Volgende burgemeester getroffen door kanker: Utrechtse burgemeester Van Zanen heeft prostaatkanker

De verschrikkelijke ziekte heeft weer een andere burgemeester getroffen met kanker. In Utrecht heeft burgemeester van Zanen zijn werk neer moeten leggen, omdat hij prostaatkanker heeft waar hij voor behandeld moet worden

Na de verschrikkelijke ziekte en dood van Eberhard van der Laan, weet iedereen hoe zwaar het is om dan nog in een publieke functie verder te moeten gaan. Van Zanen kan geholpen worden en het is te genezen, dus laten we hopen dat het goed komt en dat we niet van nog een burgervader afscheid moeten nemen.

In een brief heeft hij de Utrechtse raad geïnformeerd over de stand van zaken en dat was al in september. Na twee maanden schijnt het beter te zijn om het werk neer te leggen:

Begin september heb ik de fractievoorzitters al geïnformeerd dat er bij mij prostaatkanker is geconstateerd. In middels heb ik besloten in overleg met mijn artsen, tot een operatie. De artsen geven aan dat de kanker lokaal en te genezen is; de vooruitzichten lijken goed. Na de operatie ga ik aan mijn herstel werken en hoop met de jaarwisseling weer aan de slag te kunnen. In goed overleg met loco-burgemeester Victor Everhardt wordt ik op 8 november aanstaande vervangen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. buitenbeentje

  prostaatkanker. Ja vervelend, en je moet er doorheen, maar de meeste oudere mannen hebben er last van zonder het te weten en het is goed te genezen. Ik wil het niet bagatelliseren, maar bij mij was het snel genezen, zonder dat ik er echt last van heb gehad. operatie of bestralingen, geen vervelende chemo. Even doorzetten dus.

 2. Top

  Is de DDS, overgenomen door de Privé? Wat beentje zegt; komt vaker voor.

 3. PMG

  So what? Totaal onbelangrijk, erg voor de man en zijn omgeving maar dit is dagelijkse kost voor velen. Die van der Laan is ook ineens onschenbaar geworden. Over de doden niets dan goeds!

 4. nienke

  Was het deze burgemeester die Geert Wilders toen heeft aangeklaagd? met al z’n volgelingen.

 5. swetsnek

  Tja ook hij is maar een mens he iedere dag zijn er horde mensen die dat te horen krijgen hij is geen uitzondering

 6. Christina

  Ik wens hem sterkte [ net als al die mensen die dit ook treffen] en het is de burgemeester van mijn stadje, maar verder is het een lul!

 7. Babaji538

  Doeltreffendheid en stompzinnigheid.
  Weergaloos!
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.