VVD wil met kabinet moskeeën die niet zo veel hebben met Nederlandse waarden ‘aanpakken’

We hadden al het nieuws gehoord over teruggekeerde IS-jihadisten die in Nederland rondlopen zonder dat we weten waar ze zijn, maar de VVD vertelt dat binnenlandse moslims ook radicaliseren en veel harder aangepakt moeten worden.

Het is erg moeilijk om met de ChristenUnie en D66 dit soort beleid op te stellen, maar toch wil VVD’er Ockje Tellegen graag dat radicalisering  in Nederland wordt aangepakt:

Het vorige kabinet heeft al het nodige gedaan om terugkeerders aan te pakken, maar volgens Tellegen zullen binnenlandse radicalen voor Rutte III belangrijker zijn. Tellegen zei dat het nieuwe kabinet bijvoorbeeld zou optreden tegen de financiering van haatimams en moskeeën “die het niet zo hoog op hebben met onze samenleving.”

Het is een geweldig idee om het probleem aan te pakken, ook al komt het veel te laat. Het feit blijft wel dat het feit dat teruggekeerde jihadisten niet goed genoeg aangepakt kunnen worden en de Schengenzone daarin verre van helpt, moet gekeken worden naar beleid dat integraal is met betrekking tot het probleem. Extern jihadisme  en intern jihadisme, externe radicalisering en interne radicalisering.

Prima dat de VVD dit wil doen, maar in dit kabinet wordt het nog moeilijk om zulk beleid voor elkaar te krijgen. We zullen het zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DolleDries

  Niet één islamiet heeft het hoog op met onze samenleving ,hun streven zou altijd zijn met hun boek onder de arm om deze te haten en te vernietigen.

 2. meijer61200

  “VVD wil met kabinet moskeeën die niet zo veel hebben met Nederlandse waarden ‘aanpakken”lees ik op deze mooie zondagmorgen.
  Ik begrijp hieruit dat de VVD ALLE moskeeën/kazernes wil sluiten? Want ze hebben helemaal niets met Nederlandse waarden, geen van allen, dat is al jaren bekend. En anders is dit weer een bekend staaltje van holle retoriek van de Vereniging van Dieven.

 3. Ruud562

  Hoop gebral der VVD. Vervolgens doet men een plas en alles blijft zoals het was: meer instroom van gesjeesde ideologieaanhangers en onze veiligheid en vrijheid nog meer onder druk!

 4. Dubbele Komma

  Wie gelooft er nu nog iets van wat de vvd zegt?

  Alsjeblieft zeg wat een non-nieuws

 5. corfo

  Als de VVD voor ’t eerst in -tig jaren eens zou doen wat ze zegt/belooft, zouden álle moskeeën moeten worden gesloten.
  Ik geloof er geen woord van, die club bestaat uit leugenaars, bedriegers en manipulators.
  Rubberen Rutte draagt met verve de bijnaam “Bedrieger des Vaderlands”.
  Totaal onbetrouwbare club geworden.

 6. marco1

  Beetje raar ze de PVV toch uitsloten samen met hun had het misschien nog gelukt ook die moskeeën aantepakken. En aanpakken is in mijn ogen dus sluiten , platgooien en er huizen of appartementen bouwen.

 7. nienke

  Nou als dat zo is hebben ze heel wat moskeeen aan te pakken of te sluiten, er is er geen 1 die de Nederlandse normen en waarden respecteert.
  Eerst zien dan geloven.

 8. NoDoubt

  Waren er in de jaren 20 nog 24% kerken in Turkije. Nu nog 0,02%. Langzaam aan worden ze verdreven nadat Attaturk is verdwenen, maar wel bij Europa willen horen. Er staan meer moskeeën in Nederland dan er kerken staan in Turkije. Ze dragen niet bij tot de samenleving omdat de imams van buitenaf worden gestuurd uit niet-democratische landen en dus geen binding hebben met onze cultuur. Alleen maar bezig om onze cultuur om zeep te helpen c.q uit te hollen. Want Mohammed’s wil is wet. Vroeger waren er nog geen imams en participeerden de gastarbeiders prima. maar naar mate de groep Islamieten groter werd, kwamen de imams van buiten en werden de spanningen groter. Ik denk dat VVD voor de gemeenteverkiezingen PVV-stemmen wil veroveren net als de uitspraak over de multinationals. Hoop gebakken lucht.

 9. H.Vaes

  Dat zullen wij ….NOOIT….meemaken dat door toedoen van de Vvd ook maar …..EEN….moskee gesloten zal worden.
  Dan zal er eerst een leider met ballen moeten komen….Rutte heeft die zeer zeker niet.

 10. Baaz

  Moskeeën aanpakken?

  Moskeeën sluiten zul je bedoelen.

  In 1955 werd in Den Haag de eerste moskee van Nederland geopend. Inmiddels zijn dat er meer dan 450! Ik zie niet in welk voordeel Nederland heeft bij zoveel islampropaganda, zelfs niet met de beste bedoelingen. We weten dat de islam garant staat voor ellende, moord en doodslag, en toch laat de NL-politiek de islam-clubhuizen zo goed als ongemoeid.

  Binnen de islam is het grondgebied van de moskee namelijk islamitisch grondgebied, het is maar dat u het weet.

  Bij de eerste de beste volgende gelegenheid gaat u natuurlijk stemmen op het Forum Voor Democratie, (ook) deze politieke partij is ook warm voorstander van het terugdringen van de oprukkende islam in Nederland.

 11. Parestado4

  Dat wordt dweilen met de Koran open!

  1. Baaz

   Dat is een goede Parestado, scherp gezien!

   Er kan in elk geval niet gezegd worden dat er niet is gewaarschuwd.

 12. Babaji538

  Men had het over waarden.
  Zonder ook maar één norm te respecteren.
  Juist. Neen.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.