PVV woedend over Michael P.: “Dit monster had nog in de cel moeten zitten”

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is witheet van woede dat man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber eerder veroordeeld werd tot 16 jaar cel, maar slechts 7 jaar hoefde vast te zitten omdat Justitie in hoger beroep ging omdat de aanklagers zijn straf — voor het verkrachten van twee meisjes! — te zwaar vonden.

In gesprek met ZoominTV laat Gidi Markuszower geen spaan heel van het Openbaar Ministerie én de rechterlijke macht die er in een belachelijk één-tweetje voor zorgden dat “dit monster” niet meer in cel zit.

“Sowieso had dit monster in de cel moeten zitten,” zegt Markuszower. “Als de VVD zeven jaar geleden de minimumstraffen die de PVV, mijn fractie, heeft voorgesteld, had ingevoerd — maar ze hebben met meteen afgeschoten, gelijk zodra ze konden — had dit monster nog vastgezeten. Dus deze verschrikkelijke crimineel heeft veel te kort celstraf opgelegd gekregen.” En dat is dus met dank aan Justitie, het Hof, én de VVD.

Maar dan zijn we er nog niet. “Zelfs toen hij deze celstraf heeft gekregen had hij nog in de cel kunnen zitten. De staatssecretaris en de minister hadden ervoor kunnen zorgen dat de zogenaamde detentiefasering later had begonnen.” Die detentiefasering houdt in dat criminelen ‘langzaam’ terug de samenleving in gebracht worden, hoegenaamd omdat ze op die manier aan hun leven in vrijheid kunnen wennen en niet meteen weer het slechte pad op gaan.

Nou, dat blijkt effectief…

“Dat is echt een verwijtbare fout van de minister en de staatssecretaris,” zegt Markuszower over het feit dat Michael P. veel te vroeg in detentiefasering is gekomen. Zij “hadden ervoor moeten zorgen dat de detentiefasering later zou zijn begonnen én ze hadden ervoor moeten zorgen dat dit krankzinnige, verschrikkelijke monster niet in zo’n open inrichting terecht was gekomen. Daar is geen enkele noodzaak toe. Ze hadden ook voor een gesloten inrichting kunnen kiezen.”

Vervolgens pakte Markuszower zijn telefoon erbij om te laten zien dat de app van de ANWB een fietsroute heeft die door het terrein van de open inrichting in kwestie gaat. Mensen die de route van de ANWB volgen lopen dus het gevaar om in contact te komen met veroordeelde criminelen die het, in het geval van Michael P., “een droom” vinden om twee arme meisjes te verkrachten.

Maar Markuszower heeft niet alleen kritiek, hij komt ook met oplossingen om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren. “Allereerst kan de Kamer, en de minister, ervoor zorgen dat dit soort monsters heel lang — misschien wel levenslag — straf krijgen,” ging hij verder toen hij gevraagd werd of de minister hier echt iets aan kan doen. “Dat is nu niet geregeld, want de VVD wilde de minimumstraffen die onze fractie wél wilde, die wilde ze niet. Als dat wél zo was geweest had deze man twintig, dertig, veertig, misschien wel zestig jaar kunnen krijgen en dan hadden we dit probleem nu niet gehad.”

“Punt twee, we kunnen ervoor zorgen dat, zelfs als criminelen niet langer in de gevangenis gezet worden, kunnen we die open manier waarop criminelen zich kunnen bewegen, ook in die detentiefasering, dat kunnen we stoppen. Ze kunnen ook in meer gesloten inrichtingen geplaatst worden,” aldus Markuszower.

“Maar wat echt noodzakelijk is, is dat dit soort monsters veel langer, ik geloof zelfs levenslang, moeten krijgen en daardoor nooit meer in de maatschappij terugkomen. Want de maatschappij is geen proeftuin voor dit soort monsters. En de maatschappij moet beschermd worden tegen dit soort verschrikkelijke individuen.”

Je zou denken dat elke zelfverklaarde rechtse partij het daar zonder meer mee eens is, maar blijkbaar denkt de VVD daar dus héél anders over. Als puntje bij paaltje komt is die partij namelijk niet rechts maar links, en heeft ze dus meer compassie met geharde criminelen dan met hun slachtoffers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Punt50

  Staat vast dat die Michael P. het heeft gedaan?

  1. DolleDries

   Buiten dat het is al zo walgelijk dat zo figuur alweer vrij rond loopt.

   1. Punt50

    @ DolleDries

    Dat is zeker waar. Hoeveel gestoorden laten ze eigenlijk nog meer los lopen?

    1. corfo

     @ Punt50/Dolle D.
     Als ik zo af en toe dit forum bezoek kan ik mij niet a.d. indruk onttrekken dat er nog heel veel gestoorden los lopen. Zoals daar bijv. zijn : Dopper, Guus G, Neworder en nog een paar van dat soort.

     1. Bloem

      Beste heer Corfo, die heren hebben weliswaar een mening over zaken die niet strookt met de werkelijkheid, doch ze zijn volkomen ongevaarlijk.

     2. Guus Geluk

      Laat maar, Bloem. Trollen als corfo zijn in veel gevallen niet voor rede vatbaar.

     3. Feit

      Nee Bloem, Dopper geeft zijn mening niet. Dopper geeft een stelling die altijd irritatie oproept. Dit is geen toeval. Dit doet hij expres.

      Ik denk dat hij daar centjes mee verdient. Niks mis mee. Wel irritant.

      Maar er is een kans dat hij dit vrijwillig doet en denkt dat hij goed bezig is. In dit geval is hij zeker gestoord. Ook dat hij steeds veranderd van alias is een tikje idioot. Echt gestoord wordt het als hij een conversatie gaat houden met zichzelf via die aliassen.

    2. DirkSteen

     Ik denk dat de meeste Nederlanders zich rot zouden schrikken als bekend wordt hoeveel gestoorden er weer vrolijk rondwandelen in dit land.

  2. Bloem

   Neen, echter wanneer iemand aangeeft het “een droom vinden om twee meisjes te verkrachten” dan hoort zo’n persoon niet in de samenleving doch in een gesloten inrichting. Niet uit oogpunt van wraak of genoegdoening, doch ten behoeve van de bescherming van de samenleving. Het argument dat niemand beter wordt van opsluiting, gaat eraan voorbij dat de samenleving niet beter wordt door dit soort figuren niet op te sluiten.

 2. fusilier

  Zulke mensen zijn net als roofdieren,en moeten gekooid worden,en nooit weer loslaten .Hij had ook geen meelij met die jonge slachtoffers. In Texas weten ze wel raad met zulke schoften.

 3. Ni28

  De VVD is een rechtse partij alleen wat belasting innen betreft.

  1. Ni28

   Gevangenissen kosten geld en kunnen wat de VVD betreft beter gesloten en verkocht worden.

 4. Viertel

  Tja, de moordenaar van Pim Fortuyn liep naar 12 jaar ook al weer vrij rond. Hoewel hij 18 jaar celstraf had gekregen. Zo is het (verrotte) systeem in Nederland. En als je dat wil veranderen, krijg je de hele linkse kerk over je heen.

  1. corfo

   @ Viertel.
   Maar gelukkig wordt de linkse kerk steeds kleiner.

 5. Ben Zine

  Het zoveelste bewijs dat de VVD heult met links. Wat is die partij toch door en door verrot.

 6. denk eens na

  Ik ben voor als rechters drie keer een ernstige fout maken ben je uit. beetje Amerikaans model maar dan voor rechters

 7. Letopuwzaak

  In dit land worden de verkeerde mensen beschermd.

  Iemand die vijf jaar geleden zegt trots te zijn op zijn gruwelijke daad, waarvan de slachtoffers en hun families levenslang hebben, kan niet na 5 jaar zonder toezicht resocialiseren.

  Als er dan toch terugkeer in de maatschappij moet plaatsvinden voor sommigen, (en niet na 5 jaar!!!) waar is dan het strenge beleid, de enkelband, andere vormen van (elektronisch) toezicht?

  Daders hebben rechten? Ja, maar niet ten koste van slachtoffers en de gewone burgerij die daardoor gevaar loopt. Omgekeerde wereld

  1. Dunu Zithlau

   Waarom proberen te beginnen met resocialiseren wat niet resocialiseerbaar is?

 8. Vit

  Soms heb ik het gevoel in een gesloten inrichting op bezoek te zijn.

  1. denk eens na

   Dat heb ik ook altijd .

 9. Kiliaan Noppen

  Politici gaan over de vraag welke wetgeving op dit sort problemen van toepassing is.
  De rechter gaat over de vraag of en hoelang iemand in de cel hoort.

  Wilders moet dus zijn mond houden over individuele gevallen.

  1. swetsnek

   ja en jij ook droplul

 10. Parestado4

  Dergelijke lui moeten gecastreerd worden!Bij recidief?Ballen er af!

 11. Dunu Zithlau

  Weigering van een verdachte zich te laten onderzoeken mag nimmer de reden zijn om geen tbs op te leggen.
  https://www.leidschdagblad.nl/nieuws/weigerende-verdachte-altijd-tbs-kunnen-opleggen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.