Jelle Brandt Corstius woedend op asociaal Voetbal Inside: “Lachen om verkrachting oud-collega. Sjiek”

Hij heeft nog gelijk ook.

Op Twitter heeft Jelle Brandt Corstius woedend gereageerd op de uitzending van Voetbal Inside van afgelopen vrijdag. Tijdens die uitzending merkte Johan Derksen op dat Corstius in het nieuws was gekomen omdat hij, naar eigen zeggen, als jonge journalist seksueel misbruikt is door een man in een machtige positie. Zo werd hij gedrogeerd en gedwongen om orale seks met de man te hebben. De andere man wilde hem zelfs anaal verkrachten, aldus Corstius.

Dat zijn simpelweg verschrikkelijke verhalen. We kunnen in het leven om héél veel lachen maar nooit om seksueel misbruik.

Tenminste, dat vindt ieder weldenkend mens. Bij Voetbal Inside denken ze daar blijkbaar heel anders over. Want daar gingen ze helemaal los toen Derksen het gesprek in Corstius’ richting stuurde.

René van der Gijp begon te lachen. Derksen ook. Die meneer van De Telegraaf die er vaak bij mag zijn lachte ook heel dapper mee. Vervolgens probeerde presentator Wilfred Genee de boel nog te redden door te zeggen dat het “een tragisch verhaal” is, maar toen Derksen weer begon te gniffelen lachte hij óók mee.

Misschien dat de heren overal de humor van inzien, maar je zou denken dat ze zich op tv toch nog een beetje kunnen inhouden. De spot drijven met coaches die zichzelf belangrijk vinden of voetballers die van het padje zijn? Soit. Maar met seksueel misbruik? Onacceptabel. Ga je schamen Voetbal Inside — en RTL dus ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. denk eens na

  komkommer zondag.

  1. corfo

   @ denk eens na.
   Denk ik ook.
   ’t Is hier géén weer om te gaan wandelen, dus dan maar een lekker drankje binnenshuis.
   Proost !

 2. penis aqua di rosa

  Wie kijkt er nu nog naar dat programma van die dropleuters?
  Denken over de rug van anderen respect te krijgen. Nu van mij 100 mtr beneden NAP.

 3. sjun

  Het is daar aan tafel natuurlijk geen Binnenhof, Men heeft er gewoon iets minder met de slachtoffercultuur dan met kleedkamerhumor. Iets meer pieteit had wel gekund maar voor invoelingsvermogen of therapeutisch advies zou ik niet op Voetbal Insite rekenen. Bij de bakker vind je ook geen vakkundig geslachte koe.

  1. Becker

   Slachtoffercultuur is een term die vooral in pejoratieve zin wordt gebruikt in een dadercultuur.

  2. lanex

   En hier ben ik geheel mee eens. De “over”gevoeligheden die nu rondwaren is gewoon eng!

  3. Floris

   “Iets meer pieteit had wel gekund”
   ————————————
   Genee en Van der Gijp toonden dat ook wel, maar Derksen niet. Het was ook Derksen die erover begon. Derksen maakt zich ook regelmatig schuldig aan seksisme.

   Derksen stemt D66.

 4. PMG

  Als er 1 programma is dat weggegooid geld is dan is het dit wel! Wat daar aan tafel zit spant werkelijk de kroon. Die gasten zitten alleen maar continue zich rot te lachen vanwege het geld dat ze voor hun aanwezigheid vangen. Voetbal is sowieso passee!

  1. sjun

   Gelukkig kosten ze mij geen geld aan verplichte afdracht via de belastingpremie in tegenstelling tot de verpolitiekte VARA-coryfeeën.

  2. Floris

   Voor zover ik weet is het programma winstgevend. De formule is een combinatie van (soms botte) humor en serieuze analyses over voetbal. Ik kijk er liever naar (ook omdat ik me niet stoor aan dat soort humor) dan naar andere praatprogramma’s over voetbal. Daar val je bij in slaap en de deskundigheid is er zeker niet groter.

 5. Christina

  Ja je moet tegen sommige humor kunnen, maar het was in een bepaald context gezegd en zo kort door de bocht waren ze niet, maar tegenwoordig mag helemaal niets meer gezegd worden want je stapt altijd wel bij die of geen op een teen!
  En dit programma is zeker niet passè, want dat laten de kijkcijfers wel zien, helaas voor de mensen die deze humor te plat vinden, of de humor er van niet inzien :]

  1. Becker

   Voor Christina is dit soort seksisme in elk geval spekkie naar haar bekkie.

   Waarom verbaast dit niet?

   1. marco1

    Psssssst, het zal je waarschijnlijk niet verbazen maar voor mij ook. Niet verder vertellen he.

   2. Floris

    Dominee Becker preekt. Laat ons allen bidden voor een betere wereld.

    Helaas, dominee Becker is niet wat hij veinst te zijn. Dit is wat Becker in werkelijkheid is:

    “Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
    Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.”

    https://www.psychologytoday.com/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

 6. Ni28

  Voetbal Inside is de afspiegeling van een voetbalveld kantine waar veel gelachen wordt en sterke tot het grove toe verhalen verteld worden. Ook worden er mensen uitgelachen. Niets meer en niets minder. Kijk of kijk niet!

 7. Rex Gildo

  Aaf Brandt Corstius is in haar column in de Volkskrant opgekomen voor haar broer.
  Ze geeft aan de drie heren aan tafel van Voetbal Inside voor hun bek te willen slaan vanwege hun belachelijke gedrag op televisie.
  Als het gaat om seksualiteit in het algemeen voelen sommigen zich blijkbaar ongemakkelijk om erover te praten.
  Moet je er dan maar grappig om doen ten koste van?
  Johan Derksen is gewoon een asociaal mannetje, René van der Gijp raakt al in een stress als er een onderzettertje scheef op tafel ligt en ideale schoonzoon Wilfred Genee doet met de anderen mee om erbij te horen, terwijl Telegraaf-journalist Valentijn Driessen betaald wordt om te praten, te huilen en te lachen op commando.
  Het valt niet mee om een greintje empathie op te brengen voor iemand die in het begin van zijn carrière is gedwongen tot onwenselijke handelingen.

 8. meijer61200

  Lastige kwestie na zoveel jaren. Zijn er meer slachtoffers? Getuigen? Laat de rechter het maar uitzoeken. Wel weer een leuke invulling van de zendtijd op de kwelbuis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.