Schaamteloze VVD-coryfee Neelie Kroes vindt dat Jeanine Hennis gewoon mag terugkeren als minister: “Waarom niet?”

Hennis is pas amper een week opgestapt als bewindsvrouw, maar nu al willen VVD-prominenten haar weer terug als minister nadat onder haar eigen verantwoordelijkheid de veiligheid van Nederlandse militairen op missies ernstig verslechterde. Neelie Kroes durfde er gewoon open en bloot voor te pleiten bij Pauw gisteravond.

De VVD is inmiddels allang geen partij meer waarbij alles draait om principes. Alles staat of valt met de macht: het is de nieuwe alfa en omega van de liberale regeringspartij. En dan geen macht voor de burger, zoals wel eens in ronkende termen wordt beloofd tijdens verkiezingscampagnes. Nee, macht voor een klein clubje politici rondom partijleider Mark Rutte. Mensen zoals Jeanine Hennis, dus. Inmiddels is de vrouw reeds opgestapt, maar nu al heeft de VVD-incrowd alles op alles gezet om de dame weer terug naar het Binnenhof te krijgen.

Ernstige fouten gemaakt? Militairen dood? Geeft niet! Jeanine, kom er gewoon weer bij! Je hoort bij ons! Aldus Neelie Kroes gisteren bij Pauw. Via het omweggetje ‘de helft van de nieuwe ministers moet vrouw zijn’ pleitte de VVD-oudgediende daar doodleuk voor de terugkeer van een minister onder wiens verantwoordelijkheid twee Nederlandse militairen sneuvelden in Mali. Niet bij gevechten met de vijand, maar vanwege aftandse bonusaanbieding-granaten die nooit gekocht hadden mogen worden.

“Waarom niet?” Aldus de bitse retorische vraag van de oud-eurocommissaris als Jeroen Pauw richting haar suggereert dat ze misschien Jeanine Hennis dan ook wel weer kan benoemen. Volgens Kroes:

“[Hennis] heeft bewezen een uitstekend transparant politicus te zijn, die buitengewoon helder haar boodschap kan brengen. […] Waarom zou zij niet op een ander departement [dan Defensie] kunnen functioneren?”

Nou, Neelie, omdat acties gevolgen hebben. Je kan niet aftreden om vervolgens twee weken later weer op het bordes te staan. Dat is geen verantwoordelijkheid nemen, dat is de burger een loer draaien. Dat kan dus niet.

Maar hé: we hebben het over de VVD. De partij bij uitstek die bedreven is geraakt in burgers loeren draaien. En dus gaan we het zien, over pakweg anderhalve week: een bordesscène waar Jeanine Hennis heel eenvoudig gewoon weer bij is. Als minister. Ja, echt. Het is werkelijk de schaamte compleet voorbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. joost2

  Waarom deze mevr. Neelie nog immer een podium krijgt op onze TV is mij een raadsel.
  Als er nou een misbruik van haar politieke loopbaan gemaakt heeft en aan graaierij heeft gedaan is deze mevrouw het wel. De vvd moest zich schamen haar ~” prominent~” te noemen.

  Googel daarom maar eens naar de column die Pim Fortuyn ooit over haar en haar beertje ~Peper geschreven heeft tijden haar Rotterdamse periode.
  ” de geweigerde column van Pim Fortuyn over ons ” Neelie”. !!!!

  Dan weet je n.l. precies hoe deze nagemaakte tante en oud fossiel in elkaar steekt en nooit meer haar mening zou mogen geven, omdat niks echts aan haar is.

  1. Top

   U weet dit, ik weet dit en misschien nog een paar verlichte zielen. Maar het leeuwendeel van onze bevolking, is helaas niet echt in staat om zelf na te denken. Kijk naar programma’s op TV, lees de kranten, kijk om je heen op straat. De leugen regeert en van onwetendheid wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Het zal mijn tijd nog wel duren, wij hebben goed voor ons zelf gezorgd en zijn van niets of niemand afhankelijk.
   Hoe we dat voor elkaar hebben gebracht? Door nooit achter vlaggetjes, figuurtjes, clubjes aan te sloffen. Zelf denken en doen. En dat wijf van dit artikel? Ik kom uit Rotterdam en ik heb dit serpent meegemaakt, samen met die andere nitwit en dief Peper. Wij weten genoeg. We hebben het te doen met de toekomst van ‘de Nederlander’, alhoewel, er een buitenlandse muts is, die gewoon zonder enig commentaar van de Nederlander, zegt, dat die niet bestaat. Je moet maar durven voor die miljoenen die je vangt.

   1. Kodi

    Bram Peper lijkt wel tot voortschrijdend inzicht te zijn gekomen. Dat kan je van zijn ex-Neeltje niet zeggen.

    Bram Peper/Islam is andere koek
    https://pbs.twimg.com/media/DLiPNevXcAAHFz2.jpg

 2. Ngatimoto

  Hoe durven jullie de VVD zo aan te vallen?
  Het zijn allemaal oprechte burgers die er naar streven goed te doen.
  Dat dit niet altijd lukt bewijst deze link:
  https://www.elsloo.info/nieuws/politiek/2187-vvd-ers-in-opspraak-een-lijstje

 3. Roughwood

  De arrogantie van de macht in optima forma!

 4. joost2

  @ Top.

  @Wacht ff Top:
  Je bedoelde Maxima, maar die kreeg een inburgering-s cursus van ultra linkse mensen zoals die Andrea van Es en Rosenmoller. Fijn geritseld door de regering van Kok, die thans barst van de armoede nietwaar? O nee, ook die heeft goed voor zich gezorgd inmiddels!
  Iedereen die een “inburgering ” krijgt van ex communiste en een maoist, gaat dit soort idiote dingen zeggen!
  Maxima is door dit soort gehersenspoeld.
  Ik denk dat ze er nu geheel anders over denkt, als zij ziet wat er allemaal in dit land gebeurd.

  1. Top

   Kan zo zijn, maar ik heb geen ‘nee, dank u wel, wij hoeven geen salarisverhoging de komende jaren, want we zijn rijk genoeg, dankzij de schimmige zaakjes die de Oranjes de afgelopen twee eeuwen hebben uitgevreten’.
   Nee hoor, ze vinden het prima en jij kan de kolere krijgen, domme burgers.

 5. Ni28

  De arrogantie vij de VVD straalt er vanaf. Te lang aan de macht, principeloze partij met de enige doel om aan de macht te blijven kost wat kost en Rutte in Brussel krijgen tot elke prijs. Ruttes draai van minder EU naar meer EU is zo doorzichtig als maar kan. Waarom naar macht in Brussel hunkeren als je eerst de bevoegdheden kleiner maakt? Volledig over de schaamtegevoel heen zouden ze een minister die bloed aan haar handen heeft opnieuw benoemen weer op een andere post. De burger heeft het maar te slikken. De hoop voor de burger is dat de nieuwe kabinet zo snel mogelijk valt om dan de VVD net zo af te straffen zoals de PvdA al heeft ervaren.

  1. Kodi

   Ze verdienen het om keihard te worden afgestraft zoals ook CDA en PvdA al eens hebben mogen meemaken 20 zetels of meer te hebben verloren.

 6. Duckday

  Hoogmoed Waanzin en belust op macht Deze partij maakt Nederland kapot Hebben lak aan de kiezer Eigen belang

 7. Kiliaan Noppen

  Een Minister die vanwege de formele politieke verantwoordelijkheid voor een incident moet aftreden is daarmee niet automatisch een incompetente bestuurder.

  Rutte zal, na het vertrek van Schippers, Dijkhoff, Kamp en Schulz, grote behoefte hebben aan een zwaargewicht als Hennis. Ik kan er begrip voor hebben als ze wordt herbenoemd.

  1. Top

   Blablablablabla bweeeeeeh!

  2. buitenbeentje

   Heb je vandaag nog niet genoeg therapie gehad tegen je DDS fobie. Zou wel zo fijn zijn, dan kunnen de volwassenen tenminste praten zonder telkens gestoord te worden door het geblaat van een onopgevoede puber.

  3. Ecoshaarlem

   Zij moest puur en alleen aftreden, omdat onder haar verantwoordelijkheid twee soldaten het leven hebben gelaten, en een zijn leven lang invalide is, kan het nog erger ?
   Verder zijn er meer fouten onder haar leiding gebeurt!
   En moeten wij haar dan over veertien dagen weer zien op het bordes, als minister van een ander ministerie, beëdigd door de Koning, het is om te kotsen en maar vragen waarom er geen vertrouwen meer is in de politiek!

  4. PMG

   Hennis een zwaargewicht? Dan moet ze op dieet! Ik zou niet weten waarom dit mens terug zou moeten komen, ze heeft er niks van gebakken en dat had ze zelf ook al heel goed en veel te laat door, nee, nu liever gewoon uit de schijnwerpers, zakken vullen op haar vette reet. Neelie is de grootste bitch die er rond loopt, een heel vervelend mens!

 8. meijer61200

  Ik zou dit fossiel niet doen…

  1. Kodi

   Aan de andere kant: Het zal de VVD en andere regeringspartijen wel een groter verlies opleveren bij de komende verkiezingen. Dat is dan weer langere termijnwinst.

   1. Janna47

    Heel goed Kodi, dat is op dit moment het belangrijkste…
    op de korte termijn valt er weinig eer te behalen…

  2. Kiliaan Noppen

   Kennelijk vind je dit een belangrijke vraag.

   Sterkte.

   1. Top

    Blaaaaaaaabehhhhhhhboe. Eeeeeeeeew

 9. Bloem

  Met dit soort retoriek is het niet verwonderlijk dat verkachters nog voor het einde van de straf vrolijk naar buiten kunnen om de wereld te terroriseren. Dhr. Dopper vindt dat kennelijk prima.

  1. Kiliaan Noppen

   Wat heeft de eventuele herbenoeming van Hennis met verkrachtingen te maken?

   Zit u niet in de verkeerde draad?

   1. Bloem

    Wanneer misdaden van politici onbestraft blijven is het niet vreemd dat voor burgers hetzelfde geldt heer Dopper. Mw. Hennis is verantwoordelijk voor de dood van in ieder geval 2 dode Nederlandse militairen. Het OM gaat niet eens over tot vervolging en vraagt de rechter om een lagere straf voor een misselijkmakende misdadiger. Wanneer u daar geen overeenkomsten kunt ontwaren heeft u een redelijk probleem

    1. Kiliaan Noppen

     @Bloem, het is absurd een politieke verantwoordelijkheid voor een onbedoeld tragisch incident gelijk te stellen aan het bewust plegen van een brute moord.

     U bent hopeloos in de war.

     1. Ni28

      Ga het aan de families vertellen, schaamteloze Dopper.

 10. Kodi

  Neelie Criminelie?

 11. Knopper

  We zijn toch genderneutraal waarom hebben ze het dan over meer vrouwen ,racisten meer mensen in het kabinet dat is genderneutraal en dat is Rutten goed gelukt

 12. Ecoshaarlem

  Dat is die mevrouw Kroes die dik bevriend was met de crimineel Parelberg, die ook maatjes was met Endstra bankier van de maffia, en ook Holleder behoorde tot dit fris gezelschap!
  Daar kan je dus geen correct, weloverwogen advies van verwachten!
  Als Hennis terug komt, gaat de politiek nog meer failliet, en daalt het vertrouwen in dit kabinet helemaal tot het vriespunt, zeker met de btw verhoging daar nog eens bij!

 13. Ecoshaarlem

  Jaenine Hennis heeft vanmiddag besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een functie in het nieuwe kabinet van Rutte, en blijft in de kamer!
  Een uitstekende beslissing, met respect en kan zij werken aan een beter aanzien!

 14. Nasrani

  Deze mevrouw is het prototype van een VVD er. Een grote graaier bestaat er niet.

 15. Dr. Dooley

  Last van beginnende Alzheimer…

 16. jannes1932

  Ik dacht dat de dinosaurus uitgestorven was.

 17. lanex

  Er is zelfs een toneelvoorstelling gewijd aan deze EU fanaat. Stuitend zoals ze bij de DWDD op het schild gehesen wordt om haar “vrindjes” gevallen of niet, uit het Kabinet aan te prijzen!

 18. Babaji538

  Taalgebruik behoeft zich niet te verlagen.
  Petra Hermans

  1. Zout

   Datakabel doorknippen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.