van vervolging en de gemeenschap is weer, net als bij Michael P., het haasje en de mannelijke slachtoffers de lul!

 12. Ruud562

  Rechtelijke én beleidsmatige macht hier is totaal verziekt door complete politiekcorrecte, geestelijke blindheid c.q. waanzin en verachtelijke deugheid!

 13. Babaji538

  Je kunt je natuurlijk overal goedkoop
  vanaf proberen te maken.
  Petra Hermans

  1. Siemien

   Vaginamonoloog: overal goedkoop..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.