Mark Rutte wil meer Europese toppen en minder dwarszittende parlementariërs en ambtenaren

Mark Rutte krijgt zijn zin in de Europese Unie. Gisteren werd al bekend dat de president van de Europese Unie, Donald Tusk, meer Europese toppen wil, om zo de knopen door te hakken of te ontknopen van moeilijke onderwerpen. Het moet allemaal ‘slagvaardiger’ en ‘efficiënter’. Dat wilde Mark Rutte ook al heel lang en nu gaat het er ook van komen

De komende anderhalf jaar komen er dertien toppen van de Europese regeringsleiders. Er wordt onder andere gesproken over de migratiequota’s en de middelen om het af te dwingen van landen. Nu Oostenrijk ook een anti-migratie beleid gaat uitvoeren, wordt het voor de Europese landen nog moeilijker om die dwingende quota’s op te leggen. De Midden- en Oost-Europese landen wrijven daarmee in hun handjes. Tusk wil het vooral allemaal wat pragmatischer maken. Al komen er ook grote integratie-projecten aan:

En dan zijn er de plannen voor een heus digitaal Europa, iets waar Rutte watertandend over kan vertellen. Van de ingediende 43 wetsvoorstellen zijn er volgens Rutte 37 geblokkeerd door politieke of bureaucratische onwil. Maart volgend jaar moeten al die kogels door de kerk zijn. ‘De Europese Raad staat klaar om alles te doen wat nodig is voor Europa om digitaal te worden’, zullen de leiders vanavond zeggen. Een echo van ECB-baas Draghi die met eenzelfde uitspraak (‘the ECB is ready to do whatever it takes’) in 2012 de euro redde.

Dit klinkt alsof er vooral tegenstand weggeruimd moet worden onder de vlag van het ‘pragmatisme’. Wat de Europese Unie vooral lijkt te doen is slecht beleid uitvoeren en daardoor een situatie creëren waarbij er nog meer integratie plaats moet vinden. Een digitale unie? Naast een bankenunie, een douane unie, en dadelijk ook nog een migratie unie.

Men doet alsof het de macht terug wil plaatsen naar de naties zelf, terwijl de afspraken en consensus zoeken vooral uitmondt in een sterkere Europese Unie en dan bedoel ik het niet op een positieve manier. Nee, dit is puur technocratisch beleid zonder de kennis en de kunde.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Becker

  De Europese kiezer heeft uitgesproken dat de EU moet worden versterkt. Dat geldt zeker ook voor de Nederlandse kiezer die in grote meerderheid stemde op pro-Europese partijen.

  We kunnen Rutte onmogelijk kwalijk nemen dat hij probeert de wens van de kiezer tot uitvoering te brengen.

  1. Ni28

   Dopper is terug als Becker.

   1. Ngatimoto

    Ja, de naam is anders maar de streken hetzelfde.

    1. denk eens na

     Rutte en de wens van het volk?? Moet ik je na geven humor heb je.

     1. Becker

      Heb je een tegenargument of moet je me gewoon gelijk geven?

  2. Punt50

   Doperwt rot nou eens definitief op!

   1. swetsnek

    Dat kan pas als je hem wat anders te doen geeft Punt50 zeg mmmm as opruimen of zo

  3. hans-e-pans

   Ja Rutte wil dat en krijgt zijn zin, ik wil ook iets maar krijg niet mijn zin. Verdorie nog an toe.

 2. Ni28

  Als tegenstander van referenda wilt Rutte dat iedereen alleen maar ja knikt.

  1. Becker

   Hij wilt het niet maar mogelijk wil hij het wel.

   🙂

   1. corfo

    @ Becker.
    Wát ontzettend goed van u dat u maar zo even een schrijffoutje ontdekte !
    U bent vast cum-laude geslaagd van de B.L.K.O. gekomen !

    1. DolleDries

     Maak er maar Dopper van.

 3. Ngatimoto

  Is er geen vuil over Juncker boven water te krijgen?
  Die man kan zijn handen bij niemand thuis houden, zelfs niet in publiek.
  Ben benieuwd hoe het achter de muren van Brussel en Straatsburg toegaat.
  Daar zullen vast wel # metoo vrouwen rondlopen, maar het lijkt mij meer een mannen probleem. https://www.telegraaf.nl/video/869156/handtastelijke-juncker-slaat-weer-toe

  1. corfo

   @ Ngatimoto.
   Het soort vrouwen dat zich graag laat betasten, huist overal.
   Óók als een EU-niksnut ergens op bezoek komt en als een “politicus” op bezoek gaat in een vreemd land, zijn er altijd vrouwen, speciaal voor hém geregeld, in de buurt.
   Zo’n man denkt dan natuurlijk”: “Dit is een vreemd land dus ga ik vreemd”; weet zo’n “politicus” veel !
   De meeste mannen van z.g. “Koninklijken Bloede” hebben minnaressen, sommigen zélfs met koninklijke bastaard-kinderen, de voorbeelden van deze vrouwen.
   Voor deze vrouwen vormt het kennelijk géén enkel probleem dat zij betast worden/werden; komt mogelijk door de koninklijke vergoeding die zij daarvoor ontvangen. Ik verwacht zéér binnenkort een gróte demonstratie van MeToo-vrouwen tegen dat Koninklijke Gespuis.

 4. corfo

  Deze genderneutrale figuur, Rutte dus, is geheel voorbereid om als dictator op te treden !
  Hij is vast en zeker besmet door Korsakov Juncker die hem bijna doorlopend tongt; ook Juncker heeft het over : “Ik wil zus of zo !” Gender Rutte spreekt hem na : “Ik wil óók zus of zo !”
  Wat een goor clubje, de gehele EU-“leiding”, helaas bestaat de Zedenpolitie niet meer, anders zouden die een onderzoek moeten starten, u zou verbaasd zijn over de uitkomst !!

 5. PMG

  De NL kiezer heeft helemaal niet pro EU gestemd. Laat daar maar eens een referendum over komen. Nee, dat referendum moet zo snel mogelijk weg, zie Oekraine en Catalonie.
  De hele EU is ons opgedrongen!

  1. Ni28

   Joh, het is Dopper zijn wensdenken maar.

 6. Ni28

  5@ Net zo in de war als jij, Dopperbecker.

 7. Ni28

  6@ Dopper is groot in taal maar klein van geest.

 8. J.C.

  De digitalisering (een van de instrumenten van Satan om God te willen evenaren) is het nieuwe Babylon, die begonnen is met een apple waar een hap uit is. Satan is tot op zekere hoogte toegestaan steeds meer terrein te winnen. Het is aan de mensen om met hun verkregen wil, om wel of niet mee te gaan in deze digitalisering. Digitalisering is duurzaam, dus tijdelijk van aard (het kenmerk van Satan).

  1. DolleDries

   Ik snap er helemaal niets van.

  2. HaZ

   Dus Steve Jobs is daarom in de hel beland ?….zoiets bedoel je ?

 9. Ni28

  Dopper is groot in taal maar klein van ziel.

  1. DolleDries

   Ik krijg de indruk dat hij wel meer klein heeft.

 10. Monis

  Tegenstand opruimen,worden de gaskamers weer gerenoveerd??!!!
  Roep al sinds de oprichting van deze nieuwe NAZISTAAT EUROPA,dat we weer terug in 40-45 zitten,maar met het opruimen van tegenstanders begint het er steeds meer op te lijken!!!
  Krijgen de tegenstanders ook eerst een ster op!!!????
  Ben benieuwd wanneer de eerste ondergrondse verzetsgroepen opgericht worden????!!!!

 11. Dollaert

  “Het moet allemaal ‘slagvaardiger’ en ‘efficiënter’. Dat wilde Mark Rutte ook al heel lang en nu gaat het er ook van komen”.
  Nou Rutte hier repliek , Rutte, die Nederland ziet als 1 groot New York, zijn eigen woorden, in een persoonlijk gesprek met mij enkele jaren geleden . Normaal zou ik dit voor mij houden, maar ik vind de toestand op dit moment in Nederland (EU) zo zorgelijk , dat ik deze info naar buiten breng. Deze man is bijzonder vriendelijk in de omgang. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Alleen hij ziet de realiteit niet. Hij kan zich niet verplaatsen in de problemen van anderen zeker niet buiten de Randstad. AOW op 65 is ineens geen optie meer voor deze man in 2012. Nee, lekker doorwerken tot 69. Ja, daar zullen buiten hun schuld langdurigheids werklozen wat aan hebben. Nog langer in die gruwelijke bijstand na je 60 ste slaven arbeid verrichten. Met woningstichtingen te maken krijgen , die lak hebben aan enig sociaal gevoel vanwege de privatisatie ideologie van de VVD en andere “politieke volks partijen”
  Komt meneer Rutte met simpele oplossingen. Het gesprek van 2006 staat me nog steeds bij. Deze man had beter leraar gebleven en bij zijn moeder in het benoordenhout te Den Haag een fijne tijd van zijn leven kunnen doorbrengen. Het benoordenhout , dat ik als ex Hagenaar goed ken. Bloesembomen in het voorjaar , statige mooie jaren 1930 huizen . Wat sta je dan ver van de realiteit als je in zo een omgeving leeft. Leg die functie neer als je geloofwaardig bent of wilt zijn! Nederland is niet het benoordenhout Rutte!!

 12. Parestado4

  Daar zijn heel wat bijltjes voor nodig.Of zullen we maar een kettingzaag gebruiken?

 13. Parestado4

  Inderdaad D Dries.Volgens de beursindex is uranium de meest lucratieve investering!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.