‘Haatimam’ Fawaz Jneid staat vandaag voor de rechter: hij wil af van zijn gebiedsverbod

Meneer de haatprediker vindt dat de Nederlandse autoriteiten hem alle ruimte moeten geven om zijn hatelijke ideologie te verspreiden onder jonge, naïeve (moslim-) jongeren.

Fawaz Jneid, die bekendstaat als een ‘haatimam,’ neemt het vandaag in de rechtbank op tegen de gemeente Den Haag. Meneer de ‘imam’ wil namelijk af van het gebiedsverbod dat het kabinet hem gaf. Daardoor mag hij niet in de Schilderswijk en Transvaal komen. Niet zo gek, aangezien hij een hatelijke versie van de (fundamentalistische) islam propageert … en dan ook nog eens in een gebied waar ze al behoorlijk veel last van ‘radicalisering’ hebben.

Hilarisch genoeg vindt Jneid, die de sharia aan ons allen wil opleggen, dat niet kunnen. “Wat doet hij dat in verband met terrorisme kan worden gebracht?” vraagt zijn advocaat. “Jneid is moslim die zijn uitgebreide kennis over islam deelt.” Vervolgens laat die advocaat weten dat zijn cliënt in zijn ogen “gecensureerd” wordt.

Nee, beste advocaat. Jneid deelt niet zijn kennis over “de” islam, maar over zijn radicale, fundamentalistische versie van de islam. Dat is nogal een verschil. En misschien dat hij niet direct in verband gebracht kan worden met terrorisme, maar extremistische islamisten laten zich inspireren door de Radicale Islam; de versie die Jneid ook predikt, of die daar in ieder geval heel erg veel op lijkt.

De gemeente Den Haag weigert daarom een stap terug te doen. De advocate van de gemeente stelt vandaag dan ook in de rechtbank dat Jneid “facade-politiek” bedrijft. “Naar buiten toe heeft hij een gematigde toon, maar in kleinere kring preekt hij extremer.”

De rechter zal zich nu over deze zaak uitspreken. Het goede nieuws? Van buitenaf lijkt het redelijk appeltje-eitje allemaal. Het slechte nieuws? Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als een D66-rechter het laatste woord heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. buitenbeentje

  Ik ga er bij voorbaat van uit dat de rechter hem gelijk geeft. Liever dood als dat ze je een racist noemen nietwaar.

 2. Kodi

  Hij mag wat mij betreft een gebiedsverbod voor heel Nederland krijgen.

 3. meijer61200

  Is dit nu een foto van de domme huistrol bij DDS???

 4. corfo

  Zo’n parasiet flikker je toch het land uit ?
  Oeps, dat was eruit vóórdat ik had nagedacht, sorry links gajes !
  Maar ik méén ’t wél !!

 5. meijer61200

  Belachelijk land zijn we toch aan het worden. Wat is het probleem? Dat hij roept “dood aan de Christenen”of alle homo’s van het dak af gooien? Of “ik zoek een kleuter voor mijn altijd gereed staande leuter? Ik hoor wel ergere dingen, zeker uit Denhagistan. Ik denk dat deze “man”(???) wegkomt met een schadevergoeding wegens moslimbashen. Islam is de religie van de vrede zoals links ons leert. Dus niets aan de hand, en gewoon islamofobie. Hij mag blij zijn met Krikke als burgemeester.

 6. Lex

  Wanneer word deze eng nek nu eens opgepakt veroordeeld de nederlandse nationaliteit afgepakt en het land uitgetrapt.
  Met de boodschap rot op en kom nooit meer terug.

 7. Kodi

  Na de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004, schilderde kunstenaar Chris Ripken aan de buitenkant van zijn atelier de tekst ‘Gij zult niet doden’. Zijn atelier zat en zit nog steeds naast een moskee die aanstoot aan de tekst nam. De politie vond dat het verwijderd moest worden en Cineac Noord werd gebeld om dit vast te leggen. Toenmalige eindredacteur Wim Nottroth was het hier niet mee eens en ging voor het paneel met de tekst staan waarna hij na diverse vermaningen werd gearresteerd. Later werd medewerkster Mireille Jacques door een agent gedwongen een deel van de opnames te wissen. Ex-burgemeester Opstelten heeft hierover nog persoonlijk zijn excuses aangeboden. Over de gebeurtenis is destijds nog een artikel in de New York Times verschenen over de vreemde manier van omgaan met vrijheid van meningsuiting in Nederland.
  https://www.youtube.com/watch?v=lJjg1gUedl8

 8. Christina

  Die d66 rechterzal die haatbaard aan alle kanten gelijk geven want tjaje bent niet voor niks een d66 rechter!
  Dit vullis met baard had ons land uit geschopt moeten worden richting zijn eigen zandhoop, dit soort vullis willen wij hier niet!

 9. Punt50

  Dat die klojo hier nog rondloopt toont aan hoe ver we met z’n allen gezakt zijn.

 10. marco1

  Dat gebieds veebod heeft die viespeuk toch wel schijt aan. Beter uitbreiden naar heel Nederland en de geens overzetten. Beste de Belgische grens die weten vast wel eaad met zoeen misselijkmakende kutmoslim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.