Steeds meer overheden spelen SP-spel niet meer mee: loon gaat direct naar SP-politici, niet naar de partij

Geen categorieokt 30 2017, 10:00
De slavenhouders onder leiding van Emile Roemer moeten er langzamerhand aan geloven.
Ach wat ontzettend sneu voor Emile Roemer en z'n communistische vrienden van de SP-partijtop zeg:
https://twitter.com/Teletekst/status/924858462944813056
Tot vorig jaar was het volkomen normaal voor overheden om geld van SP-politici naar hun partij over te maken. Die hield een deel voor zichzelf -- in totaal ging het in 2016 om vijf miljoen euro; geld dat gebruikt werd om campagne te voeren -- en maakte de rest (wat overbleef) over aan de politici in kwestie. Voor de SP zelf is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar voor de politici in kwestie is het knettergek. De politici dienen het volk immers, niet hun partij.
Want ja, de SP behandelt die mensen als werknemers. Dat zijn ze niet. Niet van de SP, tenminste. Volksvertegenwoordigers, gemeenteraadsleden, etc. zijn werknemers van de overheid en via de overheid van de kiezer. Ze komen wellicht op hun positie terecht via een partij, maar dat maakt ze niet werknemers van de partij in kwestie. En dus al helemaal niet slaven, wat eigenlijk is hoe de SP deze mensen behandelt.
Het meest hilarische is dat de SP eigenlijk als een soort van maffia-organisatie opereert. Aanstormend talent moet de afdrachtsregeling accepteren. Doen ze dat niet, dan worden ze op een zwarte lijst gezet en is het einde politieke carriere. Maar, zegt de SP, doen ze dat wel dan kunnen ze doorstromen en worden ze gepromoot (en beschermd) door de partij.
John Gotti had niet beter kunnen zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten