VIDEO: Kamervoorzitter Arib zet DENK-bobo Kuzu heerlijk op zijn plaats: "Ga lekker naar huis!"

Geen categorienov 09 2017, 16:00
Au, au, en nog eens au: dié zit!
Een schandelijke vertoning gisteravond in onze Tweede Kamer. Zoals we allemaal wel weten, is DENK-baas Kuzu nou niet bepaald de hoffelijkste debateur die ons nationale parlement kent. Weinig politici doen zo vaak een beroep op interrupties - om vervolgens met totaal onzinnige, "RACISME!"-achtige uitspraken te komen - en hebben zo'n minachting voor alles wat Nederlands is. Inclusief de regels van ons parlement.
Eén van die mooie regels, is dat de Kamervoorzitter bepaalt wie er wél en niet mag praten. Dat is soms hard, maar simpelweg nodig: hadden we zo'n voorzitter niet, dan zou het een nóg groter en chaotischer kippenhok zijn dan het nu al is.
Helaas lijkt Tunahan Kuzu daar eenvoudig lak aan te hebben. Tijdens een debat over de begroting Koninkrijksrelaties eiste meneer constant - maar dan ook echt de hele tijd - het woord op, waardoor het debat meer tot een monoloog van de Nederturkse politicus verwerd. Zelfs voorzitter Khadija Arib leek dat een beetje teveel te worden, wat Tuna bespeurde en kenbaar maakte:

"Ik wil een punt van orde maken, maar ik merk bij u een bepaalde irritatie"

"Ach houd toch op met dit soort opmerkingen", was het - verrassend genoeg inderdaad een tikkeltje geïrriteerde - antwoord van Arib, waarna Kuzu pas echt los ging met ronduit schofterige beledigingen:

"Als u vermoeid bent - u bent de hele dag een debat aan het voorzitten... ik snap dat u vermoeid bent, maar ik vraag u toch wel om normaal een debat te kunnen voeren met de staatssecretaris"

En dát liet Arib dus volledig terecht niet op zich zitten, die meteen de microfoon van de DENK'er dichtdraaide:

"Nee, u krijgt niet het woord. Als hier iemand vermoeid is, dan bent u het wel. Ik zou zeggen, ga lekker naar huis om uit te rusten"

Au - die zit! Goed, ik had hier zelf eerder het woord "vermoeiend" gebruikt, maar ze zat desondanks stevig in de buurt. In ons parlement kan héél erg veel - je kunt eigenlijk elke mening verkondigen, wat een groot goed is - maar een beetje respect voor de mensen die deze democratie mogelijk maken, is niet teveel gevraagd toch?
Wel voor Tunahan Kuzu dus, schijnbaar. Ik zou dan ook de oproep van Arib herhalen, en daar nog iets aan willen toevoegen: ga lekker naar huis, en blijf daar ook langere tijd. Dít soort gedrag is een Nederlands parlementariër onwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten