Gek zeg! Overal op de wereld is terreur op zijn retour… behalve bij ons in Europa

In tegenstelling tot zo ongeveer de hele aardbol is Europa het enige gebied waar terrorisme tegenwoordig méér voorkomt dan vroeger, laat de Global Terror Index 2017 ons pijnlijkerwijs zien.

Het gaat goed met de wereld, op het gebied van terreur. Ondanks dat er nog steeds talloze terreurgroepen actief zijn in ongure plekken als Syrië, Nigeria en Mali, hebben de militaire operaties duidelijk succes daar: ISIS heeft enkel nog wat gehuchten in het grensgebied van Syrie en Irak in handen, Boko Haram maakte in 2016 maar liefst 80% minder slachtoffers in Nigeria dan het jaar daarvoor en de Fransen hebben ook goed werk verricht in Mali wat betreft het richting het Paradijs sturen van jihadisten.

Dat alles vertelt ons de Global Terror Index 2017, die over het algemeen positief gestemd is. Waar in 2015 nog 32.500 mensen omkwamen door toedoen van extremistische plofbaarden en aanverwanten, waren dat er vorig jaar ‘slechts’ 25.673. Nog steeds bizar veel, maar desalniettemin een daling van 21%. Mooi nieuws dus!

Nouja, niet voor iedereen. De wereld als geheel mag er dan goed op vooruit zijn gegaan wat betreft veiligheid, dat geldt niet voor iedereen. In één gebied tekent zich namelijk een trend af die totaal ingaat tegen de wereldwijde ontwikkeling: Europa. Hier nam het aantal slachtoffers van terreur niet alleen niet af, het nam zelfs toe. We moeten teruggaan naar 1988 om een jaar te vinden waarin zoveel onschuldigen opgeblazen, afgeknald, doodgestoken of op andere wijze bruut vermoord werden door terroristen. Manchester, Londen, Parijs: het was slechts het topje van de ijsberg. Fijn!

Nu is natuurlijk de grote, mysterieuze vraag: hoe kan dat nou? Ook hier spreken de cijfers voor zich: maar liefst driekwart van de terreurdoden komt voor rekening van ISIS. En bedenk je wel: dat zijn slechts de mensen waarvan onze overheden durfden toe te geven dat het IS’ers waren: mensen met lage bloedspiegels en andere instabiele mensen die zich slechts lieten ‘inspireren’ door de terreurgroep zijn daarbij niet meegenomen.

Het moge dus duidelijk zijn: wij importeren met het massaal binnenhalen van zogenaamde vluchtelingen niet alleen mensen waarvan 99% nooit zal kunnen bijdragen aan onze samenleving – los van of ze zelf daartoe bereid zijn of niet – maar ook de terreur van de halve wereld. Die wereld is dan ook allesbehalve veiliger geworden: het slachtveld heeft zich slechts verplaatst naar onze landen. Zolang onze politici dat niet eindelijk in gaan zien, zijn we eigenlijk – letterlijk en figuurlijk, helaas – ten dode opgeschreven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Punt50

  Het zal er toch ooit van komen, een harde clash tussen de echte Europeanen en de ons opgedrongen islamietjes.

  1. werikke

   ik ben mij er al op voorbereiden.

   1. corfo

    @ Punt50/werikke.
    Ik ben er helemaal klaar voor.

 2. swetsnek

  Wat is dat DDS afgezakt naar een gezever eerste klas hoor hier alleen nog maar links gelul.
  Maar gelukkig zijn er wel sites die de trollen wel weren boppers het ga je goed .
  Wel de trollen flink blijven voeren he dombo’s

  1. werikke

   graag de sites

   1. swetsnek

    echt nie moet al die zeikers er niet bij hebben zeg denk na

    1. Blue monday

     Teveel gedronken, wat een wartaal.

 3. Gerben

  “In tegenstelling tot zo ongeveer de hele aardbol is Europa het enige land waar terrorisme tegenwoordig méér voorkomt dan vroeger” Europa is geen land.

 4. Duke

  Het magische woord waarom er in Europa 2017 meer terreur was dan elders is: Merkel.

 5. Dubbele Komma

  Welnee,natuurlijk is het in de rest van de wereld niet beter geworden. het is minimaal hetzelfde gebleven alleen in europa is het NOG verder gegroeid.

  en het zal helaas nog verder groeien. men wil maar niet leren van de geschiedenis,

 6. Ni28

  Met de verplaatsing van mensen verplaats je ook terreur. Simpel maar in bepaalde kringen is de kwartje nog niet gevallen.

  1. Kodi

   Het feit dat ze in Budapest of in Warschau nog niet geïnfecteerd zijn met al die Moslims verklaart wellicht dat in deze steden de Kerstmarkten gewoon normaal kunnen doorgaan, wat in Parijs, Berlijn of Londen niet meer kan.

 7. Blue monday

  Vd Galien wil zoiets zeggen dat Europa in brand staat?

  Wordt hier geslikt als zoete koek, met de toevoeging dat de islam aan de “winnende” hand zou zijn….

  Nepnieuws

 8. Bram Zanddijk

  Als men de absolute getallen van slachtoffers van terrorisme in ogenschouw neemt kan men constateren hoe absurd dit artikel is.

  1. sjun

   Verkrachting, afpersing, intimidatie, beroving en moord wordt dan ook niet als terrorisme geregistreerd.

 9. Baaz

  Weet iemand hoelang hier al tegen wordt gewaarschuwd?

  In 1955 werd de eerst moskee in Nederland geopend. Vandaag zijn het er meer dan 450.

 10. Robert Leiden

  2010 – 2016:
  Ruim 4300 doden en 120.000 ernstig gewonden.
  In Nederland.
  In het verkeer.
  Aantal terreurdoden in Nederland sinds Theo van Gogh 2004:
  nul.

 11. WWW

  ISIS zit ook nog in Damascus, noord Hama en natuurlijk bij hun bondgenoten aan de Israelische grens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.