Lachwekkend hypocriete Halsema weigert te praten over mogelijk burgemeesterschap Amsterdam

Geen categorieokt 01 2017, 20:00
"We hebben een zieke burgemeester. Dat is al verdrietig genoeg."
Oud-GroenLinks leider Femke Halsema mocht vandaag op komen draven bij het tv-programma Buitenhof. Aldaar vertelde ze dat ze het echt heel vervelend vindt dat ze continu gevraagd wordt of ze mogelijk de nieuwe burgemeester wordt van Amsterdam. "Het is echt niet aan de orde," zei mevrouw de opportunist. "Er is geen vacature. We hebben een zieke burgemeester. Dat is al verdrietig genoeg."
Och gossie! Je zou bijna denken dat beroepspolitici lieve, naïeve mensen zijn. Van der Laan is ziek, jongens! Dan ga je toch niet over zijn opvolging denken? Welnee! Het komt niet eens bij Halsema óp om zelfs maar te speculeren over de mogelijkheden voor haarzelf.
Echt niet.
Nooit.
Natuurlijk trapt helemaal niemand daarin. Halsema wordt al veel langer genoemd als Van der Laans mogelijke opvolger. En die geluiden komen steevast uit GroenLinks-hoek. Lees: uit kringen 'rond' Halsema. Haar vrienden. Bondgenoten. En, ach, wie weet, misschien wel van mevrouw zelf.
Maar mevrouw is daar opeens veuls te netjes voor.
Tuurlijk Fem.
Goed. Is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat deze vrouw vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van 's lands meest linkse, radicale stad wordt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten