UNESCO neemt resolutie aan om Jeruzalem te islamiseren: Klaagmuur wordt "Al Buraq Plaza"

Geen categorieokt 14 2016, 10:14
Het VN-orgaan wil de Joodse identiteit van Jeruzalem ondermijnen.
Dat de VN niet altijd het beste voorheeft met Westerse landen, wisten we al. Zo eiste de internationale organisatie onlangs dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft. Maar de VN bemoeit zich nog wel het meest met Israël. Op werkelijk alles wat de Joodse staat doet, heeft de VN kritiek. De VN-Mensenrechtenraad, waar nota bene Saoedi-Arabië voorzitter van is, neemt elk jaar meer resoluties aan tegen Israël dan tegen welk ander land dan ook. Inderdaad: dictaturen als Noord-Korea, Soedan of Eritrea krijgen minder kritiek dan de democratie Israël. Allemaal dankzij de lobby van Arabische landen, die Israël nog steeds als vijand beschouwen.
Arabische landen hebben besloten om de strijd tegen Israël nu niet alleen via de VN-Mensenrechtenraad te voeren, maar ook via het culturele VN-orgaan UNESCO. In een resolutie, ingediend door onder andere Algerije, Qatar en Soedan, krijgt Israël er flink van langs. Zo wordt het land beschuldigd van het 'bestormen' van de Al Aqsa moskee en het beperken van de religieuze vrijheid van moslims aldaar.
Dat slaat helemaal nergens op. Israël doet er juist alles aan om islamitische gelovigen te respecteren. Joden mogen niet eens bidden op de Tempelberg om de religieuze gevoelens van moslims niet te kwetsen. Het is dus de wereld op zijn kop om te stellen dat Israël de heiligheid van islamitische plaatsen niet zou eerbiedigen. Maar dat was nog niet eens het ergste aan de resolutie: de Joodse identiteit van Jeruzalem wordt namelijk stelselmatig ontkend in het document. De Tempelberg, een heilige plaats voor Joden, wordt alleen bij de islamitische naam genoemd: "Haram al Sharif". Ook het plein bij de Klaagmuur, waar duizenden Joden dagelijks bidden, wordt slechts bij de islamitische naam genoemd: "Al Buraq Plaza".
UNESCO doet dus net alsof Joden geen enkele religieuze band hebben met Jeruzalem en stelt dat de identiteit van de stad vooral islamitisch is. Alle Joodse heilige plaatsen worden in de resolutie geïslamiseerd. Natuurlijk, het kan best zo zijn dat ook moslims een band hebben met deze plaatsen. Maar het is bizar en eenzijdig dat de islamitische naam wél wordt genoemd terwijl de Joodse namen van deze plaatsen worden verzwegen.
Je zou verwachten dat zo'n belachelijke resolutie met een overgrote meerderheid van stemmen zou worden verworpen. Maar nee: de resolutie werd aangenomen met 24 stemmen vóór, 6 stemmen tegen en 26 onthoudingen. In de tabel hieronder is weergegeven hoe elk land stemde:
14642320_10154057313541317_276137331915840002_n
Nederland was dus één van de zes landen die tegen stemden, samen met Estland, Litouwen, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Andere EU-landen zoals Slovenië, Spanje, Zweden, Italië, Frankrijk en Griekenland kozen ervoor om zich te onthouden van stemming. Lekker laf! Gelukkig koos Nederland ervoor om in dezen aan de goede kant van de geschiedenis te staan, chapeau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten