Charles Groenhuijsen bij Pauw: Het valt allemaal wel mee met die Russische propaganda

Zowaar een journalist die de hetze weerspreekt.

De voormalige correspondent van de NOS in Amerika, Charles Groenhuijsen, mocht gisteravond langskomen bij het tv-programma Pauw om zijn nieuwe boek te promoten, “Optimisten hebben de hele wereld.” Zijn belangrijkste punt is wat dat betreft dat het veel beter gaat met “de wereld” dan de meeste mensen denken, en dat die positieve werkelijkheid vertekend wordt door de media, die alleen slecht nieuws brengen. Klopt natuurlijk voor een groot deel, maar hé, slecht nieuws verkoopt nu eenmaal beter. Einde discussie.

Hoe dan ook, tijdens die discussie over het negatieve karakter van ‘het nieuws’ ging Groenhuijsen ook in op berichtgeving over Russische bemoeienissen met onze politiek en media. Wat hij daarover te zeggen had verdient het om er even uitgelicht te worden.

“Als nu kijkt naar wat er aan de hand is, natuurlijk is het zorgelijk, maar a) het is van alle tijden dat landen elkaar bespioneren en elkaar proberen te beïnvloeden, dus op dat vlak niets nieuws. Wat wel nieuw is is de manier waarop en ook dat we er nu achterkomen, dat we daar van schrikken en terecht. Maar ‘bedreiging voor de democratie’ [red.: zoals De Telegraaf kopte], we hebben al vele tientallen jaren met de Amerikanen en de Russen en de Sovjet Unie [gehad] dat ze elkaar ontzettend lopen te pesten. Onze democratie is daar behoorlijk krachtig uitgekomen.”

Vervolgens pakte hij ook minister Ollongren aan die onlangs riep dat de Russische inlichtingendiensten Nederland “in het vizier” hebben. “Dat zijn teksten die gebruikt worden. Nou dat zal best, dat hebben ze al tientallen jaren.”

En daar zit hem de crux. De media en politici doen net alsof Rusland opeens aan beïnvloeding doet, maar dat is je reinste flauwekul. De propaganda-machine van Poetin is niets vergeleken met die van Stalin back in the day. Toen waren er hele horden journalisten die actief gebruikt werden door de Russen om hun propaganda te verspreiden. Er is dus niets nieuws aan dit soort bemoeienissen… maar we zien ook dat Nederland prima uit die eerdere situatie is gekomen.

Daar komt nog eens bij dat de media en Den Haag die bemoeienissen ontzettend overdrijven. Je zou bijna zweren dat Rusland de NOS, RTL Nieuws, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Nu.nl heeft overgenomen. Natuurlijk is dat je reinste flauwekul. Als ministers gevraagd worden om voorbeelden te noemen hebben ze het over één of twee websites die door niemand gelezen worden. Nou, dat heeft wel even een enorme impact zeg.

Het is goed dat Groenhuijsen, een prominent lid van het politiekcorrecte mediakartel, dit benoemt. Nu hopen dat zijn oud-collega’s zijn woorden ter harte nemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Guus Geluk

  Het hacken van een Amerikaanse computer, teneinde de publieke opinie te beïnvloeden, nepnieuws verspreiden, teneinde de publieke opinie te beïnvlieden; het dient geen ander doel dan het destabiliseren en ontwrichten van Westerse landen en democratieën.

  Rusland heeft een aanval uitgevoerd op de Amerikaanse democratie. Rusland heeft een aanval uitgevoerd op de Europese democratie. Het lijkt me goed als de rechtspopulistische elite deze vaststaabde feiten erkent.

  Dat Groenhuijsen zegt: het kan erger, vroeger was het erger, het gebeurt altijd is een argument waar ik niet eens op in ga.

  1. robroy

   mooi zo smoel houden dan

  2. denk eens na

   Dan hoort het toch gewoon bij het vieze spelletje dat politiek heet. Merkel afgeluisterd door de usa . De Syrische vluchtelingen alle maal dokters en ingenieurs ,.vluchtelingen zijn een aanwinst. Als dat geen nep nieuws .

   1. Guus Geluk

    Dat ben ik niet met je eens. Het is een regelrechte aanval op de democratie van een andere natie.

  3. IJscoman

   “Dat Groenhuijsen zegt: het kan erger, vroeger was het erger, het gebeurt altijd is een argument waar ik niet eens op in ga.”

   En waarom dan wel niet Guus?

   1. Guus Geluk

    Kul-argument.

    1. denk eens na

     Dus mr geluk gaat nu uit maken wat wel en niet nep nieuws is , nog al een arrogante gedachten gang.

     1. Guus Geluk

      Ik vind dat we met dit argument om de hete brij heen draaien, denk eens na. Er is geen reden om deze hacks en het verspreiden van nepnieuws af te doen. Want dat staat vast: de hack in de Verenigde Staten en het creëeren van nepnieuws op dit continent.

     2. robroy

      En daar kom je nu al achter denk eens na ??? geef die klaplopers toch geen podium

     3. Guus Geluk

      Ja, robroy, denk eens na.

     4. cmsuijkerbuijk

      @Guus Geluk
      Maar het simpele feit, dat de VS dat ook doen, alsmede China, Duitsland en Frankrijk, trouwens, álle grote landen, proberen d.m.v. spionage en ondermijnende activiteiten hun invloed te laten gelden, vind jij niét ondermijnend en niet kunnen?

     5. Guus Geluk

      En diegenen die de Russische inmenging – welke in feite een aanval is op de Westerse democratie – wijzen vlug met de vinger naar de ander. De reden laat zich makkelijk raden: Poetin is een gezamelijke vijand van de EU, en als de zogenaamde elite iets zegt is het altijd fout, dus moet de criminele president buiten schot worden gehouden.

      Wat mij betreft mogen we het morgen weer over de regime-changes van het Westen hebben. Erken nu eindelijk eens dat Rusland het Westen wilde ontwrichten en destabiliseren.

  4. Bram Zanddijk

   Ik ben het eens met uw analyse, Guus Geluk: de aanvallen van Rusland op Westerse democratieën zijn zeer ernstig en ik denk ook niet dat ze, zoals Groenhuyzen doet, kunnen worden gebagatelliseerd door te verwijzen naar de Koude Oorlog. De middelen om te hacken en nepinformatie te verspreiden zijn namelijk onvergelijkelijk veel groter door het internet.

   1. Guus Geluk

    Eens. We zagen in de Verenigde Staten hoe de computer van John Podesta werd gehacked en de voor Clinton belastende stukken werden doorgespeeld naar WikiLeaks. Deze hack was, aldus de Amerikaanse inlichtingendiensten, afkomstig uit Rusland. Het is kennelijk gemakkelijk om zonder meer apparaten te hacken en gegevens te openbaren.

    In dat kader is een goede cyberveiligheid nodig voor bijvoorbeeld de stemcomputers. Het is goed dat Plasterk begin dit jaar al besloot over te gaan tot het handmatig kiezen en tellen.

    1. sadeyes

     Wat een geluk dat we de Russen nog hebben om die oplichters van Clinton en mogelijk Obama aan de kaak te stellen. Als het aan ons linkse ‘geluk’ had gelegen waren ze heilig verklaard ondanks het bloed aan hun handen

     1. Guus Geluk

      Je draait om de zaken heen. Het gaat hier om Russische hacks, niet over president Obama.

     2. IJscoman

      Guus, tijdens deze discussie zijn door een aantal reaguurders argumenten naar voren gebracht waar jij weigert op in te gaan, onder het mom dat het buiten het onderwerp valt. Volledig duidelijk is echter dat die feiten/argumenten direct aan het onderwerp gerelateerd zijn en er mee te maken hebben. Daarvoor wegduiken is een teken van zwakte en oneigenlijk debatteren.

     3. Guus Geluk

      Zegt de persoon die in de achterliggende dagen met geen ander argument dan het trollenbureau van de overheid kwam.

      Kijk in de spiegel.

   2. DolleDries

    Ik ben het eens met uw analyse, Guus Geluk: de aanvallen van Rusland op Westerse democratieën zijn zeer ernstig

    Mijn god wat is dit dan voor kul.

   3. Adriaen

    Wat een tenenkrommende onzin.
    Er is geen snipper bewijs dat Rusland in Nederland gerichte actie voert om het democratische proces (of wat daarvan over is) te beïnvloeden.
    Het is extreem linkse populistische bangmakerij.
    Onze Zweedse Pippi Zwetskous-Ollogren beweerde lgisteren nog dat er een nep-overheidswebsite van Russische makelij in de lucht is.
    Dit bericht blijkt, oh ironie, nep, fake, onzin en pure paniekzaaierij.
    Gezegend land met zulke bestuurders!

    1. Guus Geluk

     De inmenging van Rusland in Amerikaanse en Europese verkiezingen ontkennen is als het ontkennen van de zwaartekracht, zoals Michael voortreffelijk uitdrukte. Er is zo ontzettend veel bewijs dat men het moeilijk af kan doen als “paniekzaaierij”.

     1. Adriaen

      “Ontzettend veel bewijs”.
      Welk bewijs?
      Ik heb nog geen spoor van bewijs gezien.
      We kunnen ons beter zorgen maken over het Turkije van Erdogan.
      Die parachuteert zijn trollende spionnen gewoon in de Tweede Kamer.
      Met toegang tot meer gevoelige informatie dan ons lief is.
      En geen haan die ernaar kraait.
      Nederland is wat dit betreft echt het sulligste jongetje in de klas.

     2. Guus Geluk

      De FBI – voorgezeten door een rechtse FBI-directeur – vond bewijs dat Russische hackers zich mengden in de presidentsverkiezingen van 2016. James Clapper, een inlichtingen-officier, bevestigde dat Rusland nepnieuws fabriceert. De onderzoekscommissie van het senaat heeft bewijs aangetroffen, evenals buitengewoon aanklager Mueller; in Nederland was het de AIVD die alarm sloeg, waarop minister Plasterk de stemcomputers aan de kant schoof.

      Er is overstelpend bewijs dat Ruslabd zich mengde in Westerse verkiezingen.

      Daarentegen is er geen enkel bewijs dat de Turkse overheid in contact staat met Kuzu of Ozturk. Deze parlementariërs hebben overigens amper toegang tot geheime informatie: zij zijn geen lid van de commissie-Stiekem en moeten overheidsdocumenten opvragen middels een WOB.

     3. Adriaen

      Ik heb sterk de indruk dat u zichzelf schuldig maakt aan het verspreiden van nepnieuws.
      U confabuleert over Russische inmenging, spreekt over overstelpende bewijzen maar u blijft volledig in gebreke ook maar één valide bewijsstuk te leveren.
      Het spijt me, heer Geluk, u levert wat mij betreft geen bijdrage aan de oplossing van het probleem.
      U bent zelf het probleem!

     4. Guus Geluk

      En zo veegde deheer Adriaen rapporten van de FBI, stukken van de senaatscommissie, de buitengewoon aanklager; rapporten van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de onderzoeken van Binnenlandse Zaken zonder meer van tafel.

      De Russische inmenging is als het ontkennen van de zwaartekracht.

     5. Bram Zanddijk

      Guus Geluk heeft in deze discussie het gelijk aan zijn kant. Zelfs de Amerikaanse president Trump ontkent de grootschalige Russische inmenging niet. Het is ongerijmd dit te ontkennen.

      https://www.telegraaf.nl/nieuws/1155338/trump-gelooft-conclusies-russische-inmenging

   4. cmsuijkerbuijk

    @Bram Zanddijk: “ik denk ook niet dat ze, zoals Groenhuyzen doet, kunnen worden gebagatelliseerd door te verwijzen naar de Koude Oorlog. De middelen om te hacken en nepinformatie te verspreiden zijn namelijk onvergelijkelijk veel groter door het internet.”
    Dat is natuurlijk een kulargument. Je kunt het de Russen toch moeilijk kwalijk nemen, dat de Amerikanen zo naïef zijn? Bovendien heeft Clinton héél veel boter op haar hoofd, door een onbeveiligde server te gebruiken en de “sociale” media Facebook en Twitter hebben eveneens hun steentje bijgedragen voor desinformatie door het blokkeren van conservatieve bloggers. Dat is óók desinformatie alswel beïnvloeding en wel door de rabiaat linkse media Facebook, Twitter en Google! Zij zijn momenteel dan ook onderwerp van onderzoek door een senaatscommissie! Het is sinds de oudste tijden een wedloop en de Russen hebben wat dat betreft gewoon een voorsprong genomen. Het is nu aan de VS, om die achterstand in te lopen en hun naïviteit af te gooien

    1. Bram Zanddijk

     In deze redenering wordt de schuld van een misdrijf niet bij de agressor gelegd maar bij het slachtoffer dat zich er ontoereikend tegen verweerde.

  5. Anna

   Guus geluk. De Nederlandse journalisten/media hebben alle Amerikanen aangeraden om op Trump te stemmen omdat de Democraten niet zouden deugen? Toch? We horen iedere dag het goede nieuws uit Rusland? Toch? Hou toch op!

 2. robroy

  Wie ????? hahahahaahahah
  ja haal dat dropje er nog even bij je blijft lachen

 3. wheelboy

  Worden wij hier niet massaal voorgelogen door politici en de media . Mooie voorbeelde zijn de koopkrachtplaatjes die de media en politici voorschotelen ik lach me dan als persoon met een economische achtergrond kapot . Want er klopt dan geen klote van .Wat niet mee wordt berekend bv zijn lokale lasten . Of net als afgelopen jaar de energiebelasting verhoging .Of het demoniseren van bepaalde politici .Of ze net als Klaver afgelopen verkiezingen niet doorvragen .Ik hoorde niets als tax tax tax . Maar een van ons gehoord hoe hij dan het milieu wilde aanpakken .Hoe hij onze energievoorziening wil waarborgen .Wat bij mist geen stroom via molentjes en zonnepanelen .

  1. van Urk

   Weleens gehoord van McCarthyisme?

   1. denk eens na

    Ik heb Jesse ook nog niet over het nieuwe te komen vliegveld lelystad gehoord. Misschien na zijn loopbaan als beroeps leugenaar een mooie baan daar in lelystad airport .

 4. denk eens na

  Als ik mr charles was zou ik maar een beetje inbinden want voor dat je het weet zit je nooit meer bij dwdd en p .auw en ben je een extreem rechtse paria. Je zit zo in het rijtje wierd duk , theodor holman.

  1. Blue monday

   Theodoor Holman heeft zijn hele carrière aan zijn linkse kliek-vriendjes te danken….
   Nu is hij gewoon dwars en vaak best raak in een zeer linkse krant.

   Soms best rake stukken, maar vergeleken bij van Gogh en Isha Meijer toch een lichtgewicht,

 5. DolleDries

  Turkse politieke wetenschapper: Met het evacueren van ISIS uit Syrië heeft de VS het terrorisme over de hele wereld geëxporteerd, en bijzonder naar Europa, dat nieuwe golf islamitische terreuraanslagen kan verwachten
   
  … met dank aan de Amerikanen, Turken en de EU onderweg naar Europa, om straks misschien wel uw vrouw, man, kind, broer of zus de keel door te snijden, overhoop te rijden, of op te blazen.
  Volgens de normen van de reguliere Nederlandse media viel onze berichtgeving over Syrië de afgelopen jaren onder ‘nepnieuws’. Wij zijn benieuwd hoe er wordt gereageerd op een uitgebreide reportage van een BBC team in Raqqa en omgeving, waar alle achtergebleven inwoners ons ‘nepnieuws’ als de waarheid bevestigen: de Verenigde Staten en Turkije beschermen al jarenlang de islamitische terreurbeweging ISIS, en hebben na de val van Raqqa zelfs zo’n 4000 ISIS zwaar bewapende terroristen en hun gezinnen met bussen en vrachtwagens gered. Velen van hen hebben een veilig heenkomen gevonden in Turkije, met het doel om -vermomd als ‘vluchtelingen- verder te reizen naar Europa en ons hier te trakteren op ‘de dag van vergelding’.
   
  In de korte, maar indrukwekkende BBC documentaire is te zien hoe Raqqa volledig is platgebombardeerd door vliegtuigen van de Amerikaanse coalitie. De journalist praat zowel met in- en omwonenden als met de bus- en vrachtwagenchauffeurs die het ‘democratische’ Syrische rebellenleger (SDF), dat rechtstreeks door de VS en Amerikaanse officieren wordt gesteund en geleid, hielpen om duizenden ISIS strijders uit Raqqa in het noorden van Syrië te evacueren, als onderdeel van een deal om de strijd in de stad te beëindigen.
  Duizenden zwaar bewapende ISIS strijders, vrouwen en kinderen met bomgordels
  De Amerikanen en het SDF lieten geen media toe in Raqqa, en beweerden dat het slechts om een tiental onbewapende, geboeide strijders ging. Getuigen èn videobeelden laten een totaal andere waarheid zien: er vertrok een enorme, 6 à 7 kilometer lange kolonne van 67 bussen en vrachtwagens uit Raqqa, bomvol jihadisten die allemaal zwaar bewapend waren en zelfs ‘uitdagend’ op de vrachtwagens zaten. Onderweg dreigden ze diverse omwonenden alsnog de keel door te snijden als ze ‘afvallig’ zouden worden of zouden praten. Tien vrachtwagens waren tot de nok toe volgeladen met wapens en munitie.
  Vrachtwagenchauffeur Abu Fawzi vertelt dat de SDF milities alle chauffeurs duizenden dollars beloofde, mits ze hun mond zouden houden over de operatie. ‘Wij waren bang toen we Raqqa binnengingen. Het SDF zou eigenlijk meegaan, maar we waren alleen. Toen we in de stad waren zagen we IS strijders met hun wapens en zelfmoord(bom)gordels. Ze bevestigden valstrikbommen aan onze vrachtwagens, zodat als er iets mis zou gaan, ze het hele konvooi zouden opblazen. Zelfs hun vrouwen en kinderen hadden bomgordels om.’
  ISIS creatie van VS, Turkije en Saudi Arabië is
  ’s Werelds meest gevierde onafhankelijke onderzoeksjournalist Seymour Hersh presenteerde enkele jaren geleden al een wagonlading bewijs dat ISIS een creatie is van de VS, Turkije en Saudi Arabië, bedoeld om de Syrische president Assad af te zetten, het land net als Libië in chaos te storten, en een islamistisch (maar door Amerika gecontroleerd) regime aan de macht te helpen.
  Om dit te bereiken werden en worden de Westerse en ook Nederlandse media ingezet als officiële nepnieuws verspreiders, onder andere over de zogenaamde misdaden tegen de menselijkheid door het leger van Assad. Deze ‘false flag’ gifgasaanvallen in Syrië werden echter gepleegd door de door de Westerse-Arabische coalitie gesteunde en bewapende rebellen en terroristen, zoals Hersh en andere onderzoeksjournalisten ontdekten.
  ‘VS heeft terrorisme over de hele wereld geëxporteerd’
  Ömer Özkizilcik, politiek wetenschapper van de Nabije Oosten Stichting in Ankara, waarschuwt dat mensensmokkelaars nog steeds vrij spel hebben, ‘en de ISIS leden ook terug naar Europa brengen, vooral naar Duitsland en Frankrijk. Met het evacuatie initiatief heeft de VS feitelijk het terrorisme in Syrië naar de hele wereld geëxporteerd. Een nieuwe golf terreuraanslagen is niet uit te sluiten. Men kan zelfs van een mobilisatie van het terrorisme spreken.’
  Özkizilcik heeft het echter bij het verkeerde eind als hij zegt dat de Europese media dan onterecht de islam en moslims de schuld zullen geven. Dat is namelijk niet het geval; terreuraanslagen in Europa worden inmiddels per overheidsdecreet compleet losgekoppeld van de islamitische religie en diens volgelingen, ook al zijn de daders in 99 van de 100 gevallen moslims, die hun gruweldaden openlijk aan Allah, zijn ‘profeet’ en de Koran opdragen.
  Als er al iemand als schuldige wordt aangewezen, zijn het volgens de media en veel politici de Europeanen zelf, omdat wij niet genoeg voor al die miljoenen migranten zouden willen doen en hen zouden ‘achterstellen’.
  Europa wacht nieuwe golf aanslagen
  De uit Frankrijk afkomstig ISIS terrorist Abu Basir al-Faransy bevestigde tegenover de BBC dat zijn medestrijders nu ‘een nieuwe missie hebben… In onze groep zijn Franse broeders die naar Frankrijk zijn gegaan, om daar aanslagen te plegen.’
  De nieuwe, waarschijnlijk nog bloederige golf aanslagen die Europa zeker te wachten staat, is niet alleen aan Amerika, Turkije, Saudi Arabië, ISIS en de islam te wijten, maar net zozeer aan de EU, die zijn lidstaten dwingt om enorme aantallen migranten op te nemen, waar zich –zoals diverse veiligheidsdiensten keer op keer bevestigen- duizenden moslimterroristen onder bevinden.
   

  1. DolleDries

   Bron X nieuws

 6. Floris

  Groenhuijsen zet de zwaar overdreven heisa omtrent Rusland in het juiste perspectief en de randdebiele trollen staan meteen op hun achterste benen.

  Je lacht je rot.

  1. robroy

   ja echt wel er is werkelijk een hele doos schroeven los aan dat volk

 7. Jantje

  Groenhuizen heeft natuurlijk gelijk. Kijk maar wie er grotere budgetten heeft. De CIA alleen al heeft, geloof ik, 80 miljard . Kan je nagaan wie het meeste nepnieuws produceert.

 8. Anna

  Westen is 24 uur per dag in de weer om de Russen op alle gebied te demoniseren. Er zitten veel grondstoffen in Oekraïne o.a. veel schaliegas. Krim bezit veel metalen. Is de rest zo oer dom dat ze niet aan “propaganda” kunnen doen? De NAVO zit bijna in de tuin bij Poetin. We kunnen dagelijks hun militaire propaganda tegen de Russen bewonderen. De Russen gebruiken bij sport doping (wordt beweerd) de rest in de hele wereld is dopingvrij. Overgrote deel Propaganda komt vanuit NAVO/VS/EU. Russen zijn nog een broekie. Over de Russen en Rusland mogen we geen goed woord horen of zien evenals uit Afrika. Stel dat er een bevolking opstaat uit Afrika die gaan beweren dat ze het allemaal zelf kunnen. Lees je de Volkskrant en NRC ben je in korte tijd flink depressief en rijp voor de psychiater. De zieligheidsindustrie moet doorgaan. Goede berichten worden snel bij het vuilnis gegooid behalve die vanuit Saoedi- Arabië. Daar zitten de centen en groeit het geld.

  1. Punt50

   @ Anna

   ‘behalve die vanuit Saoedi- Arabië. Daar zitten de centen en groeit het geld.’

   U heeft zonder meer een punt. Alleen gaat het in SA de laatste jaren niet zo heel goed, hetgeen ik niet betreur hoor…

   Zoal u weet leven die malloten daar op nogal ruime voet gebaseerd op de hoogte van de olieprijzen. Nu zijn deze prijzen tegenwoordig relatief te laag, dus hebben de saoeds toch geld tekort. Bovendien hebben ze een oorlogje tegen Houthi stammen (Yemen) waarin ze nu niet bepaald uitblinken op het slagveld.

   De olieprijzen zullen naar het zich laat aanzien een langere periode te laag blijven voor SA, daarom rommelt het daar zo erg. Dat komt onder meer door fracking (aanbod) en minder verbruik op wereldschaal door meer efficiency en alternatieve energie.

 9. Blue monday

  Lagen we eerlijk zijn, tussen al dat mediageweld, van de NPO tot SBS6 en
  Van de telegraaf tot aan de Volkskrant krijgen we niets mee van de Russische propaganda.

  Als het gebeurt, en dat geloof ik zeker, dan kunnen ze hooguit marginale invloed uitoefenen…op sites en lezers die daar politiek belang bij hebben.

  Twitter en Facebook dus, alleen voor wie het wil lezen.
  Bij Breitbart ga ik al twijfelen, maar is niet te staven.

 10. Bloem

  “is een argument waar ik niet eens op in ga” waarom dan toch reageren?

 11. Florissa

  Mensen met een gezond boerenverstand zijn beter bij de les dan dat stelletje doorgesnoven snuiters in Den Haag ,die proberen zich gewichtig te maken met allerlij uit de lucht gegrepen onzin .

 12. Betoverd Konijn

  De VS klaagt over hoe een land de publieke opinie wil beïnvloeden… Het is een schrijnend gebrek aan zelfkennis.

  Daarnaast: “Oh nee, dit land probeert deze kandidaat te promoten met troll acounts, wat een schande!”, terwijl de Clintons miljoenen ontvangen vanuit het buitenland. Als ze hun democratie willen verbeteren, goede zaak, maar als je eens kritisch kijkt zijn er veel grotere problemen dan een Rusland dat loopt te trollen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.