Jihadistische vrouwen in Nederland zijn een tikkende tijdbom volgens de AIVD

Dat we alleen maar focussen op jihadistische mannen is natuurlijk erg seksistisch. Daarom kwam de AIVD met het bericht dat we ons niet moeten blindstaren op de mannen, maar ook vooral moeten letten op de vrouwen. Voor de mensen die denken dat de islamitische vrouwen rustig in de keuken staan te wachten op hun man, mogen zich toch krabben aan hun achterhoofd.

Vrouwen van de moslimextremisten zijn niet langer aan huis gekluisterd om voor hun strijdende man en de kinderen te zorgen. Er is een absurde emancipatie gaande onder de jihadisten. ,,Sinds kort staat IS vrouwen een actievere en gewelddadige rol toe. Wanneer deze ontwikkeling zich doorzet, kunnen jihadistische vrouwen in het strijdgebied en in Nederland een grotere geweldsdreiging vormen. De laatste twee jaar heeft een aantal jihadistische vrouwen in Europa geprobeerd een aanslag te plegen’’, laat de AIVD weten. Zo waren het in september 2016 geradicaliseerde vrouwen die een auto gevuld met gasflessen en benzine achterlieten bij de Notre-Dame in Parijs.

Een absurde emancipatie is het inderdaad, maar het is natuurlijk naïef dat religieus fundamentalisme seksisme kent als dezelfde beweging grote verliezen hebben geleden. IS is zowat verslagen in het Midden-Oosten en de islamitische fundamentalisten moeten het nu vooral hebben van gesegregeerde groepen over Afrika, het Midden-Oosten, en Europa.

Als men dacht dat het nu makkelijker zal gaan om de fundamentalisten aan te pakken nu IS geen grondgebied meer heeft, heeft het mis. Het wordt nu steeds moeilijker om ze aan te pakken, omdat het nu vooral kleine groepen zijn die moeilijk te traceren zijn. De vrouwen die nu meedoen zullen nog moeilijker zijn aan te pakken, aangezien ze meestal niet gezien worden als echt gevaar. Dat is een gevaarlijk en naïef beeld.

,,Deze vrouwen zijn minstens zo toegewijd aan het jihadisme als mannen”, waarschuwt de AIVD. Hun rol mag niet onderschat worden. Het gaat om jonge vrouwen, ruim de helft is jonger dan 25 jaar.

Naast de 100 jihadistische vrouwen in Nederland zijn er sinds 2012 ook minstens 80 vrouwen uit Nederland naar Syrië en Irak gereisd. Niet eerder waren er zoveel Nederlandse vrouwen in het jihadistische strijdgebied. Het overgrote deel sloot zich aan bij Islamitische Staat.

Ideologie heeft geen lichaam, maar is een idee en dus vormloos. Het is onverslaanbaar en zal overal naartoe uitwijken waar het volgers heeft. We zijn in het Westen nog maar net begonnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. DolleDries

  Voorkomen is beter dan genezen ,grenzen dicht en ze het land uit donderen.

 2. poison

  Dat is frappant, vorige week hebben ze nog eentje vrij gelaten.

 3. denk eens na

  Vrouwen sowieso tikkende tijd bommen

 4. Heinz

  Neem geen risico’s met vrouwen. Net als met kinderen. Kindsoldaten schoten je ook zonder pardon door het hoofd. Als er maar voldoende ideologie achter zit.

 5. Ritter

  Of het nu mannen of vrouwen zijn , ze hangen dezelfde islamitische ideologie aan. En dus zullen ze ook hun kinderen in deze ideologie opvoeden.

  Kortom, deze mensen zullen de westerse samenleving met haar waarden/normen systeem en westerse levenswijze als een vijand zien die moet worden door een islamitische samenleving.

 6. Bennie49

  Niets aan de hand hoor zeggen die randdebielen in den Haag

 7. Vit

  Maakt mij niet uit, als er zo’n ploflim allah akbar roept krijgt deze meteen wat zwaars naar de kop, man of vrouw want ik doe niet aan genderneutraliteit in zo’n situatie.

  1. Tjeempie80

   Vittepetit is een dappere Nederlander.

   Dat zie je zo.

   Hahaha.

   1. Vit

    Inderdaad.

   2. Maaiveld

    Tjeempie blijft aan de zijlijn staan en verschuilt zich achter een ander.

    Dat zie je zo.

    Jajaja

 8. Punt50

  Alles wat zich vrijwillig richting IS bewoog om daar mee te doen, en nu terug komt, EXECUTEREN.

  1. Tjeempie80

   Punt heb ook een wapenvergunning.

   Haha.

   1. Vit

    Heeft.

    Nou ja het is al laat.

   2. Punt50

    Ja man ruimen die boel, voor er hier slachtoffers vallen door die lui.

    1. Feit

     Dat vindt Tjeempie niet erg. Tjeempie is zelf een moslim, kijk maar hoe hij steeds getriggerd wordt als het over IS gaat of ander islamitisch schorem.

     En altijd afsluiten met een “haha” om zijn frustratie te maskeren.

     Hilarisch!

 9. Rosasolis

  Er is ook een artikel in Trouw vandaag, die meer verteld over IS bruidjes, die nu allemaal hopen terug naar Nederland te komen, nu dat IS heeft hun oorlog verloren, en het is afgelopen met hun “Kalifat” in Iraq, en binnenkort in Syria. Wat ik niet eerder wist is dat Facebook een islamietisch pagina heeft! Op deze pagina komen islamietisch mannen in contact met zeer jonge meisjes. Waarvan sommige zijn van gewone Nederlandse afkomst, en jonger dan 16 jaar! Deze meisjes krijgen via dit Facebook site advies
  hoe zij kunnen tot de islam bekeren! Sommige ouders weten van niets, totdat hun meisje Nederland heeft verlaten samen met een Facebook kennis. Dan een paar dagen later is zij een Jihad bruidje geworden. Gekleed in een zwarte Hibab, en met
  geen enkele rechten. En binnen een jaar is haar eerste kind al geboren. Er volgt het
  verhaal van een 16 jaar oude meisje, die zich Halina noemt. Justitie in Brabant moet
  binnenkort beslissen wat moet met dit meisje gebeuren. Is zij een gedwongen IS-bruid of verwarde tiener?
  Ik denk niet dat wij hen moeten accepteren, omdat zij zijn hersenspoelt, en niet kunnen weer deelnemen aan een gewone Nederlands levens patroon. Of zij moeten
  psychische hulp krijgen om hen te veranderen. En wat te doen met hun jonge
  getraumatiseerde kinderen, die geen Nederlands kennen? Dit wordt binnenkort een grote probleem voor justitie.

 10. Nasrani

  Moslims zijn over het algemeen tikkende tijdbommen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.