Pijnlijk! Palestijnenknuffelend NRC probeert anti-Israëlische Sigrid Kaag te verdedigen, faalt daarbij totaal

Als je een betoog probeert te ontkrachten, kom dan alsjeblieft ook met degelijke argumenten – of bestaan die hier soms gewoon niet?

Ja, het is zover: het Nachtmerriekabinet-Rutte III is officieel beëdigd, en mag aan de slag met het slopen van ons land. Hoewel, enkel ons land? Nee: één minister gaat zich ook volop inzetten voor het vernietigen van de enige democratie van het Midden-Oosten: Israël.

Ik heb het natuurlijk over Sigrid Kaag, de D66-dame die als Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking ons sterk in het buitenland mag gaan vertegenwoordigen. En dat gaat ons geen betere naam opleveren, aangezien mevrouw fervent anti-Israël is, zoals Likoed Nederland gister onomstotelijk bewees.

Nouja, niet voor iedereen onomstotelijk, kennelijk. NRC-columnist Tom-Jan Meeus doet in zijn recentste stuk namelijk een poging om de beweringen van Likoed Nederland als leugens neer te zetten. Pijnlijk detail: dat lukt, plat gezegd, voor geen meter.

Meneer pakt hierbij enkele van de punten die Likoed aandroeg – en sommige ook niet, rara waarom? – en vertelt waarom ze niet kloppen. Om een paar voorbeelden te noemen: Sigrid Kaag zou – aldus Likoed – uit een vertrouwensfunctie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn gezet, omdat ze in het geheim – dat is essentieel – was getrouwd met een vertrouweling van voormalig terroristenbaas PLO-leider Yassar Arafat. Tom-Jan’s karige wederwoord:

“Maar een huwelijk leidt natuurlijk niet automatisch tot dezelfde opvattingen bij man en vrouw”

Nee, dat leidt het inderdaad niet: doorgaans hebben man en vrouw bij aanvang al wel ongeveer dezelfde meningen, omdat het anders simpelweg niet zou werken in een huwelijk. Hier suggereren dat Kaag er totaal andere opvattingen ten aanzien van Israël op nahoudt dan haar man, is dan ook een naïef, wegkijkend idee. Maar veel belangrijker: ze had best met die man mogen trouwen, als ze dat gewoon had aangegeven. En dat deed ze dus niet.

Of deze: de kersverse minister heeft thuis prominent een foto van haar en haatbaard Arafat staan. Dat lijkt mij een duidelijk signaal wat betreft haar gevoelens ten opzichte van die man en zijn ideeën, maar Meeus heeft een heel andere uitleg:

Kaags ‘bewondering voor terroristen’ blijkt erop te berusten dat zij in 2015 volgens De Correspondent thuis in Libanon een foto had hangen van haarzelf met een lachende Arafat, de overleden PLO-leider. Maar je hebt zelfs foto’s van Likud-leider Netanyahu met Arafat, lachend en wel.

Ja, leuk dat Benjamin Netanyahu ook een foto met Arafat heeft: er zijn ook foto’s van Donald Trump en Hillary Clinton samen, maar betekent dat dat zij elkaar mogen? Nee, verre van natuurlijk. Het betekent enkel dat ze door hun loopbanen nu eenmaal die foto moesten maken – of ze dat nu leuk vonden of niet. Het gaat erom wat je uiteindelijk met die foto doét. Het lijkt me dan ook niet dat de Israëlische premier die foto midden in zijn woonkamer heeft staan, zoals Kaag wél heeft. Een klein detail, zeg maar.

En zo gaat het nog wel even door met het zogenaamde fact checken van het Likoed-stuk door de NRC-columnist. Helaas voor hem raken ook zijn andere argumenten schip noch wal. De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan dit: we hebben ons met D66’er Sigrid Kaag een gruwel van een minister binnengehaald.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. PMG

  Laat deze super afgestudeerde troela lekker in het nabije oosten, daar voelt ze zich thuis schijnbaar.

 2. Marija

  Een groot schandaal dat deze vrouw in onze regering aanwezig is en Rutte moet zijn ogen uit zijn kop schamen.
  Hoop dat een eind-afrekening met die kliko troep snel zal plaatsvinden.

  1. hans-e-pans

   Rutte zich schamen? Dat is een woord dat volgens mij niet in zijn vocabulair voorkomt. Als je, zoals Rubberen Rutte, de nederlanders willens en wetens voorliegt, bedriegt en wie weet wat nog meer besodemieterd dan weet hij het bestaan van het woord schamen niet. Of alleen van horen zeggen en weet je hij niet wat de betekenis er van is.

 3. penis aqua di rosa

  In een ver verleden werd de haardos verwijderd en het hoofd oranje geverfd.
  Heulen met … was dat toen. Hoe kan men dat nu benoemen zonder opgepakt te worden?

 4. FrederikH1

  Oh hemel, heel rechts, Netanyapoep Nederland stort zich nu op Sigrid Kaag vanwege haar sympathie voor de Palestijnse zaak en haar huwelijk met een (voormalige?) PLO-man. En dan te bedenken dat dit Isra-land wordt geleid door een TOTAAL CORRUPTE graaier, die niet schroomt hele Palestijnse dorpen plat te laten bombarderen, de oorlogsmisdadiger. Weg met die moordenaar. Ben zelf heel blij met Sigrid Kaag, die veel kan en zal doen voor mensen die echt onze hulp nodig hebben. Tienduizend Kudo’s!!!

  1. Johan P

   je kunt het eens zijn met Israel of niet, maar Israel doet meer voor de Palestijnen dan andersom. Je ziet bv nooit feestvierende Israelis (of beter gezegd Joden, want Israel heeft een zeer substantieel aantal moslims als staatsburgers, wat dan weer niet andersom gezegd kan worden, want islamitische landen willen geen joden) op straat als er een Palestijnse terrorist is doodgeschoten nadat die slachtoffer heeft gemaakt. Andersom wel, Palestijnen vieren feest als er weer Joden zijn vermoord.
   Palestijnse regeringsleiders komen vaak naar Israel om daar in het ziekenhuis te worden behandeld.Israel heeft een erg strict beleid op het gebied van watergebruik, heeft enorme ontziltingsinstallaties en pompt dagelijks enorme hoeveelheden water naar Palestijns gebied.
   Als men in dat gebied eens net zo veel aandacht zou besteden aan het opbouwen van hun gebied als aan het constant aanvallen en provoceren van Israel dan was er niets aan de hand.
   Het is Israel dat herhaalde malen grond heeft opgegeven voor vrede, maar het is nooit genoeg voor dat stelletje ratten daar. De palestijnen zijn moslims: het gaat hen niet om de grond, het gaat hen om het uitroeien van de joden

  2. Nasrani

   Guusje zal het met je eens zijn.

  3. PMG

   Gewoon lekker blijven verdedigen, ooit zal je het licht zien en de anderen dankbaar zijn die je de weg er naartoe lieten zien. Tot die tijd kun je je misschien beter op andere zaken richten, geeft niet, niet iedereen hoeft de kar te trekken gelukkig. We verwijten je niets en sluiten je binnen onze groep wanneer jij er klaar voor bent, wij kennen genade, je hoeft maar te kikken en wij staan voor je klaar, met woord en daad. Tot dan, slaap zacht en geniet alvast van de bevrijding die op je wacht.

  4. Bloem

   @FrederikH1, antisemitisme blijft een hele lelijke eigenschap, die vroeger veelal gelinkt werd aan bruinhemden en ander fascistisch tuig

  5. Becker

   Helaas moet ik je feitelijk gelijk geven.

   We zwijgen dan nog over de misdadige politiek van Israel als geheel waarin we als Westerse landen kilo’s boter op het hoofd hebben.

   1. corfo

    @ Becker.
    Als iemand gelijk heeft, kan dat nooit “helaas” zijn; het betekent dat iemand anders het beter weet/ziet/hoort, als jijzelf.
    Door die “iemand” daarin gelijk te geven geeft men blijk van zelfkennis, die op dat moment kennelijk tekort is geschoten.

    1. Becker

     Ik bedoel dat FrederH1 helaas de feiten correct weergeeft.

     1. sjun

      Mocht iemand je nog serieus nemen dan doe je toch hard je best om dat te bemoeilijken Wim. Ik noem je maar Wim omdat je je steeds van een ander digitaal alter ego op dezelfde site bedient.

     2. Becker

      Dat is goed hoor, mijn kleine zieke stalkertje.

   2. Dubbele Komma

    Misdadige poliltiek? WHAHAHA.
    1400 jaar dood en verderf is niet moorddadig dhimmie doppertje?

    Omdat de veroveringsideologie islam dat gebied veroverd heeft en daarna bevrijd is door de eerste kruistocht na zo’n 300 jaar bloedvergieten door moslims tegen alles en iedereen betekent niet dat moslims aanspraak hebben op dat land. Anders kunnen we net zo goed Spanje,Griekenland en de hele Balkan toekennen als moslimstaat volgens jou en de moslimlogica,ouwe ottomaan.

    WHAHAHA WAT BEN JIJ TOCH DOM!
    WHAHAHA

  6. lanex

   Een zwaar onbenullige reactie. Israël bombardeert zomaar geen dorpen plat, en als ze het doen is het een reactie op het eeuwig durend geweld wat in de hersenen gebakken zit bij de “zielige” Palestijnen.
   Als ze hun zin hebben en Israël in zee is gedreven, vinden ze wel weer een andere vijand, bij de islamiet zelf, ze willen niet en kunnen niet zonder vijand.
   Die Siegrid Kaag is een activiste en hoort niet thuis in deze regering!

 5. Floris

  Het kartel in actie. De oude politiek en de linkse media: twee handen op één buik.

  Dat dit in het westen (in vrijwel ALLE westerse landen) heeft kunnen gebeuren zou mensen aan het denken moeten zetten. Dergelijke trekpopmedia zien je doorgaans alleen in dictaturen.

  1. PMG

   Nou Dries, ga maar vast thee zetten …

   1. DolleDries

    Zou de de rattenvanger van Hamelen nog beschikbaar zijn.

 6. Floris

  “En zo gaat het nog wel even door met het zogenaamde fact checken van het Likoed-stuk door de NRC-columnist. Helaas voor hem raken ook zijn andere argumenten schip noch wal.”
  ———————————————————————————-
  Inderdaad een bijzonder slecht stuk vol drogredenen, maar zelfs deze linkse roeptoeter ontkent niet dat mevroi contacten heeft met Iran en Hezbollah en verre van objectief is in het Palestina-conflict (understatement).

  Zo iemand hoort niet in een kabinet thuis en zeker niet op Buza.

  Het geeft aan hoe ontzettend verlinkst Nederland is. Dat Rutte dit goedgekeurd heeft zegt ALLES over hem en z’n verrotte partij van graaiers en leugenaars.

  1. Ali Yas

   Je kunt niet voorkomen dat je zulke mensen in dit land hebt – maar ze als minister aanstellen?! Ik schaam me naar voor deze regering.

 7. Nasrani

  Vriendelijke dame die mevrouw kaag die er anti-israel meningen op na houdt die in Nederland gewoon zijn geworden en eigenlijk steeds gewoner worden. Waarschijnlijk door het grote aantal moslims dat hier verblijft en de politiek linkse meute die hard schreeuwt. Daar komt nu bij dat ze in een kabinet functioneert waar ook de CU deel aan neemt. En waar de CU dus mede verantwoordelijk voor is. Tja, je hebt Christenen en Christenen zullen we maar zeggen. Maar droevig is het wel.

  1. van Urk

   Diverse Nederlandse politieke partijen zijn uiterst anti-Israel. Dat heeft te maken met het groeiende percentage moslims dat zich onder meer in deze partijen hebben genesteld. Het geslijm met de zogenaamde religie van vrede kent geen grenzen meer en het gevolg is dat de staat Israel moet worden vervloekt en gedemoniseerd om de islamitische aanhang tevreden te stellen.

 8. marco1

  Ach zij is niet de enigste gruwel minister die nu in het kabinet zit. Persoonlijk vind ik heel d66 een gruwel.

 9. Aemstelbeker

  Likoed is een extreem-rechtse beweging die ook in Israel door een meerderheid als veel te extreem wordt gezien.

  Moeten we bij die jongens nou de mosterd gaan halen?

   1. van Urk

    Logisch. In Israel heb je ook linkse struisvogels die graag met Palestijnse terroristen heulen en alles wat hierop tegen is voor rechts-extremist uitmaakt.

 10. van Urk

  De pro-PLO houding van D66 is echter niet iets van de laatste jaren. De op 11 maart 2010 overleden Hans van Mierlo gaf als minister van Buitenlandse zaken geen enkele reactie toen in Nederland opgeleide en deels met Nederlands belastinggeld betaalde PLO agenten massaal de Hitlergroet brachten. Ook van Mierlo schudde destijds hartelijk de hand van de PLO terreurbaas. Als minister van buitenlandse zaken in Paars-II zorgde van Mierlo voor grote opschudding toen men ontdekte dat hij heimelijke contacten onderhield met PLO-Arabieren in Oost-Jeruzalem. In 1996 provoceerde hij de Israelische regering door bij Faisal al Hoesseini, de vertegenwoordiger van de PLO, op bezoek te gaan in het omstreden Orient House in Jeruzalem. Het Orient House werd door de bende van Ramallah gebruikt om o.a. buitenlandse diplomaten te ontvangen. Maar volgens de gesloten Oslo akkoorden was het verboden buiten haar rechtsgebied te opereren. Het bezoek van Mierlo was niets anders dan een schaamteloze provocatie aan het adres van Israel.

  1. corfo

   @ Michael.
   Ik las dat jou het verlenen van de Nobelprijs voor de vrede aan Arafat, nadat hij honderden andersdenkenden had (laten) vermoord(en), nogal aanspreekt. Als ik het niet juist zie, dan mijn excuses.
   Ik wil u er alsdan op wijzen dat bijv. in Nederland, ongeveer iedere inwoner wel een prijs heeft gewonnen, als ’t al niet als beste zanger is dan wel als beste toneelspeler,beste vrachtautochauffeur, beste voetballer, beste supermarkt, beste kanariefokker enz. enz. Een prijs ontvangen stelt kennelijk niet heel veel voor, maar er één verdienen is veel moeilijker, met veel smeergeld is veel te bereiken !

 11. Michael

  Kan iemand mij hier uitleggen welk punt de doorslag geeft dat mevrouw terrorisme steunt? Ik zie het niet, de bewijslast is flinterdun en bijelkaar gezocht, overduidelijk als persoonlijke aanval.

  Een foto van Arafat in je huis? Arafat was net als bijvoorbeeld Mandela inderdaad eerst leider van een groep verzetsstrijder, maar heeft ook de Nobelprijs voor de vrede gekregen. Moet iedereen de foto’s met Mandela dan ook maar opdoeken?

  Verder blijft er weinig over. Ondanks de beweringen van de schrijver van dit artikel ontkracht de columnist wél overtuigend andere argumenten. Namelijk dat ze nooit heeft gezegd dat Netanyahu een racistische demagoog is. Ze heeft dat gezegd, maar als een citaat van anderen. Niet als haar mening.

  En die onzin over haar dochters is zonodig nog verder gezocht. Ten eerste zijn het volwassen dochters met een eigen mening, ten tweede tweeten ze te willen strijden voor Palestina met “pennen, woorden, en intelligentie”. Geen bommen dus.

  Ze heeft goede banden met Hezbollah? Klopt, maar wordt uit zijn verband gerukt. Ze heeft goede banden met Hezbollah, Israël, en Iran. Dat is wat ze heeft gezegd. Is alleen maar een sterk punt voor een diplomaat.

  Kortom, stuk voor stuk zijn de beweringen van likoed flinterdun, en hebben we hier overduidelijk te maken met een persoonlijke laster campagne ipv inhoudelijke kritiek.

  Er is geen enkel punt van kritiek aangedragen over haar professionele capaciteiten, over of ze ooit onethische heeft gehandeld mbt terroristische organisaties oid. Niets. Alleen maar een foto en een een gelikete tweet van haar dochter. En oh ja, ze is getrouwd met een voormalige Palestijnse minister van zorg.

  1. van Urk

   Ach Michael, het is hetzelfde als je een portret van Hitler aan je muur hebt hangen omdat je goede banden hebt met alle soorten Duitsers.

  2. Floris

   “Een foto van Arafat in je huis? Arafat was net als bijvoorbeeld Mandela inderdaad eerst leider van een groep verzetsstrijder, maar heeft ook de Nobelprijs voor de vrede gekregen.”
   ———————————————————————-
   Goh, die corrupte terrorist kreeg de nobelprijs voor de vrede. Nou, dan zit het wel snor.

   Naïeve dwaas die je bent.

  3. Seneca

   @Michael
   De vergelijking Arafat/Mandela is de spijker op de kop! Mandela was gevangen, niet uit politieke motieven, maar door de moord op twee – zwarte – politieagenten. De man was gewoon een moordenaar zoals zovele zwarte ‘leiders’. Arafat en Mandela beiden moordenaars, beiden de Nobelprijs voor de ‘vrede’. Beiden bij hun dood multimiljonair! Dat dit soort de Nobelprijs krijgen zegt meer over de samenleving dan over dit soort ratten.

   1. Floris

    Arafat heeft veel meer bloed aan z’n handen dan Mandela en hij heeft zich ook veel meer (honderden) miljoenen toegeëigend. Vergeleken bij Arafat was Mandela een knoeier.

    Maar in Nederland heeft Arafat bij dom links een heldenstatus en de nieuwe minister ging lachend met dat zwijn op de foto. Hoe diep kan je zinken.

   2. van Urk

    Eind jaren zeventig heeft Arafat flink huisgehouden in Libanon. Met gevolg een ware genocide op christenen.

 12. Floris

  HUDNA

  “De term komt in 2001 en 2003 in het nieuws. Het gaat om een voorgenomen staakt-het-vuren in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Vooral (terreur-) organisaties als Hamas zijn erbij betrokken.

  Volgens de Arabische traditie mogen moslims met niet-moslims een hudna aangaan en die daarna op elk willekeurig moment weer verbreken. Volgens het islamitische recht moet een hudna met een niet-islamitische vijand altijd tot tien jaar gelimiteerd zijn.

  Na ondertekening van de Oslo-akkoorden in 1993 gebruikt Arafat in toespraken in de Arabische taal de term hudna voor de overeenkomsten. Dat impliceert tegelijk dat de overeenkomsten op elk moment kunnen worden opgezegd. Critici halen het incident aan om de onbetrouwbaarheid van Arafat te onderstrepen.

  Arafat legt na ondertekening van de Oslo-akkoorden op een geheime bijeenkomst uit hoe Mohammed in het jaar 628 een wapenstilstand, een hudna, had getekend met de ongelovige stammen van Quraish in Medina, toen hij nog niet sterk genoeg was om hen te verslaan. De wapenstilstand was aangegaan voor de periode van iets minder dan 10 jaar, maar binnen twee jaar beschikte hij over een groot en sterk leger. Hij verbrak de wapenstilstand en vermoordde de Quraish.”

  http://www.vecip.nl/hudna/

  De tragiek van de naïeve, veelal linkse westerlingen is dat ze zich zo gemakkelijk om de tuin laten leiden door de mohammedaanse beroepsleugenaars.

 13. Florissa

  Hollands wijf met een hoofddoek ,ben er gelijk klaar mee .

 14. sjun

  En met deze NRC columnist kennelijk een 5e colonne bij de media. Verstandige mensen nemen ruim afstand van zo’n blad en kijken wel uit om er nog mee gespot te worden.

  1. Becker

   Sjun laat zich liever informeren door Xander, Bron en Alex Jones.

   Zo vermijdt hij onbehaaglijke cognitieve dissonantie.

   1. Punt50

    doperwt PISMONGOOL !!!

   2. toetssteen

    @becker en rest trolls
    Een vertaler is niet de scribent.

    1. corfo

     @ toetssteen.
     Dat gajes weet niet wat een “scribent” is, dus kennen ze ’t verschil ook niet.

   3. sjun

    Woordenboekje opengeslagen Wim? Dissonantie valt niet te vermijden als je je slechts door de NPO laat voorlichten terwijl je ogen en oren open houdt. Wat achtergrondinformatie over de Egyptenaar en terroristenleider Yasser Arafat: https://is.gd/aeLkRX Voor wie wat meer gedetailleerde Nederlandstalige informatie wil is er ook noest werk verricht op dat niemand kan blijven beweren ‘van niets geweten’ te hebben: https://is.gd/B6ZWrY

   4. Zout

    Wim Becker…

 15. Nasrani

  http://www.dailywire.com/news/22797/israeli-judo-champion-wins-gold-abu-dhabi-which-hank-berrien

  Wellicht een eyeopener voor onze linkse medemensen, israelhaters, ministers en Christenen die van het padje af zijn. Zie hoe vredelievend de islamitische wereld is tov Israel.

 16. TonNuiten

  Nou zeg, er is hier nagal wat te lezen aan reacties. Er zijn enkele goede bij zoals van “Michael” die vraagt welk punt de doorslag zou geven dat mevrouw (Sigrid Kaag) terrorisme zoun steunen. Veder zijn er o.a reacties waar de totalitaire dommigheid en totale onkunde er vanaf druipen! Als we het Israëlis-Palestijnse conflict (waarbij mevr. Kaag de kant van de Palestijnen steunt) in het juiste perspectief willen zien, zouden we allemaal (met Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio voorop) eens het boek van de Joodse historicus, Ilan Pappé, “De Etnische Zuivering van Palestina” (Uitgeverij Omniboek – Kampen; 2e editie januari 2009) moeten lezen. Hij beschrijft daar de terroristische misdaden van Joodse militanten en eenheden waardoor circa 700.000n Palestijnen wéggedreven en uiteindelijk wéggezuiverd werden. Om degenen de mond te snoeren die in reactie hierop mochten verkondigen dat Pappé het niet bij het rechte eind mocht hebben wat zijn documentatie betreft, hij staat niet alleen; Simha Flapan is een andere Joodse historicus die ongeveer dezelfde visie heeft. En of mevr. Kaag nu wérkelijk heeft gezegd dat Netanyahu “een racistische demagoog” zou zijn of dat dit een ander heeft gezegd, weet ik niet. Maar tijdens een conferentie enkele jaren geleden vertelde Netanyahu tegen Yaakov Vider, hoofd van een divisie van haredi, dat hij van plan zou zijn de Hebreeuwse kalender die op de Joodse wet is gebaseerd, tot dé kalender van Israël te maken. Nou, so far so good. Maar … met dit wetsvoorstel wat de Israëlische prmier voor ogen had, zou ook de Talmud dé wet van Israël worden!

  “In de wet willen we de Gemara als basis voor het Israëlisch rechtssysteem definiëren met verwijzing naar de juridische tekst die de Mishnah analiseert, een juridisch werk van de Joodse wijzen die tezamen de Talmud vormen.” http://www.israelnationalnews.com/News?News.aspx/180440

  En wat leert de Talmud zoal? Lees maar mee: wat verloren eigedommen van anderen betreft, als een Jood iets verloren is en een andere Jood vindt dit, dan moet hij op zoek gaan naar de eigenaar om het verlorene terug te geven als de eigenaar Joods is. Als de eigenaar echter een “heiden” (= niet-Jood) blijkt te zijn, hoeft datgene wat hij verloren heeft, niet te worden teruggegeven. De Talmud verbíedt het de vinder zelfs om dit terug te geven. Wat zakelijke transacties betreft, is het een grote zonde een Jood te misleiden. Mocht hij bijvoorbeeld een misrekening maken bij het bepalen van een koopprijs die ongustig voor hem uitvalt, behoord hij hierop te worden gewezen. Bij een niet-Jood is dit ánders; hier is “indirecte misleiding” toegestaan. Bijvoorbeeld, een niet-Jood bepaalt de prijs van een koop. In dit geval wanneer de (niet-Joodse) koper de prijs van hetgeen hij verkoopt berekent, mocht hij een fout tijdens de berekening maken, dan hoeft de Jood (die dit kennelijk door heeft) slechts te zeggen iets van “Ik vertrouw op uw berekening.” Mocht de niet-Joodse verkoper zijn fout later ontdekken, dan kan hij zijn verhaal niet meer halen. En … ik weet nu al dat dat wat ik hier schrijft (voor zover mijn reactie niet meteen zal worden verwijderd) hier voor een hoop tumult en consternatie zal zorgen. Maar maak je niet druk, deze gegevens zijn afkomstig uit het boek van de moedige Jood, Israel Shahak, “”Jewish History, Jewish Religion. The Weight of Three Thousand Years”. (PLuto Press 1997 2e editie) blz. 89 van hoofdstuk 5, “The Laws Against Non-Jews”, (blz. 75-98) Shahak schreef in dit deel meer van dergelijke Talmudische voorschriften.

  En nu kunnen er hier zijn die met overgeëmotionerde reacties komen van bijv. “antisemiet” (of wat dies meer zij) maar hier is beslist niets aan af te dingen! En dan nog iets over foto’s waar Netanyahu samen met (nu wijlen) Arafat op zou staan. Er zijn echter ook foto’s waar Netanyahu samen men (wijlen) rabbijn Ovadia Yosef op te zien is! En wie was nu Ovadia? Hij was een Talmudische rabbijn die zijn predikingen die hij regelmatig hield, gebaseerd had op de Talmud! En geloof me, Netanyahu en Yosef werden in tegenstelling met de eerste samen met Arafat niet gedwongen om samen te poseren! Is Netanyahu nu dan wérkelijk “een racistische demagoog”? Wel, uit het bovenstaande wat ik geschreven heb, kan ik slechts zeggen: eigenlijk zegt hij dit in zijn verhulde termen zelf! De Talmud is ook in zwang bij de Joodse kolonisten. En nu weten we waaróm de “zielige” Palestijnen het er zo moeilijk hebben!

  1. ayreonaut

   “En nu weten we waaróm de “zielige” Palestijnen het er zo moeilijk hebben!”

   Prachtige uitleg waarom de Palestijnen het zo moeilijk hebben. Hieronder volgt er nog één.

   https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

   succes met uitleggen.

 17. Punt50

  Hoef het stukkie niet eens te lezen.. Vrouwen zoals deze Sigrid Kaag op die een kopvod opdoen zijn FOUT.

 18. Bes Tolen

  Waar het mij om gaat, is dat het belang van Nederland voorop staat, ja het enige is dat gediend wordt. Daarbij dan geen kwade opzet wat andere landen aan gaat. Evenwel is mevrouw Kaag iemand waarvan je niet kunt aannemen dat ze alleen ons Nederlands belang dient. Daarbij tellen ook haar geschiedenis en niet minder haar omstandigheden. Dan mag zo iemand in redelijkheid niet worden benoemd tot minister.

 19. fusilier

  De chaos is compleet , Gretta Duisenberg had een verhouding met Hans van Mierlo. Dries van Agt was M.P en later Palestijn verdediger. En nu weer Sigrid Kaag. Allemaal stuk voor stuk Jodenhaters.

  1. jp koch

   Sigrid Kaag een antisemiet en jodenhaatster. Hoe verzin je het .
   Dat gaat toch wel erg ver. Dan kun je alle israeli’s die kritisch zijn over het huidige regeringsbeleid ook als anti-semieten wegzetten, inclusief journalist Ari Shavit van Haaretz ( en schrijver van het prachtige boek Mijn beloofde Land dat ik de redactie van de dagelijkse standaard van harte aanbeveel. )

 20. leidenhaag

  Helder verhaal. Je kan je afvragen als redactie; willen mensen een krant betalen als ze tussen de regels door moeten lezen wat het probleem eigenlijk is en zelf factchecking moeten doen? Wie wil nou een krant als de lezer zelf het speurwerk moet doen en de krant dwaalsporen uitzet? je zal wel gek zijn!

 21. Roughwood

  Een antisemiet in het kabinet, goede reclame voor je land. Wel raar dat het vanuit de (extreem)linkse hoek der fascisme- en nazischreeuwers ineens oorverdovend stil is…

  1. Becker

   Uit niets blijkt dat Kaag een antisemiet is. Dat is een lasterlijke en krankzinnige beschuldiging.

   Roughwood is hopelijk straalbezopen. Als je zoiets in nuchtere toestand roept is een gedwongen opname aan te bevelen.

   1. IJscoman

    Becker verdedigt zijn bijslaap Sigrid Kaag, bijgenaamd Johanna de Waanzinnige.

  2. Becker

   Roughwood is een simpele ziel die maar een beetje onnozel meeblaft in een zieke rechtse hetze jegens Kaag.

   http://jalta.nl/politiek/rechtse-hetze-sigrid-kaag/

   1. PMG

    En Becker is een simpele ziel die nog in Sinterklaas gelooft. Hitler ging ook niet verkondigen dat hij anti-joods was, toch?

   2. Floris

    http://jalta.nl/politiek/rechtse-hetze-sigrid-kaag/

    Citaat: “En ze had een portret op haar kamer van wijlen Yassar Arafat, iemand die inderdaad in het verleden terroristische aanslagen heeft laten plegen, maar daarna de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen.”
    ————————————————————————-
    Nog zo’n naïeve sufferd (Ewout Klei) die Arafat vrij meent te kunnen pleiten op grond van die belachelijke nobelprijs.

    Is dit soort ontstellende domheid besmettelijk? Jalta is in ieder geval afgezakt tot het niveau van Joop!, Krapuul en Frontaal Naakt.

   3. Floris

    Van een vrouw die (in het geheim) met een (voormalige) mohammedaanse knecht van Arafat trouwt en lachend met dat terroristische en leugenachtige corrupte zwijn op de foto gaat en die foto dan ook nog in haar woonkamer ophangt hoeven we echt niet te verwachten dat ze objectief is.

    Dat is gewoon een duplicaat van die andere palestijnenpijper: Anja Vuilnisbelt.

    1. Becker

     Ik begrijp dat Floris sympathie voor de strijd van het Palestijnse volk en kritiek op de politiek van Israël gelijkstelt aan antisemitisme.

     Hij grossiert zonder veel nadenken overigens gemakkelijk in begrippen die niets beteken of zijn losgezongen van hun oorspronkelijke betekenis (Gutmensch, oikofoob, politiek correct), dus het past in een patroon.

     1. IJscoman

      De strijd van de zwerfarabieren (ten onrechte Palestijnse volk genoemd) verdient geen enkele sympathie: Israel heeft zo vaak oplossingen aangeboden dat met enige medewerking van hun kant het probleem allang was geregeld.

      En kritiek op de politiek van Israel is geen punt, dat mag en moet ook soms. Het is altijd de toon en de onverholen verwijten die duiden op een -nauwelijks beheersbaar- antisemitisme.

   4. Roughwood

    Tegen het zere been? Ach gut Jalta, al tijden van het padje, niet serieus te nemen.

  3. TonNuiten

   Kijk eens Roughwood, wat jij hier aan nonsens uitkraamt is tegenwoordig de overheersende mening in onze samenleving. En naar welk actualiteitenprogramma je ook kijkt, horen (en zien) we ongeveer dezelfde reacties van hén die Israël zo ’n warm hart toedragen! Weliswaar verschillen er de details tijdens debatten die er hier over het onderwerp, “antisemitisme binnen de Nederlandse politiek” plaatshebben ietwat, de uitkomst is steeds weer hetzelfde: Sigrid Kaag is een “antisemiet” en die zou beslist geen post in de Tweede Kamer mogen bekleden. Nu ken ik Sigrid Kaag verder niet, maar als zij het Israëlische beleid t.o de Palestijnen bekritiseert, geef ik haar beslist geen ongelijk. Daarnaast ben jij (zoals enkele anderen hier) total onbekend met de (wat ik de “secret history”) zou willen noemen. Moedige Joden zoals Israel Shahak, Ilan Pappé, Simha Flapan, Nathanael Kapner, Israel Shamir, Jack Bernstein (over hem hieronder meer) en anderen hebben die echter (weer) tot leven gebracht.

   En daar we tóch een onpartijdige media en pers zouden hebben, zouden we toch mogen verwachten dat ook hén een podium zou worden gegeven om er hún verhaal te laten vertellen. Zou het niet eens goed zijn dat die eens zouden worden geïnterviewd door EenVandaag, Nieuwsuur, Brandpunt, DWDD, De Telegraaf, De Volkskrant etc.? Maar nee, tot nu toe hebben we hier níets van gezien! Naast wat (milde) kritiek op Israël hebben we vnl. mensen gezien die er zéker van waren dat hier (en in het buitenland) “het antisemitisme” (wéér maar eens!) “toeneemt.” En waaróm? Níemand die het ook maar enigszins vemoed laat staan, wéét! Maar de genoemde Joden (die beslist niet dom zijn) wijzen ons op de ware oorzaak van een toenemende weerzin tegen Israël.

   En nu komen we tot het volgende: de réden dat deze weerzin bij velen toeneemt is vnl. toe te schrijven aan het feit dat weliswaar de misdaden van de PA tegen de eigen Palestijnse bevolking aan de kaak worden gesteld maar dat die van Israël (milde kritiek uitgezonderd) nooit in het volle journalistiek daglicht worden gesteld. En dit, beste roughwood, is de realiteit. En waar leidt dit weer toe? Juist, tot een “toename van” (vermeend) “antisemitisme” onder delen van de Nederlandse bevolking! Wat jij (en dat is tevens van toepassing op enkele anderen hier) is dat jij je verstand eens goed moet laten werken.

   En tenslotte nog dit: hoewel ik dit niet kan bewijzen, is het beslist niet ongewoon dat we hier onder de overige reageerders te doen zouden kunen hebben met (zoals die ook wel genoemd worden) “Joodse trollen.” Dit zijn lieden betaald door de Israëlische regering, om ons allerlei onwaarheden te verkopen. Nu weet ik niet, beste roughwood, of jíj er een van hen zou kunnen zijn. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn maar bewijzen kán ik dit niet. And last but not least hebben we nog iets van Jack Bernstein. Bernstein was een Ashkinazische Jood die aanvankelijk vol vreugde naar Israël als zijn nieuwe land trok. Na daar een tijd verbleven te hebben, keerde Bernstein gedesillusioneerd en zeer teleurgesteld naar de VS terug. Later schreef hij het boek, “The Life of an American Jew in Racist Marxist Israel.” Hierin beschreef hij o. a. het ronduit kwaadaardige karakter van de Israëlische regering. Waarna hij de volle lading aan allerlei lasteringen en beledigingen van Joodse organisaties over zich heen kreeg. En let nu op wat hij hierover te zeggen had:

   “Van jullie tactieken ben ik goed op de hoogte mijn Zionistische broederen, die het gewoon zijn iedereen die poogt enige van jullie ondermijnende acties te ontmaskeren het zwijgen op te leggen. Hetgeen echter niet meer dan een rookgordijn is om er je acties achter te verhullen. Als de persoon een heiden (= niet-Jood, “Gentile”) is, roepen jullie, “Je bent een antisemiet!” Maar als de persoon die de zaak ontmaskert een Jood is, nemen jullie je toevlucht tot andere tactieken. Eerst negeren jullie de beschuldigingen waarbij jullie hopen dat de informatie niet wijdverspreid zal worden. Als de informatie téveel mensen begint te bereiken, maken jullie de gegevens en de persoon die deze verstrekt belachelijk. Als dit niet lukt is jullie volgende stap karaktermoord. Als de auteur of spreker” (die de zaak ontmaskert heeft) “niet voldoende in een schandaal verwikkeld is, dan zijn jullie er vaardig in een schandaal tegen de persoon of personen te creëeren. Wanneer dit alles geen effect heeft, staan jullie erom bekend je toevlucht te nemen tot fysieke aanvallen.”

   Nu, Roughwood, wat Bernstein (en ja, later is hij vanwege zijn alternatieve visies door de Israëlische Mossad om het leven gebracht) hier te zeggen had, zien we hier weer terug bij jou en enkele anderen: Sigrid Kaag is een “antisemiet.” Karaktermoord dus. En mocht mevr. Kaag zelf niet verwikkeld zijn in een of ander schandaal, dan zal er mischien wel een worden gefabriceerd om haar tóch in diskrediet te brengen! En hier is iets interessants te lezen voor ons allemaal: https://www.ynetnews.com/articles/0, 7340, L-3342999,00.html en lees wat een andere moedige Jood, Sever Plocker geheten, te zeggen heeft over het Stalin-tijdperk in de (nu voormalige) Sovjet-Unie. Wel, wat dit laatste betreft, zou de redactie van DDS ook híer wel eens een goed artikel kunnen produceren.

   1. Roughwood

    Karaktermoord, schei uit. De linkse kerk doet niet anders, dus doe niet voorkomen of rechts er patent op heeft.

    https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

   2. nogmaals

    @tonnuiten
    Een heel lang anti-israel-verhaal, vooral op basis van meningen; zoals die van Bernstein. Ongeveer het enige feit in dit lange verhaal betreft de moord op Bernstein door de mossad.
    Kan tonnuiten dit feit hier onderbouwen?

 22. Ni28

  Is die foto voor of na genomen?

 23. Birrocudaq

  Hoe is het mogelijk dat een Nederlandse minister relaties heeft (zoals getrouwd zijn) met een buitenlandse diplomaat.Deze minister is onbetrouwbaar en moet onmiddelijk verwijderd worden uit de regering omdat haar sympathieen niet meer alleen maar zijn voor Nederland.Het is ongelofelijk dat zo iemand waarvan dit bekend is toch in dit ambt wordt benoemd. Het zoveelste bewijs dat Nederland in een snel tempo aan het verotten is.

 24. jp koch

  Sigrid Kaag is de juiste vrouw ( en menige man is een troela vergeleken met haar) op de juiste plaats in dit kabinet in dit tijdsgewricht.
  1000 felicitaties en kado’s. Wat een geweldig bericht. Ik verheug mij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.