Trump geeft Palestijnen wéér wat ze willen: ambassade blijft in Tel Aviv om ‘vrede een kans te geven’

Ah ja. Natuurlijk. Want als je de ambassade verhuist naar Jeruzalem is het natuurlijk volstrekt onmogelijk voor de Palestijnen om een vredesakkoord te tekenen met Israël. Toch? 

Dat klinkt knettergek omdat het dat ook is. Maar helaas: Trumps buitenlandse beleid wordt nu al een paar maanden vormgegeven door figuren van het politiekcorrecte establishment. Dat zijn van die mafketels die denken dat er zowaar serieus zaken te doen valt met de ‘Palestijnse Autoriteit,’ ook al heeft die op zijn beurt honderd maal bewezen dat dit niet zo is.

Het resultaat is dat Trump de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem heeft uitgesteld.

Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Trump nog dat hij die verhuizing meteen zou regelen als president. Amerikaanse conservatieven vinden dat belangrijk omdat zij, net als Israël zelf, Jeruzalem zien als de “eeuwige hoofdstad van het joodse volk.”

Nu schuift Trump die belofte dus voor zich uit. Want, zo redeneert hij, als hij dit nu doet willen de Palestijnen zeker weten geen vredesakkoord sluiten.

Maar wacht eens even, willen ze dat dan wel als die belofte niet wordt ingewilligd? Natuurlijk niet. Palestijnse leiders hebben letterlijk tientallen jaren lang bewezen dat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in vrede. Het maakt niet uit wat Israël en Amerika op tafel leggen, het is nooit genoeg. Nu niet. Toen niet. Volgend jaar niet.

Amerika en Israël moeten dus lekker doen wat ze zelf willen. Sterker nog, juist door duidelijk te maken aan de Palestijnen dat er geen mededogen met ze is zullen ze wellicht alsnog geneigd zijn om het tóch een keer op een akkoordje te gooien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ritter

    Het is uitstel maar geen afstel zoals het nu laat aanzien.

    Misschien een verstandige zet van Trump.

    Dan kunnen de Palestijnen (en hun vriendjes in de media!) later niet zeggen dat de verhuizing de schuld is dat er geen vredesakkoord is gekomen en Trump dus de schuld geven.

  2. Nasrani

    Jammer. Een gemiste kans van de VS en Trump om te laten zien wie de baas is in Israel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.