Nu in ISIS-bolwerk Raqqa bijna alle mannen dood zijn, worden de vrouwen ook opgeofferd in strijd aan het front

Nu in ISIS-bolwerk Raqqa bijna alle mannen dood zijn, worden de vrouwen ook opgeofferd in strijd aan het front

Nadat bijna alle mannelijke strijders van ISIS zijn omgekomen bij de slag om Raqqa, weigert ISIS zich nog altijd over te geven. In plaats daarvan worden vrouwen AK47's omgehangen en moeten zij ook doorvechten tot de dood.

Feminisme bestaat in verschillende vormen en maten, en ISIS lijkt één nieuwe methode uitgevonden te hebben. Ja, vrouwen moeten nog steeds burqa's dragen en hun bek houden als mannen bevelen geven. Maar sindskort mogen ze ook meevechten aan het front in Raqqa. Dat is bepaald geen erebaan: de mannelijke jihadisten zijn er inmiddels omgekomen of gevangen genomen.

Uit bittere noodzaak gaan nu dus ook de vrouwen de kalashnikov oppakken en terugvuren op de internationale coalitie die inmiddels bijna de hele ISIS-hoofdstad in handen heeft. In een Twitterdraadje legt Volkskrant-redactrice Ana van Es uit hoe het zit:

Dat mag natuurlijk allemaal heel zielig klinken, dat de internationale troepenmacht op vrouwen gaat schieten. Toch mag dat geen enkele reden zijn om gas terug te nemen: deze vrouwen hebben hun beslissing gemaakt, en zijn zelfs bereid ervoor te sterven. Liever komen ze om het leven als soldate in dienst van de Islamitische Staat, dan dat ze van hun vrijheid gaan genieten bij de landen waartoe de internationale troepenmacht toe hoort. Hun keuze, dus ook hun gevolgen. Het is niet anders.

Lees meer over:
Vrouwen ISIS Raqqa

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer