Europa en Afrika sluiten deal op migratietop: mensensmokkelaars gaan eíndelijk aangepakt worden

Maar of we er uiteindelijk écht wat mee opschieten? Het verplicht ons in de praktijk vooral tot het overmaken van meer geld richting het zuiden.

De afgelopen twee dagen hebben Europese en Afrikaanse leiders op een migratietop in Ivoorkust druk gesproken over het samen bestieren van de migrantencrisis die Europa nog steeds teistert. Op het programma stonden vooral de misstanden in Libië, die deze week maar weer eens benadrukt werden. Slavenhandel, orgaanoogsten: het is allemaal aan de orde van de dag daar onder migranten die hopen de Middellandse Zee over te kunnen steken.

Afgesproken is nu dat dit soort gruwelijke wantoestanden tijdens de mensensmokkel bestreden zullen worden met een speciaal hiervoor op te richten task force, zo bericht EenVandaag:

De belangrijkste uitkomst van de Arika-top is dat er een noodplan komt om misstanden in Libië aan te pakken. CNN plaatste deze week een onthutsend filmpje waarin Afrikaanse asielzoekers als slaven werden verkocht.

Ook komt er een speciale taskforce die ervoor moet zorgen dat het aantal illegale migranten daalt. “Het belangrijkste doel van deze taskforce is om mensensmokkelaars te arresteren, hun smokkelroutes te ontmantelen en terrorisme tegen te gaan” aldus de Franse president Emmanuel Macron.

Dat klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig. Ja, mensensmokkelaars moeten keihard aangepakt worden. Maar is dat nu écht de oplossing voor onze problemen? Laten we wel wezen: mensensmokkel is nu eenmaal een zeer lucratieve handel, want aan migranten die hopen een graantje mee te pikken van de Europese welvaart bestaat geen tekort. Net als met drugshandel kun – en moet – je dat wel bestrijden, maar zullen er altijd criminelen zijn die het risico gepakt te worden, voor lief nemen.

Nee, deze problemen los je pas écht op als je de reden voor mensen om hier illegaal heen te komen, wegneemt. Op dit moment wordt illegaal inreizen simpelweg niet bestraft, waardoor gelukszoekers – zoals ik me héél goed kan voorstellen – maar al te graag de risicovolle reis naar Europa ondernemen. Zolang we geen lik-op-stuk-beleid voeren waarbij illegaal inreizen áltijd leidt tot onmiddelijke uitzetting, zullen deze praktijken zich voortzetten.

Maar die gedachtegang lijkt te ingewikkeld voor onze leiders. In plaats daarvan laten ze zich inpakken door Afrikaanse leiders, die zich een stuk meer bewust zijn van de belangen van hun mensen. Want laten we wel wezen: migratie van hun bevolking richting Europa levert hen geld op, aangezien zij vrijwel altijd geld terug naar huis sturen. Dat gratis geld gaan ze echt niet opgeven, tenzij daar gratis geld – pardon, ‘ontwikkelingshulp’ – tegenover staat. En dat is precies waarom dit soort deals uiteindelijk weinig uithalen: één partij, in dit geval de Afrikaanse landen, haalt er simpelweg meer uit. En zolang wij afhankelijk zijn van de gratie van zulke toch aardig onbetrouwbare leiders, worden we ronduit gegijzeld voor geld. Tijd om onze grenzen weer in eigen handen te nemen dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ritter

  Illegale immigranten maken gebruik van “mensensmokkelaars”.

  Nog sterker; illegale immigranten zoeken mensensmokkelaars op omdat ze naar Noord/West Europa willen om hier te profiteren van allerlei voorzieningen en later hun familie te laten overkomen.

  Kortom, deze aanpak zal dus niet helpen want illegalen die naar Noord/West Europa willen reizen zullen de mensenhandelaren blijven opzoeken.

  Het enige wat echt help is de Australische methode; dus een zeer streng toelatingsbeleid en het niet toelaten van illegale immigranten.

  De boodschap moet zijn dat naar Europa reizen geen zin heeft want je komt er niet in of je word teruggestuurd.

  Als de stroom illegalen ,die onder het mom van vluchteling, naar Europa reizen niet word afgeremd dat zal dat leiden tot een bedreiging van de welvaartsstaat. Want de meeste van deze asielzoekers zullen niet werken en hun leven lang moeten worden onderhouden door de belastingbetaler.

  Ook zal deze stroom illegalen bijdragen tot verder islamisering van Noord/West Europa.
  —————–
  Rotterdam en de apothekers en tandartsen uit Aleppo

  Vrijwel 100% immigranten zit in de bijstand

  https://opiniez.com/2017/11/29/rotterdam-en-de-apothekers-en-tandartsen-uit-aleppo/

  1. Baaz

   De Telegraaf (01-12-2017) kopt: Veel Somalische Nederlanders werkloos

   In een reactie spreekt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over een zorgelijke uitkomst. Hij kondigt een reeks van maatregelen aan, waaronder extra aandacht bij de inburgering voor Somaliërs en andere groepen die achterblijven. Ook moet die inburgering zich meer richten op wat er bijvoorbeeld aan werkkrachten nodig is op de arbeidsmarkt.

   De werkloosheid onder Somalische Nederlanders is bijna zes keer! zo hoog als bij autochtone Nederlanders. Vergeleken met de totale groep niet-westerse migranten is de werkloosheid onder Somalische Nederlanders ruim twee keer zo hoog, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

   In de periode 2014-2016 zat 34 procent van de Somalische Nederlanders zonder baan. Meer dan de helft van de Somalische Nederlanders, 52 procent, heeft een bijstandsuitkering, tegenover 15 procent van de totale groep van niet-westerse migranten en 2 procent van de autochtone Nederlanders.

   Tussen 1993 en 2009 kwamen als gevolg van oorlog, terrorisme en politieke onrust in Somalië (Oost-Afrika) relatief veel Somaliërs naar Nederland. Op 1 januari dit jaar woonden hier 40.000 Somalische Nederlanders.

   ======================================

   52% van de Somaliërs, dat zijn er ruim 20.000, heeft een uitkering. Dat is minimaal 14 miljoen euro per jaar. Gaat weer lekker zo. O ja, de energierekening gaat de komende tijd flink omhoog, gewoon vanwege belastingen. Fijn heh? Alle nieuwkomers moeten de kachel namelijk ook opstoken, van uw en mijn belastinggeld.

 2. DolleDries

  Een grote meerderheid van de bevolking in 11 Europese landen is gekant tegen het immigratiebeleid van de Europese Unie (EU), waaronder bijna negen op de tien Hongaren.
  De enquête werd door het Nézőpont-instituut uitgevoerd in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, de Tsjechische Republiek, Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië, schrijft Breitbart.
  Hieruit bleek dat 74 procent van de respondenten in die landen van mening was dat het migratiebeleid van de EU negatief is, of zal worden, voor het continent.
  In Centraal-Europa waren de meest tegenstanders, met 89 procent van de Slowaken en Hongaren met een negatief beeld van het beleid, op de voet gevolgd door 88 procent van de Tsjechen.
  Ondertussen zei 63 procent van de Oostenrijkers en 58 procent van de Duitsers ook dat de massale immigratie onder toezicht van de EU slecht is voor het continent.

  Bovendien, toen hen werd gevraagd naar de afwijzing door Hongarije van gedwongen EU-quota voor migranten, zei 56 procent van de mensen in de Visegrád-landen (Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije) dat ze het eens waren met de strijd van de Hongaarse premier tegen de EU-quota.
  De migratieherschikkingsregeling werd in september 2015 door het Europees Parlement afgedwongen, ongeacht of alle EU-landen en hun bevolking het mee eens waren.
  Een aantal Oost- en Midden-Europese landen verzetten zich tegen het plan en hebben sindsdien de regeling voor de rechtbank aangevochten – met het argument dat ze er niet voor hebben gestemd en leggen de schuld voor de migrantencrisis bij de EU en Duitsland – omdat de EU met sancties dreigt.
  Hongarije heeft ook een grensafscheiding langs zijn zuidgrens aangelegd om de stroom migranten uit het Midden-Oosten en Afrika tegen te houden die door haar territoria trekken op weg naar Noord- en Midden-Europa.
  Sinds de bouw van de barrière heeft Hongarije naar verluidt de illegale immigratie met meer dan 99 procent verminderd.
  Na de migrantencrises van 2015 toen de grenscontroles werden opgeschort en meer dan een miljoen migranten arriveerden, gaf de Hongaarse premier Viktor Orbán opdracht tot de bouw van het hek.
  Sindsdien hebben Europese krachten honderdduizenden illegale migranten in het Middellandse Zeegebied opgepikt en hebben EU-leiders beloofd meer migranten met legale middelen binnen te brengen.

  1. buitenbeentje

   Het Europese parlement kan niets afdwingen, de herschikkingsmaatregel is echt genomen door de raad van regeringsleiders dankzij het afschaffen van de veto regeling. EU en democratie, laat me niet lachen.

 3. denk eens na

  Ik zou de deal wel eens in praktijk willen zien, maar als macron het zegt zal het wel zo zijn

 4. DolleDries

  In Zweden is al enige jaren te zien waar het onbeperkt en ongecontroleerd binnenlaten van enorme aantallen moslimmigranten toe leidt. Eerder dit jaar riep de wanhopig geworden hoogste politiefunctionaris op TV de bevolking op om alsjeblieft te helpen te orde te handhaven, omdat het de politie niet meer lukt. Inmiddels wil de brandweer in migrantenwijken van enkele grotere steden zoals Uppsala geen branden meer blussen. De brandweerlieden zijn namelijk doodsbang geworden nadat ze constant door grote groepen moslims werden aangevallen.

  Zweden wordt ‘failed state’ dankzij islam
  Terwijl ook in eigen land de elitaire 1% -het grootste deel van politiek Den Haag, en de linksradicale Amsterdamse grachtengordel die ongeveer 90% van de media beheerst- er alles aan doet om de massa immigratie uit de islamitische wereld zo positief mogelijk voor te stellen, stevent Zweden juist daarom in snel tempo af op de gevreesde ‘failed state’ status af, zozeer dat politie, ambulance en brandweer steeds vaker helemaal niet meer in actie willen komen in het almaar groter wordende aantal wijken die door de islam worden bezet.
  Voorbeeld van vorige week dinsdag. Om 18.39 ging bij de brandweer in Uppsala, een naar verhouding grote stad ten noorden van Stockholm, het alarm af. Een ooggetuige kon niet geloven dat de brandweer niet kwam. Terwijl de hele omgeving in rook werd gehuld, wachtte hij vergeefs een uur op het verschijnen van de blusauto’s . Drie uur later, om 21.34 uur, verscheen de eerste blusauto in het voorstadje Gottsunda, waar voornamelijk migranten wonen. Pas toen de politie met wapens en speciale uitrusting klaar stond, durfde de brandweer de wijk binnen te rijden.
  ‘Jammer voor bewoners, maar onze veiligheid staat voorop’
  Eerder die week moest de politie al meerdere keren in actie komen in het gebied. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat de brandweerlieden waarschijnlijk door de migranten zouden zijn aangevallen. ‘Het gaat om onze veiligheid. Wij zijn daar herhaaldelijk met stenen bekogeld. Natuurlijk is dit betreurenswaardig voor de bewoners in de omgeving. Maar de veiligheid van onze medewerkers is voor ons topprioriteit.’
  In september brandde in Malmö al een compleet gebouw af toen de brandweer zich noodgedwongen moest terugtrekken nadat ze door migrantenjongeren met gasflessen waren bekogeld. In diverse grote steden moeten ambulance en brandweer door zwaar bewapende agenten met militaire kogelvesten en helmen worden beschermd. (1)
  Duitsland: In 10 jaar 1200% meer jihadmisdaden
  Ook in Duitsland neemt de migrantenchaos hand over hand toe. De afgelopen maanden werd de politie in alle 16 bondsstaten overspoeld door jihadaanslagen en –misdaden met messen, bijlen en machetes, zoals moorden, roofovervallen, inbraken, verkrachtingen, eerwraak en gewelddadige aanvallen. Tussen januari en oktober telde de politie er al 3500, tegen 4000 in heel 2016, en slechts 300 in 2007, wat een stijging van 1200% in 10 jaar tijd is. De media mogen er van het regime Merkel niet over berichten, hooguit als ‘incidenten’, waarbij de afkomst van de dader beslist niet mag worden vermeld.
  Veel mesaanvallen door migranten worden uitgevoerd op willekeurige voorbijgangers. Een kleine greep uit een enorme lijst:
  * Arnschwang, 4 juni: Een 41 jarige Afghaanse asielzoekers steekt in een AZC een 5 jarig jongetje uit Rusland dood. De dader had eigenlijk al in 2011 moeten worden uitgezet vanwege een lange lijst misdaden**;

  * Saarbrücken, 7 juni:Een 27 jarige Syrische asielzoeker steekt tijdens een sessie voor getraumatiseerde vluchtelingen een 30 jarige psycholoog dood;
  * Herzberg, 29 juni:Een 38 jarige Syrische migrant probeert de 64 jarige schoonheidssalon houdster Ilona Fugmann te onthoofden. De Syriër, die niet kon hebben dat hij naar een vrouwelijke chef moest luisteren, was zojuist door de Duitse media geroemd als voorbeeld van ‘gelukte integratie’;
  * Leipzig, 27 juli: Een 46 jarige man en zijn gezin worden in een park door een groep Afghaanse asielzoekers aangevallen en met messen verwond;
  * Hagen, 1 oktober: Een ‘onbekende man’ valt op het centraal station met een machete zomaar een voorbijganger aan;
  * Werl, 1 oktober: Een 20 jarige jongen wordt door een met een mes bewapende ‘zuidlander’ beroofd;
  * Freiburg, 2 oktober: Twee ‘Turks uitziende’ tieners bedreigen twee andere tieners met een mes en beroven ze;
  * Ulm, 2 oktober: Drie ‘donkerhuidige’ mannen overvallen met messen een 20 jarige;
  * Soest, 4 oktober: Een 18 jarige Somaliër steekt met op het station met een mes in op een 39 jarige Duitser;

  * Stade, 11 oktober: Een 38 jarige Duitser wordt zwaar verwond door een ‘zuidelijk uitziende man’ met een mes;

  * Ahaus, 12 oktober: Een 28 jarige Nigeriaan krijgt 13 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van een 22 jarige medewerkster van een AZC;
  * Berlijn, 13 oktober: Zoveelste steekpartij, nu op het Alexanderplatz; een man raakt zwaargewond;
  * Düsseldorf, 17 oktober: Een 27 jarige migrant uit Irak steekt met een mes een voorbijganger in zijn gezicht. De dader is een bekende van de politie en heeft al meerdere mesaanvallen gepleegd. De autoriteiten verklaarden dat hij ‘om onbekende redenen’ nog niet was uitgezet** (** Er worden nauwelijks afgewezen asielzoekers uit Duitsland uitgezet, zelfs zware criminelen mogen gewoon blijven).
  * Bremen Huchting, 19 oktober: Een 25 jarige wordt door een groep mannen neergestoken. De politie wordt vervolgens door een groep van 30 tot 40 mannen omsingeld, en moet traangas en honden inzetten om de orde te herstellen;
  * München, 21 oktober. Een 33 jarige ‘psychisch verwarde’ migrant steekt 8 mensen neer, waaronder een jongen van 12;
  * Düsseldorf, 21 oktober: Bij een bezoek aan een McDonalds worden twee mannen door vier ‘onbekenden’ neergestoken, en raken zwaargewond;
  * Göppingen, 26 oktober: Een 54 jarige medewerker van de Deutsche Bahn wordt in een trein door een migrant met een mes bedreigd als ze om zijn plaatsbewijs vraagt;
  * Kulmbach, 31 oktober: Een 38 jarige Turk steekt een 33 jarige Duitser neer;
  * Wiesbaden, 14 november: Op een speelplaats worden een vrouw en haar kinderen op klaarlichte dag bedreigd door een man met een mes;
  * Gieβen, 15 november: Twee kinderen worden op een schoolplein door twee mannen ‘met een donkere huid’ met messen bedreigd en beroofd;
  * Dormagen, 15 november: 39 jarige man bedreigt tiener met mes, dader wordt bij een psychiatrische kliniek afgeleverd;
  * München, 21 november: Een 67 jarige bejaarde Duitser raakt dodelijk gewond als een 27 jarige Nigeriaan hem in een winkelcentrum zomaar aanvalt. De politie ziet er ‘geen reden’ in om hem vast te houden, en laat de migrant meteen weer vrij; (4)
  Migranten uit het Midden Oosten en Noord Afrika richten zich niet enkel op blanken, maar ook op elkaar en andere nationaliteiten:
  * Cottbus, 9 juni:Een 32 jarige Tsjetsjeense moslims krijgt 13 jaar gevangenisstraf nadat hij zijn vrouw de keel had doorgesneden en uit het raam van de 2e verdieping had gegooid. Zijn motief? Hij verdacht haar van ontrouw;
  * Leipzig, 11 augustus: Een 37 jarige Afghaan steekt in het bijzijn van hun 2 kinderen zijn 34 jarige vrouw, die van hun derde kind zwanger is, dood;
  * Eggenfelden, 4 oktober:Een 28 jarige man uit Oekraïne wordt gecastreerd door een 47 jarige Kazach. Het slachtoffer bloedt ter plekke dood;
  * Bad Homburg, 30 oktober: Een 40 jarige migrant steekt zijn 31 jarige vrouw en moeder van hun drie kinderen dood (‘eerwraak’), volgens de politie omdat ze op social media actief was;
  * Berlijn, 7 november: Een 21 jarige Vietnamees wordt doodgestoken als hij de winkel van zijn vader verlaat. De moordenaar is nog steeds op vrije voeten;

  * Erfurt, 11 november: Een 22 jarige Afghaan raakt zwaargewond nadat landgenoten hem tijdens een ruzie neersteken;
  Enzovoorts, enzovoorts… (2)
  Tienduizenden Afrikanen betalen duizenden euro’s voor ticket naar Europa
  En ondertussen blijven ze maar komen, zowel via oude als nieuwe routes. Tienduizenden Afrikanen reizen nu via Marokko naar Spanje en de EU. ‘All inclusive’ prijs voor de reis: € 4500,- euro (vermoedelijk betaald door een aan George Soros gelinkte ‘humanitaire hulp’organisatie). Omdat grote aantallen ‘arme’ Afrikanen dit bedrag schijnbaar makkelijk kunnen opbrengen, is de prijs in enkele maanden tijd met minstens 3000 euro per ‘ticket’ gestegen. (3

  1. sjun

   Interessante materie Dries. Het heeft echter meer, mogelijk ietwat geredigeerde publicatie en regelmatige updates nodig om de massa te bereiken die politieke verandering met betrekking tot toelating en uitzetting bewerken kan. Zonder dat zal het uiteindelijk uitlopen op reacties van mensen voor wie dan migratie naar elders of slechts eigenrichting overblijft om de eigen leefomgeving leefbaar te houden. Om een of andere reden lijken sommigen het daar op aan te willen sturen.

 5. denk eens na

  Die deal is niet mij deal

 6. buitenbeentje

  Het klinkt weer allemaal heel erg wollig. Laten we er over praten en we moeten het beter uitleggen. Geen knopen doorhakken, geen invulling, alleen wensdenken. Een paar extra ambtenaren met een vorstelijk salaris en pensioen, dat dan weer wel

 7. Guus Geluk

  Zeker wel, maar als je economische gelukszoekers uit wil zetten, dan moeten Afrikaanse landen hen wel terugnemen. En dat willen ze niet.

  De migranten tegenhouden zijn zij evenmin van plan.

  https://nos.nl/artikel/2205155-uitgelegd-migratie-is-levensader-voor-afrika-maar-bedreiging-voor-europa.html

  1. swetsnek

   Ze hebben niks te willen laten we dat even voorop stellen

   1. Baaz

    En dat is nou net het probleem.

    Als je het mij vraagt is het een vooropgezet plan van ‘onze’ EU-machthebbers. De transmigranten worden niet tegengehouden en al helemaal niet (nauwelijks) teruggestuurd.

    Ik heb de indruk dat Brussel baat heeft bij deze massale toestroom. Verdeel en heers?

    Bovendien kost het ons, de belastingbetalers, een vermogen. De kosten nemen niet af, helemaal niet zelfs!

 8. Ni28

  Een deal? Dom Europa laat zich chanteren door corrupte Afrikaanse regeringen die in migratie bron van inkomsten zien. En Europa trapt er in met haar domme leiders. Een van de grootste bronnen van ellende is de groeiende populatie van Afrika van 200 miljoen in de jaren 590 tot 1,2 miljard nu. Dat kan Afrika niet voeden dus komen zij hier. Beperk eindelijk de groei van de populatie daar desnoods met “Chinese” maatregelen. Het is een steeds grotere bom die Europa hard gaat treffen en haar einde zal betekenen. En de buitengrenzen moeten eindelijk dicht en bewaakt worden anders komt er geen einde aan.

  1. Baaz

   En de bom onder onze verzorgingsstaat. Iedere nieuwe ‘klant’ kost minimaal 700 euro per maand.

 9. Rosasolis

  Gisteren een grote artikel in Trouw over heel veel ellende en Afrikaanse landen. Niet alleen de aanvallen van IS en Boko Harem. Maa er zijn veel andere grote problemen. Lage of geen onderwijs voor duizenden kinderen…vooral meisjes. Ze groeien snel op en kregen geen werk. Er zijn altijd veel wees kinderen, die het HIV virus hebben en noodzakkelijke medicijnen nodig hebben om hen in leven te houden. Terwijl de hele Afrika droogt uit.
  Landbouw wordt steeds moeilijker…terwijl de bevolking blijft groeien. Jonge meisjes
  worden uitgehuwelijkt en voordat zij 20 jaar zijn hebben zij al een aantal kinderen.
  Deze meisjes moeten achter blijven in landen zoals Somalie, terwijl duizenden jonge mannen…wel of niet getrouwd en vader van vele kinderen…vertrekken naar Europa
  via de mensenhandel in krakkemikkige bootjes. Volgens een grote artikel in Trouw
  gisteren, is er nieuwe grote illegale vluchtelingen ramp op komst voor heel Europa.
  Die nieuwe golf van vluchtelingen zullen bestaan uit voornamelijk jonge ongeschoolde
  en werkeloos jonge mannen, die willen proberen Europa als hun redder te bereiken.
  Maar wij moeten proberen dit enorme ramp te voorkommen. Ik ben benieuwd te lezen
  over iets van grootschalig help aan vele Afrikaanse landen die wij moeten geven, om
  te voorkomen dat er de allergrootste hongernood ooit, zal binnenkort gebeuren, met
  als volg honderdduizenden vluchtelingen dagelijks naar Europa…meestal jonge mannen,
  terwijl hun jonge bruidjes achter blijven om nog een kind te baren!

  1. corfo

   @ Rosasolis.
   Prachtig epistel !
   Jonge mannen (negers) die naar Europa peddelen laten veelal géén jonge bruidjes achter maar meisjes die door hen zijn bezwangerd búíten het huwelijk. Dat de bevolkingsaanwas in Afrika hoger ligt als elders, is bekend. Alle mensen, óók negers/negerinnen, zullen moeten eten en zie………………dan is het blanke deel van de wereldbevolking aan zet. Laten ze hun eigen landen gaan opbouwen zoals onze voorouders hier ook deden. In Afrika is het vaak zó, dat de bevolking bij “verkiezingen” en hoofd-neger kiest, die vervolgens het land laat verpauperen ter meerdere eer en glorie van hemzelf, vervolgens kan het blanke deel van de wereld voor de bevolking gaan zorgen. Veel Afrikaanse landen zijn totaal vernield door de eigen bevolking, o.a. Zimbabwe, óóit steenrijk, maar sinds er een anders gekleurde “leider” zetelt gaat ’t niet best.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.