Prachtig! Haagse helden jagen gewapende overvaller uit supermarkt en achtervolgen de schoft

Geen categorieokt 25 2017, 20:00
Dát zijn nou berichten waardoor je vertrouwen in de mensheid weer een beetje hersteld wordt.
Het werd nog een spannende dinsdag toen 's avonds opeens een gewapende overvaller verscheen in de Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan in Den Haag: zoals overvallers dat meestal doen eiste meneer geld, en daar was hij nog bijna mee weggekomen ook.
"Bijna", want door het heldhaftige optreden van twee klanten ging dat criminele feestje dus mooi niet door. De man maande met zijn pistool iedereen te gaan liggen op de grond, maar één vrouw, Melissa Frieser, weigerde dat. In plaats van dat zei ze:

"Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool"

Of dat wapen inderdaad nep was, is niet duidelijk: waar geen twijfel over kan bestaan is dat de 47-jarige schoft even verbaasd was. De vrouw greep dan ook haar kans en trapte hem met een kracht waar je 'u' tegen zegt tegen zijn knieschijven. Wat overigens niet haar eerste keuze was, volgens de vrouw zelf:

"Ik wilde hem eigenlijk een trap in zijn ballen geven, maar ik stond er niet recht voor. Dus toen dacht ik, dan zorg ik maar dat hij moeilijk verder kan"

Ze stond er toen niet alleen meer voor: een andere klant besloot ook in te grijpen en de kruimeldief te bekogelen met snoep dat naast de kassa stond. Met effect: meneer besloot er vandoor te gaan, en sprintte met een rotgang weg. Helaas voor hem waren de twee klanten nog niet klaar met hem... ze hielden een scooter aan, en achtervolgden hem daarmee net zolang tot hij niet anders kon dan zich, uitgeput, in de bosjes te verstoppen. Daar hield de achtervolging ook op: niet veel later kon de politie hem inrekenen. En dat allemaal dankzij het heldhaftige optreden van deze twee helden. Hulde!
Nu maar hopen dat de 'arme man' er zonder botbreuken vanaf is gekomen: in dit knettergekke land van daderknuffelarij zou dat er immers nog toe kunnen leiden dat Melissa langer achter de tralies zou verdwijnen dan deze criminele droeftoeter zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten