Pipo de clown is terug, maar Klukkluk is ‘veranderd’: racismeroepers vonden hem beledigend

Ja hoor, daar gaan we weer.

Toen mannen nog mannen waren werd ons geleerd dat je ‘beledigd’ voelen — of je een slachtoffer voelen — een teken van zwakte was. Een man was trots op zichzelf. Als iemand hem probeerde te beledigen liet hij dat van zich afglijden onder het motto ‘niemand kan mij kwetsen, ik kan me alleen láten kwetsen.’

Helaas leven we nu in tijden waarin het slachtofferschap aanbeden wordt en mensen continu wordt verteld dat je ‘beledigd voelen’ je morele superioriteit bezorgt. En dus krijg je dit soort gekkigheden:

‘Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen.’ Met die woorden nam Pipo de Clown in 1980 afscheid van de televisiekijker. In de 22 jaar daarvoor groeiden generaties kinderen op met de iconische serie over een clown die in een woonwagen de wereld over reist. Vanaf maandag is hij terug: RTL8 zendt tien gloednieuwe afleveringen uit…

Veel blijft hetzelfde, zoals Pipo’s vaste uitroep ‘sapperdeflap’ en het karakter van zijn vrouw Mammaloe en circusdirecteur Dikke Deur. Klukkluk onderging een metamorfose: hij is geen indiaan meer, maar een verklede circusartiest in indianenkleren: ‘Klukkluks oude uiterlijk was niet meer nodig, vond ik. Daarbij speelt mee dat we geen last willen krijgen van het zwartepietencomplex; als het over minderheden gaat, hebben mensen nu al snel lange tenen. Hij praat ook veel minder krom dan vroeger. Klukkluk is nog wel klunzig, en Pipo’s beste vriend.’

Triester dan dit wordt het dus niet. Klukkluk moet verplicht een witte man in een indianenpak zijn, een circusman, en geen indiaan, want ergens in Nederland loopt er een mafketel rond die zich beledigd voelt als hij wél een cherokee (of wat dan ook) is.

Zielig gewoon.

Overigens is het wel opvallend dat niemand er blijkbaar een probleem mee heeft dat de blanke versie van Klukkluk een kluns is. Geen blanke Nederlander die zich daardoor aangesproken voelt of die daardoor het idee heeft dat alle blanken weggezet worden als onnozele halzen.

En weet je waarom niet? Omdat wij onszelf niet verteld hebben dat we dagelijks gediscrimineerd en oneerlijk behandeld worden. Nep-discriminatie is een psychologisch probleem van professionele racismeroepers, niet van de Nederlandse samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ritter

  Is de Dikke Deur nog wel politiek correct heden ten dage? Die was altijd gek op taartjes.

  https://youtu.be/K21hClFzvqE?t=49

  1. trampoline

   Vast wel, want dat was immers de karikatuur van de blanke rijke baas en die mag heden ten dage verketterd worden, toch?

  2. Blank en niet Wit

   Taartjes? Dat kan toch niet meer, al die ongezonde suikers! Radijsjes zal die vreten!

 2. jowyajax

  Deze achterlijke groep krijgt ruimte voor deze idioterie en diegene die ze de ruimte geeft zijn nog grotere idioten.

 3. A3aan

  Wat is dat toch met die discriminatie zeikers, hébben die geen leven?

  Ben dan ook benieuwd hoe Snuf en Snuitje het doen, de niet al te snuggere crimineeltjes. Of de ook niet al te intelligente Felicio waar een zekere bevolkingsgroep zich aan zou kunnen storen, alhoewel, die zullen er alleen maar om lachen. Ook de Dikke Deur die er ongezond dik uit ziet, want taartjes, zal wereldverbeteraars ongetwijfeld triggeren tot het aanzetten van een gezondheid tirade.

  Je vraagt je werkelijk af waar de vreugde van leven is gebleven, overal kritiek op hebben, niets leuk vinden want er ligt altijd wel ergens een discriminatie monster op de loer, jakkes, get a life.

  1. swetsnek

   Als ze maar van mijn pa-pa-parels afblijven hahahahahah

 4. HaZ

  “Klukkluk onderging een metamorfose: hij is geen indiaan meer, maar een verklede circusartiest in indianenkleren:”

  Wat is er veranderd dan? Toendertijd was het een blanke verklede, zichzelf acteur noemende in indianenkleren.

 5. swetsnek

  Potverdomme nu je het zegt
  Ik voel me zwaar in mijn kruis getast kan iemand die serie snel verbieden.

  1. corfo

   @ swetsnek.
   Als Mammaloe dat doet, heb ik wat minder bezwaar !!

 6. corfo

  Kan me niks schelen wat iemand van Pipo vindt, als Mammaloe maar terugkomt !
  Vond ik wel een “lekker ding”.
  De mensen die problemen hebben met de taal van Klukkluk moeten maar eens luisteren naar de taal die uhhhh……bijv. mevrouw Simons uitkraamt; daar is géén woord Spaans bij maar ’t klinkt wél uitheems.

 7. Jantje

  Daarom, negeren en denken aan de eerste alinea van dit stuk. En niet vergeten, je kinderen, zowel de jongetjes als de meisjes, ook zo opvoeden.

 8. Domtoren52

  Al die zeikerds die zich bij een scheet al beledigd voelen, moeten eens een flink pak slaag ondergaan en over de grens geflikkerd worden. De eerste de beste zeurpiet in december krijgt van mij tijdens de optocht een paar stoten voor zijn/haar muil, zo gauw ik die achterlijke groep tegenkom op straat

 9. Roughwood

  Verbieden die serie. Mijn clownstrauma wordt weer helemaal opgerakeld…

  http://nerdist.com/wp-content/uploads/2017/09/pennywise_attac.gif

  1. corfo

   @ Roughwood.
   En wát te denken van dat arme ezeltje voor de wagen, wát een dierenleed !!
   En dan de mensen die IN die wagen woonden/leefden !
   ’t Was een afgrijselijke serie !!! Wanneer komt tie terug ??

 10. Homo erectus

  Politieke correctheid is je mening opgeven om een kleine groep grootbekken hun gelijk te geven. Het jammere is dat we er nog naar luisteren ook.

 11. Christina

  En er loopt nog steeds geen zwarte man/vrouw mee in die circusoptocht???
  SS`je werk aan de winkel voor je allerlei pluimage loopt mee maar geen een van jouw soort, dat is discriminatie hoor juffertje met pruikje!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.