Belachelijke Pieter van Vollenhoven steekt de draak met #MeToo: ‘Kan je als man een vrouw nog wel een hand geven’

Ja, Pieter dat kan. Maar je kunt je hand niet op haar kont leggen. Kun je dat bevatten of is dat te lastig voor je?

Je zou bijna denken dat er hier iets niet helemaal goed zit:

In de #metoo-discussie heeft zich een lid van het Koninklijk Huis gemengd. ,,Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!”, schreef Pieter van Vollenhoven dinsdag op Twitter.

Hier is de tweet in kwestie:

https://twitter.com/PietervVol/status/927963162799984640

Oh wacht! Die link werkt dus niet meer, want meneer Van Vollenhoven zag dat heel Nederland in woede uitbarstte. En dus verwijderde hij deze belachelijke tweet maar snel.

Helaas heeft hij een probleempje: het Internet vergeet niets. Nooit.

Screen Shot 2017-11-08 at 09.08.41

Hij kwam daarna nog wel met een tweet waarin hij zijn critici quasi-tegemoet probeerde te komen, maar daar trapte natuurlijk helemaal niemand in:

Nee Pieter, dat is niet wat je in je oorspronkelijke tweet stelde. Daarin verweet je klagers dat ze het geven van een hand nu een seksueel ongewenste intimiteit noemen. Of in ieder geval dat dit gevaar nu bestaat.

Ik vraag me af wat de rest van het koninklijk huis hiervan vindt? Is koning Willem-Alexander ook van mening dat de #MeToo-actie de spuigaten uitloopt? En koningin Maxima? Is het wat haar betreft allemaal gezeur?

Vragen, vragen, vragen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. buitenbeentje

  Ik ben het helemaal met PvV eens. Het hele #Metoo gebeuren is uit de hand gelopen en een beetje sarcasme is hier wel op zijn plaats. Het was één van mijn eerste reacties, kan je iemand nog wel een hand geven zonder aangeklaagd te worden haar lastig te vallen. De vraag is gewoon waar de grens gelegd wordt en op dit moment wordt die grens lachwekkend over normaal met elkaar omgaan heen getrokken. Ik heb al klachten gelezen over het “met de ogen uitkleden”, wat betekent dat je een vrouw niet eens mag aankijken, want ze mocht er iets van denken.

  Een nuchtere Hollander vraagt zich dan af of een hand geven nog wel toegestaan is.

  1. Adriaan

   @Buitenbeentje, ik ben het volledig met je eens. Deze #Metoo is zo overtrokken. Een fotomodel die aan haar borsten wordt gezeten. Wel dat laat je dan toch toe? Of je geeft de fotograaf een ferme trap in zijn edele delen of je houd je mond.

  2. Zweedse kok

   Alhoewel ik het volledig met u eens ben, wil ik toch wel opmerken, dat zolang er sites zijn welke over alles en iedereen zeiken en zeuren , en deze mentaliteit trachten over te brengen op hun lezers, zeker als het over het Koninklijke Huis gaat, we dit soort reakties krijgen.
   Bovenstaand artikel is een schoolvoorbeeld van niet kijken wat er bedoeld wordt maar zeiken en zeuren. En een groot aantal reageerders huilt vrolijk mee in het bos.

   1. corfo

    @ Zweet kökki.
    U bedoelt kennelijk ons áller mevrouw Simons ?

  3. hans-e-pans

   Zoals gewoonlijk in een geestelijk arme tijd worden dingen als onder andere #metoo binnen de kortste tijd opgeblazen/overtrokken tot boven proportionele omvang.

   Bijna alles wat er over geschreven of gezegd is, door wie dan ook, stuit dan weer onbegrip van mensen die het er niet of wel mee eens zijn. Je zou van een hype kunnen spreken.

 2. Ni28

  Hand geven a la Juncker is natuurlijk uit den boze.

 3. loes530

  zulke dingen had nooit in de media mogen komen vind ik

  1. Ni28

   De media smullen ervan.

 4. sjun

  PvV heeft wat mij betreft gelijk de mensen eens tot nadenken te stemmen om niet door te slaan nadat de #metoo actie bewustmakend werkte.

 5. fusilier

  De normen en waarden van die hele familie, speciaal opa Bernhard neem ik niet serieus.

  1. Rosasolis

   @fusilier ben ik met jouw helemaal eens. Hoe kunnen wij opa Bernie serieus nemen?
   Maar ik heb nooit gehoord over scandalen van de nieuwe generatie. Margriet en Pieter hebben nooit problemen gehad, en ik vind het dapper van Pieter dat hij iets hierover
   schrijft. Dit man heeft een geweldige gevoel voor humor! Dat waardeer ik ten zeerste
   gedurende deze zeer spanende tijden!

 6. Knopper

  De islam heeft gelijk allemaal in de boerka vrouwen apart mannen apart einde discussie over het spel van ,en dan wanneer er een vrouw gesignaleerd word zonder bedekte kleding met zijn allen erop ,ja dat wil blijkbaar iedereen toch alles strafbaar maken ,ja dan is de islam ideaal , vrouwen lokken het zelf uit, vanaf nu vind ik dat ook

  1. denk eens na

   Klopt nederland islamiseert en de media doet volop mee ,hoe zit het eigenlijk met die groupies , die kwijlend voor de deur liggen om binnen gelaten te worden .En daarna hard roepen ME/TOO

   1. Punt50

    Hoe zit het eigenlijk met al die dames die graag hun beentjes spreiden om omhoog te komen en daar niet over zeuren. Die groep hoor je niet.

 7. lanex

  PvV heeft toch gelijk, of gaan de heren meehuilen met de wolven in het bos, tonen dat je solidair bent met vrouwen die zomaar vijftien jaar later gaan jammeren over een gestolen kus, hand op knie, een geknepen bil enz enz enz. Spuugzat wordt je van dit gejammer, ik heb het niet over een verkrachting, wel over de rest van het idiote gezever.

 8. Bloem

  Het stelt mij gerust dat het merendeel van de respondenten het niet eens is met dhr. Michael van der Galien. #metoo is niets meer of minder dan het publiekelijk standrechtelijk executeren van personen waarvan de schuld nog niet vast staat.
  Gisteren mengde ook Peter R de Vries zich weer eens op een minne manier met deze idioterie. De Vries geeft dan aan “Het rechtssysteem is ook niet zaligmakend is”. Wederom een dubbele moraal, hij is ervan overtuigd dat politici door de rechter veroordeeld moeten worden om uitspraken waar hij het niet mee eens is, doch is van mening dat iemand die beschuldigd wordt van misstanden gelijk maar buiten de rechter om publiekelijk veroordeeld moet worden zonder het recht zichzelf te verdedigen.

 9. DolleDries

  Jawel maar die Jole is wel een grote viezerik ,zit iedere handgever op te knopen maar is zelf de grootse poezen likker en dat is smerig en achterbaks dat opknopen.

 10. Rosasolis

  Beste Pieter, natuurlijk kan je nog steeds een hand geven aan een vrouw. En ook je
  arm rond de schouders van een vrouw of meisje op wie je trots ben, bijv. nadat zij goede
  cijfers had gekregen om haar examen, of promotie op haar werk heeft gekregen. Ook een bescheiden kusje op de wang wordt nog steeds gewaardeerd. Maar NOOIT en NIMMER een hand op een borst, of op de billen. En Nooit het bekende, afschuwelijke bekende “Pussy verklaring” van D. Trump accepteren en gebruiken! Er zijn grenzen nietwaar?
  Soms gaat het te ver. Er zijn Salafistische moslims die weigeren een vrouw een hand te geven. En ook sommige Joodse Orthodoxe Rabbi’s doen dit ook niet. Wees niet bang jullie mannen. Alles wat wij vrouwen willen is gerespecteerd te worden in ons werk en ook in ons omgeving. Wij hopen dat er nog steeds oprechte mannen zijn die
  hun vrouwen waarderen en echt liefhebben. En nooit willen vernederen.
  Voor een aantal jaren heb ik gezongen voor vele oorlogsveteranen, (meestal mannen,
  maar ook recentelijk ook steeds meer vrouwen). Ik zal nooit vergeten de mannen die
  ik heb ontmoet in Deer Lodge Veteran Hospital in Winnipeg, Canada. Veteranen van
  WW 1 en 2. Geweldige mannen in rolstoelen. Een man, een oud Kolonel, gaf me een
  prachtige herdenkings cadeau, na mijn optreden voor die oorlogshelden. Om te tonen de waardering van vrouwen die hen nog steeds steunen. Maar nu werken mannen en vrouwen samen in ons militaire. Laten wij hen als groep blijven waarderen voor hun
  uitzonderlijke takken!
  van enkele jonge vrouwen die aan hen nog steeds denken.

  1. chrism

   @Rosasolis gebruikt u Google translate , want soms is er niet door te komen .
   En een tip ; ‘Caps Lock kan uit ‘.

   1. Rosasolis

    @chrism Terwijl u NIEUW ben op dit site van DDS, ben ik vele jaren ervoor lid
    en commenter!!! Ja, inderdaad kan ik af en toe wat taal fouten schrijven,….
    maar HOE GOED IS UW ENGELS? Erg en droevig is het, na al die jaren van mijn lidmaatschap aan DDS, dat WIJ ineens steeds meer denkwaardig nieuwe Trollen moeten krijgen?

    1. Ni28

     U mag ook kritiek verwachten van ene Dopper bekend onder duizend andere namen zoals de Zweedse kok en door anderen trol genoemd. Mocht u iets schrijven wat hem niet bevalt zal hij u op taalfouten aanvallen. Ik heb al ruime ervaring hiermee en ben met u eens, hoe goed is een vreemde taal van een ander? Verplaats je in een ander denk ik dan zelf altijd maar niet iedereen kan dat. Ik laat mij daardoor niet diskwalificeren want de inhoud is belangrijker dan de verpakking. Al is een mooie verpakking nooit weg.:) Gewoon doorgaan!

     1. Ni28

      Chrism is Dopper.

     2. Rosasolis

      Ni28 Dank je wel! Inderdaad sommige Trollen hebben blijkbaar
      verschillende namen nodig, om op te vallen. Het zijn zielige mensen die dit doen, waarschijnlijk zijn ze niet helemaal in orde. Ik heb een paar
      maanden geleden een artikel gelezen over het Trollen probleem, die vele goede sites hebben, en over het effect op sommige mensen die “aangevallen werden” door vreselijke commentaar. Volgens dit interessante artikel moet je gewoon geen reactie geven, en de Trollen negeren. Ze zijn het niet waard om je van je kostbare slaap te beroven!

   2. Rosasolis

    chrism U heeft dit vorige week ook geschreven! Heeft u niets anders met uw tijd te doen dan herhalingen te schrijven aan internet sites? Ik heb u vorige week ook verteld dat ik geen advies van u nodig heb. Als u werkelijk een briljant Neerlandicus zou zijn zou u niet zoveel uren van uw tijd verspillen met trollen aan deze interessante site…en waarschijnlijk ook andere. Als u niet kan “doorkomen”
    dan dat is uw probleem.

  2. lanex

   Over het geval Trump.
   Katie Hopkins een zeer bekende Engelse journaliste over deze pussy opmerking, ze werd aangevallen over een verkeerde mening door een zaal vol feministes die over elkaar heen buitelden om Trump te veroordelen.
   Katie: I would rather be grabbed by the the pussy, than having a pussy as president!
   Voor mij is dit humor van de bovenste plank, voor een ander is het dramatisch erg, ik veronderstel ook voor u.

 11. Ni28

  #HeToo. P.van Volenhoven zou liever hardop moeten toegeven dat zijn zoon meer dan honderd huizen in Amsterdam bezit, Ja #HeToo. Huizen zijn door deze kwalijke praktijken onbetaalbaar geworden voor gewone mensen dankzij ook zijn zoontje. Misschien wou hij met zijn reactie alleen maar een afleidingsmanoeuvre loslaten.

 12. waakhond

  ja metoo is niet de oplossing dat hebben we met meneer Brant wel gemerkt.
  deze verhalen moeten professioneel worden aan gepakt en geen uit de hand gelopen aandacht – zoekerij

  ER ZIJN VOOR ECHTE SLAGTOFFERS GRAAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Seneca

  Beste MvdG
  Pieter van Vollenhoven is geen lid van het zgn. Koninklijk Huis. De ouders van voornoemd individu waren in de oorlog sterk nationaal socialistisch. Voor de toenmalige koningin was dat onverteerbaar – vermoedelijk herinnerde dat haar teveel aan het sterk nationaal socialistisch verleden van haar echtgenoot – en zij heeft besloten dat de heer van Vollenhoven nooit lid van het KH zou worden. Wat vreemd is, dat de kinderen uit het huwelijk tussen van Vollenhoven en prinses Margriet ‘prinsen’ zijn. Ik begrijp de uitlating van deze man en ik vermoed dat deze actie een proefballon is om de islamisering van onze samenleving een wettige grond te geven.

 14. Baaz

  Ik vind ‘m wel geinig.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Van Vollenhoven
  Een vervelende man.
  Maar op dit punt heeft hij volkomen gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.