De iPhone X veel te duur? Dit zijn de alternatieven

Dacht je dat het gedaan was met Apple? Think again!

De iPhone X is misschien wel de spannendste Apple in jaren. Het toestel heeft een prachtig full screen ontwerp. De randen langs het grote beeldscherm zijn tot een minimum beperkt en daarmee is de krachtige telefoon relatief compact. Achterop prijken twee voortreffelijke camera’s die tot de absolute wereld top behoren en de premium smartphone is de snelste smartphone van dit moment. Kortom een geweldig apparaat. Maar voor de meeste mensen véél te duur! Liever geen € 1100,- aan een nieuwe smartphone uitgeven? Er zijn gelukkig meer dan genoeg alternatieven te vergelijken.

Het beste alternatief voor de mega dure Apple iPhone X is natuurlijk afhankelijk van iemands prioriteiten. Er zijn mensen die perse een hippe Apple telefoon willen hebben terwijl anderen vooral interesse hebben in de functionaliteiten van de iPhone X. In het eerste geval is de iPhone SE een geweldig alternatief. De krachtige Apple iPhone is lekker compact en schiet prachtige foto’s. Het toestel is op dit moment de meest voordelige Apple iPhone en beschikt over goede specificaties. Voor net iets meer dan 300 euro is een gloednieuwe iPhone SE van jou. Wil je de nieuwste technieken? Dan is het de moeite waard om even te wachten. Volgens de laatste geruchten verschijnt er dan en prachtig nieuw model, de iPhone SE 2.

Een van de beste smartphones van dit moment is de Samsung Galaxy S8. De slanke smartphone van Samsung heeft een prachtig 5,8 inch AMOLED beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. Dankzij de Edge is er bijna geen randen meer zichtbaar langs het beeldscherm. De Galaxy S8 beschikt over bijna alle functionaliteiten van de iPhone X en is een uitstekend alternatief. Het toestel heeft geen dual hoofdcamera, maar beschik dan weer over een super snelle vingerafdrukscanner (zij het iets wat onhandig geplaats). De Samsung Galaxy S8 is een uitstekend alternatief voor bijna de helft van de prijs.

Het hippe merk OnePlus lijkt net als Apple een schare trouwe fans te hebben verzameld. Geen vreemde ontwikkeling aangezien de jonge Chinese fabrikant uitstekende smartphone levert met premium specificaties voor een prijs uit het middensegment. De nieuwste generatie OnePlus smartphones is een uitstekend alternatief voor de iPhone X. Sterker nog de hippe OnePlus 5T heeft veel weg van de iPhone 7 Plus. De basis versie kost nog geen 500 euro en voor die prijs krijgt de nieuwe eigenaar een compleet premium toestel in huis. De OnePlus 5T heeft een prachtig groot 6 inch beeldscherm in een relatief compacte behuizing. Het hippe toestel heeft de snelste Android processor en twee uitstekende camera’s.

Voor diegene met een beperkt budget is er ook een geweldig alternatief op de markt. De Huawei Mate 10 Lite heeft een groot 5,8 inch beeldscherm in een relatief compacte behuizing. De Chinese smartphone heeft een krachtige processor uit het midden segment en meer dan genoeg werkgeheugen voor alle apps en games. De Huawei beschikt zelfs over vier camera’s. Het apparaat schiet indrukwekkende portret selfies dankzij twee selfie camera’s. Aan de achterkant heeft de smartphone ook twee camera’s met een uitgebreid camera menu. De Huawei Mate 10 Lite is een full screen smartphone met een rijke uitrusting voor nog een 350 euro.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. sjun

  Mijn oude iPhone 5 doet het nog, tegen de tijd dat die geen zin meer heeft is er vast al een iPhone 12/SE3 verschenen zonder nudge. Intussen leg ik vast centen opzij voor de aankoop zodat ik gewoon met belkaarten kan blijven bellen om fors op de kosten voor communicatie te beparen.

  1. Code134

   Ik bestelde de Iphone x op 3 november en moet maar afwachten of ik het begeerde object deze week nog ontvang.
   Verheug me er op.

   Die Iphone 5, heeft die nog een draaischijf?

   🙂

   1. sjun

    Die doet het met een ouderwets aanraakscherm en laat zich nog niet via gedachten en ogen sturen. Zo blijf ik in beweging.
    😉

   2. swetsnek

    nou maar hopen dat ie stuk is hahahaahah

   3. wheelboy

    Looser .Wie koopt er nou een telefoon die niet tegen de kou kan .Die een lelijke notch heeft en die nog veeeeel te duur is ook .Oh en hij schijnt nogal breekbaar te zijn . Dus leg hem in de watten in een vitrine kast want als je scherm sneuvelt ben je ehm dikke 600 euro lichter . Ik koop voor bijna 1/3 van de prijs van een Iphone x256 opslag .Met zowat de zelfde specs . zoek deze maar eens op xiaomi mix2 .Voor wie hem niet kent .Zijn voorganger de Mix was de eerste bezel loze telefoon zonder lelijke notch . heeft 256 opslag 8gig aan werkgeheugen een snapdragon 835soc . en kost nog geen 500 euro . En krijgt netjes elke week een update en loopt als een zonnetje .

 2. Babaji538

  Er zou een weg in het melkwegstelsel zijn,
  als ware het niet, een groter denkvermogen herbergend
  dan een minuscuul telefoontje, van het merk ‘Apple’.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.