Prachtig! Haagse helden jagen gewapende overvaller uit supermarkt en achtervolgen de schoft

Dát zijn nou berichten waardoor je vertrouwen in de mensheid weer een beetje hersteld wordt.

Het werd nog een spannende dinsdag toen ’s avonds opeens een gewapende overvaller verscheen in de Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan in Den Haag: zoals overvallers dat meestal doen eiste meneer geld, en daar was hij nog bijna mee weggekomen ook.

“Bijna”, want door het heldhaftige optreden van twee klanten ging dat criminele feestje dus mooi niet door. De man maande met zijn pistool iedereen te gaan liggen op de grond, maar één vrouw, Melissa Frieser, weigerde dat. In plaats van dat zei ze:

“Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool”

Of dat wapen inderdaad nep was, is niet duidelijk: waar geen twijfel over kan bestaan is dat de 47-jarige schoft even verbaasd was. De vrouw greep dan ook haar kans en trapte hem met een kracht waar je ‘u’ tegen zegt tegen zijn knieschijven. Wat overigens niet haar eerste keuze was, volgens de vrouw zelf:

“Ik wilde hem eigenlijk een trap in zijn ballen geven, maar ik stond er niet recht voor. Dus toen dacht ik, dan zorg ik maar dat hij moeilijk verder kan”

Ze stond er toen niet alleen meer voor: een andere klant besloot ook in te grijpen en de kruimeldief te bekogelen met snoep dat naast de kassa stond. Met effect: meneer besloot er vandoor te gaan, en sprintte met een rotgang weg. Helaas voor hem waren de twee klanten nog niet klaar met hem… ze hielden een scooter aan, en achtervolgden hem daarmee net zolang tot hij niet anders kon dan zich, uitgeput, in de bosjes te verstoppen. Daar hield de achtervolging ook op: niet veel later kon de politie hem inrekenen. En dat allemaal dankzij het heldhaftige optreden van deze twee helden. Hulde!

Nu maar hopen dat de ‘arme man’ er zonder botbreuken vanaf is gekomen: in dit knettergekke land van daderknuffelarij zou dat er immers nog toe kunnen leiden dat Melissa langer achter de tralies zou verdwijnen dan deze criminele droeftoeter zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ritter

  Die vrouw is Mos-campagnelid Melissa Frieser.

  “Groep De Mos-fractievoorzitter Richard de Mos: “Natuurlijk zijn wij apetrots op Melissa! Als een echte Groep de Mosser liet zij zien dat we niets op hebben met het boevengilde. Vanavond wacht er, tijdens een Groep de Mos campagnebijeenkomst, een grote bos bloemen op haar”!”

 2. Rem

  Houtwijk was ooit z’n leuke wijk.. helaas als vele wijken totaal verloederd.

 3. sjun

  Zelfverdediging en eigenrichting wordt zo onderhand noodzakelijk in Nederland. Als er om een of andere reden een PLO-Angehauchte en een Kalifaatsjihadistenvriend in het kabinet benoemd worden weet je zeker dat van zo’n overheid geen rechtvaardigheid te verwachten valt. Verstandige mensen organiseren de eigen leefomgeving ter bewaking en verdediging van de lokale leefbaarheid en bereiden zich vast voor op wat er bij ongewijzigde kabinetssamenstelling nog aan zit te komen.

  1. Punt50

   @ sjun

   Yepp, burgerwachten moeten terugkomen van weggeweest;

   “De schutterij of het schuttersgilde was een lokale militie opgericht in de middeleeuwen, bestaande uit burgers, om hun stad of dorp te beschermen en verdedigen bij een externe aanval van bijvoorbeeld rondzwervende roversbenden of vreemde legers en intern de orde te handhaven bij oproer, brand of prominent bezoek. De kerntaken van de schutterij waren aldus te vergelijken met die van de hedendaagse orde en hulpdiensten zoals politie, brandweer en het leger: het bewaken en bewaren van orde, rust en veiligheid van de burgers.”

   Op onze roverheid hoeven we niet te rekenen.

   1. Zweedse kok

    Een lokale militie opgericht in de middeleeuwen, bestaande uit burgers, om hun stad of dorp te beschermen en intern de orde te handhaven bij oproer, brand of prominent bezoek.
    .
    Nu hebben milities meestal een zogenaamde warlord aan het hoofd staan, niet leuk.
    Handhaven bij een oproer: dus tegen eigen bevolking, niet leuk.
    .
    Helaas, de geschiedenis is niet zo leuk als u denkt.

 4. Florissa

  Het was waarschijnlijk geen witte man ,anders was het wel in het journaal voorbij gekomen .

 5. fusilier

  Nou geef die Melissa Frieser gauw een wapen vergunning. En een lintje natuurlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.