Terwijl Kamerleden door Iran reizen belooft Teheran “krachtiger dan ooit” oorlog tegen Israël te voeren

Zeven Tweede Kamerleden reizen doodgemoedereerd door Iran, terwijl het land op dat moment gewoon nog eens de haatsluizen richting Israël openzet. Iran zegt er een tandje bij te gaan gooien in de strijd tegen de enige joodse staat op de wereld.

Gisteren vertrok een vliegtuig met zeven Tweede Kamerleden richting Iran. Aan boord zaten Han ten Broeke (VVD), Raymond Knops (CDA), Sadet Karabulut (SP), Raymond van Roon (PVV), Attje Kuiken (PvdA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Martin van Rooijen (50PLUS). Een werkbezoek aan de Islamitische Republiek Iran. Werkbezoeken aan bevriende naties zijn gesneden koek voor buitenlandwoordvoerders in de Tweede Kamer. En ja, sinds de Iran-deal is alles op papier weer pais en vree met de ayatollahs. Sancties zijn weggenomen en het diplomatieke verkeer is hersteld: leuke reisjes inboeken maar!

Alleen: wij kunnen dan wel weer vrienden zijn met Rouhani en zijn kliek, maar dat wil niet zeggen dat de Iraanse regering daarmee ook automatisch een verlichte westerse regering is geworden die hecht aan ontwapening of mensenrechten. Integendeel: de hervonden westerse appreciatie voor Iran geldt daar juist als overwinning van de eigen koers. Dat standvastig en orthodox conservatisme uiteindelijk wereldwijd respect afdwingt, ook in het Westen.

Vervolgens ontstaat dus het zelfvertrouwen om oude vijand Israël nog maar eens goed op de korrel te nemen. Lekker dreigen met de vernietiging van de enige joodse staat op Aarde, alsof het niets is:

“Iran’s powerful Revolutionary Guards on Thursday threatened a “relentless fight” against Israel, a day after the US urged the international community to confront Tehran over its “destructive conduct” across the Middle East.

“We will continue the relentless fight against the hegemonic system and Zionism more resolutely and powerfully than before and… will not hesitate a moment in defending the Islamic Revolution and the country’s national interests,” the IRGC said in a statement published by the semi-official Fars news agency.”

En de Nederlandse parlementariërs die momenteel in Iran aanwezig zijn stonden erbij en keken naar. Genegeerd en weggehoond terwijl in hun aanwezigheid onze belangrijkste bondgenoot in het Midden-Oosten gewoon met de dood bedreigd wordt.

Dit kan en mag Nederland niet over z’n kant laten gaan. Wij namelijk óók een trotse natie. Dus: kom direct terug naar huis Han ten Broeke, Raymond Knops, Sadet Karabulut, Raymond van Roon, Attje Kuiken, Joël Voordewind en Martin van Rooijen. Jullie laten je momenteel gebruiken als stilzwijgende goedkeuring voor antisemitisme en oorloghitserij. Dat moet een zelfrespecterende Nederlands parlementariër niet accepteren. Jammer dus van het snoepreisje, maar het dienen van het Nederlandse belang dienen moet daar natuurlijk boven gaan. Pak dus direct het vliegtuig terug naar Amsterdam en laat zien dat Nederland deze jodenhaat absoluut niet pikt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Peter Selie

  Veel Kamerleden zijn latente antisemieten, zeker de sociaal democraten en andere lieden van linkse signatuur. Mooi weer spelen bij hun eveneens antisemitische gastheren, terug in Nederland zijn ze weer eens heel selectief verontwaardigd, even een teiltje halen.

  1. Meester Kong

   Zo zo Barney dat wordt volgende keer geen roodhokje voor de PVV.
   Die R van Roon is ook zo’n latente antisemiet want anders ga je toch niet mee………..

 2. Ni28

  Maar de EU denkt het beter te weten en is liever tegen Trump dan Iran.

 3. buitenbeentje

  Natuurlijk komen ze niet terug, dat zou de gastheer beledigen.
  Eergevoel is de Nederlandse politicus vreemd.

  1. penis aqua di rosa

   En wie trekt hiervoor weer de portemonnee? Wat heeft dat spul daar te zoeken?
   Kontelikkers 1e klas.

   1. Nestor Makhno

    Daar wordt helemaal niet de portemonnee getrokken. Ze gaan er naar toe voor de business want er is dik geld te verdienen voor het Nederlands bedrijfsleven .

 4. denk eens na

  Word tyd dat de israelische luchtmacht weer eens opstijgt .

  1. denk eens na

   Of gaan we wachten op een 2de Noord Korea ?

 5. Punt50

  Wat hebben die figuren in Iran te zoeken? Niks toch??

 6. Florissa

  Zou Israel luisteren naar al die *raadsheren” wat ze wel en niet mogen ,waren ze allang van de kaart geveegd, groot respect voor de Mossad ,

 7. Nestor Makhno

  Die Engelbart moet mij eens uitleggen hoezo israel “onze belangrijkste bondgenoot in het Midden Oosten ” is ? Engelbart ziet het graag door een roze bril en heeft een geheugen als een vergiet waar het ZIJN belangrijkste bondgenoot in het Midden Oosten betreft. Natuurlijk weet hij niets van de biologische oorlogvoering door zijn vrienden in het MO in 1948 om de Palestijnen er uit te werken https://archive.org/stream/pdfy-CQ6lEj4IoCvJPP0O/Israel%20and%20Chemical-Biological%20Weapons%20-%20History,%20Deterrence,%20and%20Arms%20Control%20(2001)_djvu.txt

  Engelbart weet natuurlijk ook niets over de illegale atoomwapens die dat land in bezit heeft ( 200 atoomwapens om precies te zijn )
  Engelbart gaat graag voorbij aan de feiten wanneer ze hem niet passen zoals het gegeven dat Iran lid is van de IAEA ( International Atomic Energy Agency ) en het NPT ( Non Proliferation Treaty ) heeft ondertekend.
  Israel is nergens lid van en heeft volkomen lak aan internationale verdragen.
  Engelbart negeert de in totaal 86 VN Veiligheidsraad resoluties die door zijn Israelische vrienden in de loop der jaren zijn genegeerd

  Engelbart zou eens moeten leren wat het verschil is tussen journalistiek bedrijven is en het schrijven van propagandaverhaaltjes. Hij is te laat geboren anders was hij een prima redacteur van de Voelkischer Beobachter geweest. Hij doet zijn uiterste best om de achterstand in te lopen met leugens en stemmingmakerij

 8. PMG

  Als wij hier wat zeggen dan vertrekken (helaas) alle gelukzoekers toch ook niet gelijk naar huis?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.