Jelle Brandt Corstius woedend op asociaal Voetbal Inside: "Lachen om verkrachting oud-collega. Sjiek"

Geen categorieokt 29 2017, 16:00
Hij heeft nog gelijk ook.
Op Twitter heeft Jelle Brandt Corstius woedend gereageerd op de uitzending van Voetbal Inside van afgelopen vrijdag. Tijdens die uitzending merkte Johan Derksen op dat Corstius in het nieuws was gekomen omdat hij, naar eigen zeggen, als jonge journalist seksueel misbruikt is door een man in een machtige positie. Zo werd hij gedrogeerd en gedwongen om orale seks met de man te hebben. De andere man wilde hem zelfs anaal verkrachten, aldus Corstius.
Dat zijn simpelweg verschrikkelijke verhalen. We kunnen in het leven om héél veel lachen maar nooit om seksueel misbruik.
Tenminste, dat vindt ieder weldenkend mens. Bij Voetbal Inside denken ze daar blijkbaar heel anders over. Want daar gingen ze helemaal los toen Derksen het gesprek in Corstius' richting stuurde.
René van der Gijp begon te lachen. Derksen ook. Die meneer van De Telegraaf die er vaak bij mag zijn lachte ook heel dapper mee. Vervolgens probeerde presentator Wilfred Genee de boel nog te redden door te zeggen dat het "een tragisch verhaal" is, maar toen Derksen weer begon te gniffelen lachte hij óók mee.
Misschien dat de heren overal de humor van inzien, maar je zou denken dat ze zich op tv toch nog een beetje kunnen inhouden. De spot drijven met coaches die zichzelf belangrijk vinden of voetballers die van het padje zijn? Soit. Maar met seksueel misbruik? Onacceptabel. Ga je schamen Voetbal Inside -- en RTL dus ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten