Donderdag doodsbedreigingendag: de zoveelste ‘fanmail’ aan het adres van PVV-leider Wilders

Zoals inmiddels traditie is, heeft Geert Wilders weer eens wat doodsbedreigingen aan zijn adres waar hij aangifte van heeft gedaan, gedeeld via Twitter.

Met deze keer: wannabe-terroristen met plankenkoorts, een bizar slechte kennis van geschiedenis, heuze bombardementen, en natuurlijk weer tenenkrommend Nederlands. Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden dat Theo van Gogh midden op straat vermoord werd, en ingezien werd dat Geert Wilders een reëel gevaar liep een soortgelijk lot tegemoet te gaan, als hij niet beveiligd zou worden. Dat werd uiteindelijk 24-uurs-beveiliging, waarbij de PVV-voorman nooit écht privacy heeft en al helemaal niet kan genieten van dát waar zijn partij voor staat: vrijheid.

Dat het ook na 13 jaar – hoe triest het ook is – nog altijd broodnodig is om Wilders te beschermen, laten de talloze bedreigingen jegens hem wel zien. Een paar weken geleden begon hij met het delen van die doodsverwensingen, waarschijnlijk in de hoop dat Nederland na al die jaren eens in gaat zien dat dat soort types – vrijwel uitsluitend uit islamistische hoek – hard aangepakt moeten worden.

En er zitten weer eens tenenkrommende verwensingen bij hoor. En dan heb ik het deze keer niet eens over de creativiteit van die lui: veel verder dan vijf keer “kanker” of “kkr” in hetzelfde bericht proppen, komen de meesten niet. Dat Wilders-haters ook niet bijster veel kaas gegeten hebben van geschiedenis, blijkt wel weer uit een bericht waarin Wilders – hoe origineel – de “nieuwe Hitler” genoemd wordt, en dan in dezelfde zin “kanker jood”. Op één of andere manier lijkt me dat niet helemaal goed samengaan…

Wilders_3

En weet je: als je iemand al bedreigt, doe het dan ook vol overtuiging en met een beetje moed. Deze extremist wil Geert namelijk wel van het leven beroven als hij langskomt in de Schilderswijk, maar dan alleen als hij zonder bewaking langskomt:

Wilders_4

Stoer hoor! Nee, zo makkelijk gaan we het je dus niet maken. En dan hebben we nog deze parel, waarbij in perfect – ahum – Nederlands een bombardement op Wilders en zijn vrouw wordt afgeroepen:

Wilders_5

Nou, ik zou er niet op rekenen, Wail. Ergens ben ik trouwens wel een tikkeltje jaloers op de PVV’er. Als we deze malloot mogen geloven, rijdt die ‘jood’ namelijk rond in een soort rijdende schnitzel:

Wilders_6

Enfin, het moge duidelijk zijn: die gasten horen niet op social media, maar achter de tralies thuis. Onze Justitie zal er wel weer niets mee doen, maar je kunt altijd hopen dat aandacht hiervoor helpt. Dus: tot volgende keer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. robroy

  Wat een gekanker weer zijn wel zeurzakjes hoor

 2. sonar

  Het wordt tijd dat zulke figuren op hun geboortedag het huidige met het eeuwige verwisselen dan zijn er in 1 jaar van zulke figuren verlost,dan ziet Nederland er weer wat frisser uit.
  Opgeruimd staat netjes.

 3. Zweedse kok

  Vrijdag en zaterdag zijn de peilingen van de Hondt.
  Dat verklaart een hoop.

  1. corfo

   @ Zwödse klöt.
   Een nachtje slaap zal je goed doen, Kaarre.

 4. Bram Zanddijk

  Wilders laadt de verdenking op zich te koketteren met de bedreigingen. Heel veel politici worden bedreigd zonder dat ze daar een nummer van maken.
  Wilders provoceert en schoffeert op botte wijze grote groepen Nederlanders en het kan geen verbazing wekken dat dit bedreigingen oproept.

  1. sonar

   Het grootste probleem is dat al die linkse mafketels maar weg blijven kijken,hè Zandhaas rijp voor opname in een gesloten inrichting,en neem zwetskous ,Zweedse kloothommel ook gelijk mee ,dan kunnen jullie een triootje doen.

   1. Blue monday

    Links?

    Bedreigingen zijn fout, maar alleen gure types als Sylvana en Geert maken er een heel toneelstuk van…

    Alles voor wat aandacht.

    1. IJscoman

     Wilders krijgt honderden doodsbedreigingen per maand. En alle politici zwijgen.

     1. IJscoman

      En Blue Monday zwijgt ook. Hij trekt alleen zijn grote bek open om Wilders te beschuldigen.

  2. Bloem

   Wat een idioot naïeve gedachte! Denkt u nu echt dat er ook maar iemand is die dit soort bedreigingen en verwensingen aan zijn of haar adres als prettig ervaart of daar aanzien of voldoening aan ontleent. De meeste mense zouden zich in hun schulp terugtrekken en hun mond houden en hopen dat het overwaait. Dhr. Wilders gaat echter onvermoeid door om uw en mijn vrijheid te verdedigen. Bovendien mag u hopen dat geen van deze dreigementen daadwerkelijk uitgevoerd worden. Ik voorspel weinig goeds wanneer dat gebeurt.

   1. Tjeempie80

    Gekke Geert verdedigt alleen zijn eigen zeteltje en het geld dat hij uit het buitenland krijgt.

    Onglooflijk dat mensen deze oplichte geloven.

    1. Vit

     Wat is nou weer een oplichte, iemand die het licht heeft gezien?

    2. Vit

     Zo ken ik iemand die geld krijgt van de overheid om Fora naar links te sturen, wat alleen niet echt lukt.

     1. bureau grondlijn

      Wie bedoelt u?

     2. Vit

      Jij mag een keer raden en als het fout is mag je opnieuw beginnen.

     3. Vit

      Hint: Het is een domme lul.

     4. Guus Geluk

      Ik dacht dat we hadden afgesproken de naam van ons bureau niet te openbaren!

      Nu moet ik de dienst weer om een nieuwe cover vragen.

      (Sarcasme).

     5. bureau grondlijn

      Maakt u zich geen zorgen M. De Jong, uw alias Guus Geluk is veilig bij ons.

     6. Guus Geluk

      Dank u, heer Grondlijn, dat is een hele opluchting.

    3. Bloem

     @Tjeempie80 u kunt het niet eens zijn met de methode van Wilders, echter kunt u niet ontkennen dat hij strijd voor zijn standpunten en vrijheid. Waarom zou hij anders al zo lang zijn leven riskeren. Een ieder die denkt of vind dat een dergelijk bedreigd leven normaal is, aanvaardbaar of eigen schuld is een geboren idioot. Het is namelijk niet normaal, aanvaardbaar of eigen schuld. Het is niet alleen crimineel en strafbaar doch ook een verachtelijke daad die niet thuis hoort in een beschaafde samenleving

     1. Guus Geluk

      Dat ben ik volledig met je eens, Bloem, maar ben je dit ook van mening wat de bedreigingen jegens Sylvana Simons en Mark Rutte betreft? Het viel mij op dat de bedreigingen aan hun adres in de rechtspopulistische kerk veel minder afkeuring oogstte.

      De reden laat zich overigens niet moeilijk raden: mensen als Simons en Rutte worden door de rechtspopulistische kerk al een zeer lange tijd verketterd. En die ketters -.

     2. IJscoman

      Guus: Sylvana en Rutte worden incidenteel eens een keertje bedreigd, meestal om een bepaalde actie of gedurende zeer korte tijd. En niet al 13 jaar lang met honderden doodsbedreigingen per week. Vind je dat geen significant verschil?

     3. Guus Geluk

      Want ketters mogen worden bedreigd en kapotgemaakt, de paus van de rechtspopulistische kerk absoluut niet.

     4. IJscoman

      Je houd je bewust van de domme Guus: het maakt principieel geen verschil, maar feitelijk wel: er is een enorm gat tussen enkele keren bedreigd worden of gedurende 13 jaar achtereenvolgend vele tienduizenden malen. Of vind jij van niet?

     5. Guus Geluk

      “…het maakt principieel geen verschil…”

      Precies, dus daarom is de selectieve verontwaardiging zo ernstig.

     6. Bram Zanddijk

      Er is inderdaad geen principieel verschil in bedreigingen. Ze zijn te allen tijde verwerpelijk en terecht strafbaar.
      Ik meen wel dat de heer Wilders in deze niet geheel vrijuit gaat. Hij lijkt in zijn publieke uitingen bewust op provocatie en krenking van groepen Nederlanders uit te zijn. Dat doet hij al jarenlang. Die stijl lijkt me niet alleen contra-productief maar ook laakbaar: hij roept bedreigingen bewust op.

      In die zin zie ik wel een verschil met Simons die eerder wordt bedreigd door de inhoud van haar ideologische standpunt. Ik zie niet dat ze daarin bewust op provocatie uit is maar wellicht zou ze er verstandiger aan doen haar standpunten minder scherp getoonzet te verwoorden.

     7. IJscoman

      Guus haalt weer vier woordjes uit een reactie en laat -heel bewust- de rest voor wat het is. Maar zelfs de grootste idioot zal moeten toegeven dat gedurende 13 jaar vele tienduizenden keren met de dood bedreigd worden, VELE malen erger is dan slechts enkele keren bedreigd worden. Daarmee is deze domme discussie in zijn nadeel afgesloten.

  3. Roughwood

   O ja, dan mag het natuurlijk! Fijn dat we hier vrijheid van meningsuiting hebben, of niet Товарищ песчаная дамба! Laat u nog even weten wie die ‘heel veel politici’ zijn? Dank u.

  4. Marija

   wilders laad geen verdenking op zichzelf, integendeel, hij laat wel heel duidelijk eens zien van welke kant hij bedreigd wordt.
   Zo te lezen zijn dat de onder ontwikkelde achterlijke import k.u.t. Marokkanen. Hier geboren maar niets geleerd.

  5. Lex

   Heel veel politici worden bedreigd zonder dat ze daar een nummer van maken.

   Die krijgen geen 100 tot 150 bedreigingen per dag.

   Tja als je tegen de islam en tegen de profeet Mohammed bent dan teken je je doodvonnis.

   profeet Mohammed. Pedofiel, massa moordenaar, koppensneller, de vader van dat idiote islam ideologie wat voor heel wat moord en doodslag heeft gezorgd.

   Als ik voor elke dode die namens de islam is gepleegd 1 euro op mijn bankrekening krijg dan ben ik hemeltjesrijk.

 5. Feit

  Wilders heeft gelijk. Dit is precies waar hij voor waarschuwt.

  We moeten de islam verdrijven uit NL.

 6. marco1

  Of je voor gebrekkig Nederlands in de gevangenis thuis hoort vind ik wat overdreven , dat ze niet in Nederland thuis horen is echter wel duidelijk.

 7. Punt50

  Leg mij nou eens uit van wie en waarom wij dit tuig moeten dulden? Opsporen en over de grens kicken.

  1. Tjeempie80

   Ik zou figuren zoals jij ook zo graag over de grens kicken.

   Maar je hebt natuurlijk een Nederlands paspoort dus van jou komen we niet af.

   1. IJscoman

    Dopper verdedigt weer eens allochtoon-islamtuig en valt een oorspronkelijke Nederlander aan. Volstrekt duidelijk dat hij zelf een moslim is.

    1. Tjeempie80

     Natuurlijk ben ik een moslim Ijscoman. Wat ben je toch slim!!

     Ik ben ook een neger. Dubbel pech.

     En een linkse landverader.

     Hahaha.

     En wat ben jij ijscolulkont. Een echte blanke tokkie?

     1. IJscoman

      Het schelden gaat je slecht af Dopper. Je bent een amateur.

     2. Tjeempie80

      Jij bent ook een domme dopper ijscoman.

      Maar schelden doe je natuurlijk nooit.

      Hahahaha.

     3. Punt50

      Oh o, OOooo dit gaat helemaal mis met Tjeempie80. Pilletje al genomen? Neem er nog een en bel 112.

     4. Tjeempie80

      Punthoofd weet het niet meer en begint over pilletjes.

      Ga nou maar lekker slapen oude man.

      Morgen gezond weer op.

      Hahaha.

     5. sonar

      Zeempje jij hebt wel zelfkennis ,maar of jij daar blij van moet zijn ,zulke figuren worden meestal opgeborgen achter tralies.

     6. Roughwood

      Wat doet een NPS toch rara, eh rare dingen met je…..
      http://www.narcistischepersoonlijkheidsstoornis.nl/

   2. Nederlandse_Patriot

    En figuren zoals jij zouden een gratis helicoptervlucht moeten krijgen.

 8. Heinz

  Het is ook de enige anonieme manier waarop deze bedreigers zich met hun onbeholpen taalgebruik zich kunnen uiten. Een fatsoenlijk argument is er niet bij.

  1. Tjeempie80

   Heinz is niet anoniem. Straks geeft hij ons zijn adres en telefoonnummer.

   Hahahaha.

   1. IJscoman

    Hahahaha, die Zeempie. Wat een licht, wat een humor, wat een scherpte! Briljante man!

 9. JackyH

  Zou dat 9315 zijn postcode zijn? Er is ook een gek met 058. Kengetal? Moet toch na te gaan zijn door de politie.

 10. J.C.

  “Onze Justitie zal er wel weer niets mee doen,”

  We mogen toch hopen dat minister Grapperhaus (J&V) met grote spoed aan het OM gaat vragen of er al vervolging heeft plaatsgevonden. En zo niet, waarom er nog steeds geen vervolging heeft plaatsgevonden. De onrustig wordende samenleving wacht met smart op juiste, volledige en tijdige beantwoording van die vragen, door het OM.

 11. a.wolb

  Het is echt niet zo moeilijk, deze daders via hun ip adres op te sporen!
  Maar de hiudige regering cq politie en OM zien liever Geert Wilders liever gaan dan komen!
  Dat hem ter zijner tijd het zelfde lot zal worden beschoren als Pim Fotuyn en Teo van Gogh zal hun worst zijn, zijn ze namelijk van deze laspak die de waarheid niet schuwd af!
  Maar mocht dit gebeuren!, dan vrees ik dat er ook vele Marrokanen en Turken zullen sneuvelen in ons land schuldig of niet doet dan niet meer ter zake!
  Dan heeft Nederland eindelijk de burger oorlog, waar deze regering en politie en het OM waar ze door hun verzaken en weg wuiven van de harde feiten, die door Geert Wilders vele malen ter sprake zijn gebracht, zowel in de tweede kamer als voor de rechtbank.
  Het is nu wachten op de bom die eindelijk zal barsten!

 12. nienke

  Dit tuig laat duidelijk blijken dat ze NIET in een beschaafd land thuis horen.
  Bij Sylvana hadden ze direct de daders maar bij Wilders doen ze geen enkele moeite om dit gespuis te pakken.
  Over discriminatie gesproken.
  Het is toch een schande dat dat maar kan in dit land.

 13. Anna

  Het feit dat in Nederland/Europa politici zwaar moeten worden beveiligd omdat ze met de dood worden bedreigd door moslims vanwege het vrije woord zal op den duur onze Democratie en rechtsstaat ondermijnen. Hoe men anno 2017 tekeer gaat tegen Joden. Maar deze regering manipuleert liever de bevolking met manipulerend nep nieuws uitgesproken door D66 min van Buitenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Goed stuk in Telegraaf van Nausica Marbe “De spionagethriller van Kajsa Ollongren”. Onze Democratie en rechtsstaat zijn in groot gevaar maar niet door de Russen.

 14. poldi

  Onbegrijpelijk dat het OM niet EEN van die bedreigers weet te traceren en voor de rechter kan brengen. Dit is geen incompetentie maar ONWIL van de bovendste plank.

  Terwijl ze de bedreigers van Silvana Simons wel kunnn traceren.

  Ik denk dat er een opzettelijk cordon, gedicteerd van uit de overheid, tegen Wilders is.

  In Duitsland wordt hetzelfde gedaan met AfD.

  Hoezo democratie? De 2e partij van Nederland wordt genegeerd en de vreselijk slechte coalitie gaat allerlei dingen invoeren die geen van de partijen in hun verkiezingsprogramma had. Democratie lijkt ver te zoeken in Nederland.

 15. poldi

  Plagiaten
  ———-
  1) Als iemand al ruim 10 jaar bedreigd wordt en er is er nog nooit eentje veroordeeld wat een OM hebben we dan…, vul het maar zelf in. Als het een ander betreft is men als de kippen erbij, zie b.v. Simons . Hoop van harte van niet voor Wilders, maar ik zie onze regering alweer staan zoals toen bij Pim, wat was men geschokt en de dader kwam er maar met 18 jaar vanaf, wat mij nog steeds bevreemd.

  2) En tevens al die duizenden blauwdrukken die tegen Wilders zijn gebruikt stuk voor stuk checken op legaliteit omdat de meeste aanklagers niet eens wisten waar voor zij tekenden. Het is bekend dat er politici uit de linkse kerk nog grotere uitspraken hebben gedaan waar totaal niets mee is gedaan. Een politiek proces aangejaagd door de linkse elitaire kliek is het geworden. En inderdaad al diegenen die Geert Wilders zo bedreigen : aanpakken. Maar dat past die elitaire kliek in Nederland niet.

  3) Ja, maar Sylvana heeft een kleurtje en Wilders is een ….. afijn, u weet het wel. Het OM meet met twee maten en ook dat wisten we al. Het is een wonder dat Wilders nog leeft. Dat zijn vrouw nog bij hem is getuigt wel van een innige band en trouw want een normaal leven hoort er ook voor haar niet bij.

  1. corfo

   @ poldi.
   Prima stuk, klopt volledig.

 16. corfo

  “Beste, brave échte Nederlanders. Wij, politie, justitie én ons onvolprezen OM zijn volledig op de hoogte van de bedreigingen a.h. adres van dhr. Wilders. Denkt u nou niet dat wij er niets tegen doen. Wij gooien álle beschikbare manschappen in de strijd tegen dat soort dreigementen, geuit door…………ja kijk, beste mensen, dat is nou nét het probleem : wij zijn driftig op zoek naar de dader(s) maar wij zoeken in de eerste plaats naar getuigen, begrijpt u toch zeker wel, zónder getuigen kunnen wij óók niks, zéér helaas. Maar……….als wij de dader(s) te pakken krijgen, nou, dan zullen ze er van langs krijgen, wat dacht u dan ? Maar we hebben géén mankracht om deze zaak op te pakken en bovendien, zoals gezegd : géén getuigen.
  Kijk, mocht dhr. Wilders nogmaals gaan roepen : “minder, minder, minder Marokkanen” dan hebben we uiteraard getuigen natuurlijk, en dan liggen de voorgedrukte p.v.’s reeds klaar. Maar dan praten we over een gehéél andere zaak, n.l. véél gevaarlijker en Staatsondermijnend, begrijpt u wel ? Nou ik niet meer. Uw eigen minister Grapjeshuis”.

 17. poldi

  Geachte heer Wilders,

  De bedreigingen worden u mede aangeboden namens het “politiek correcte” journaille van de NPO en andere media.

  Ik zie nog steeds na de moord op Pim Fortuyn dat beeld voor me van de avond van 6 mei 2002.
  Die bedroefde koppen van die toneelspelers Kok en consorten. Maar wat waren ze blij dat ze van die lastpak af waren.

 18. eRik2017

  Worden deze mensen niet opgepakt? Een paar laten genoeg sporen na om al binnen een paar minuten hun identiteit boven water te kunnen hebben.

 19. chrism

  Ach het is het zelfde als je iedereen ook het woord populist hoor benoemen en ze weten niet eens wat het is

  .Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest. Deze begrippen kunnen op verschillende manieren worden ingevuld, zodat men links-populisten, rechts-populisten en diverse andere typen kan onderscheiden. In het algemeen spraakgebruik heeft populisme doorgaans een negatieve bijklank, hoewel er politici en denkers zijn die het als geuzennaam voeren.

  ik had het net ook al ergens gepost puur om eens duidelijk te maken wat het nu betekend , want je hoor ze in de EU ook al dit benoemen , maar ze ageren tegen het volk en tegen de partijen die “wel “naar het volk luisteren .

 20. Knopper

  Walgelijke regering en justitie welke zulke ernstige bedreigingen gewoon in de wind slaan waar moet dit naartoe , bah!!!

 21. Gerlos

  Wat is het toch een verrijking volgens veel geleerde, onze MULTI CULTI SAMENLEVING. Nou ik ben er helemaal klaar mee met deze hersenloze domme achterlijke figuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.