UNESCO neemt resolutie aan om Jeruzalem te islamiseren: Klaagmuur wordt “Al Buraq Plaza”

Het VN-orgaan wil de Joodse identiteit van Jeruzalem ondermijnen.

Dat de VN niet altijd het beste voorheeft met Westerse landen, wisten we al. Zo eiste de internationale organisatie onlangs dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft. Maar de VN bemoeit zich nog wel het meest met Israël. Op werkelijk alles wat de Joodse staat doet, heeft de VN kritiek. De VN-Mensenrechtenraad, waar nota bene Saoedi-Arabië voorzitter van is, neemt elk jaar meer resoluties aan tegen Israël dan tegen welk ander land dan ook. Inderdaad: dictaturen als Noord-Korea, Soedan of Eritrea krijgen minder kritiek dan de democratie Israël. Allemaal dankzij de lobby van Arabische landen, die Israël nog steeds als vijand beschouwen.

Arabische landen hebben besloten om de strijd tegen Israël nu niet alleen via de VN-Mensenrechtenraad te voeren, maar ook via het culturele VN-orgaan UNESCO. In een resolutie, ingediend door onder andere Algerije, Qatar en Soedan, krijgt Israël er flink van langs. Zo wordt het land beschuldigd van het ‘bestormen’ van de Al Aqsa moskee en het beperken van de religieuze vrijheid van moslims aldaar.

Dat slaat helemaal nergens op. Israël doet er juist alles aan om islamitische gelovigen te respecteren. Joden mogen niet eens bidden op de Tempelberg om de religieuze gevoelens van moslims niet te kwetsen. Het is dus de wereld op zijn kop om te stellen dat Israël de heiligheid van islamitische plaatsen niet zou eerbiedigen. Maar dat was nog niet eens het ergste aan de resolutie: de Joodse identiteit van Jeruzalem wordt namelijk stelselmatig ontkend in het document. De Tempelberg, een heilige plaats voor Joden, wordt alleen bij de islamitische naam genoemd: “Haram al Sharif”. Ook het plein bij de Klaagmuur, waar duizenden Joden dagelijks bidden, wordt slechts bij de islamitische naam genoemd: “Al Buraq Plaza”.

UNESCO doet dus net alsof Joden geen enkele religieuze band hebben met Jeruzalem en stelt dat de identiteit van de stad vooral islamitisch is. Alle Joodse heilige plaatsen worden in de resolutie geïslamiseerd. Natuurlijk, het kan best zo zijn dat ook moslims een band hebben met deze plaatsen. Maar het is bizar en eenzijdig dat de islamitische naam wél wordt genoemd terwijl de Joodse namen van deze plaatsen worden verzwegen.

Je zou verwachten dat zo’n belachelijke resolutie met een overgrote meerderheid van stemmen zou worden verworpen. Maar nee: de resolutie werd aangenomen met 24 stemmen vóór, 6 stemmen tegen en 26 onthoudingen. In de tabel hieronder is weergegeven hoe elk land stemde:

14642320_10154057313541317_276137331915840002_n

Nederland was dus één van de zes landen die tegen stemden, samen met Estland, Litouwen, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Andere EU-landen zoals Slovenië, Spanje, Zweden, Italië, Frankrijk en Griekenland kozen ervoor om zich te onthouden van stemming. Lekker laf! Gelukkig koos Nederland ervoor om in dezen aan de goede kant van de geschiedenis te staan, chapeau!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Timo

  De VN is een criminele organisatie die opgedoekt moet worden.

 2. Ni28

  De VN moet herzien worden want er zitten te veel schurkenlanden in die de boel besodemieteren. De islam krijgt daar te grote woord en het wordt wat hun betreft steeds meer, meer in plaats van minder, minder.

 3. Sniper666

  Wie neemt de VN nou nog serieus? Het is een volkomen overbodige organisatie. Opvreters zijn het.

 4. Niek

  Dus toch nog goed nieuws van NL. Wow en een van de weinige tegen deze muzzelmandomkoppenantidemocratie-stemmers!

  VN en Unesco, linkse bilderberg elite, vrijmetselaars. Ze proberen het altijd weer.

 5. van Urk

  UNESCO is een van de grootste wangedrochten dat ooit door de duivel is neergezet. Deze organisatie is geen haar beter als het Duitse nazisme dat de Joden van al hun identiteit wil ontnemen. Meer dan 3000 jaar Joodse geschiedenis van Israel wordt in een klap vernietigd door de leugens van de islamieten. Al Buraq Plaza, genoemd naar het paard waarmee Mohammed naar Jeruzalem zou zijn gevlogen en daarom is de islam zogenaamd onlosmakelijk van Jeruzalem. Alleen is het een idiote fabel omdat Mohammed nog nooit in Jeruzalem is geweest. Toen Mohammed stierf in 632 na christus was Jeruzalem nog een christelijk stad in het Byzantijnse rijk. Pas in 638 werd het veroverd door Kalief Omar. Het is zelfs zo dat UNESCO eist dat Israel stopt met archeologische activiteiten in de Oude stad van Jeruzalem. Kennelijk komen teveel bewijzen boven tafel want in praktisch iedere vierkante meter grond en ieder steen in Jeruzalem vertelt het verhaal van Israels meer dan 3000 jaar oude Bijbelse geschiedenis.

  1. Vabis

   Wie denkt dat de staat Israël dit gaat accepteren is niet goed bij zijn hoofd.

   1. Sniper666

    @ Vabis

    Ben zelf niet pro-Israël maar niemand zal dit accepteren.

 6. Niek

  VanUrk prima verhaal. Met feiten > vs muzelman kretologie.

  Apart ook dat van Moham – tot 200 jaar na zijn dood – geen enkele historische feiten te vinden zijn (itm de vele historische feiten over Jezus, ook van ongelovige wetenschappers!). Welnu, in die twee euwen kan heel wat veranderd zijn, door mondelinge overleveringen!

  WAT een verschil met Gods Woord! Als een Jood EEN letter fout schreef, werd de hele rol begraven(!) uit eerbied. En moest alles weer overnieuw geschreven worden!
  Vandaar dat de Jesaja rollen (van bijna 3000 jaar oud?) die in Qumran bij Jericho (oudste stad van de wereld zegt men) voor 99,9% hetzelfde zijn als wat wij in onze hand mogen hebben nu!

  Hoe anders is dat met het satans boek van de religie van de vrede.
  Een groot deel is ook (foutief) overgenomen uit de Bijbel, enz.

 7. Niek

  Israel heeft zojuist alle banden verbroken met dit linkse moslim gedrocht van een Unesco. En terecht.

 8. hans-e-pans

  We weten allemaal dat de landen die zich van stemming hebben onthouden dit uit angst deden. Wat we allemaal ook weten dat moslims over het algemeen een prima geheugen hebben.

 9. Bes Tolen

  De meest achterlijke zal overwinnen. Logisch in deze wereld waarin de westerse mens aan alle kanten wordt verraden. Dat is eigen schuld want ze doen het zelf: vooral via de politiek. Want de onnozelheid is nog nooit zo groot geweest. Niet in het minst in het christendom. Neem de paus, de lummel. Neem al die personen en organisaties die zich met immigranten bezig houden en de immigratie bevorderen. Dan verdien je niet beter.

 10. Niek

  Hans, ja de Moslim heeft een prima geheugen. Tot het ziekelijk toe en zeer egogericht. Het is vaak De Zielige van hetvuniversum. Of; de ‘Lijder’-met-een-lange-ij. Cultuurgebonden, maar o.a. de moslim Midden-Oosten bewoner (heb er tijden vertoefd, in bijna elk moslim land) is expert hierin. Trekt alle hel naar zich toe, en geeft ‘de ander’ de schuld, ook al hebben ze ‘er’ totaal niets mee van doen (en de ‘westerling’, met een gezonde Joods-Christelijke mindset, staat ver van hem af in feitelijke en nuchterlijke gewaarwording). De muzelman is een emotionele beroeps-looser die alle tijd heeft daarvoor, en houdt van pity-parties om zijn of haar gelijk te krijgen, met verdraaing van feiten en desnoods met veel volharding en geduld. Helaas vind hij op die manier gehoor bij het (nog steeds, hardnekkige hartverharde) linkse en achterlijke deel van onze wereldbevolking.

 11. Samrouk012345

  U zei “Israël doet er juist alles aan om islamitische gelovigen te respecteren. Joden mogen niet eens bidden op de Tempelberg om de religieuze gevoelens van moslims niet te kwetsen”, heeft u ooit de tv aangezet. De zionistische leger valt de aqsa moskee vaak binnen en verplichten de moslims om weg te gaan zodat de zionisten gaan bidden. En wordt gegraven onder de aqsa moskee waardoor hij niet meer stabiel is en op ieder moment kan instorten is dat goede manier waarop de moslims worden behandeld. Of de arme Palestijnen die worden opgepakt omdat zij de zionisten tegen houden de aqsa moskee willen betreden. Of ga naar een zionistische en je gaat ziet dat de kinderen worden opgevoede met haat tegenover de Arabieren. Jammer genoeg kan ik geen bewijs plaatsen op deze pagina. En in het vervolg ga je bronnen na voor je een tekst schrijft vol met leugens.

  1. Ali Yas

   “Zionisten” die gaan bidden in de Al Aqsa-moskee? Man, laat je nakijken…

 12. Samrouk012345

  Eh mati wat denk jij. Alles wat ik schrijf klopt gewoon en wie moet zich nu gaan laten nakijken hier is het bewijs met link.
  “Vervolgens wordt Israel erop gewezen dat het zich niet houdt aan afspraken die het voor beheer van de Haram al Sharif/al-Aqsa moskee (die inderdaad alleen met die naam worden genoemd, maar waarom ook niet?) met Jordanië heeft gemaakt. Met name de talloze ”bezoeken” van Joodse kolonisten die daar onder politiebegeleiding komen bidden (en er het liefst een nieuwe Joodse tempel zouden willen bouwen) worden bekritiseerd.”

  http://www.krapuul.nl/buitenland-2/2606945/israelische-pers-gaf-vertekend-beeld-van-unesco-resolutie/

 13. Niek

  Wanneer wordt die nieuwe muslimtrol hier uitgeketst, Michael?
  scheer je weg shamerok, ga erregus anders al je gefrustreerde zielige leugens knipuh en plakke! Hier houden we meer van feiten en niet van kretologie.

  1. Samrouk012345

   Het feit dat u zo gefascineerd bent door een zogenoemde ‘muslimtrol’ zegt meer over uw hersencapaciteit , de lak aan respect en wantrouwen in uw o zo mooie samenleving dan het doet over mij. Ik zal het hierbij laten omdat men enkel met verwijten zal komen wanneer men niet meer tot argumenten kan reiken! Hopelijk heeft u nog een prettige dag! En hier nog van bestorming want krantenartikels zijn volgens u geen feitjes.
   m.youtube.com/watch?v=ue19kVO2WZg&feature=youtu.be

 14. Niek

  Idd Shamerock, oud nieuws en vaak ontiegelijk partijdig, en o zo vorige eeuw die kranten! Dode bomen wel eens genoemd. Gevaarlijk nieuws vaak.

  Beter, sneller, interactiever en neutraler alle FEITEN te checken en vergelijken met….

  modernere media. INTERNET!

  Maar ook dan; uitkijken.

  En gezien je eenzijdige, vooringenomen bijdrage hier, ga ik dus egnie jouw link naar iets aanklikken. Zoek maar een ander slachtoffer!

  1. Samrouk012345

   Heeft u nooit op school geleerd wat actueel is. Een krantenartikel van 16 oktober 2016 is volgens mij. U moet zich schamen dat een student van 16 in zijn laatste jaar VWO, iemand die volgens mij volwassen is iets moet leren. En alsof de schrijver van dit artikel neutraal schrijft.

 15. Niek

  @Samraket, nee ik schaam me niet, maar ik begrijp u ook niet echt.

  En ja, de schrijver hier is ook niet van vooroordelen los, maar je kan dat veel sneller, vergelijkender, onafhankelijker en eerlijker feit-checken via de nieuwe media!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.