Vlog Jan Roos: NOS Journaal opent de aanval op “witte man”

Een “witte man” opende het vuur op concertgangers, aldus de racistische NOS.

Kun je je voorstellen hoe de NOS bericht had over de verschrikkelijke massaslachting in Las Vegas als de dader moslim of gekleurd was? Denk je dat ze daar hadden gezegd dat “een zwarte man het vuur opende” op concertgangers? Of “een islamitische man?” Natuurlijk niet. Bij de NOS zijn ze namelijk heel erg tégen het benoemen van huidskleuren (en religies, behalve als het om christenen gaat). Dat vinden ze ‘racistisch.’

Nou ja, niet helemaal. Als de dader van een vreselijk misdrijf blank is heeft de NOS het namelijk opeens over “een witte man.” Let wel, niet blank, wat tot een week of twee geleden de normale term was voor blanke mensen, maar ‘een witte’ man. Knettergek natuurlijk. Ten eerste zijn blanken blank en niet wit, maar ten tweede noemt de NOS in alle andere gevallen nóóit de huidskleur van de dader. Want die heeft er immers niets mee te maken (dit terwijl de politieke of religieuze denkbeelden wél van belang kunnen zijn omdat ze het motief kunnen vormen).

Jan Roos reageert dan ook terecht woedend op dit soort waardeloze berichtgeving van de NOS:

Oh, en als je je afvraagt waarom de term “blank” niet meer gebruikt wordt maar “wit”: social justice warriors vinden “blank” te onschuldig klinken. En dat mag niet. Wij ‘witten’ zijn namelijk schuldig aan talloze misdaden tegen de menselijkheid. Daarom gebruiken ze de term “wit” steevast in plaats van “blank.” De NOS neemt die taal nu dus over.

De NOS: één grote linkse propagandazender voor de meest extreme politiekcorrecte, zelfhatende denkbeelden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vierwieler

  En de “zwarten” “gelen” en laten vooral niet de “roden” vergeten. zijn altijd het braafste groepje van de klas geweest. De mensheid is net als het vogelbekdier geen argument voor een intelligent design op deze wereld

 2. Blank en niet Wit

  Albinos, zie zijn pas wit. Die verrekte albinos toch!
  Even serieus, “witte man” is een knoepert van een anglicisme. Dat heb je met dingen die uit Amerika komen overwaaien, zoals het SJW geneuzel.

 3. Bloem

  Zie het net op bvn. Echt ongelooflijk. “Een witte man”. An sich is daar niets mis mee, echter wanneer het om islamitisch geweld gaat wordt dat opzettelijk verzwegen. Bovendien waren de meeste slachtoffers ook “wit” aangezien het een countrymuziek festival betrof. Wat is de bedoeling van deze manier van manipulatieve nieuwsverslaggeving. Wat zit achter?

 4. Thjum

  De reden om hier te benadrukken dat het een witte man is heeft tot doel om het vooroordeel weg te nemen dat het wel weer een zwarte of islamitische allochtoon of jihadist zal zijn. Ook hier merkte je direct na de aanslag dat onmiddellijk aan een moslim werd gedacht, sommige wisten direct al zeker dat het een islamitsiche aanslag was.

  De werkelijkheid is dat blanke en met name extreem-rechtse mannen extreem gewelddadig zijn en een groot veiligheidsrisico vormen. We kunnen het kwaad niet eenvoudig wegprojecteren op die akelige moslims; het kwaad woont en leeft onder ons en het betreft mensen waar we cultureel zeer verwant mee zijn.

  Een ongemakkelijk feit maar mooier kunnen we het niet maken.

  1. Marija

   Nogal dwaas geredeneerd als je het aantal moslims en het aantal blanken naast elkaar zet. Zijn de baardmannen wel over vertegenwoordigd.

   1. Thjum

    Ik begrijp dat je dat hoopt, Marija, maar helaas is het niet waar.

  2. Ni28

   Zeker feest gevierd gisteren, Dopper, niet? Geweldig nieuws, een blanke man en niet een Arabier heeft mensen vermoord. Kruip toch onder je tegel, wat een idiote redenering spuit je hier uit!

   1. Thjum

    Nee, Ni28, ik ben ook blank. Er is geen reden tot feestvieren, temeer ook omdat ik al heel lang weet dat Westerse christelijke blanken meer mensen over de kling joegen dan welk volk dan ook.
    Mensen die met die ongemakkelijke feiten niet kunnen leven verdringen die vaak maar slim is dat niet echt.

    1. Ni28

     De enige die zich hier ongemakkelijk zou moeten voelen bent jij met je kromme en continue aanvallende meningen. Kennelijk bent je met je blanke kleur niet tevreden en moet je het daarom op iedere blanke afgeven. Hou het voor je, wilt je? In tegenstelling tot jou zijn wij realistisch en er is hier niemand die voor de blanke moordenaar sympathieën koestert wat jij suggereert met jouw redenering. De realiteit is dat er islamitische massamoordenaars laatste jaren bezig zijn e dat houdt ons bezig. Dat er ook blanke moordenaars wisten wij al maar daar gaat het ook niet om. Optelspelletjes zijn niet aan de orde. Dopper!

    2. RobertMarsman

     jaja dus eigenlijk ter verdediging van moslims of zwarte mensen. Nou als dat de reden zou zijn dan is de NOS nog zieker dan ziek.

     1. observer

      hoeveel doden staan er op het conto in de naam van de islam de afgelopen 1400 jaar, was dat niet ergens tussen 250 miljoen en 450 miljoen? En dan nog een slordige miljard, die maar bekeerd zijn, om het doodvonnis te ontlopen?

     2. Thjum

      Nee, Robert, dat getal van 250 miljoen slaat nergens op.

  3. sjun

   Het zal nog ongemakkelijker worden als het met Stephen Paddock om een islamitische bekeerling of antifa geaffecteerde blijkt te gaan. Vooralsnog komt daar in weerwil van geregisseerde berichtgeving het meeste geweld vandaan. Maar aangezien de schutter zelfmoord pleegde veracht ik niet dat Mohammed hier de inspirator was. Eerder zal in het verlies van Hillary C en ’s mans daardoor gederfde kapitaal een oorzaak gevonden kunnen worden.

  4. trampoline

   Weet je Thjum, of moet ik zeggen Dopper, nou zie ik regelmatig witte anarchistische linkse mannen die allerlei aanslagen plegen, zoals onlangs in Hamburg. En de politieke moord op Pim Fortuyn werd ook gepleegd door een linkse witte man. De moord op Theo van Gogh werd gepleegd door een Moslim.

   Waar jij vandaan haalt dat dat extreem rechtse blanke man een groot veiligheidsrisico vormen en andere niet, ontgaat me volledig.
   Ik kan alleen maar concluderen dat je zo in de war bent dat je niet meer reëel naar de wereld kunt kijken. Ik raad je aan om hulp te zoeken.

   1. Thjum

    Trampoline, ik ontken niet dat extreemlinks tuig soms aanslagen pleegt en gewelddadig handelt maar vergeleken bij extreemrechts zijn het lammetjes. In Hamburg viel geen dode en je kunt je de vraag stellen of de moordenaar van Fortuyn zich niet meer door de diertjes en de piertjes liet inspireren dan door extreemlinkse ideologie. Doden vallen er dus zelden door geweld van extreemlinks.

    Bij extreemrechts is dat anders. In de V.S. vielen de afgelopen jaren door extreemrechts geweld 254 doden. In Europa kennen we uiteraard de moordpartij van Breivik maar ook in Duitsland vielen honderden doden door extreemrechts geweld.

    https://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

    Extreemrechts geweld vormt dus een grote bedreiging voor de nationale veiligheid terwijl extreemlinks geweld veeleer een lastig probleem is.

    1. trampoline

     Je kunt draaien wat je wilt, je verhaal deugt van geen kanten. Extreem links is net zo misdadig als extreem rechts.

 5. Peter Loosduinen

  Deze vlog is ijzersterk !
  Heb inmiddels klachtenformulier van NOS ingevuld over het selectief vermelden van huidskleur.

  1. Thjum

   Wat vindt, Peter, mag de huidskleur bij Opsporing Verzocht wel worden vermeld?

   1. Zwarte band

    Wil je meer of wil je minder Marokkanen bij Opsporing Verzocht?

    Indien je het laatste wil, dan zullen de Marokkanen andere gedragingen in de maatschappij aan de dag moeten gaan leggen, anders blijven ze oververtegenwoordigd. Ook in Opsporing Verzocht.

 6. Anna

  Stel dat blijkt dat hij zich toch tot de islam heeft bekeerd en zijn vrouw een moslima blijkt te zijn. Wat gaat de NOS dan uitkramen. Wie besliste bij de NOS om te spreken over “een witte man”? Levenslang wordt er gesproken over de blanke mensen/bevolking totdat een minderheid uit wraak begon over “de witte”. Met welke bedoeling heeft de NOS dat eigenlijk gedaan?

 7. Ruud562

  “De NOS: één grote linkse propagandazender voor de meest extreme politiekcorrecte, zelfhatende denkbeelden.” Michael, ter aanvulling: die berichtgeving dus manipuleert!

  Het walgelijke, volkomen doorgeslagen politiek correct denken en handelen heeft vele, te vele hersens aangetast, zover aangetast dat ik meer en meer het idee krijg dat ik in een soort van Noord Korea ben belandt! En helaas ben ik bang dat het nog veel erger wordt dan nu, ergo, met het komende volgende baggerkabinet op stapel weet ik dat wel zeker!

 8. fusilier

  Iemand die dit doet is gehersenspoeld,dat is een ding dat zeker is.

 9. Ni28

  Die opmerkingen van Dopper zijn toch zo idioot en naïef dat is niet te geloven. Als ie maar tegen kan zijn. Bent je uit je puberteit al gegroeid, ik denk het niet.

 10. Nog1

  Jan Roos is voor mij van hetzelfde kaliber als mw Simons. Ze vinden zichzelf en hun mening erg belangrijk. DDS schijnt het daarmee eens te zijn.

  Ik vind dit soort niet-gekozen politici de moeite van een inhoudelijke reactie niet waard. Een ego dat omgekeerd evenredig is als het IQ zou als stoornis in het DSM handboek moeten staan. Het is tenslotte een variant van een stoornis die er wel in staat (narcisme) en we helpen Simons/Roos niet door hun onzinnigheden serieus te nemen.

 11. Parestado4

  Ach,waar maak je je druk over.aan een televisie zit ook een knop en af en toe uit is ook zo gezond!

 12. Bes Tolen

  Blank en niet Wit praat nu niet over albino’s want in Afrika waar ze juist voor komen, worden ze niet geduld. Dat is natuurlijk weer een reden om hier asiel te krijgen. De maffiosi wrijven zich al in de handen. God ook trouwens, beweerde mijn buurman. Met excuses, ik zou dat zelf niet zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.