Martin Bosma over ‘witte man’: “Het lijkt wel of Sylvana Simons hoofdredacteur van het NOS-Journaal is!”

Video! PVV-Kamerlid Bosma hekelt het NOS Journaal, dat gisteren de dader van de schietpartij in Las Vegas benoemde als “witte man.”

Bosma reageerde op dit intro van het NOS Journaal, gisteren uitgezonden:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Al klacht ingediend bij de NOS !!
  Witte ipv blanke dader, maar niet vermelden dat BLANKE wetenschappers de Nobelprijs zullen krijgen.
  BLANKEN dus.

  1. F. Domela Nienhuis

   Nou je het zegt: Wederom geen Moslim te bekennen onder de winnaars van de Nobelprijzen voor geneeskunde, chemie en natuurkunde.

   1. Arubano

    Precies bij hun chemie-oefeningen ontploft alles alleen maar.

 2. Ali Yas

  Silvana is een bruine vrouw.

  1. Feit

   Ja klopt. En ik ben blank. Ik heb geen tint. Ik ben niet wit, maar als je me zo wilt noemen dan mag dat van mij. Ik vind je alleen niet meer geloofwaardig.

 3. Floris

  De NOS neemt klakkeloos het jargon van de SJWers over. Veelzeggend.

 4. Nog1

  Ik vind het ophef om niets. In de Van Dale staat al meer dan honderd jaar dat wit ook blank kan betekenen als het gaat om ras.

  1. Thjum

   Ik ben verbaasd over het feit dat de reaguurders hier ineens van mening zijn dat vermelding van de huidskleur in de media verboden moet worden.

   1. van Urk

    Je hebt ook witte Afrikanen. Niet die blanke boeren maar die Afrikaanse albino,s. Die worden vermoord omdat hun witte huid een vloek is in de ogen van de zwarte bevolking.

    1. Nog1

     Afrikaanse Albino’s zijn eigenlijk ook niet echt wit, net zo min als wij. Sommige zijn rose, maar de meesten zijn gelig. Toch noemen we ze zwart. Of neger, maar dat is gewoon zwart in het Latijn. Zoals blank ook uit het Latijn komt, en gewoon wit betekent.

     Ze worden trouwens vooral aangevallen omdat men denkt dat een fetisj (juju) gemaakt van een Albino beschermt tegen kwade geesten.

     1. van Urk

      Al die woordjes blank en neger komt gewoon van het beschaafde Latijns. Zie je nu wel.

     2. Nog1

      Yep. Er is zelfs een keizer geweest die Niger heette. (Prescennius Niger) Volgens sommigen werd hij zo genoemd omdat zijn nek zwart was, maar wie zijn munten bekijkt vermoedt dat dit niet alleen voor zijn nek gold.

      Grappig genoeg heette één van zijn tegenstanders Albinus (een ander Latijns woord voor wit waar onze term albino vandaan komt)

   2. sjun

    Je zou ook best consequent zwarte Sylvana kunnen zeggen om verwarring te voorkomen.

  2. van Urk

   Of als het om een sneeuwman gaat.

  3. Anna

   Nog 1. Rainer Weiss, Barry Barish en Kip Thorne drie “witte” mannen winnen de Nobelprijs voor Natuurkunde. Waarom zegt NOS dat niet?

 5. Peter Loosduinen

  Silvana is een bruine vrouw ??

  Prem Radhakishun : Sylvana Simons is een mislukte negerin.

  Algemeen Nederlands Woordenboek :
  Een negerin…

  is een persoon
  [Kleur] heeft een donkerbruine tot zwarte huidskleur
  [Uiterlijk] heeft kroezend hoofdhaar
  [Bouw] is vaak lang, slank en krachtig gebouwd

  1. van Urk

   En die negers wonen allemaal aan de Niger in Nigeria. 😉

 6. Bes Tolen

  Het is geen grap maar het woord blank stamt juist uit … het Germaans! Het is door de Romeinen overgenomen. Ook door de Romeinen werd daarom aan het woord blanco de betekenis ”niet ingevuld” gehecht. Voor wit als kleur hadden de Romeinen het woord albinus. Blank heeft in de Germaanse talen vanouds een andere betekenis dan wit. Dus ook in Scandinavische talen. Blank heeft etymologisch te maken met ons werkwoord blinken.
  Duidelijk moge zijn dat er vaak begripsverwarring is opgetreden en dat onvoldoende is afgestraft. Te veel mensen ontgaat nu één keer de belangrijke nuance. Die zorgen voor culturele achteruitgang.

  1. Hetzalwelweer

   Beste Bes, de nuance “blank”, wat is blank? Wat is zwart? wat is geel? Het is een kleur…De media denken te vinden dat ze hiermee verdeeldheid kunnen veroorzaken en dit lukt ze aardig. Maar….de media geven mensen een kleur, niet jij of ik, ze willen verdeeldheid veroorzaken omdat ze anders geen nieuws hebben. En geen nieuws is geen inkomsten….

 7. Punt50

  Ik heb er geen problemen mee om als witte man benoemd te worden hoor. Als ik op mijn beurt dan een zwarte zwart mag noemen, een gele geel, etc. Gewoon zoals het is.

 8. buitenbeentje

  Ik ben niet wit, na deze prachtige zomer ben ik zelfs bruin, zal wel weer snel over gaan. Een neger is niet zwart, een aziaat is niet geel en een indiaan (of een rus) is niet rood.

  En als we het al over kleuren en Hennis hebben denk ik aan het lied van Neerlands hoop, toen Freek nog scherp en leuk was:

  Als straks de gelen komen Zijn de roden reeds geveld
  Wij kenden geen genade Wij kenden slechts geweld

  Wij stonden tot aan de Oeral Tot de enkels in het bloed
  Als wij de vrede handhaven Dan doen we het ook goed

  Als straks de gelen komen Zijn de roden er geweest
  Dat zal ik nooit vergeten Dat wordt een kleurrijk feest

  Het water van de Wolga Komt tot aan de winterdijk
  Als wij de vrede handhaven Kijken wij niet op een lijk

 9. Anna

  NOS kleurt het nieuws naar hun mening. Daar zijn ze heel gehaaid in.

 10. Ben Zine

  Het is gewoon een keihard bewijs dat de redactie van het NPO journaal op dezelfde lijn zit als die hysterische en overspannen “social justice warriors”, die alles wat zich rechts van GroenLinks bevindt “racistisch” of “fascistisch” noemen. We zitten met z’n allen braaf iedere avond om 20.00 uur te kijken naar pure linkse propaganda. Dat de dader van de schietpartij in Las Vegas wordt aangeduid als een “witte” man is echt te bespottelijk voor woorden. Misschien moeten we het maar niet al te serieus nemen allemaal en er gewoon keihard om lachen. Stel je toch eens voor… Straks ga je nog voor een Nasi Goreng naar de “gele” Chinees, of verkleedt je kleine zoontje zich als een “rode” indiaan. Het moet niet gekker worden. Echt volkomen getikt 🙂

  1. Top

   Lees Leon de Winter maar eens, in de Televaag vandaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.