Lachwekkend hypocriete Halsema weigert te praten over mogelijk burgemeesterschap Amsterdam

“We hebben een zieke burgemeester. Dat is al verdrietig genoeg.”

Oud-GroenLinks leider Femke Halsema mocht vandaag op komen draven bij het tv-programma Buitenhof. Aldaar vertelde ze dat ze het echt heel vervelend vindt dat ze continu gevraagd wordt of ze mogelijk de nieuwe burgemeester wordt van Amsterdam. “Het is echt niet aan de orde,” zei mevrouw de opportunist. “Er is geen vacature. We hebben een zieke burgemeester. Dat is al verdrietig genoeg.”

Och gossie! Je zou bijna denken dat beroepspolitici lieve, naïeve mensen zijn. Van der Laan is ziek, jongens! Dan ga je toch niet over zijn opvolging denken? Welnee! Het komt niet eens bij Halsema óp om zelfs maar te speculeren over de mogelijkheden voor haarzelf.

Echt niet.

Nooit.

Natuurlijk trapt helemaal niemand daarin. Halsema wordt al veel langer genoemd als Van der Laans mogelijke opvolger. En die geluiden komen steevast uit GroenLinks-hoek. Lees: uit kringen ‘rond’ Halsema. Haar vrienden. Bondgenoten. En, ach, wie weet, misschien wel van mevrouw zelf.

Maar mevrouw is daar opeens veuls te netjes voor.

Tuurlijk Fem.

Goed. Is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat deze vrouw vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van ’s lands meest linkse, radicale stad wordt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. HaZ

  Als dat zo is dan is Islamsterdam echt niet meer te redden. Een hek, een muur er omheen zal niet meer voldoende zijn. Ik vrees dat we onze hoofdstad maar terug moeten geven aan …….de zee !

 2. Floris

  Van der Laan heeft toch z’n taken neergelegd? Halsema duikt weg. Ga toch koken, mens.

  1. DirkSteen

   Nou laat zij maar NIET gaan koken, je weet nooit wat ze ervan maakt.

 3. Thjum

  Het lijkt me inderdaad niet kies om te speculeren over de opvolgers van van der Laan als die man doodziek is en nog niet is afgetreden.

  Het zou absurd zijn als Halsema nu haar kandidatuur had gesteld.

 4. PTBLeiden

  Beetje naïef om te denken dat iemand zich als kandidaat op gaat werpen, dan vergooi je gelijk je kansen.

 5. Thjum

  Wel een aantrekkelijk idee, Halsema als burgemeester van Amsterdam, trouwens.

  Word hier wel blij van.

  1. Dubbele Komma

   alleen daarom moet ze het al niet worden,daar worden meer mensen blij van,… dat is toch dat hypocriete kadaver dat zelf in een oude stinkdiesel door amsterdam tuft en dr kinderen tussen de moslims van school heeft gehaald omdat ze ze niet wil uitleveren aan een sociaal experiment? die toch? ja die is wel net zo hypocriet als jij.

   er is zelfs een petitie gaande om haar tegen te houden. vind ik niet zo vreemd.

  2. DolleDries

   Wel eerlijk blijven Dopper ,je wordt er eerst geil van en daarna door dat gevoel blij.
   Wat je voor de rest doet achter je PC is wel te raden, dat wordt met één hand typen.

   1. Thjum

    Ik geloof dat we DolleDries steeds beter leren kennen. Of we daar blij van moeten worden is de vraag.

  3. Bloem

   Veel slechter kan het daar toch niet worden. Misschien kan Femke de boel volledig CO2 neutraal maken, door alle zoogdieren (incl mensen)uit de stad te verwijderen (dat hebben de voorouders van de huidige en vorige burgemeester) voor een deel voor elkaar gekregen. Geen CO2 uitstoot meer Femke. Ga je gang

 6. Floris

  “Formeel blijft Van der Laan voorlopig burgemeester; hij heeft zich ziek­gemeld bij de commissaris van de Koning, Johan Remkes. Locoburgemeester Kajsa Ollongren (D66) neemt zijn taken voorlopig waar. Maar dat Amsterdam hem niet meer zal terugzien, staat vast. ‘Zorg goed voor de stad en elkaar’, schrijft hij. En dan: ‘Vaarwel.'”

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/uitbehandelde-van-der-laan-legt-werk-neer-lees-hoe-hij-zo-n-geliefde-burgemeester-werd~a4517175/

  Waarom Van der Laan formeel nog burgemeester blijft is mij een raadsel. Er moet zo snel mogelijk een nieuwe komen, uitstel dient geen enkel doel.

  En of dat Halsema wordt of een andere linkse joker zal mij worst zijn. die stad is toch niet meer te redden.

 7. A3aan

  Oei, die hoorde ik vanmorgen zeggen dat zij niet over het Amsterdamse burgemeesterschap wilde praten en had iets véél leukers te vertellen,: een basis inkomen voor elke vluchteling… maar niet voor altijd en een europees/werelds paspoort. Die moet je niet hebben, die is koekoek!

 8. hans-e-pans

  Een politicus die netjes is? De eerste die dat is/zal zijn moet nog geboren worden.

 9. Ritter

  Halsema is de persoon die Nederlandse ouders aanspoorde hun kinderen op zwarte scholen te plaatsen……………………..maar zelf plaatste ze haar eigen kinderen op een blanke school.

  “DEN HAAG – De GroenLinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Femke Halsema, heeft haar twee kinderen van de zwarte school in Amsterdam-Oost gehaald, waarop zij tot afgelopen zomer zaten.

  Volgens de GroenLinks-aanvoerster heeft de stap niets te maken met het grote aantal moslimkinderen op de oude basisschool in de Transvaalbuurt.

  Halsema zei eerder in een interview als feministe moeite te hebben met ‘allerlei gesluierde vrouwen’ die zij op de school van haar kinderen tegenkomt. Ook viel het haar op dat islamitische meisjes vaak niet bij haar thuis mochten spelen als haar vriend ’s middags de kinderen opvangt.”

 10. nomis

  Singh Varga,Duyvendak,Rossemoler,Vos,nog zo,n lekker clubje!!!!!

 11. Dr. Dooley

  Van Dr. Dooley mag ze gelijk beginnen, ze heeft de juiste papieren. Amsterdam verdient haar en zij verdient Amsterdam, a matchless match. Het lijkt Dr. Dooley dan ook een heel goed idee dat de rest van Nederland een referendum organiseert: Amsterdam = Nederland, zodat alleen Amsterdam in NL achterblijft. Dr. Dooley adviseert een muur er om heen en permanente quarantaine.

  Life could be a dream…

 12. Punt50

  Er zullen vast wel een paar PvdAap Joden in de pijplijn zitten om het stokje over te nemen.

 13. Peter Loosduinen

  Pim noemde haar ” dat lekkere ding van Groen Links ”
  Het is een geslepen huichelachtige vrouw die hopelijk NIET tot burgemeester wordt benoemd.

 14. Bes Tolen

  Halsema doet me altijd denken aan een heiligenbeeld in de Roomse kerk. Volgens een vriend zit daar wel wat in want haar familienaam zou van een nogal Roomse familie uit het noorden van de provincie Groningen zijn. Hij had nog meer: vroeg zich af wat een multimiljonair bij Groen Links deed. Dat multi klopt wel en dat miljonair waarschijnlijk ook maar de verbinding tussen deze twee woorden lijkt me wat te veel van het goede. Maar wie weet? Het interesseert me niet eens. En Amsterdam? Dat ligt m.i. in het gevaarlijke buitenland waar we wel veel last van ondervinden. Maar dan Halsema. Geen Halalsema. Maar ze kon er best wel eens aan gedacht hebben. Ja toch? Nou, vergeten maar, een onfatsoenlijke opmerking. Maar… ze geeft wel te denken.

 15. Kodi

  Laat Amsterdam dan maar zichzelf afscheiden van Nederland als onafhankelijke republiek, zoals D’66 Amsterdam al eens heeft voorgesteld. Nederland is netto betaler aan Sodom & Gamora, dus we kunnen prima zonder.

 16. poldi

  Groen S(links), dat is toch die partij die via onze grootste landverraadster en wolvin in schaapskleren Femke Halsema een paar jaar geleden de volgende motie indiende:

  “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”.

  Deze motie werd muv de PVV en SGP aangenomen.
  Zij predikte samen met dat enge mannetje Tofik Bibi de multiculturele samenleving, maar plaatste haar eigen kinderen wel mooi op een witte school.
  Deze moslimknuffel partij staat open voor het binnenhalen van meer “vluchtelingen” ook al is dat aantal meer dan de door EU afgesproken verdeelsleutel.

  1. Albert Egberts

   De Kamer kon weinig anders dan deze motie aannemen, dit is namelijk in de Grondwet geregeld.

   1. poldi

    Misschien een domme vraag, maar wanneer het in de grondwet staat, waarom dan deze motie indienen ?

    1. Thjum

     De motie werd door de regering daarom terecht ook overbodig verklaard.

  2. brabantguy

   Tsja… Jammer dat je de rest van de motie er niet bij zet!

 17. Viertel

  Uit haar non-verbale communicatie is overduidelijk dat Femke Halsema maar wat graag burgemeester van Amsterdam zou willen worden. Echter, er zijn vele kapers op de kust. De D66-ers Alexander Pechtold en Rogier van Boxtel, de PvdA-ers Lodewijk Asscher, Wouter Bos en Diederik Samsom, de VVD-ers Edith Schippers en Melanie Schulz. En dan zijn er nog de zittende wethouders Eric van der Burg (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) die ambitie in die richting hebben. Allemaal sterke kandidaten met goede contacten in Den Haag (lees: premier Rutte). Eigenlijk geef ik GroenLinkse Halsema niet veel kans.

 18. Duckday

  Vreemd een partij die activisten en tero ondersteund zou een Burgemeester leveren in Amsterdam dan is het hek van de dam Vreemde zaak dat politiek gedoe in nederland

 19. nienke

  Spaar me zeg als deze dame burgemeester van Amsterdam gaat worden nou maar eens geen PVDAer of groen linkser, Edith Schippers lijkt mij prima als burgemeester van Amsterdam.
  Zij lijkt zo’n lieverdje en hartverwarmend maar owee als deze dame haar zin niet krijgt.
  En och wat was ze weer begaan met de zieke burgemeester onderhand zal ze al wel bezig zijn zich warm te lopen om die baan te bemachtigen.
  Hypocriet ten voeten uit.

 20. Marija

  Deze schijnheilige Madonna met haar *zalvende* stem is absoluut onbetrouwbaar en behoorlijk onuitstaanbaar.

 21. joost2

  Ik hoop dat mijn Amsterdam gevrijwaard zal worden van deze misselijk linkse mevrouw, die heel goed voor zich gezorgd heeft, haar kinderen niet naar een zwarte school wilde sturen, altijd over dat milieu praten maar zelf in een grote SUV rijden en haar mannetje Robert Oey, via haar netwerk maffe staatsfilmpjes mocht laten maken.
  Rot toch op met dit soort lui, daar moeten we echt vanaf!
  Haar gedachtegoed is gedateerd en dat maakt haar ongeschikt om in modern Amsterdam anno 2017 zelfs ook maar burgemeester te worden.

  Amsterdam heeft nu geen fanatiek linkse bestuurders meer nodig.
  Haar linkse voorgangers hebben meer kwaad dan goeds gedaan.

  1. Ecoshaarlem

   Geheel juist weergegeven!

 22. Ecoshaarlem

  Dat mens heb ik nooit voor een cent vertrouwd!

 23. fanof43

  Die lispelende pluchezoekende dame wordt absoluut niet door de Amsterdammers gepruimd.

 24. Bes Tolen

  Nederland had als zelfstandige staat vanaf 1581/1648 tot 1795 een uitstekende formule om de godsdienst naar de achtergrond te dringen. Al willen er velen anders beweren namelijk dat zulks niet de opzet was. Nederland heeft grote betekenis gehad wat de ontwikkeling van persoonlijke vrijheid betreft.
  In Europa zou de godsdienst heden uit de publieke ruimte moeten worden gedrongen. Dat komt de openheid van mensen tot elkaar ten goede en veel machtsmisbruik, die er nog altijd omvangrijk is, zal duidelijker tegengegaan kunnen worden. Dat machtsmisbruik geldt voor het ene land meer dan voor het andere. In Nederland heel wat minder dan in zuidelijke landen en ook minder dan in Duitsland. Frankrijk beroemt zich er op, dat het daar wel goed zit. Op sommige punten wel ja maar op andere gaat het heel beroerd. Dat geeft de politiek dus democratie daar ook handicaps mee.

  Vrijheid van godsdienst hoort geen afzonderlijk recht te zijn. Het moet gewoonweg alleen maar onder de normale persoonlijke vrijheden van meningsuiting en vergadering vallen. Nu is het zo en dat komt door de orthodoxe dominantie van godsdienstbelijders in de Tweede en Eerste Kamer, ook in linkse en liberale partijen, dat de vrijheid van godsdienst extra bescherming boven de normale vrijheidsrechten wordt toegekend. Dat gaat nota bene dan ook nog om collectieve bescherming, een collectief recht terwijl deze daardoor minder bescherming biedt voor de burgers tegen autoritaire dictatoriale ontwikkelingen en terrorisme vanuit de godsdienst. Waar de godsdienst zich juist zo veelvuldig en volledig de fout mee is in gegaan. Dat collectieve recht leidt zo blijkt uit de praktijk dat overheden godsdienst faciliteren en ook op vrijwel alles inspraak verlenen. Het is een zware verkrachting en uitholling van de democratie met heel beroerde gevolgen. De gevolgen gaan ook aan de meeste individuele belangen voorbij. Eigenlijk aan alle. We hoeven alleen maar aan de massa immigratie te denken. Het optreden van de significant vele onwijze vertegenwoordigers van godsdiensten heeft een vernietigende werking voor de inheemse bevolking.

 25. DolleDries

  En dan te bedenken dat deze leden niet rechtstreeks gekozen zijn door de bevolking.

 26. Burgermans

  Ik ben dan wel niet extreem-links maar ik heb Femke wel gemist in de politiek.

  1. Kiliaan Noppen

   Femke is ook niet extreem-links. Ze zou een geweldige burgemeester van Amsterdam zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.