VIDEO: Kamervoorzitter Arib zet DENK-bobo Kuzu heerlijk op zijn plaats: “Ga lekker naar huis!”

Au, au, en nog eens au: dié zit!

Een schandelijke vertoning gisteravond in onze Tweede Kamer. Zoals we allemaal wel weten, is DENK-baas Kuzu nou niet bepaald de hoffelijkste debateur die ons nationale parlement kent. Weinig politici doen zo vaak een beroep op interrupties – om vervolgens met totaal onzinnige, “RACISME!”-achtige uitspraken te komen – en hebben zo’n minachting voor alles wat Nederlands is. Inclusief de regels van ons parlement.

Eén van die mooie regels, is dat de Kamervoorzitter bepaalt wie er wél en niet mag praten. Dat is soms hard, maar simpelweg nodig: hadden we zo’n voorzitter niet, dan zou het een nóg groter en chaotischer kippenhok zijn dan het nu al is.

Helaas lijkt Tunahan Kuzu daar eenvoudig lak aan te hebben. Tijdens een debat over de begroting Koninkrijksrelaties eiste meneer constant – maar dan ook echt de hele tijd – het woord op, waardoor het debat meer tot een monoloog van de Nederturkse politicus verwerd. Zelfs voorzitter Khadija Arib leek dat een beetje teveel te worden, wat Tuna bespeurde en kenbaar maakte:

“Ik wil een punt van orde maken, maar ik merk bij u een bepaalde irritatie”

“Ach houd toch op met dit soort opmerkingen”, was het – verrassend genoeg inderdaad een tikkeltje geïrriteerde – antwoord van Arib, waarna Kuzu pas echt los ging met ronduit schofterige beledigingen:

“Als u vermoeid bent – u bent de hele dag een debat aan het voorzitten… ik snap dat u vermoeid bent, maar ik vraag u toch wel om normaal een debat te kunnen voeren met de staatssecretaris”

En dát liet Arib dus volledig terecht niet op zich zitten, die meteen de microfoon van de DENK’er dichtdraaide:

“Nee, u krijgt niet het woord. Als hier iemand vermoeid is, dan bent u het wel. Ik zou zeggen, ga lekker naar huis om uit te rusten”

Au – die zit! Goed, ik had hier zelf eerder het woord “vermoeiend” gebruikt, maar ze zat desondanks stevig in de buurt. In ons parlement kan héél erg veel – je kunt eigenlijk elke mening verkondigen, wat een groot goed is – maar een beetje respect voor de mensen die deze democratie mogelijk maken, is niet teveel gevraagd toch?

Wel voor Tunahan Kuzu dus, schijnbaar. Ik zou dan ook de oproep van Arib herhalen, en daar nog iets aan willen toevoegen: ga lekker naar huis, en blijf daar ook langere tijd. Dít soort gedrag is een Nederlands parlementariër onwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. meijer61200

  “Ga lekker naar huis Kuzu”. Bedoelt mevrouw Arib hiermee Turkije? We zijn er klaar mee met dit zooitje ongeregeld in de Tweede Kamer (met dank aan de pvda). Wanneer gaan jullie het nu eens hebben over de Genocide op de Armeniërs?

  1. Meester Kong

   Gwoon ter informatie 🙂

   Khadija Arib is een Marokkaans-Nederlandse politica van de Nederlandse Partij van de Arbeid. Sedert 19 mei 1998 is ze, op een periode van drie maanden in 2006/2007 na, namens die partij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
   Geboren: 10 oktober 1960 (57 jaar), Marokko
   Echtgenoot: Nordine Dahhan
   Partij: Partij van de Arbeid
   Opleiding: Universiteit van Amsterdam
   Kinderen: Sabra Dahhan
   Boeken: Couscous op zondag, Allah heeft ons zo gemaakt: liefde tussen vrouwen, Marokkaanse vrouwen in Nederland

   1. swetsnek

    hahahahahahahaahahaha mooi weten we dat ook weer

   2. DolleDries

    Verdomme mensen King Kong kan Wikipedia lezen.

   3. marco1

    En wat wil je hier nu mee zeggen dan?Ter info Dion Grauss maakte haar complimenten: de beste kamervoorzitter te zijn. Net zulke nutteloze info als de uwe en ook weinig met het topic te maken dat kuzu beter naar huis kan gaan.

 2. Pedrito

  Ik rem niet voor Tunahan Kuzu cs.

  1. Original NL

   Sorry dat risico is mij te groot, ik geef plankgas.

   1. corfo

    @ Original NL.
    Prima : plankgas, maar doe dan wel je ruitenwissers aan want die viezigheid wil je vast niet op je voorruit hebben !

    1. Original NL

     Zit meestal in m’n leasebak dus..who gives a shit.

    2. marco1

     Als hij met vrouw is dan heeft die waarschijnlijk wel een poetsdoek bij die je mag lenen.

  2. swetsnek

   hahahaha al moet je eerst 6 weilanden door om hem te raken hahahahaha

   1. Original NL

    Al moet ik 3x tanken.

 3. swetsnek

  Wat een verademing dat zo’n microfoontje ook uit kan heerlijk

 4. Ni28

  Kuzu als goede Turkse moslim respecteert vrouwen niet en op een hogere positie dan hij al helemaal niet. Hij kijk ze ook niet aan als hij met haar spreekt. Dat zijn van die mooie gebaren die wij tot voor kort nog niet kenden. Daar komt verandering in met de fijne moslim gewoontes. Hoe meer er komen hoe sneller gebeurt het.

 5. Guus Geluk

  Hahaha, gaat Kuzu af!

 6. P.Sisterons

  Hoeveel meer bewijs hebben we nodig om er van overtuigd te zijn dat de multicul gewoon mislukt is: een marokkaan en turk knokken elkaar het parlement uit.
  Genderneutrale Rutte stond erbij en keek er naar. Wat een lamzak.

 7. waakhond

  wat een mak schaap bij pauw!!!
  is het voor die man zo moeilijk om te zien dat Denk alleen provoceert?
  of moest hij dit praatje doen van de NPO binnen de lijntjes.
  het lijkt er namelijk wel op!

 8. Gerlos

  Stuur deze drie druiloren die weinig respect hebben voor ons en de NEDERLANDSE democratie het parlement uit liefs nog met een rosé lintje om naar Turkije en of Marokko,
  Wij zitten hier niet te wachten op dit soort malloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.