Yes! De laatste werkdag voor minister Lodewijk Asscher. Heerlijke beelden

Er zijn van die momenten waarop je denkt dat je bijna niet nóg gelukkiger kunt worden.

De PvdA heeft — het moet gezegd worden — best een hilarische video gemaakt van de laatste werkdag van minister Lodewijk Asscher. Later vandaag staat het nieuwe kabinet op het bordes, waarna Asscher voltijd oppositie mag voeren tegen het Nachtmerriekabinet Rutte III.

In de video maakt Asscher onder meer een nieuw Wifi-wachtwoord aan voor zijn opvolger (GelukkigGeenHalbe), zorgt hij ervoor dat zijn opvolger naar allemaal kleine rotklusjes in het land moet, en vervangt hij een foto van hemzelf met Jeroen Dijsselbloem door één van Wouter Koolmees en Alexander Pechtold.

Grappig? Jazeker. Je wilt zo’n PvdA eigenlijk geen enkel bonuspunt geven, maar dit hebben ze écht leuk gedaan. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook wel weer zo dat ik sowieso ontspannen ben als ik zie dat het Asschers laatste werkdag als minister is. Het wordt niet veel mooier en beter dan dat. De man is een echte linkse bureaucraat. Het is voor Nederland alleen maar goed dat hij geen ministeriële verantwoordelijkheid meer draagt.

Met andere woorden, vandaag is wat mij betreft een feestdag. Niet omdat het nieuwe kabinet aantreedt (dat is reden voor zorg), maar omdat al die PvdA-bewindslieden ein-de-lijk op zoek kunnen naar ander werk. Voor Asscher betekent dit dat hij een margepartijtje mag leiden in het parlement, en voor andere bewindspersonen (Sharon Dijksma) dat ze op zoek gaan naar een baan in de private sector, wat betekent dat de belastingbetaler echt van ze af is.

Heerlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Zweedse kok

  Zomaar een klein vraagje aan DDS:
  Als Rutte3 het slechtste kabinet ooit is, hoe kunt u dan blij zijn dat het vorige, dus minder slechte kabinet, zijn/haar werk neerlegt.

  1. DolleDries

   Volgens mij noemen ze jou in je Zweedse houten kist het bijdehandje.

 2. Michael

  Asscher heeft heel goed werk geleverd de afgelopen 4 jaar. En nee, ik heb niet op de PvdA gestemd en ben het zeker niet eens met alles van het vorige kabinet.

  Maar je moet een verschil van mening en overtuiging niet verwarren met incompetentie. Dan maak je er een persoonlijke aanval van, terwijl je afkeer vooral gericht is op zijn linkse overtuiging en andere kijk op zaken dan de jouwe.

 3. Parestado4

  Lod:Veel sucses gewenst in strijd tegen dit gruwel kabinet!

 4. Kodi

  Dat hij nog maar lang partijleider van de PvdA mag blijven. Dan blijft de PvdA een klein kabouterpartijtje.

 5. Babaji538

  Hij, die het leven niet waardeert,
  kent het water niet.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.