Lachwekkend: linkse partijen presenteren ‘alternatief regeerakkoord’ en de Volkskrant vindt het ge-wel-dig

Het kan anders! Ofzo.

De Volkskrant is blij verheugd: er is eindelijk sprake van ‘linkse samenwerking.’ Ja, geeft de politiekcorrecte krant toe, dat komt eerst en vooral doordat links genadeloos is afgegaan bij de afgelopen verkiezingen, maar dat maakt ze verder weinig uit. De linkse samenwerking, waarover zoveel werd gesproken in het verleden, is een feit.

Eindelijk!

Hoe die samenwerking eruitziet? Nou, SP, PvdA en GroenLinks hebben samen een alternatief regeerakkoord in elkaar gezet:

In de afgelopen weken hebben de drie partijen een reeks gezamenlijke actiepunten vastgelegd in een alternatief regeerakkoord: de btw-verhoging wordt geschrapt, de winstbelasting gaat niet omlaag, de verlaging van de inkomstenbelasting gaat niet door, het eigen risico in de zorg wordt afgeschaft, de vermogensbelasting voor miljonairs gaat omhoog en de lasten voor vervuilende bedrijven worden verzwaard.

Het ‘akkoord’ (haha!) is niets meer of minder dan de natte droom van elke rechtgeaarde socialistische linkse Nederlander: de mensen die alle hobby’s van de overheid nu al spekken moeten dat als het aan links ligt nog veel meer gaan doen. Moeten die vuile egoïsten maar niet succesvol willen zijn en een beter leven voor zichzelf en hun familie creëren. Bah!

Want, jawel, het ‘akkoord’ van links kost bakken met geld. PvdA, SP en GroenLinks willen maar liefst tien miljard meer uitgeven dan Rutte III doet. Natuurlijk scheppen zij en de Volkskrant op dat er ook 10 miljard euro aan belastingen extra wordt opgehaald — waardoor er een begrotingsbalans is — maar dat maakt deze fopbegroting niet minder problematisch voor hardwerkend Nederland: links wil productief Nederland weer eens helemaal uitknijpen om zijn knettergekke doelen te bereiken.

Het goede nieuws is dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. Hoewel de Volkskrant heel blij is met deze ‘samenwerking’ heeft links er als puntje bij paaltje komt drie keer niets aan. In maart werd links een marginale beweging voor mensen die nog in de jaren 70 leven. Zo’n nepregeerakkoord gaat helemaal niets doen.

Nou ja, behalve dan dus dat het ze wat gratis aandacht oplevert van de linkse media. Maar ja, dat zal verder niemand verbazen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Becker

  Laten we hopen dat het op een fusie tussen GL en PvdA uitdraait. De versnippering in de politiek is geen goede zaak.

  1. Baaz

   Voor het eerst ben ik het met je eens!

   Op naar de nieuwe politiek met hooguit 5 partijen.

   1. Michael

    Klopt. Een kiesdrempel zou ook helpen. Dan komen die kleine partijtjes als SGP, DENK, PvdD, en FvD ook niet meer zo makkelijk in de kamer. Helpt ook tegen de versplintering en wildgroei aan partijtjes. Dan hoeft iedere scheet van Kuzu, Simons, of Baudet hier ook niet meer onder een vergrootglas te worden gelegd.

    1. IJscoman

     Absoluut oneens: een onzinnig plan. Een kiesdrempel is ondemocratisch. Ook kleine groepen hebben recht op vertegenwoordiging. En het zou een schande zijn als de oudste politieke partij van Nederland, de SGP, daardoor niet meer in de kamer zou zitten. Ook DENK, de Partij voor de Dieren, en het Forum voor Democratie vertegenwoordigen substantiele belangengroepen die een ander geluid laten horen dat niet verstomd mag worden. Michael is duidelijk een antidemocraat.

     1. Michael

      Goed punt. Echter, de grote versnippering in de Nederlandse politiek is een probleem. Als een coalitie van minimaal 4 partijen nodig is, en in de toekomst misschien nog wel meer, wordt de boel langzaamaan onregeerbaar.

     2. Michael

      Verder hoef je niet te vervallen in “name-calling”. Die laatste zin van is onzin en voegt niets toe aan de inhoudelijke discussie. Zullen we het respectvol houden?

     3. IJscoman

      Michael beweert in een parmantig betoog dat hij voor de kiesdrempel is. Bij een kleine tegenwind geeft hij echter direct toe ‘goed punt’, wat er op duidt dat hij onvoldoende over zijn woorden heeft nagedacht. Normaliter zou ik het predicaat sukkel opplakken. Toch houd ik het heel netjes bij antidemocraat. Wellicht denkt hij bij volgende reacties even na alvorens hij wat stellig beweert.

     4. Michael

      Iemand complementeren met een goed punt betekent niet dat ik overstag ben. Elk standpunt heeft voor- en tegen-argument, en ik vond uw argument een goed argument tegen een kiesdrempel. Ben ik om? Nee, ik vind de onregeerbaarheid door de versnippering in kleine partijtjes problematischer dan uw argumenten.

      Wel erg laag om alsnog met een etiket te komen. Zegt meer over u dan over mij ben ik bang.

     5. IJscoman

      Michael is snel gekwetst, heeft een dun huidje en wellicht een groot ego. Ik zal voortaan rekening houden met deze omstandigheden, sneeuwvlokje.

     6. Michael

      Ik denk dat je beter kunt ophouden met reageren, je maakt er een beetje een treurige vertoning van. Blijkbaar is de drang tot aanval op de persoon erg sterkt bij de ijsjesman. Jammer, discussies werken beter als ze over inhoud gaan.

  2. penis aqua di rosa

   En dan samen door het riool. Ik wil wel doortrekken.

 2. Henk-Jansen

  “Moeten die vuile egoïsten maar niet succesvol willen zijn en een beter leven voor zichzelf en hun familie creëren. Bah!” Ja joh, want personen die miljoenen per jaar binnenharken zijn nog steeds bezig om een beter leven voor zichzelf te creëren… Ach hou toch op man, die mensen willen zo veel mogelijk geld binnenharken die ze vervolgens oppotten terwijl de rest, de normale Nederlander, elke dag keihard moet werken om eten op tafel te kunnen zetten. Dan vind ik dat die miljonairs best meer kunnen betalen!

  1. Becker

   Een rechts Kabinet leidt tot grotere verschillen in inkomen en vermogen en een links Kabinet probeert die verschillen te vermineren. Zo eenvoudig ligt dat.

   Het vorige Kabinet slaagde er in een beperkte nivellering te realiseren en dat wordt nu teruggedraaid.

   Kiezers hebben een keuze en ze kozen deze keer voor grotere inkomens- en vermogensverschillen.

   Mooier kan ik het niet maken.

   1. IJscoman

    “Een rechts Kabinet leidt tot grotere verschillen in inkomen en vermogen en een links Kabinet probeert die verschillen te verminderen. Zo eenvoudig ligt dat.”

    Een links kabinet kiest voor het collectief en perst werkenden uit onder het mom van halfzachte idealen en doelen (klimaatbeleid) en ziet belastingen als gratis-weggooi-geld en rechts kiest (theoretisch) voor het individu en probeert werkenden te ontlasten.

    Maar in Nederland is natuurlijk allang geen onderscheid meer tussen links en rechts: eenheidsworst.

    1. Becker

     IJscoman is een economische vluchteling uit Nederland en zit al jaren op zijn centjes in het buitenland.
     Hij lijkt me wel de laatste die zich zou moeten uitspreken over het sociale beleid in Nederland.

     1. IJscoman

      De Echte Groot-Nederlander Becker, de linkse gek die Nederland mee heeft helpen afbreken, doet ook weer een duit in het zakje: dit riedeltje hebben we nu al 47 keer van je gehoord schlemiel.

      Ik heb tot na mijn 65e in Nederland gewoond en in al mijn werkzame jaren per maand meer aan belasting betaald dan jij verdiende. Je opmerkingen zijn dus volstrekt uit de lucht gegrepen en belachelijk. Precies passend bij je megalomane, psychopathische karakter.

     2. Floris

      “dit riedeltje hebben we nu al 47 keer van je gehoord schlemiel.”
      ———————————————————
      De dwaas denkt dat hij een punt heeft. Hij beseft kennelijk niet dat het nergens op slaat.

      Wat er duidelijk uit blijkt is dat hij emigranten met een rechtse mening op deze wijze de mond tracht te snoeren. Op inhoud redt hij het niet dus probeert hij het zo.

     3. Becker

      Floris en IJscoman willen niet in dit land wonen, wonen er al jaren ook niet en spreken alleen in negatieve zin over dit land. Kwalijk is ook dat ze mensen die hier wel wonen en van dit land houden uitkafferen voor losers en (wonderlijk genoeg) landverraders.

      Ik meen dat ze niet de eersten met recht van spreken zijn als het over ons mooie land gaat en begrijp ook niet waarom ze niet integreren in het land waar ze zich meer mee verwant voelen.

     4. IJscoman

      Becker, je blijft doorgaan met je flagrante leugens, verdachtmakingen en intimidatiepogingen. Niet beseffend dat je je steeds belachelijker maakt en dat het drijfzand waarop je loopt langzamerhand tot heuphoogte reikt. Niets van wat je zegt is waar of ergens op gebaseerd. Je bent inderdaad een loser en landverrader. Voor Nederland is het heel jammer dat het zulke idioten als jij als burger moet dulden: het mooie Holland zou beslist beter af zijn zonder schurftige proleten als jij.

     5. Floris

      “Kwalijk is ook dat ze mensen die hier wel wonen en van dit land houden uitkafferen voor losers en (wonderlijk genoeg) landverraders.”
      —————————————————————
      De psychopaat zit weer eens een potje te liegen. De meeste deelnemers op dit blog en op andere rechtse fora wonen in Nederland en hebben vrijwel identieke meningen als IJscoman en ik. Die zullen wij nooit “uitkafferen” en het zijn zeer zeker geen landverraders.

      Hun zorgen over de toekomst van Nederland en West-Europa zijn terecht. De boel is naar de donder geholpen door linkse mafklappers zoals jij en dat is zeker een vorm van landverraad.

   2. Kodi

    M.u.v. een schamel aantal salonsocialisten welke zichzelf voor rekening van ’t algemeen in het graaicircuit exhorbitant verrijken (en daarvoor werk afleveren waar geen enkele maatschappelijke behoefte aan is en geen enkel maatschappelijk nut dient) heb ik links aan de macht slechts enkel nagenoeg allen tot allemaal armer hebben zien nivelleren. Uiteindelijk iedereen even arm, is dat het linkse ideaal? Een land als Venezuela wat drijft op het zwarte goud olie is daar een voorbeeld van. Links heeft nog nooit de weelde van andermans geld teveel aan gekund. Geef links nooit een machtspositie!

    1. Henk-Jansen

     Wat een onzin weer, Kodi. Nu haal je ook weer echt de slechte voorbeelden erbij (Venezuela). Maar kijk naar de Scandinavische landen naar bijvoorbeeld Noorwegen. Dat land heeft in tegenstelling tot Venezuela wel optimaal van hun natuurlijke hulpbronnen geprofiteerd. Noorwegen heeft alle inkomsten uit olie en gas in een investeringsfonds gestopt dat inmiddels een biljoen dollar waard is. Als jij een slecht voorbeeld van links geeft kan ik er ook wel een paar van rechts bedenken. Wat dacht van Nazi-Duitsland?

  2. RobertMarsman

   En als mensen nu eens op eigen kracht miljonair zijn geworden door keihard te werken? En dan? moeten die dan ook meer gaan betalen zodat jij je je stukje vlees op tafel krijgt?

   Ik zeg maar zo ik ben tevreden met wat ik heb, Ik kan mijn rekeningen betalen, ik kan elke dag eten en ik houdt ook nog geld over om iets leuks te doen of te kopen

   Ik misgun mensen helemaal niets. Rijken moeten maar meer gaan betalen is zo gemakkelijk. Vooral voor mensen die zelf geen cent te makken hebben is het erg gemakkelijk om dat te vinden. Maar hoe zouden ze denken als ze zelf financieel goed geboerd hebben.

   1. Henk-Jansen

    Ik heb veel respect voor de zogeheten self made millionairs maar je vergeet even dat die mensen ook veel geprofiteerd hebben van de uitstekende omstandigheden in Nederland. Zo heeft de man zelf en zijn werknemers een goede opleiding kunnen volgen, maken ze gebruik van de fantastische infrastructuur en kunnen ze als ze ziek zijn gewoon naar een arts. Is het dan echt teveel gevraagd aan die rijken of ze wat meer belasting betalen? Dezelfde rijke stinkerd had tot zijn dood in een krot gewoond als hij in Afrika was geboren.

 3. meijer61200

  Links??Links? Links is op sterven na dood. En geheel terecht overigens. De schellen vallen van de ogen bij steeds meer mensen.
  Als je door en door corrupt bent, niet helder kunt denken, dan ga je naar een partijtje als dat van half Marokkaan Yasser. Of naar de zoon van een commissaris in de tabaksindustrie. Hun glorietijd is al lang voorbij. Kijk eens naar types als Wim Kok, de salonsocialist met zijn “duivelse dilemma’s”die nu zijn zakken vult met allerhande commissariaten. Kijk eens naar Van Dam, wel eens gezien in wat voor een kasteel hij woont tegenwoordig? En de buren oproept om gratis zijn tuin te onderhouden? Onze Exota man kan zijn centen beter besteden aan de tandarts. Zo kan ik makkelijk tientallen pagina’s vullen. Ik word altijd oprecht misselijk als ik die bek met tanden zie van dit varken.
  Zo, dat moest ik even kwijt, en ga nu feestelijk ontbijten!

  1. corfo

   @ meijer61200.
   Potverdikkeme zeg, daar haalt u me toch wel een paar PvdA-mastodonten aan !!
   Idd. Van Dam bewoont een groot buiten op de Veluwe en z’n buren moeten blij zijn als de “kasteelheer” hen vraagt zijn bossen/velden te onderhouden. Van Dam die op tv limonadeflessen z.g. “liet ontploffen” waardoor 10-tallen werknemers van Exota moesten worden ontslagen, terwijl deze smeerlap de flessen liet kapotschieten, zoals later werd bewezen ! Nooit iets van “excuses” in de richting van de werkloos gemaakte mensen gehoord ! Kok, nóg zo’n gluiperd, haalde enkele miljarden uit ónze pensioenpot, samen met vriendje Lubbers, de Dekhengst van Kralingen. Kok, die zo “ontzettende z’n best” deed voor de werkers in dit landje als NVV/FNV-figuurtje. Maar die nu, achterover leunend, de tonnen euro’s ziet binnenstromen als commissaris van o.a. de ING. De PvdA ? Das war einmal !!

 4. Michael

  Beetje hypocriet dit, M vd Galien.

  Als Baudet, Trump, of Wilders losgaan op de rijke elite die als maar meer geld binnenhalen sta je vooraan ja te knikken. En te roepen dat “het volk” oid niets voelt van de economische groei, en dat alleen de rijke elite er voordeel aan hebben. Vervolgens plak je daar dan een paar keer het woordje “links” voor.

  Bovendien vertel je niet het hele verhaal. Immers, er wordt veel geïnvesteerd in het verhogen van de salarissen voor leraren, politie, militairen, etc. Kortom, de gewone man die keihard werkt maar ook keihard de klappen heeft gekregen van de crisis, en dat wordt betaald door de rijke elite die het deels hebben veroorzaakt.

  Verder wordt het eigen risico in de zorg afgeschaft, ook iets waar deze site om zou moeten staan juichen. Wil Baudet dat niet ook? Je komt altijd klaar in je broekje als hij iets dergelijks zegt. Tot slot willen de partijen ook nog eens het lage BTW tarief handhaven. En dat is goed voor? Juist, de hardwerkende middestand.

  Volgens mij werken de namen die onder de begroting staan een beetje als een rode lap (no pun intended), waardoor je niet meer kritisch kijkt naar wat er ligt.

  1. corfo

   @ Michael.
   U zegt : “de gewone man die keihard werkt maar ook keihard de klappen heeft gekregen van de crisis”. Klopt, maar…………hebben zij écht wel het meeste ingeleverd ?
   De mensen die de hardste klappen hebben gekregen van de crisis zijn m.i. de bejaarden/ouderen. Ik kan niet beoordelen hoeveel procenten van de lonen/salarissen in ’t bedrijfsleven zijn gekort, wél weet ik uit m’n naaste omgeving dat de pensioenen van ouderen met minimaal € 200,00 p/mnd.(netto) zijn gekort en dat er geen enkele compensatie is gekomen, en dat geldt voor bijna elke gepensioneerde.
   Ik hoor/lees daar helemaal niks over op dit forum en dat valt mij tegen. Ik weet uit eigen ervaring dat de cliëntele van de Voedselbanken grotendeels bestaat uit ouderen met een klein pensioentje, óók een groot deel van de door mij bedoelde ouderen zijn z.g. “zorgmijders”. “den Haag” maakt zich al helemaal niet druk om deze ouderen, hoe eerder ze dood gaan des te liever, dát vinden onze “bekwame bestuurders”. Ik vind ’t een grof schandaal in dit z.g. “rijke” landje.

   1. Michael

    Armoede zou inderdaad niet moeten kunnen in ons landje. Daar moet wat aan gebeuren. Ik weet niet zo goed wat de linkse partijen specifiek voor ouderen hebben voorgenomen, anders dan dat ze voorstellen dat mensen in een fysiek zwaar beroep eerder met pensioen kunnen.

    Binnen de pensionada van ons landje is er natuurlijk ook erg veel heterogeniteit. De combinatie van lage lasten en veel vermogen maakt dat de koopkracht van de meeste ouderen veel hoger is dan die van werkenden. Het verhaal van Henk Krol dat de ouderen “het hardst” gepakt worden was en is grotendeels onzin als je de cijfers erop na slaat.

    Neemt niet weg dat je een belangrijk punt aanslaat, ouderen met een klein pensioen die daardoor veroordeeld zijn tot de voedselbank moet niet kunnen.

    1. corfo

     @ Michael.
     De linkse partijen m.n. Wouter Bos “zou de Voedselbanken overbodig maken”, raaskalde hij. Er zijn er steeds meer gekomen.
     De combinatie van lage lasten en veel vermogen geldt voor figuren als Wim Kok, Ruud Lubbers, ex-fabrikanten enz. enz. Dat er wat ouderen zullen zijn met lage lasten en wat vermogen is niet te ontkennen, maar er wordt gedaan alsof iedere oudere zoiets heeft, waanzin ! De cijfers die daarover bestaan zijn afkomstig van het CBS, spreekbuis van de “regering”.
     Ik vermoed dat gepensioneerde ouderen méér zijn beroofd dan werkenden; maar misschien weet u, heer @ Michael, van welke werknemer in ’t bedrijfsleven in vele gevallen méér als € 200,00 p/mnd. extra werd afgepakt en dan óók nog eens geen compensatie ontvangen wegens de inflatie ?

     1. Floris

      Sneeuwvlokjes als Michael beseffen niet dat heel West-Europa wordt leeggegeten door parasieten uit Afrika en het M-O en dat dit wordt afgewenteld door de autochtonen steeds verder uit te knijpen en onverantwoorde bezuinigingen door te voeren.

      We zakken steeds verder in het moeras en dat is voor 90% te wijten aan de massa-immigratie.

     2. Becker

      “We zakken steeds verder in het moeras en dat is voor 90% te wijten aan de massa-immigratie.”

      Het is een beetje onduidelijk wie Floris met “we” bedoelt: bedoelt hij Nederland (het land waar hij al 30 jaar niet meer woont), bedoelt hij België (het land waar hij al 30 jaar woont maar niet wenst te integreren) of bedoelt hij Europa (waarvan hij vindt dat die het zich niet in een sterke EU moet verenigen)?

      Wat bedoelt iemand met “we” als hij nergens bijhoort?

     3. IJscoman

      Becker heeft een doodzieke en kwaadaardige geest. Wie nog enigszins twijfelde, moet nu toch volledig overtuigd zijn. W

 5. Michael

  Waaruit blijkt trouwens dat de volkskrant “blij” is? Die bewering wordt helemaal niet ondersteund.

 6. CJD

  Grappig! was het niet uitgerekend de PvdA die de afgelopen 4 jaar precies het tegenovergestelde gedaan heeft als waar ze nu voor pleiten in hun waardeloos akkoordje?

  Wie nogsteeds denkt dat de PvdA links is, is in de jaren 80 blijven hangen

  1. Kodi

   Als er een groep Nederlanders niets bij de PvdA te zoeken heeft, dan zijn het wel de arbeiders. PvdA = Pest voor de Arbeiders

 7. Ni28

  De echte regeerakkoord mankeert van alles maar kan niet bestreden worden met utopische wensen. Rechts mist het sociale aspect en links mist de economische. Een goede mix zou het best verteerbaar zijn voor de burger. Of de bedrijven daar genoegen mee zouden nemen is minder zeker.

 8. Ni28

  12@ Welkom in Venezuela 2.0

  1. corfo

   @ Ni28.
   Wat bedoelt u met : “12@ Welkom in Venezuela 2.0” ?

   1. Ni28

    12 is nu 1. Dopper die op de fusie tussen GL en PvdA hoopt. Die leidt in mijn ogen tot Venezolaanse toestanden.

    1. corfo

     @ Ni28.
     Bedankt, kwist niet wat je bedoelde, is nu duidelijk.
     Ik reageer niet meer op het gedrocht Becker/Dopper (is hetzelfde).
     Het enige dat hij doet is reacties plaatsen teneinde anderen te kwetsen, en wel op een zodanig laag peil, dat het niet eens meer leesbaar is. Ik vermoed echter wél dat hij zichzelf wél héél erg intelligent vindt, maar dat is een bekend verschijnsel bij psychiatrisch patiënten. ’t Is een extreem links denkende geïndoctrineerde figuur waar niks zinnigs meer uit komt.
     Je zal maar familie van zo’n loser zijn !

 9. joost2

  Zo’n alternatief regeerakkoord is natuurlijk een verspilling van tijd en energie.
  Zonde van het papier!
  Politiek links heeft niks meer te vertellen in Nederland en zit er “voor spek en bonen”bij in de 2e kamer.
  Dit plan van links is er alleen om zich te profileren, want ze weten allemaal dat het niks zal opleveren, kansloos en dus waardeloos is.
  Hebben ze nou niks anders te doen daar?

  Ben het wel eens met die mensen, die de kiesdrempel aanzienlijk willen verhogen.
  Er zijn nu in Nederland zoveel politieke partijen in de 2e kamer aanwezig , dat niet alleen besturen heel moeilijk wordt, maar ook dat jouw stem in een “woud” van politieke meningen terecht komt. Eigenlijk is er dan niks te kiezen.
  Twee partijen zou mooi zijn, dan links of rechts, zoals in Amerika.
  Maar gezien de voorkeur voor het pluche, zullen wij dit niet meemaken, mede omdat dan de grondwet moet worden gewijzigd en in principe een Nederlander zelf altijd een eigen , andere, mening heeft, vaak zonder respect voor de mening van die ander.

  1. Blue monday

   Links niets te vertellen?

   Laat mij eens tellen:
   Rechts: VVD, CDA, SGP en FvD samen goed voor 50-60 zetels
   Links: SP, GL, PvdA, PvDD samen goed voor zo’n 40 zetels
   Links-midden: D66, oudjes en CU goed voor een dikke 20 zetels

   Soms links en soms voorbij de rechterschaal: PVV… de overige 20 zetels

   Hoe dan ook….buiten de PVV, kunnen we af met 1 linkse en 1 rechtse partij en doeken we de rest op.

  2. Blue monday

   Niet mee eens, mooie plannen voor de massa presenteren zonder regeringsverantwoordelijkheid trekt altijd massa’s met stemmen.

   de PVV is er groot mee geworden, hoewel die nog nooit een alternatief en een kostenneutraal plaatje hebben weten te presenteren.

   we staan hoe dan ook voor een politiek keerpunt…..
   Links wordt realistischer en gaat zich weer concentreren op de “gewone man”
   Als Rutte stopt stort de VVD wellicht in, gaat allemaal naar FvD ter rechterzijde en D66 ter linkerzijde.
   De PVV wordt leeggegeten, die gaan weer terug naar links en rechts en het CDA blijft kwakkelen op 10-15 zetels.

   Zomaar een blik in mijn glazen bol

 10. DolleDries

  Het is een feit van algemene bekendheid als links ergens de macht heeft dat het totaal naar de knoppen gaat.

  1. Kodi

   En alle eerdere resultaten zijn een garantie voor de toekomst.

 11. Kodi

  Wat heeft Asscher in de regering de afgelopen 5 jaar geboden toen hij de kans had te praktiseren wat hij nu predikt? Het omgekeerde?

 12. Guus Geluk

  De linkse partijen spannen zich in elk geval meer in voor hun achterban dan de rechtspopulistische partijen.

  Zo lachwekkend is dat niet.

  1. Ni28

   Daarom is de PvdA geminimaliseerd voor vier jaar “goed” werk.

   1. Guus Geluk

    De PvdA is volkomen interecht afgestraft voor vier jaar keihard werk.

 13. denk eens na

  En hoe willen ze de toestroom van geluk zoekers bekostigen .Niets over een generaal pardon of hoe ze de toe stroom willen stoppen.

 14. Ni28

  Het is absoluut waar dat de ouderen in de laatste 12 jaar het meeste hebben ingeleverd. En het blijft zolang de ouderenhater Rutte aan de macht blijft. Er komt ook geen aandacht voor van de jongeren want die kijken vooral naar zichzelf en denken dat zij jong blijven. De groepen zijn succesvol tegen elkaar opgezet door de VVD en PvdA. Volgens de EU streven dat landen naar elkaar groeien de volgende teken van dat het niet beter wordt. Arme landen zullen niet naar het niveau van rijkere landen groeien maar andersom en dan weet je al hoe het zal gaan. In een aantal Visegrad landen stijgt de pensioen elke jaar en dat al minstens 10 jaar terwijl onze pensioene zakken. Schuld wordt geschoven naar de Pensioenfondsen maar het komt door de regels van de overheid die de PF belet met telkens nieuwe regels gepensioneerden volgens afspraken uit te betalen. Met de nieuwe pensioenregels wordt de zekere pensioen afgewisseld door de onzekere versie waarmee de diefstal legitiem wordt gemaakt. Ook deze alternatieve regeerakkoord zal geen verbetering brengen.

 15. Kodi

  Wat ik in de oppositie links bij daad heb zien doen is vooral het parachuteren van hun door de kiezers uitgespuugde mastodonten in het voor henzelf gecreëerde bijna incestueuze graaicircuit voor rekening van ’t algemeen.

 16. DennisEijs

  Het ene is ‘lachwekkend’ en het echte is ‘om van te huilen’. Voor ieder wat wils dus.

 17. PMG

  Ik zou bijna gaan uitleggen aan alle sukkels hier die het nog steeds niet snappen hoe het toch komt dat we in Nederland in het paradijs wonen maar de sukkels realiseren zich dit niet dus ga ik ook niets uitleggen. Mensen die menen in andermans portefeuille te mogen graaien zijn ordinaire dieven!

 18. PMG

  Ik daag alle ‘tegenstanders’ van het FVD uit met 1 enkel feit te komen waarom het programma van het FVD niet deugt. (dus geen verhaal van een kilometer)

 19. PMG

  @henk jansen – waarom vind jij dat ik wel meer belasting kan betalen miljonair zijnde? Ik betaal al veel meer, draag bij aan de economie want op bijna alles wat ik aanschaf betaal ik 21% BTW, ik voorzie in werk, heb zojuist mijn huis buitenom laten schilderen en ga zo maar door. Ik heb netjes gespaard en betaal nu voor straf vermogensbelasting. Ik heb mijn beide opleiding volledig zelf betaald en nog nooit 1 cent rechtstreeks terug gezien in de vorm van uitkering, subsidie of wat ook maar. Waarom Henk Jansen denk jij het recht te hebben van mijn succes mee te mogen profiteren? Ik ken je niet eens. Gezien jouw mening neem ik aan dat jouw spaarrekening leeg is omdat je elke cent die je overhoud weggeeft. Het aantal borden en setjes bestek in de la klopt met de groote van je gezin en je hebt maar 2 onderbroeken?

  1. Henk-Jansen

   Het gaat om het solidariteitsbeginsel. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. De uitstekende omstandigheden in Nederland hebben jou de mogelijkheid gegeven om zo succesvol te worden, en dus mag je daar ook voor betalen. Als ondernemer heb jij flink kunnen profiteren van de hoog opgeleide beroepsbevolking, de uitstekende infrastructuur (denk maar aan alle goed onderhouden wegen, de haven van Rotterdam en Schiphol, het betrouwbare elektriciteitsnetwerk, et cetera.) en het bedrijfsvriendelijke overheidsbeleid. Andere mensen waren niet zo succesvol, omdat ze bijvoorbeeld geen hoge intelligentie hebben, ziek of invalide zijn of wiens bedrijf failliet is gegaan. Dan vind ik dat je als rijke best wat meer kan betalen want als je zelf ooit gebruik had moeten maken van het sociale vangnet zou je ook blij geweest zijn dat het er is.

   1. Ali Yas

    “Het gaat om het solidariteitsbeginsel. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.”

    Dat is al zo bij een vlaktaks en nog sterker bij progressieve belastingen (een hoger percentage betalen bij meer inkomen). De vraag is dus: hoeveel progressiever moet het nog worden? Tot iedereen even veel over houdt?

    1. PMG

     Geen hoge intelligentie, ziek of invalide of failliet. Over hoeveel procent van de bevolking denk jij het dan te hebben? Die uitstekende omstandigheden hebben deze mensen voor mij op de rails gezet en nu moet ik daarvoor betalen, of zijn ze spontaan uit de lucht komen vallen en mag ik ze pachten? Of zijn ze misschien betaald van opbrengsten uit belastingen (en bodemrijkdommen)? Waar ligt voor jou de grens rijk / arm, noem eens een netto maandinkomen?

   2. IJscoman

    Henk-Jansen is waarschijnlijk een groot voorstander van nivelleren: een feest volgens zijn grote voorbeeld Hans Spekman. Henk had zich onder een radicaal socialistisch bewind uitstekend thuis gevoeld: de samenleving waar iedereen door totale nivellering opgaat in een leger van grijze muizen.

    1. Becker

     IJscoman is geen liefhebber van nivelleren want dat gaat deze rijke pensionado in het buitenland veel geld kosten.

     1. IJscoman

      Nivelleren is goed voor verstokte socialisten en communisten. En voor armoedzaaiers zoals jij natuurlijk: als je geen nagel hebt om te kont te krabben, lijkt nivelleren een uitstekend idee. Parasiet.

     2. Becker

      Grappig dat IJscoman mij een parasiet noemt: hij vertrok met zijn geld naar het buitenland omdat hij het belastingklimaat hier niet zo comfortabel vond.

      Wie is hier de parasiet?

     3. Becker

      “Nivelleren is goed voor verstokte socialisten en communisten. ”

      Nee, IJscoman, nivelleren is vooral goed doet voor mensen die zich in armoede bevinden en moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Het zijn de mensen die jij ‘armoedzaaiers’ noemt, mensen die jij minderwaardig acht omdat jij in je villa in het buitenland je schaapjes op het droge hebt en bovenop de centjes zit die je in Nederland bij elkaar graaide.

      Heeft iemand je wel eens uitgelegd dat je een immorele zak bent?

     4. IJscoman

      Heeft iemand jou wel eens uitgelegd dat je een extremist bent? Een ultralinkse, antifa-steunende communist, die het liefst een dictatuur zou willen vestigen om als kampcommandant de belastingbetaler tot de echt allerlaatste cent uit te knijpen? Omdat vervolgens uit te strooien over alle marxistische landen waar zielige medemensen wonen? Je ouders waren NSB’ers en de appel valt niet ver van de boom.

     5. Becker

      “Heeft iemand jou wel eens uitgelegd dat je een extremist bent? Een ultralinkse, antifa-steunende communist”

      Ik stemde op de VVD, is dat ook goed?

      🙂

     6. IJscoman

      Dat gelooft geen hond, extremistische linkse communist, antisemiet en Palestijnen-knuffelaar die je bent.

    2. IJscoman

     Ik ontvang mijn (enige) inkomen uit Nederland en ben dus ook -nog steeds, tot op de dag van vandaag- BELASTINGPLICHTIG in Nederland, net als jij idioot. Ik betaal precies evenveel als jij. Oh nee sorry, als parasiet op de Nederlandse samenleving betaal jij natuurlijk helemaal geen belasting. Nou goed dan: ik betaal evenveel als alle werkende Nederlanders, in Nederland, aan de Nederlandse belastingen.

     1. Becker

      Armoedzaaiers kunnen zich niet veroorloven om na hun pensionering in het buitenland te gaan wonen. In het rechtse beleid dat jij bepleit werd jij namelijk rijk en werden zij arm.

      Je schijt op Nederland en op minder bedeelden.

      Mooier kan ik het niet maken.

     2. IJscoman

      Becker, ik ben niet rijk. Alle Nederlandse pensionado’s zouden in het buitenland kunnen wonen, omdat daar de huizen goedkoper zijn en het levensonderhoud veelal ook. Maar ze verkiezen het om in Nederland te blijven. Ik heb -met minimaal kapitaal en inkomen- een andere keus gemaakt. Dat zouden meer armoedzaaiers moeten doen :-).

   3. Becker

    Helemaal eens met het betoog van Henk-Jansen.

    De afgelopen decennia zijn de inkomens- en vermogensverschillen in de Westerse landen schandalig toegenomen. Het is het gevolg van het perverse rechtse neo-liberalisme waar de sociaal-democraten halfslachtig aan meewerkten.

    Het effect is dat ook in een land als Nederland er sprake is van schrijnende armoede aan de onderkant en puissante rijkdom bij de rijken. Het is ook de oorzaak van de opkomst van het rechtspopulisme waar, ironisch genoeg, relatief veel kansarme, laagopgeleide mensen met lage inkomens in hun wanhoop op zijn gaan stemmen.

    Dit beleid wordt toegejuicht door rijke pensionado’s die hier vanuit het buitenland vanuit hun villa’s (Floris pochtte hier dat alleen zijn huis in het buitenland al 10 miljoen waard is) hun pijlen op ‘links’ richten die menen dat het wel wat minder zou kunnen de inkomens- en vermogensverschillen, dat rijken wel wat meer belasting zouden kunnen betalen en dat er wat meer geld naar armoedebestrijding zou mogen.

    Ik krijg een vieze smaak in de mond van dit soort tuig.

    1. PMG

     Becker, natte scheet, je proeft je eigen ontlasting, jaloerse dief!

     1. Becker

      Was PGM ook niet een van de velen hier die in het buitenland woont?

     2. Floris

      Hij woont in Nederland en in Argentinië en betaalt naar eigen zeggen in beide landen belasting. De man is een heuse filantroop.

     3. Becker

      De multimiljonair Floris, die in het buitenland verkrampt op zijn centjes zit, kan zich inderdaad weinig voorstellen bij dit soort filantropie. Zijn specialiteit was graaien en vervolgens op de buit zitten.

      Zijn vijanden zijn de socialisten die aan zijn zure centjes zitten te trekken.

      🙂

     4. Floris

      “verkrampt op zijn centjes zit”

      “Zijn specialiteit was graaien en vervolgens op de buit zitten.”
      —————————————————————-
      Zo gaat een trol te werk. Hij roept maar wat met als enige doel iemand over de rooie te krijgen.

      https://www.businessinsider.nl/internet-trolls-get-a-kick-out-of-making-others-upset-for-this-reason-2017-9/?

      Je bent een kwaadaardige psychopaat en een minderwaardig mens. Je hoort in een inrichting. Of zit je daar al?

     5. Becker

      IJscoman en Floris staan behoorlijk met hun rug tegen de muur.
      De deerniswekkende IJscoman kan niets meer verzinnen dan aan te komen kakken met de adresgegevens van de zorgdirecteur Hutten en Floris heeft geen inhoudelijk weerwoord meer en pruttelt nog iets over trollen en de psychopathologie.

      Game, set en match!

      Zullen we het hier verder maar bij laten, heren?

      🙂

     6. IJscoman

      Nee vieze narcist, hier laten we het helemaal niet bij. Ik zal je achtervolgen tot in de hel. Je hebt verloren, weet geen weerwoord mee en steekt verslagen de witte vlag uit als teken van overgave: “Zullen we het hier verder maar bij laten, heren”.

      Becker de sadistische parasiet probeert met ‘heren’ zoete broodjes te bakken, terwijl we een half uur geleden nog verrot werden gescholden. Becker ligt met zijn keel naar boven amechtig te hijgen. Ik zal gaarne je strot doorbijten.

     7. Floris

      “IJscoman en Floris staan behoorlijk met hun rug tegen de muur.”
      ————————————————————–
      Hier zien we punt 3 van mijn opsomming bevestigd:

      “– Van tuig dat verstoken is van elke vorm van bescheidenheid en zich dagelijks vol van zelfverliefdheid en narcisme op de borst roffelt.”

    2. Becker

     Nou, nou, IJscoman, nu dacht je tevreden met je schaapjes op het droge in het buitenland te wonen en nu ben je toch nog boos en ongelukkig.

     Nergens voor nodig, beste man, dit is maar een virtuele discussie op het internet. Strotten doorbijten en mensen tot in de hel achtervolgen maakt niet gelukkig hoor.

     Neem een glas warme melk, dit is echt niet gezond.

     1. Floris

      “dit is maar een virtuele discussie op het internet.”
      ——————————————————–
      Ook weer de typische werkwijze van een kwaadaardige psychopaat. Eerst iemand het bloed onder de nagels vandaan trekken en als deze zich dan tot een overreactie heeft laten verleiden de boel bagatelliseren.

      Wetende dat dit meer van hetzelfde is: denigeren, kleineren en zuigen.

      Je bent het doodschoppen niet waard, minderwaardig stuk vuil.

     2. Becker

      IJscoman wil me de strot afbijten en Floris fantaseert over doodschoppen.

      De vraag rijst of je een rustig en tevreden mens wordt als je met je bij elkaar geschraapte geld in het buitenland gaat wonen. Bij Floris en IJsco lijkt dat in elk geval bepaald niet gelukt.

      Wat een ongelukkige mannen!

 20. swetsnek

  Nu snel allemaal links stemmen want die krijgen de zorg wel veeeeeeel goedkoper voor elkaar hahahahahaha geloof jullie zelf zou ik zeggen

 21. Floris

  “Ik krijg een vieze smaak in de mond van dit soort tuig.”
  ———————————————————-
  Eens kijken waar ik een vieze smaak van in m’n mond krijg:

  – Van tuig dat na te zijn verbannen gewoon onder een andere naam terugkomt en daarmee dus een elementaire fatsoensregel naast zich neerlegt.

  – Van tuig dat het bestaat om meerdere aliassen tegelijk te voeren. Dat heet valsspelen.

  – Van tuig dat verstoken is van elke vorm van bescheidenheid en zich dagelijks vol van zelfverliefdheid en narcisme op de borst roffelt.

  – Van tuig dat het nodig heeft andersdenkenden onophoudelijk te kleineren en te beledigen.

  – Van tuig dat zijn verlies niet kan nemen (uit megalomanie) en allang weerlegde stellingen steeds maar blijft herhalen.

  Dergelijk tuig, dat niets anders om handen heeft dan hier zitten te trollen, is de plaag van forumland.

  https://www.businessinsider.nl/internet-trolls-get-a-kick-out-of-making-others-upset-for-this-reason-2017-9/?international=true&r=UK

  1. Floris

   Hier komt uiteraard geen reactie op van de schaamteloze valsspeler.

 22. Gerlos

  Ach ze willen toch een beetje meedoen, ondanks vergeefse moeite.
  De linkse politiek is voorlopig uitgespeeld maar moeilijk te accepteren voor de dames en heren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.