Rutte liegt en bedriegt weer! Nederland maakt draai van 180 graden, 'we' doen tóch mee aan 'Europees OM'

Geen categorieokt 16 2017, 9:00
De VVD, de ChristenUnie en ja, ook het CDA, zijn het eurofiele D66 "ter wille." Want Pechtold gelooft: hoe meer Brussel, hoe beter.
Hoewel het CDA, de ChristenUnie en de VVD riepen dat ze absoluut niet wilden dat er een Europees Openbaar Ministerie zou komen -- daar heeft de EU immers niets mee te maken -- draaien die partijen nu razendsnel 180 graden. D66 wil zo'n Europees OM namelijk wél. En, tja, de eurofiele Alexander Pechtold moet natuurlijk gepaaid worden.
Nou is het aparte dat VVD, CDA én de ChristenUnie tegen zo'n Europees OM waren omdat ze het terecht als een inbreuk zagen op de nationale soevereiniteit. Maar, zeggen de betrokken partijen nu, het is een kwestie van uitruilen. Geven en nemen. You win some, you lose some.
Blijkbaar wordt zelfs onze nationale soevereiniteit gezien als een 'ding' dat je uitruilt als het politiek handig is.
Geen wonder natuurlijk dat partijen die nog wél in principes en nationale soevereiniteit geloven not entertained zijn:

SP-Kamerlid Van Nispen heeft geen goed woord over voor de 'ommezwaai' van de VVD, CDA en ChristenUnie. In juni kreeg de SP'er nog brede steun voor zijn voorstel dat Nederland niet zou meedoen. 'Daar zaten ook VVD, CDA en ChristenUnie bij, dat poets je toch niet zomaar weg? De strijd is nog niet gestreden.' Deelname aan het EU-OM lijkt nu echter een meerderheid in de Kamer te krijgen: naast de vier coalitiepartijen zijn ook GroenLinks en PvdA voor.

Dit is hoe Nederland wordt afgeschaft: op de onderhandelingstafel, uitgeruild voor een politieke hobby. Het is triest, maar het is meest trieste van dit alles is dat wij het als volk gewoon accepteren. Niets weerhoudt ons ervan om ons hiertegen te verzetten. Niets weerhoudt ons ervan om onze nationale soevereiniteit op te eisen. Maar we doen het niet. Blijkbaar vinden we het veel belangrijker om 's avonds lekker lui voor de tv te hangen dan om in verzet te komen tegen de afschaffing van ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten