Finland: kansenparel die 10-jarig meisje misbruikte niet schuldig aan verkrachting, want geen bewijs voor verzet

Geen categorienov 29 2017, 17:00
Een 23-jarige man met een zekere migratieachtergrond is in Finland vrijgesproken van verkrachting. De reden: de rechter acht het niet bewezen dat het meisje niet zat te wachten op de wat vroege ontmaagding.
Het houdt de gemoederen nogal bezig op het moment in Finland: de zaak rondom Jusuuf Muhamed Abbud, die een 10-jarig meisje verkracht zou hebben maar daarvoor toch is vrijgesproken.
De kansenparel - met een naam die gek genoeg een zekere migratieachtergrond doet vermoeden - misbruikte het meisje in 2016 in een huis in Pirkanmaa, ten noordwesten van Helsinki. Daarvoor stond hij deze week terecht bij de rechter in de west-Finse stad Turku, die een oordeel over hem moest vellen.
Het uiteindelijk oordeel: meneer is niet schuldig aan verkrachting van het kind. Goed, dat kan natuurlijk: mensen worden vaak genoeg beschuldigd van zaken die ze uiteindelijk niet gepleegd blijken te hebben, dus waarom zou dat in dit geval niet kunnen? 'Misschien klopt er gewoon niets van het verhaal', zou je kunnen denken.
Nou, die optie kan van tafel. De rechter heeft Abbud namelijk niet vrijgesproken: hij heeft wél drie jaar celstraf gekregen voor het seksueel misbruiken van het meisje. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij met zijn 23 jaar duidelijk iets te oud is voor een onschuldige jeugdliefde: dit is gewoon je reinste pedofilie. Dat is dus bewezen geacht, wat verklaart waarom de Finnen zich zo boos maken om het feit dat hij niét ook voor verkrachting veroordeeld is. Volgens de edelachtbare 'is er geen bewijs dat ze geen seksuele handelingen met hem wilde uitvoeren', en is het dus geen verkrachting. Krankzinnig: alsof een 10-jarige ook maar enig benul heeft van zulke zaken, en een afgewogen beslissing daarover kan maken. En alsof Abbud haar bij een "nee" niét verkracht zou hebben.
Enfin: het lijkt erop dat deze rechter de Finse versie van onze D66-rechters is. Politiek correct, want je zou toch maar zo'n aanwinst voor Finland brandmerken als verkrachter. Laat staan dat je hem het land uit zou smijten. Nee, in plaats daarvan mag hij even drie jaar genieten van de Finse gastvrijheid achter de tralies, en daarna gewoon weer vrolijk op straat. Wie weet op zoek naar zijn volgende slachtoffertje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten