Steeds meer overheden spelen SP-spel niet meer mee: loon gaat direct naar SP-politici, niet naar de partij

De slavenhouders onder leiding van Emile Roemer moeten er langzamerhand aan geloven.

Ach wat ontzettend sneu voor Emile Roemer en z’n communistische vrienden van de SP-partijtop zeg:

Tot vorig jaar was het volkomen normaal voor overheden om geld van SP-politici naar hun partij over te maken. Die hield een deel voor zichzelf — in totaal ging het in 2016 om vijf miljoen euro; geld dat gebruikt werd om campagne te voeren — en maakte de rest (wat overbleef) over aan de politici in kwestie. Voor de SP zelf is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar voor de politici in kwestie is het knettergek. De politici dienen het volk immers, niet hun partij.

Want ja, de SP behandelt die mensen als werknemers. Dat zijn ze niet. Niet van de SP, tenminste. Volksvertegenwoordigers, gemeenteraadsleden, etc. zijn werknemers van de overheid en via de overheid van de kiezer. Ze komen wellicht op hun positie terecht via een partij, maar dat maakt ze niet werknemers van de partij in kwestie. En dus al helemaal niet slaven, wat eigenlijk is hoe de SP deze mensen behandelt.

Het meest hilarische is dat de SP eigenlijk als een soort van maffia-organisatie opereert. Aanstormend talent moet de afdrachtsregeling accepteren. Doen ze dat niet, dan worden ze op een zwarte lijst gezet en is het einde politieke carriere. Maar, zegt de SP, doen ze dat wel dan kunnen ze doorstromen en worden ze gepromoot (en beschermd) door de partij.

John Gotti had niet beter kunnen zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. meijer61200

  Zeker een socialistische partij dat SP? Inclusief structuur van de maffia. Goede zaak dat voortaan rechtstreeks wordt betaald. Er liggen daar miljoenen ongebruikt in kas. “Is nodig voor verkiezingen” hoor je dan, hoezo? Om die ongeveer 200 eventuele stemmers te trekken heb je toch geen miljoenen nodig? Dat kan toch gewoon in een achteraf zaaltje bij huize avondrood? Ben je maximaal 500 euri’s kwijt, inclusief koffie en een plakje cake.

 2. DolleDries

  Inderdaad het is niet meer dan ordinair stelen.

 3. DennisEijs

  Dus ze gaan ook mensen die voor uitzendb

  1. DennisEijs

   Man wat wordt deze site slecht, niet de inhoud, maar het vreemde wegflippen en posten voordat je klaar bent.
   Gaan ze dat ook doen bij uitzendbureau’s? Dat ze eerst de werknemer volledig betalen?
   Anders ijn ze behoorlijk hypocriet. En mij bevalt die regeling als SP’er. Zo houd je de opportunisten buiten.

   1. Top

    Ik zou niet meer reageren op deze “slechte site”. Ik adviseer u (gratis en voor niets) de JOOP. Lijkt mij beter, voor iedereen.

 4. Henk-Jansen

  Wat zitten we hier nu te zeuren over de afdrachtregeling van de sp? Je weet als beginnend politicus toch waar je aan begint en als je het er niet mee eens bent dan begin je er toch niet aan?

 5. buitenbeentje

  Zover ik weet wordt er niemand gedwongen bij de SP te gaan, Nederland heeft veel partijen en ze weten bij voorbaat waaraan ze beginnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.