Zwembad past belachelijke wervingstekst aan na terechte kritiek Wilders

“Shariazwemmen in Nederland.”

Zwembad de Dol-fijn in Maassluis heeft een wervingstekst op zijn website aangepast na kritiek van Geert Wilders. Het zwembad, dat duidelijk de weg kwijt is, probeerde fundamentalistische moslims te werven door “(Allochtone) dameszwemmen” en “Zwemmen voor broeders” te introduceren en te promoten.

Nee, dat is géén grap:

Screen Shot 2017-10-25 at 10.40.51

Screen Shot 2017-10-25 at 10.41.11

Geheel terecht vond Wilders dat volstrekt belachelijk:

Nou, het zwembad heeft maar snel pas op de plaats gemaakt:

In een tweet aan Wilders, laat het zwembad weten de verwarring te begrijpen. ,,Wij hebben geen zwemmen meer voor alleen moslimdames maar voor alle nationaliteiten. We hebben, nadat we diverse reacties kregen, besloten de tekst aan te passen”, legt Dol-fijn manager Richard Ritmeester uit. ,,Daarmee is de kou hopelijk uit de lucht.”

Leuk geprobeerd, natuurlijk, maar daar trapt helemaal niemand in. De eerste wervingsteksten maken heel duidelijk wat het doel van het zwembad is: het is om allochtonen te werven. Ze zijn niet gericht aan mannen of vrouwen in het algemeen, maar specifiek op mannen en vrouwen met een islamitische geloofsovertuiging. En dan niet zomaar islamitisch, maar fundamentalistisch. Een ‘gewone’ moslim gaat namelijk probleemloos naar een zwembad waar mannen en vrouwen samen zwemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Zelfislamisering slikken wij graag als het maar geld opbrengt. Verkopers hebben geen ruggengraat maar eurograat. Niets nieuws onder de zon.

 2. PMG

  Blij dat ik niet in Schiedam zwem waar wordt opgeroepen dat een moslim zich elke 7 dagen moet wassen, lekker fris, schijnbaar doen ze dit dus niet?

 3. Nasrani

  Tja, er zijn veel nsb-ers onder ons.

 4. Ruud562

  Een puur islamistisch pamflet, die reclame-uiting van dat zwembad!
  Daarmee volledig meegaand is de gesjeesde en achterlijke gedachtegang van de hier aanwezige moslims!
  Arm Nederland!

 5. Ruud562

  is=in

 6. Abraham50

  Interessant om met ‘broeders’ te zwemmen, maar Maastricht is te ver weg voor mij en ik zwem niet op zondag. Oh ja, mijn baardgroei is ook niet helemaal fit momenteel.

  1. PMG

   De Broeders zwemmen in Schiedam hoor!

 7. Bloem

  Met 1 mln allochtonen in Nederland van islamitische huize is het een belangrijke groeimarkt. Niet alleen voor Supermarkten waar dit al langer zo is. Met alle respect het is de snelst groeiende bevolkingsgroep in West Europa, over 50 jaar is de autochtoon duidelijk in de minderheid. Het is dus niet vreemd dat bedrijven zich richten op een nieuw klantenbestand. Zolang we met zn allen blijven stemmen op partijen die deze ontwikkeling blijven stimuleren, moeten we niet zeuren.

  1. IJscoman

   Bloem: “….met z’n allen blijven stemmen op partijen….” moet toch echt zijn “het grootste deel van de Nederlandse bevolking”. Niet iedereen is idioot. Gelukkig is er ook nog een groep kiezers van ruim 13% die helder en zelfstandig denkt en kiest voor verandering. Dat is nu nog te weinig, maar de groei van rechts zet op alle fronten in Europa sterk door.

   1. corfo

    @ IJscoman.
    Volkomen mee eens.

 8. Punt50

  Gatverdamme wat een smerig zwembad moet dat zijn als ze sharia allochtonen werven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.