Hulde! Koninklijke Marine ontvangt Sinterklaas, en zijn Pieten zijn… zwart!

Niet bij álle overheidsonderdelen zitten ze te wachten op politiek correcte lulkoek, zo bewijst onze marine vandaag wel weer.

Als je enkel je nieuws van het linkse mediakartel  – NOS, de Volkskrant, NRC, etc. – haalt of je mening laat beïnvloeden door 200 onbekende bekende Nederlanders, zou je soms kunnen gaan geloven dat heel Nederland overgestapt is op niet-zwarte Pieten. Iedereen die vasthoudt aan de oude gebruiken is een racist, en mag ook als zodanig te boek gezet worden.

Dat van dat beeld in de praktijk weinig klopt, blijkt maar al te vaak. Ja, in linkse bastions als Amsterdam gooien ze het roer volledig om, maar buiten de grachtengordels – die helaas wél de berichtgeving bepalen – is op 99% van de plaatsen alles als vanouds: Nederlanders hebben immers helemaal geen zin in roetveeggedrochten of andere misbaksels.

Zo ook bij de Koninklijke Marine, waar Sinterklaas en zijn Pieten vandaag langskwamen. En dan niet op een of andere ‘lokaal’ bedrijfsfeestje georganiseerd door een stel racistische zeecowboys ofzo, maar op het kantoor van Rob Kramer, Commandant der Zeestrijdkrachten en dus hoogste baas van onze marine:

Inderdaad: alles aan deze Pieten is 100% authentiek. Hun outfit, hun haar, maar vooral: hun kleur. Hier niets geen roetvegen, alle kleuren van de regenboog of misselijkmakende stroopwafels: de heren en dames van de marine beschermen niet alleen onze wateren, maar ook onze tradities. Prachtig.

Het is echter wachten op de eerste protestactie tegen deze foto. Protesteren mag natuurlijk altijd, maar hopelijk mondt het niet uit in eenzelfde blamage als vorige week bij de laffe takken van de Arnhemse politie, die eenzelfde foto plaatste maar deze vervolgens verwijderde en zelfs excuses aanbood vanwege negatieve reacties. Maar voor nu: hulde aan admiraal Kramer en zijn team!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Code134

  Ik denk dat ze het bij de Marine nog niet helemaal hebben begrepen. Daar zal de admiraal nog even achter uit zijn keel moeten praten.

  1. sjun

   Ik zie al veel meer uitstekende initiatieven. http://www.zwartepietenbands.nl Cultuur leeft.

  2. Dubbele Komma

   MUHAHAHAHHAAHHAHAHA

   zwarte piet verdwijnt nooit dhimmie dopper,de kans is groter dat jij bij zinnen komt met je talloze accounts erbij….hahahahaha

   wat hebben ze bij de marine niet begrepen dan dhimmie dopper? leg eens uit koekwous,hahahahahahaha

   moet heel nederland naar dhimmie dopper luisteren dan?

   WHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH

  3. Abri079

   U denkt. Dat is mooi zolang u uw gedachten ook hier neerzet. U bent nl. goedkoper als het theater. Heerlijk. Dank u daarvoor

  4. marco1

   Beetje respect voor onze mariniers zou u beter passen.

  5. Nederlandse_Patriot

   Zwarte Piet zal zwart blijven. En een beetje respect voor onze Mariniers zou ook wel gepast zijn.

  6. lanex

   Maar wat zouden daar dan niet begrepen hebben denkt u?

 2. Ritter

  Goed te zien dat de Koninklijke Marine zich niet gek laat maken door al dat anti-Zwarte Piet gezeur van een groepje zeur pieten.

  Het overgrote deel van Nederland steunt hierin de Koninklijke Marine.

  1. Code134

   De Marine is een geïsoleerd conservatief wereldje, die krijgen maatschappelijke ontwikkelingen slechts in mondjesmaat mee.
   Ik veronderstel dat onze nieuwe Minister ze wel zal bijpraten.

   1. Ritter

    Code134

    De Marine heeft de steun van het overgrote deel van de bevolking die gewoon de originele Zwarte Piet wil bij het Sinterklaas feest en geen zeurpieten.

   2. Baaz

    Zo Van Lijpem, zit je weer in je zweefmolen?

   3. trampoline

    Ik hoop en verwacht dat de minister wordt gekielhaald bij zijn eerstvolgend bezoek als hij zich hierover durft uit te laten. de marine heeft iets andere manieren dan gestoord links.

   4. swetsnek

    sterf rat sterf meteen neem vergif in

   5. Dubbele Komma

    oh? hoe bedoel je dhimmie dopper? dat de minister moet afdwingen hoe een cultureel volksfeest gevierd moet worden volgens dhimmie dopper en zn 40 nep-accounts?

    zou een minister geen belangrijker zaken aan zn hoofd hebben dan dhimmie dopper zn autistische socialistische lulkoek denk jij,dhimmie dopper?

    ik hoop het wel.

   6. Original NL

    Code 134
    Dit moet je een marineman eens in zijn gezicht zeggen klojo!
    Helaas is niet iedereen zo goed op de hoogte als multipersoonlijkheids psychopaat Dopper.

   7. marco1

    Sporen doe je niet geloof ik.

 3. corfo

  Ik verwacht binnen 24 uur excuses van de Marine !
  Precies als ná het plaatsen op facebook van de foto van zwarte Pieten door politie Arnhem.

 4. Guus Geluk

  En dat ze maar veel plezier mogen beleven.

  1. Dubbele Komma

   goh,zo kennen we je niet dhimmie dopper,jij bent meer van het plezier vergallen.

   en ons ooit zo mooie nederland verneuken. hondelul.

   1. Guus Geluk

    Trol alarm!

 5. cmsuijkerbuijk

  Ik mis trouwens de protesten tegen Zwarte Piet van SS c.s. aangaande de zwarte pieten in onze overzeese koninkrijksdelen, evenals de bijzondere gemeentes aldaar. Moeten zij dáár niet zijn? Want een neger, die zichzelf schminkt als zwarte Piet moet natuurlijk wel dúbbel zo racistisch zijn; dat moéten wel verraders zijn, toch?
  Ik denk dat SS dáár een veel schonere en dankbaardere taak zal vinden dan hier, of zou zij dit bewust niet ter sprake brengen, omdat zij bang is van dié reacties?
  En voor Code134: De Admiraal hoeft helemaal niét vanachter uit zijn keel te praten, want door deze twitter heeft hij zijn goedkeuring aan dit jaarlijkse optreden al gegeven. Kun jij bovendien aangeven, wáár ergens staat, dat Zwarte Piet verboden is, wat de énige reden zou kunnen (en moeten) zijn, om hier op terug te komen? Ook de Wet op de Krijgstucht en het Wetboek van Militair Strafrecht zullen zich in stilte hullen!

 6. fusilier

  Wat een onnozel dom gezwam,omtrent de Pieter baas.

  1. Original NL

   Ja dat rijmt niet…..fusilier

 7. Ni28

  Het kan zijn dat de Marine zich nu heroïsch opstelt maar misschien zitten wij straks zonder Marine want racistische Marine mag niet.

 8. DolleDries

  Zoals u weet verspreiden wij van Cultuur onder Vuur ons lespakket vóór Zwarte Piet.

  Bij ontwikkeling van ons lespakket namen wij ook het lespakket tegen Zwarte Piet van Nederland Wordt Beter onder de loep.

  Daarbij deden wij een schokkende ontdekking: het anti-Zwarte Piet-lespakket van Jerry Afriyie is voor een groot deel bij elkaar gejat!

  Gesubsidieerde propaganda
  Voor als u het niet weet: Nederland Wordt Beter is de club van Jerry Afriyie, die geweld niet schuwt bij het strijden tegen Zwarte Piet.

  Afriyies stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam om lasterpraat tegen Zwarte Piet te verspreiden.

  Plagiaat op het spoor
  Een activist van Cultuur onder Vuur stuitte op het plagiaat bij onderzoek voor ons eigen pro-Zwarte Piet-lespakket.

  In het lespakket van Afriyie herkende de activist tekst uit een artikel van televisieprogramma Andere Tijden.

  Van daaruit zijn we verder gaan zoeken.

  Schokkend resultaat
  We hebben Afriyie’s lespakket door speciaal programma Quetext later analyseren.

  Het resultaat is schokkend.

  Het lespakket van 20 pagina’s bevat volgens Quetext 165 keer plagiaat. Trek de gevallen van correcte citering en zelfplagiaat af en je houdt alsnog 100 tot 120 gevallen van plagiaat over.

  De drie grootste gevallen hebben wij HIER gepresenteerd.

  Overgeschreven
  Het meest in het oog springt les 3 van het lespakket, getiteld Karikaturen.

  Dat gedeelte omvat drie pagina’s en is volledig overgeschreven uit het boek Wit over zwart. Beelden van Afrika en zwarten in de westerse populaire cultuur van Jan Nederveen Pieterse (pp. 152-159).

  Slechts hier en daar is een zinnetje weggelaten of toegevoegd.

  Geen toestemming
  Het boek van Nederveen Pieterse wordt onderaan de geplagieerde tekst vermeld, onder het kopje ‘Bronnen’.

  Nergens in het lespakket wordt melding gemaakt van volledige overname van Nederveen Pieterse’s tekst, al helemaal niet of hij instemt.

  Hier is onmiskenbaar sprake van “het overnemen van stukken, gedachten, [of] redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk”, zoals de Dikke van Dale plagiaat definieert.

  Strafbaar feit
  Al met al is de conclusie gerechtvaardigd: hier is plagiaat gepleegd. En plagiaat, dat is een strafbaar feit.

  Een strafbaar feit dat des te schandelijker is als het gepleegd wordt door een stichting die belastinggeld ontvangt.

  Oproep
  Daarom roepen wij Nederland Wordt Beter op: haal het lespakket direct offline en bied excuses aan. Jerry Afriyie, je weet wat je te doen staat!

  Bekijk HIER de drie ergste voorbeelden van plagiaat in het lespakket van Jerry Afriyie. En help met een donatie, zodat ik met een Facebook-advertentie dit nieuws kan laten weten aan heel Nederland.

  Ik houd u op de hoogte van onze strijd voor Zwarte Piet en de Nederlandse cultuur!
  Met strijdbare groet,

 9. nienke

  Wij leven in een vrij land en ieder mag Sinterklaas vieren hoe die het wilt.
  Dat kleine groepje maakt hier in Ned. niet de dienst uit hoe Sinterklaas gevierd moet worden, laat iedereen vrij hier in.
  Ga het Sinterklaas feest niet verpesten voor de kinderen.
  Racisme, belachelijk spijkers op laag water zoeken.
  Hoop dat de Marine z’n poot stijf houdt en straks niet weer gaat buigen als er commentaar wordt geleverd door het groepje treiteraars.

 10. Gerlos

  Volgens mij was dit een leuk en mooi traditionele feest, DUS ZO KAN HET OOK onrust stokers van kick out en andere zeilers.

 11. Peter Loosduinen

  Leve onze mannen van stavast !!

  Lespakket van Jerry Afriyie staat vol plagiaat !!!

  Het lespakket tegen Zwarte Piet van Nederland Wordt Beter is voor een groot deel geplagieerd. Dat blijkt uit onderzoek van Cultuur onder Vuur.

  Gesubsidieerde propaganda

  Nederland Wordt Beter is de club van Jerry Afriyie, die geweld niet schuwt bij het strijden tegen Zwarte Piet. Afriyies stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam om lasterpraat tegen Zwarte Piet te verspreiden.

  Plagiaat op het spoor

  Een activist van Cultuur onder Vuur stuitte op het plagiaat bij onderzoek voor ons eigen pro-Zwarte Piet-lespakket. In het lespakket van Afriyie herkende de activist tekst uit een artikel van televisieprogramma Andere Tijden. Van daaruit zijn we verder gaan zoeken.

  Schokkend resultaat

  We hebben Afriyie’s lespakket door speciaal programma Quetext later analyseren. Het resultaat is schokkend. Het lespakket van 20 pagina’s bevat volgens Quetext 165 keer plagiaat. Trek de gevallen van correcte citering en zelfplagiaat af en je houdt alsnog 100 tot 120 gevallen van plagiaat over. De drie grootste gevallen hebben wij hieronder gepresenteerd.

  Overgeschreven

  Het meest in het oog springt les 3 van het lespakket, getiteld Karikaturen. Dat gedeelte omvat drie pagina’s en is volledig overgeschreven uit het boek Wit over zwart. Beelden van Afrika en zwarten in de westerse populaire cultuur van Jan Nederveen Pieterse (pp. 152-159). Slechts hier en daar is een zinnetje weggelaten of toegevoegd.

  Geen toestemming

  Het boek van Nederveen Pieterse wordt onderaan de geplagieerde tekst vermeld, onder het kopje ‘Bronnen’. Nergens in het lespakket wordt melding gemaakt van volledige overname van Nederveen Pieterse’s tekst, al helemaal niet of hij instemt. Hier is onmiskenbaar sprake van “het overnemen van stukken, gedachten, [of] redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk”, zoals de Dikke van Dale plagiaat definieert.

  Strafbaar feit

  Al met al is de conclusie gerechtvaardigd: hier is plagiaat gepleegd. En plagiaat, dat is een strafbaar feit. Een strafbaar feit dat des te schandelijker is als het gepleegd wordt door een stichting die belastinggeld ontvangt.

  Oproep

  Daarom roepen wij Nederland Wordt Beter op: haal het lespakket direct offline en bied excuses aan. Jerry Afriyie, je weet wat je te doen staat!

  Plagiaat #1: Andere Tijden

  Televisieprogramma Andere Tijden besteedde vorig jaar in een artikel aandacht aan Zwarte Piet:

  Bron

  Uit het lespakket van Nederland Wordt Beter:

  Bron

  Plagiaat #2: Usha Marhe

  Schrijfster Usha Marhe publiceerde in 2014 op haar website een artikel over Zwarte Piet. Deze zinnen vallen op:

  En:

  …Want ze zijn letterlijk overgenomen in het lespakket van Nederland Wordt Beter:

  Bron

  Plagiaat #3: Wit over zwart

  Tot slot het schokkendst geval: les 3 van het lespakket. Deze les is voor 95% letterlijk overgenomen uit Wit over zwart. Beelden van Afrika en zwarten in de westerse populaire cultuur van Jan Nederveen Pieterse (pp. 152-159). Een voorbeeld:

  Bron

  Dan de handleiding bij het lespakket van Nederland Wordt Beter:

 12. Disowned

  Quacker de Quack.

 13. Adriaen

  Goed te vernemen dat er bij onze Marine Nederlanders zonder slappe knieën en rubberen ruggengraat werkzaam zijn.
  Een elite die met behoud van traditie de weg naar de toekomst wijst.

 14. EllyD18

  Heerlijk om naar deze foto te kijken.

 15. Domtoren52

  Top jongens…bewaren en bewaken van onze tradities
  Dank aan de dames en heren van onze Marine !!
  Deze foto moet elk jaar weer genomen worden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.