Rutte liegt en bedriegt weer! Nederland maakt draai van 180 graden, ‘we’ doen tóch mee aan ‘Europees OM’

De VVD, de ChristenUnie en ja, ook het CDA, zijn het eurofiele D66 “ter wille.” Want Pechtold gelooft: hoe meer Brussel, hoe beter.

Hoewel het CDA, de ChristenUnie en de VVD riepen dat ze absoluut niet wilden dat er een Europees Openbaar Ministerie zou komen — daar heeft de EU immers niets mee te maken — draaien die partijen nu razendsnel 180 graden. D66 wil zo’n Europees OM namelijk wél. En, tja, de eurofiele Alexander Pechtold moet natuurlijk gepaaid worden.

Nou is het aparte dat VVD, CDA én de ChristenUnie tegen zo’n Europees OM waren omdat ze het terecht als een inbreuk zagen op de nationale soevereiniteit. Maar, zeggen de betrokken partijen nu, het is een kwestie van uitruilen. Geven en nemen. You win some, you lose some.

Blijkbaar wordt zelfs onze nationale soevereiniteit gezien als een ‘ding’ dat je uitruilt als het politiek handig is.

Geen wonder natuurlijk dat partijen die nog wél in principes en nationale soevereiniteit geloven not entertained zijn:

SP-Kamerlid Van Nispen heeft geen goed woord over voor de ‘ommezwaai’ van de VVD, CDA en ChristenUnie. In juni kreeg de SP’er nog brede steun voor zijn voorstel dat Nederland niet zou meedoen. ‘Daar zaten ook VVD, CDA en ChristenUnie bij, dat poets je toch niet zomaar weg? De strijd is nog niet gestreden.’ Deelname aan het EU-OM lijkt nu echter een meerderheid in de Kamer te krijgen: naast de vier coalitiepartijen zijn ook GroenLinks en PvdA voor.

Dit is hoe Nederland wordt afgeschaft: op de onderhandelingstafel, uitgeruild voor een politieke hobby. Het is triest, maar het is meest trieste van dit alles is dat wij het als volk gewoon accepteren. Niets weerhoudt ons ervan om ons hiertegen te verzetten. Niets weerhoudt ons ervan om onze nationale soevereiniteit op te eisen. Maar we doen het niet. Blijkbaar vinden we het veel belangrijker om ’s avonds lekker lui voor de tv te hangen dan om in verzet te komen tegen de afschaffing van ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  “het is meest trieste van dit alles is dat wij het als volk gewoon accepteren.”

  Belangrijk hierbij te vermelden is dat de gevestigde media over het algemeen pro-EU zijn en dat pro-EU standpunt ook direct of indirect promoten. Daarbij hoort dus ook dat mensen die kritisch zijn op de EU geregeld worden gedemoniseerd door de media.

  Aangezien de publieke opinie nog altijd voor een groot deel bepaald word door de gevestigde media is het niet verwonderlijk dat een groot deel van de Nederlanders dit alles accepteert.

  Dit is ook het geval bij andere onderwerpen zoals b.v illegale massa immigratie en islam.

  Neem nu b.v het gebruik door de media van het woord “vluchteling”. Niets voor niets noemen de gevestigde media de asielzoekers “vluchtelingen” terwijl we allemaal weten dat verreweg de meeste asielzoekers geen echte “vluchtelingen zijn maar illegale immigranten die misbruik maken van de asielprocedure.

  Maar toch blijft de gevestigde media deze asielzoekers “vluchtelingen” noemen om zo het draagvlak voor opvang te behouden en zelfs te vergroten.

  1. Blue monday

   Ook al verkeerde argumenten bij dit onderwerp.

   Jongens, wel even lezen waar het om gaat..

 2. Zwanet

  Alle grote landen in Europa doen mee aan het Europese OM. Het lijkt me niet slim als we daar buiten blijven vallen.

  1. robroy

   lul niet zo dom

   1. Blue monday

    Robbieroy….lijkt mij een argument, heb jij die ook?

    1. robroy

     Zat blauwe maandag

     1. corfo

      @ Guus G.
      Noem jij datgene dat je hier blaat een “discussie” ?
      Man laat je toch eens grondig nakijken ! Je lult doorlopend, zónder enige inhoud, de grootste mogelijke onzin !
      Je bent een beetje héél erg stom bezig Guusje !

    2. Guus Geluk

     Mensen als Robroy en HaZ komen hier alleen maar om te zieken. YouTube filmpje, inhoudsloos commentaar en er is weer eem discussie naar de knoppen. Ik heb een sterk vermoeden dat zij de vaardigheden niet bezitten om een debat te voeren en daarom het debat – middels dom getrol – uit de weg proberen te gaan.

     Ja, dit waren harde woorden, maar ik word er een beetje moe van dat zulke types voortdurend het debat de kop indrukken.

     1. robroy

      Kijk de huis trollen worden eindelijk boos nou hoe voelt dat nu???.
      Kun je na gaan wat voor gezeik wij alle dagen van jullie over ons heen krijgen.
      Alles wat hier gezegd wordt word ook door jullie onmiddellijk de kop in gedrukt ,althans poging tot zeg maar.
      Korte antwoorden is het enige wat jullie waard zijn ,je denkt toch niet dat ik met links gepeupel in discussie ga . einde discussie

     2. HaZ

      Ik had me voorgenomen niet meer op jouw gggrrrristelijke idioterie
      te reageren, maar sinds wanneer vallen jouw reacties onder een debat ?
      Het verkondigen van jouw mening is niet meer dan het voorlezen uit eigen parochie, waarbij alles uit jouw eigen boekje goed is en iedere andere mening niet in je straatje past. Wat dat betreft kun je naast je volprezen almachtige leugenaar Rutte gaan staan. Guus, het is al vaker gezegd, je bent een slaaf van je eigen geloof en gedachten. Met zulke mensen is geen debat mogelijk. Tyf lekker op naar de Joop of Krapuul
      of desnoods Biblebelt.nl, mag je daar lekker debatteren. Waar staat hier trouwens dat er verplicht gedebatteerd moet worden. Typisch jouw eigen verzinsel, gereformeerde volidioot.

     3. Guus Geluk

      “Tyf lekker op naar de Joop of Krapuul”

      Dit is nu precies wat ik bedoel. Als een andersdenkende hier een bericht plaatst (lees: iemand die geen PVV of FvD stemt), wordt diegene direct weggezet als “trol”. Dat doe jij hier met dat domme YouTube-filmpje dat je deelt. Kennelijk ben je niet in staat de discussie aan te gaan of tenminste inhoudelijk te reageren.

      Wat een intellectuele armoede weer.

 3. DolleDries

  In een paar jaar zullen de islamitische voorsteden van Parijs hun eigen regels volgen, hun eigen wetten hebben, hun eigen principes, misschien zelfs hun eigen politie. Dit bestaat al, zegt Alexandre Mendel, auteur van het boek ‘Partition’ tegen RT.
  Europa wordt geconfronteerd met een groot aantal migranten die uit door oorlog verscheurde landen in Afrika en het Midden-Oosten komen. Vandaag zijn velen bezorgd over de islamisering van Europa en het mislukken van moslims om zich in hun nieuwe landen te assimileren.
  RT had een ontmoeting met de schrijver Alexandre Mendel, wiens nieuwe boek “Partition” is gewijd aan het niet-integreren van de moslims in Frankrijk en bespreekt de huidige situatie in dat land.
  Er zijn minstens twee dingen die belangrijk zijn over de islamisatie. De eerste is dat je je niet eeuwig blind kunt houden voor dit probleem. De afgelopen 20-30 jaar hebben we onze regels, onze principes, onze republikeinse idealen laten vallen; we zijn gaan onderhandelen met islamieten. We zijn totaal blind voor de signalen dat sommige delen van Frankrijk geïslamiseerd zijn. Wat voor een groot deel het huidige terrorisme in Frankrijk kan verklaren. Als we deze kleine afspraken met de islamieten niet geaccepteerd hadden zouden we waarschijnlijk niet zoveel aanvallen in Frankrijk hebben gehad. Daarom is het belangrijk dat we in Frankrijk niet meer wegkijken en de waarheid vertellen.
  De integratie is mislukt in Frankrijk, en niet alleen in Frankrijk – in veel andere landen, omdat we onze republikeinse principes begraven hebben om precies na te doen wat in Groot-Brittannië, Canada of in de VS bestaat; accepteren dat iedereen een Fransman of  Française  kan zijn, een Frans staatsburgerschap krijgen zonder dat ze zelfs Frans kunnen spreken, zonder zelfs naar de Republikeinse Franse School te gaan, een Frans burgerschap krijgen, zonder te leven als de Fransen. Frankrijk is geen nieuw immigratieland – het heeft een heel lange geschiedenis van immigratie. In de jaren twintig kwamen mensen naar Frankrijk vanuit heel Europa – vanuit Polen, Rusland, Armenië, Italië, en er was geen probleem om ze te laten integreren, totaal geen probleem.
  Frankrijk zal in de komende 10-20 jaar in sommige gebieden een nieuw Libanon zijn.

  https://www.rt.com/news/406740-islamization-france-integration-migrants/

  1. Blue monday

   Ja, leuk, maar wat heeft dat met het hoofditem te maken?

   1. DolleDries

    Nou dat gewoon in de komende EU in grote delen hele andere wetten de dienst uit gaan maken ,namelijk de islamitische.
    Ben je trouwens nu pas wakker. Je kunt dan beter spreken van een Bleu half monday

    1. Blue monday

     ah, driftige dries haalt zijn islam-45 toerenplaat weer uit zijn plastic koffertje.

     En Blauw is in het engels geen “BLEU”…

     toch weer iets geleerd vandaag, driftige!

     1. DolleDries

      Ja en?

      Blue Mondday.

      Oh, is dat Engels ,wat interessant.

   2. DolleDries

    En daar is Bue Mondday met zijn verheffende vingertje.

 4. Blue monday

  Eerst maar es gekeken wat het precies betekent dat europees OM….
  Hier loeien ze al voordat er ook maar iets duidelijk is.

  Tegen waren de partijen vanwege het “subsidiariteitsbeginsel”, dit is nu blijkbaar gerepareerd.

  Het EU-OM is er puur voor fraudebestrijding van EU-gelden, lijkt me dus goede zaak dat ons geld niet wordt verduisterd in de oostelijke en zuidelijke staten.

  Maar wie het nog beter weet, ik laat me graag overtuigen.

 5. J.C.

  Zoals ik eerder hier op DDS zei: het regeerakkoord van Rutte III is geen rechtvaardiging voor kiezersbedrog. Uitruilen en water bij de wijn doen is iets volkomen anders dan kiezersbedrog.

 6. Roughwood

  Goh, je verwacht het niet hè.

  1. robroy

   hahahahaha nee precies lol lol

 7. corfo

  Het instellen van een z.g. Europees O.M. is alleen bedoeld om de EU-lidstaten zodanig te beperken in hun eigen doen-en-laten dat er voor die landen bijna geen weg-terug uit de EU zal zijn.
  Dit is een wel-doordacht plan, ontsproten aan de ziekelijke gedachtegang van graaiers en zuipers zoals bijv. Korsakov Juncker en zijn vazallen, zoals Rubberen Rutte, Timmerfranske, Bolle van Baalen, Adolf Verhofstadt en méér van dat soort dictators. Ik heb geen enkele achting voor deze mensen, achting kan iemand “verdienen” door zijn handelen en NIET door zijn/haar opleggen van decreten aan de bevolking.
  Minderwaardige sujetten daar in de EU.

 8. Two Ravens Black Kettle

  De OM
  De Gedanken-Gestapo gezeteld in het departement van de Ministry of Truth.
  Moordenaars, serieverkrachters, monsters vrij spel
  Dissidenten aan de galg.

 9. Duckday

  Nlexit Wat voor voordeel welvaart heeft de EU en Euro ons nu gebracht voor de normale man vrouw in Nederland We zijn een afval land geworden van Europa Leugens bedrog hoogmoed en waanzin De gas pot is bijna op

  1. corfo

   @ Duckday.
   Helemaal mee eens !
   Weg met de zooi waarvoor wij nooit hebben kunnen stemmen !
   De EU is verworden tot een gigantische club van graaiers, zuipers en nietsnutten !
   Zag dezer dagen dat mens van Jongerius op tv. zij blijkt ook al in het EU-parlement te zitten, met d’r dikke kont op óns pluche ! Gatver. !! Ik heb nóóit op haar kunnen stemmen als EU-parlementslid (niet dat ik dát gedaan zou hebben !) maar ze zit daar plots, neergezet door haar “partij”. Wát een lachertje.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Kent U mensen die hedentendage er nog eerlijk vooruit durven te komen voor deze bende bedriegers gestemd te hebben ?

  De regering van de Dood.
  Islam Unie van Gert-Jan, de BTW-geile Buigrietjes van het CDA en de beroepsleugenaars/Frau Merkel knechtjes van de VVD
  Hun missie:
  Eerste levensbehoeftes onbetaalbaar maken, voedsel, onderdak, energie – en de ouderen in de handen drijven van de kroonjuwelenpisser Alexander P. De man die zijn partij wist te redden op de knekelbergen van 1,5 miljoen afgeslachte Armeniërs.

 11. henkie

  Het lafhartige tuig, de massa die op de gevestigde orde blijft stemmen vind het heel normal dat er gelogen en bedrogen wordt door deze partijen, om het doel te bereiken met de mainsteam mee te gaan.

  Dan heb je nog de dommerikken, en die denken vaak ook nog dat zij, en het gewone volk, te dom zijn om zelf over een issue te kunnen oordelen, daar heb je de volksvertegenwoordigers voor.

  De leugenaars en oplichters leren door jarenlange ervaring dat ze ook bijna overall mee weg kunnen komen.

  Rutte maakt het ook nu weer erg bont door te verklaren dat iedereen er op vooruit gaat met de beastingen.
  Maar ook met de houding tov de EU, ze weten dat ze de weerstand niet lang meer het hoofd kunnen bieden, dus nu is het motto “de EU in sneltrein vaart optuigen”, dan is er geen weg meer terug.

 12. Ecoshaarlem

  Rutte liegt al jaren, niet vergeten die duizend Euro en de toezegging om het referendum uit te voeren.
  Waar je mee omgaat wordt je mee besmet, CDA – D66 en Christen Unie verkopen nu ook ons land aan Brussel, terwijl zij duidelijk eerst een ander standpunt hierover hadden ingenomen.
  Nog even en dan verdwijnt Rutte naar Brussel, hij is alles nu goed voor zichzelf aan het voorbereiden, en slaafs volgen de drie anderen zijn standpunt!

 13. corfo

  Het originele commentaar bij bovenstaande foto van Korsakov en Rubbertje is al dan niet expres weggelaten.
  Het commentaar luidde :
  Korsakov :”Hai Rubbie”.
  Rubbie : “Dag Korsje”.
  Korsakov : “Als die vervelende fotografen weg zijn, zullen we dan weer even…….?”
  Rubbie : “Uw wens is mij een bevel Korsje !”
  Korsakov : “Ik ga jou eerst ff tongen en dan………..!”
  Rubbie : “Ik kan niet wachten Korsje !”
  Hierna verdwenen de twee EU-“leiders”, hand in hand, achter het toneel en schuifelden een kleedkamer in.

 14. Ruud562

  “Maar we doen het niet. Blijkbaar vinden we het veel belangrijker om ‘s avonds lekker lui voor de tv te hangen dan om in verzet te komen tegen de afschaffing van ons land.”

  Ja, Michael, en we blijven braaf stemmen op de partijen die ons al jarenlang continue voorliegen en besodemieteren!

 15. megan

  Je zegt ‘Nee’ in je regeerprogramma alleen zodat wanneer je meedoet aan de
  regering genoeg ‘nee’s’ achter de hand hebt zodat je wat hebt om uit te ruilen
  in de onderhandelingen.

  Vergeet dan niet dat je je electoraat hebt opgelicht en dat zullen ze je niet anel
  vergeven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.