Bam! VS stappen uit UNESCO om sterk anti-Israëlische houding

Geen categorieokt 12 2017, 20:00
De antisemitische UNESCO heeft vandaag een zware klap te verduren gekregen: misschien is het eens tijd voor ze om hun beleid te gaan heroverwegen.
Het is dan eindelijk zover: de Verenigde Staten hebben het helemaal gehad met de nooit-veranderende houding van UNESCO, de VN-organisatie die zich eigenlijk met dingen als cultuur bezig zou moeten houden. Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken maakte donderdag bekend dat ze er dan ook per 31 december 2018 uit zullen stappen: dat lijkt nog even te duren, maar dat zullen ze daar zeker al gaan merken en rekening mee moeten houden.
De VS betalen immers een groot - veel te groot deel zelfs - van het budget van UNESCO, net als dat ze dat bij vrijwel alle andere VN-verkwistingsclubjes doen. Nou, ze zullen het dan binnenkort zonder moeten doen.
Waarom? Heel simpel: UNESCO is tegenwoordig uitgesproken anti-Israëlisch, in plaats van onpartijdig en objectief. Oké, dat geldt eigenlijk voor de hele Verenigde Naties wel: als je bedenkt dat er vorig jaar meer moties tegen Israël zijn aangenomen dan tegen alle schurkenstaten bij elkaar (en dat is dus inclusief landen die hun eigen bevolking zwaar onderdrukken en uitmoorden als Syrië, Noord-Korea en Venezuela), wordt die Israëlhatende houding wel duidelijk.
UNESCO wist het echter nog bonter te maken: men nam daar een jaar geleden een motie aan die Jeruzalem, de ondeelbare hoofdstad van Israël, formeel islamiseerde en kenmerkte als Arabisch erfgoed. Gekker wordt het natuurlijk niet... of toch wel? Delegaties van Arabische landen in de VN doen er namelijk alles aan om elke vergadering - of het nou over geopolitiek, klimaatgekte of olijfolie gaat - te doen uitlopen op een haatspeech over de enige democratische staat van het Midden-Oosten. Vorige maand nog werd een halve vergadering volgepraat over hoe vreselijk Israël wel niet zou zijn voor de Palestijnen - wat overigens op geniale wijze onmaskerd werd als onzin door een gastspreker van UN Watch, die duidelijk maakte dat Hamas en Fatah de enige echte vijanden van Arabieren in Israël en de Palestijnse gebieden zijn. Niet dat dat die antisemieten weerhoudt volgende keer weer hetzelfde te doen, natuurlijk.
Staat anti-Israël dan altijd gelijk aan het zijn van een antisemiet? Neuh, in theorie niet: je kunt prima kritiek hebben op de Israëlische regering zonder meteen iets tegen Joden (en joden) te hebben. Helaas gaat het in de praktijk vrijwel altijd hand-in-hand: men heeft niet iets tegen de Israëlische regering om wat ze doen, maar om wie er in die regering zit: Joden dus. En die kunnen voor deze partijdige kliek die UNESCO heet nooit wat goed doen. Prima beslissing dus van die Amerikanen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten