Britse Daily Mail: ‘Amerikanen huurlingen martelen Saoedische prinsen en zakenmensen’

En dat alles in naam van Mohammed Bin Salman. 

De Britse krant de Daily Mail bericht dat Amerikaanse huurlingen van Blackwater betrokken zouden zijn bij de massa-arrestaties van Saoedische prinsen en zakenmensen. Die werden enkele weken geleden opgepakt tijdens een grootschalige campagne die er hoegenaamd op gericht is om “corruptie te bestrijden,” maar die volgens critici van de actie eerst en vooral bedoeld is om ervoor te zorgen dat kroonprins Mohammed Bin Salman zich  niet druk hoeft te maken om oppositie. Want die bestaat dan niet meer.

Volgens de Daily Mail zitten er minstens 11 prinsen en een groot aantal zakenmensen vast. Hoewel de prinsen vast worden gehouden in een schitterend hotel worden ze gedwongen om op de vloer te slapen… en gemarteld. Die martelingen zouden uitgevoerd worden door Blackwater (dat tegenwoordig Academi heet), een Amerikaans ‘bedrijf’ van huurlingen die overal in de wereld op strijdtonelen opereren.

Ze slaan ze [de prinsen en zakenmensen], martelen ze, beledigen ze. Ze willen de gevangenen echt breken,” aldus een bron in Saoedi-Arabië tegen de Britse krant.

De bron zegt ook dat Blackwater-huurlingen worden ingezet omdat “Mohammed Bin Salman niet wil dat Saoedische officieren, die hun hele leven deze gevangenen gesalueerd hebben, ze nu moeten ondervragen.”

Heel af en toe zou MBS, zoals de kroonprins bekendstaat, zelf met de gevangenen praten. “Hij is heel vriendelijk tegen ze als hij ze ondervraagd, maar dan verlaat hij de kamer en komen de huurlingen binnen. De gevangenen worden vervolgens geslagen, beledigd, opgehangen aan het plafond en gemarteld.”

Eén van de prinsen die zwaar gemarteld zou zijn — hij werd volgens de Daily Mail opgehangen aan het plafond “om een punt te maken” — is prins Alwaleed Bin Talal. Die prins is minstens $7 miljard waard en is een bekende en grote investeerder in bedrijven als… Twitter.

Academi/Blackwater ontkent dat zijn huurlingen actief zijn in Saoedi-Arabië, maar de president van Libanon tweette eerder ook al dat Blackwater-soldaten samenwerken met MBS. Die beschuldiging wordt daarom wel degelijk serieus genomen.

Het bewijst maar weer eens dat je wel kunt dénken dat je veilig bent in een dictatuur — omdat je goede vrienden bent met de huidige heerser of omdat je veel geld hebt — maar dat dit gevoel van veiligheid één grote fictie is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. dark hole

  “Britse Daily Mail: ‘Amerikanen huurlingen martelen Saoedische prinsen en zakenmensen”

  lastig he…de Nederlandse taal?!? Amerikanen huurlingen…?????

  deze site gaat echt met een rap tempo richting de eencelligen :-)……

 2. meanstreak2099

  zijn dit ook niet de gasten die toener tijd in Irak bezig waren met vernederen van gevangen in dienst van Amerika?

 3. Ritter

  Omdat een anonieme bron het zegt is het dus waar.

  Vaak worden deze dingen beweert omdat er een agenda achteruit. Zeg maar een propaganda oorlog.

  Dus niet klakkeloos overnemen wat anonieme bronnen zeggen.

  Eerst het bewijs en dan pas het oordeel.

  DDS doet er goed aan zich bij de feiten te houden en geen anonieme bronnen te geloven die roddel verspreiden.

 4. sjun

  Zien we dan eindelijk de vruchten van de arabische lente ontluiken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.