Fantastisch: rechter maakt gehakt van wannabe-jihadist Maiwand al-Afghani

Geen categorieokt 14 2016, 8:19
De rechter is de fratsen van de extremist spuugzat en geeft hem er flink van langs.
Goed nieuws: als het aan het OM ligt, draait de beruchte salafist en jihadverheerlijker Shabir Burhani, beter bekend als Maiwand al-Afghani, binnenkort de gevangenis in. Het OM eiste acht maanden celstraf (waarvan vier voorwaardelijk) tegen de 24-jarige moslimextremist wegens het bedreigen van Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian, en het oproepen tot geweld tegen homo's.
Maiwand kwam al eerder in het nieuws vanwege zijn opruiende uitspraken: vorig jaar blokkeerde de Rabobank zijn rekening omdat hij sympathiseerde met terrorisme en de aanslagen van ISIS in Parijs verheerlijkte. Bovendien zei hij op Facebook dat homo's maar naar het kalifaat van ISIS moesten gaan, want daar zouden ze gratis 'vliegles' krijgen – door van een flatgebouw te worden gegooid. Bij Pauw deed de jihadsympathisant vorig jaar net alsof het allemaal maar grapjes waren, en dat probeerde hij deze week ook voor de rechter. Hij had het allemaal niet zo bedoeld.
Maar daar had deze rechter totaal geen boodschap aan. Toen Maiwands telefoon afging met de islamitische gebedsoproep kreeg hij de wind van voren, schrijft de Telegraaf.

Halverwege het betoog van de officier van justitie begon zijn telefoon hard de moskeeoproep te spelen. „Het is gebedstijd’, sorry.” „U wilt gewoon niet luisteren”, snauwde de rechter hem toe. „ U wilt het altijd het zelf het beste weten. Altijd door anderen heen praten. En onder druk draait u mee en geeft u standpunten prijs. U krijgt zo de uitstraling van een slappeling.”

Kijk, dát is pas een goede rechter. Waar we ons in Nederland maar al te vaak kunnen ergeren aan slappe D66-rechters, heeft deze rechter absoluut geen boodschap aan de zielige smoesjes van jihadist Maiwand. Hopelijk resulteert dat ook in een forse celstraf voor de salafist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten