Update uit Maastricht! Bedrijfsleider nachtclub ontkent incident met nazistische uitsmijters

Van het weekend beschuldigde een Syrische student een Maastrichtse nachtclub van het hebben van een nazistische uitmijter. De bedrijfsleider ontkent nu in alle toonaarden: “Deze portier in kwestie heeft zelf een buitenlandse vriendin!

De Maastrichtse discotheek Allebonneur – in de volksmond ook wel “de Alla” – kwam dit weekend in opspraak. De Syrische student Ahmad Rifai werd naar eigen zeggen aan de deur geweigerd door een nachtportier die zichzelf zou hebben omschreven als ‘racist’ en naar verluid een swastika-tatoeage liet zien.

Bedrijfsleider Levien Leenders ontkent vandaag op Facebook dat de gebeurtenis heeft voorgevallen. Hij wijst op zijn eigen getinte huidskleur, en geeft aan dat de portier in kwestie zelf een relatie onderhoudt met een vrouw van buitenlandse afkomst. Levien Leenders:

levienleenders

Neem het oorspronkelijke verhaal dus met een korreltje zout.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. buitenbeentje

  Misschien had je het eerste verhaal niet eens moeten publiceren, ik eet zoutloos.

 2. sjun

  Misschien worden de zaken duidelijker als geloofswortels van Rifai belichting krijgen? Wel vaker schijnen er absoluut gebrachte claims uit te gaan vanuit een zekere geloofsovertuiging waarvoor bij wat meer belichting geen grond blijkt. Dat zou hier eventueel ook aan de orde kunnen zijn al betreft het dan een Sufi-variant.

 3. Ruud562

  Tim, je bent dus behoorlijk onderuit gegaan met je eerdere berichtgeving. Laat het een wijze les zijn en al ben je mens en hoort fouten maken daarbij, op de eerste plaats ben je journalist.

  En over nazisme gesproken: er zijn ook in dit land duizenden toegelaten die een ideologie aanhangen die (in zijn uitwassen) nog erger is dan het nazisme. Velen van jouw collega’s Tim, durven uit lijfsbehoud al jaren vanwege die aanhangers, geen feiten en waarheden of cultuuruitingen meer te benoemen. Velen die dat wel hebben gedaan moesten dat met hun leven bekopen, dankzij die aanhangers. Iets om stevig over na te denken, lijkt me zo!

 4. DolleDries

  Als blijkt dat Syriër dit allemaal uit de duim gezogen heeft direct het land uit flikkeren.

 5. Ritter

  Zoals ik al in vorige post over deze gebeurtenis heb geschreven is het verstandig een verhaal van twee kanten te horen en bevestiging van een objectieve bron te krijgen (b.v de politie)

  De praktijk laat zien dat “facebook verhalen” vaak met een grote korrel zou moeten worden genomen. Mensen schijnen tegenwoordig helaas vaak met beschuldigingen van racisme en discriminatie te komen als ze hun zin niet krijgen.

  Pas als een objectieve bron (b.v de politie) het verhaal van “racisme”bevestigd kan het serieus worden genomen.

  Als voorbeeld zal ik nogmaals het z.g “discriminatie verhaal” posten van een neger die blanke Nederlanders (ten onrechte) van discriminatie beschuldigde. RTL publiceerde het verhaal uitgebreid zonder het verhaal te controleren.

  Later moest RTL bekennen dat het verhaal over discriminatie verzonnen was.

  ——————————-

  De 17-jarige James uit Almelo die beweert slachtoffer te zijn van een mishandeling en racisme op de kermis in Geesteren is volgens de politie helemaal niet mishandeld. “Het letsel is ontstaan door een val van zijn fiets”, meldt de politie. James zelf blijft beweren dat hij is mishandeld. De zaak ligt nu bij de officier van justitie.

  De minderjarige jongen uit Almelo vertelde begin deze maand een ontluisterend verhaal. Hij zou zijn uitgescholden voor ‘vieze kankerneger’ en na een achtervolging in elkaar geslagen zijn door een groep agressieve mannen van tussen de 25 en 35 jaar oud. De aanleiding waren volgens James drie flesjes water die hij had meegenomen.
  ‘Gevallen met de fiets’

  De politie onderzocht de zaak en trekt een compleet andere conclusie. “Wij sluiten na sporenonderzoek en het horen van veel getuigen uit dat hij het letsel heeft gekregen door mishandeling”, meldt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. “De minderjarige jongen was onder invloed van alcohol en is later op een andere locatie van zijn fiets gevallen en heeft daarbij letsel opgelopen. Zonder dat iemand anders daarbij was betrokken.”

  Ook is James volgens de politie betrapt bij het stelen van flessen drank. “Hierbij is over en weer geduwd en getrokken, maar heeft hij niet het letsel gekregen.” De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politie-james-17-geen-slachtoffer-racisme

  1. F. Domela Nienhuis

   Zo zie je maar weer hoe die asielzoekers liegen.

 6. Ni28

  Ik gebruik in de laatste jaren al heel wat korreltjes zout.

 7. Ni28

  Iemand zwartmaken is tegenwoordig het nieuwe normaal zeker als deze niet links is. Links denkt alles te mogen doen om mensen te demoniseren. Het establishment houdt toch de hand boven hun hoofd, gaan zij vanuit.

 8. Peter Loosduinen

  Het bakken van aardappelen gaat jou in ieder geval goed af.

 9. Babaji538

  Zwarte kakkerlakken waren het universeel leven
  nooit waard.
  Een kakkerlak in deze soort, is de naam ‘beestachtigheid’
  ver voorbij van een categorie die niet eens de Hel
  mag toekomen.
  Reken maar dat hiermee wordt afgerekend en niet
  te zuinig.
  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.