LOL: minister Ollongren wil ‘nepnieuws’ bestrijden. Oh, en ze geeft alleen quotes aan De Telegraaf

Want stel je voor dat je met andere media praat.

D66-minister Kajsa Ollongren heeft geen zin om met de media te praten. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Er is één krant waar ze wél mee praat: De Telegraaf.

In het nog niet zo verre verleden was dit vreemd — De Telegraaf en D66? What gives? Maar tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. De Telegraaf is namelijk al jaren de krant van, voor en door de macht. Tijdens de afgelopen verkiezingen zag je dan ook dat de krant D66 en met name de VVD beschermde, terwijl de PVV (en tot op zekere hoogte zelfs het CDA!) het moest ontgelden.

Ollongren weet dus wat ze doet. Ze selecteert één bevriende krant en die belooft ze quotes. Dat is niet netjes of zelfs maar democratisch-minded van haar, maar daar heeft ze lak aan. Ze is immers een D66’er. Die maken zich niet druk om dat soort verheven principes.

Waar dan wel om? Macht. Puur en simpel. Daarom laat Ollongren nu weten dat ze haar bevoegdheden gaat gebruiken om ‘nepnieuws’ tegen te gaan (waarmee ze natuurlijk doelt op nieuws dat de coalitie niet zint, niet op de echte verpreiders van nepnieuws zoals de NOS, de NRC, en de Volkskrant):

Het kabinet vindt de verspreiding van nepnieuws een gevaar voor Nederland en belooft de bestrijding van dit soort buitenlandse bemoeienis ’grote prioriteit’ te geven. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wijst daarbij nadrukkelijker dan ooit naar Moskou als dader.

En ja, natuurlijk is Rusland hoegenaamd de grote dader. Want zoals we allemaal weten hebben KGB-officieren niets beters te doen dan mevrouw Ollongren trollen via nepnieuws-websites. In het Nederlands.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. DolleDries

  Begrijp ik nu goed dat de Telegraaf de Der Stürmer van deze regering is.
  En dat mag zomaar ,de rest van de pers er uit flikkeren en dan het hebben over nepnieuws.
  Vuilnisman mag deze nep twee paspoorten bezittende minister ook mee.

  1. swetsnek

   NOu vooruit nog 1 keer dan doe je mee DD ??? hahahahahahahahahahahhahahahahah
   hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
   hahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

   Zo ajuus dombo’s

 2. Michael

  Ik rol bijna van mijn stoel van het lachen. Wat een insinuerend onzin weer, we gaan vrolijk door. Vd Galien heeft duidelijk zijn complot-hoedje op vandaag, en iedereen moet het ontgelden. Ik zal mijn mede-complotters even op de hoogte brengen dat ons grote complot in gevaar is, vd Galien heeft ons door. Misschien moeten we even een geheime meeting organiseren van het grote complot.

  Wie moeten erbij zijn allemaal? In ieder geval alles wat links is. Maar ook de rechtsliberale en christendemocraten, en de centrum partijen. En ohja, de republikeinse partij (mag dan wel rechts zijn… ze zijn stiekem links! Hoe durven ze anders kritisch naar Trump te kijken). En ook roddelkrantjes als de telegraaf. Of het marxistisch-linkse-maar-toch-ook-rechts-liberale-NRC. CNN natuurlijk, die bellen dagelijks met Rutte om te kijken hoe ze samen Trump zwart kunnen maken. Even alle professoren erbij halen, die zitten ook in het complot. En niet te vergeten heel Amsterdam. En de kunstenaars, die ook, alsmede alle acteurs uit onze favoriete series en films. En de moslims natuurlijk, die zitten ook in het complot. Alle EU politici mogen ook komen, alsmede de VN, Kim yong un, en Maduro. Ook de grote multinationals mogen komen, alsmede de zorgverzekeraars. Dan gaan we samen eerst even Stalin, Hitler, Musolini, Franco, Karl Marx, en Che Guevarra aanbidden, alvorens we gaan bekokstoven hoe we het gewone volk weer in het ootje kunnen nemen.

  Even serieus… waar haal je deze onzin vandaan? “Waarmee ze natuurlijk doelt op het nieuws dat de coalitie niet zint, niet op echte verspreiders van nepniews zoals NOS, NRC, en de Volkskrant.” Bewijzen ter ondersteuning?

  Volgens mij doelt de minister hier op het feit dat Rusland bewust nepnieuws verspreidt ten einde westerse landen te destabiliseren. Dat is inmiddels bewezen. Deze onzin van vd Galien is nauwelijks serieus te nemen, ware het niet dat er blijkbaar mensen zijn die deze shit slikken. Ik zou echt dolgraag eens met vd Galien zelf in debat gaan over deze onzin, ben benieuwd naar hoe hij zich zou verdedigen, welke op feiten gebaseerde argumenten hij op tafel zou leggen.

  1. Viertel

   Michael verkoopt in deze ene reactie meer onzin dan Van der Galien in al zijn artikelen op DDS. Wat een trollenverhaal, zeg.

   1. Michael

    Goed gezien! Allemaal onzin, maar toch een vrij accurate, licht ironische samenvatting van al het complotdenken dat hier ronddoolt.

    Verder zijn die laatste 2 alinea’s geen onzin. Heb je daar nog iets inhoudelijks op toe te voegen? Zoals bewijzen oid? Vd Galien laat ze niet zien, maar misschien heb jij ze wel?

    1. J.C.

     @Michael

     Die tirade speelt zich af in jouw geest, je hebt het dus zelf verzonnen. Kortom: het zegt meer over jou, dan over DDS.

     En wat de laatste twee alinea’s betreft: jouw bewijs komt ook niet verder dan de zin “Dat is inmiddels bewezen”.

     De visieloze Mark Rutte zou zeggen: je kijkt door een rietje……..

     1. Michael

      Daar gaan we weer…

      Deze zal je aanspreken, is heel kritisch over of het überhaupt gericht is op specifiek Trump als winnaar.

      http://www.nationalreview.com/article/452525/russias-fake-facebook-accounts-effect-election-unclear

     2. Dubbele Komma

      Het heeft ook zn voordelen natuurlijk als je dhimmie dopper bent.

      Dan heb je elke avond bij het masturberen een gangbang met al je persoonlijkheden..

     3. Tjeempie80

      Kromme lul droomt over gangbangs.

      LOL

     4. IJscoman

      Het genetisch stuk afval Tjeempie-de-Peempie is een zware seksuele frustraat die scheld op schoolpleinniveau: verder dan voortdurend ‘kromme lul’ roepen komt dit talentloze gedrocht niet.

      Wim Hutten, ouwe psychopaat, je hebt al meer dan 80 nicks aangemaakt. Jemig-de-Pemig is absoluut de minste en (in de korte tijd van zijn bestaan) al degene met de meeste sleet. Stop er maar mee, het komt niet uit de verf, niemand reageert er meer op. Je bent uitgeluld.

     5. Zweedse kok

      Quote van waterijsje:niemand reageert er meer op. Je bent uitgeluld.
      .
      Zonder het in de gaten te hebben zegt Ijscootje: Ik ben die niemand.
      Ik ben het met hem eens.

     6. Tjeempie80

      Je snapt het niet Zweedse Kok. Jij bent Hutten, Becker, Dopper, Michael, Guus en mij ook. Je bent iedereen waar IJscolul boos op is.

      Snap dat nou.

      Haha.

     7. IJscoman

      Jij reageert toch Zweedse Cock? Maar dat je een nobody bent weet iedere DDS’er. Leuk trouwens dat je in de bres springt voor Seks frustraat en stuk stront Tjeempie. Logisch natuurlijk: Wim Hutten kan zichzelf toch niet afvallen?

     8. IJscoman

      Oei….als pathologische leugenaars als Tjeempie Hutten de waarheid gaan spreken is het oppassen geblazen. Hij geeft openlijk toe dat hij de geestelijke vader en regisseur van alle genoemde nicks en personages is! Waarvan akte!

     9. bureau grondlijn

      Ijscoman, wilt u onze medewerkers niet beledigen.

  2. CJD

   Het onzinnige complotdenken is juist aan diegenen besteed die menen dat de Russen propaganda spreiden. Alsof volwassene burgers hier geen eigen mening kunnen vormen. Hou toch alsjeblieft op met deze aluhoedjes niveau

  3. IJscoman

   Serieuze zaken belachelijk maken door tot in het absurde alle instanties, media, belangengroepen en namen achter elkaar op te sommen en met elkaar te verbinden, is een oeroude tactiek waar ze hier op DDS niet meer in tuinen Michael Becker. Je moet met wat beters komen.

   1. Michael

    Dat is juist dé tactiek bij uitstek van DDS, die ik bij deze belachelijk maak. Instanties zonder bewijzen om mensen en organisaties aan elkaar te linken als zijnde een complot oid is hier aan de orde van de dag. Zie ook weer dit stuk.

    Ik vraag het nogmaals… waar zijn de bewijzen ter ondersteuning van deze beweringen???

    1. arnoud

     beste Michael. heb jij dan bewijzen in handen, of gezien, van dat men in de media en in de politiek, zowel hier in Nederland als ook in Amerika beweerd steeds maar weer opnieuw, bijna elke dag zelfs. dat Rusland nep nieuws verspreid, of de politiek beïnvloed, zou het is niet zo zijn dat men op sociale websites of alternatieve media, wakker aan het worden is, en gewoonweg niet meer gelooft van wat de politiek en de media beweerd.

     1. Michael

      Arnoud, dat bewijs is er in overvloed. Het verspreiden van nep-nieuws om de verkiezingen in de VS te beïnvloeden en om onrust aan te wakkeren in Oekraïne is aa getoond door meerdere onafhankelijke instanties. Of dit effect heeft gehad is natuurlijk bijzonder moeilijk aan te tonen. Feit is bijvoorbeeld dat advertenties gegenereerd door Russische trollen zeker 120 tot 140 miljoen mensen in de VS heeft bereikt (waarschijnlijk topje van de ijsberg). Wat voor effect dat heeft gehad valt niet te meten, maar dit soort activiteiten baart terecht zorgen, waar overheden wat mee moeten. Rusland heeft veel baad bij het verder destabiliseren van de EU, en Nederland is als belangrijke lidstaat ook een logisch doelwit.

     2. Punt50

      @ arnoud

      Advies: ga toch niet in op de nicks van huttenzweetkokmichaelkogelbertbrouwenstein trol. Deze multinicktrol is totaal gestoord.

    2. swetsnek

     Ik vraag mij af waar jij je zo druk om maakt ?
     Je hoeft DDS niet te lezen hoor sites zat voor jou die wel in jou richting willen kletsen, ik zou zeggen doen.

  4. Dubbele Komma

   Ik rol ook van mijn stoel dhimmie dopper waar haal je toch de tijd en de energie vandaan om met 40 accounts mensen proberen te overtuigen van de meest debieĺe overtuiging die je kan hebben,nagepraat van anderen. Gebaseerd op wensdenken ook al heb je 1400 jaar bewijzen tegen je.

   En gewoon doorgaan met je gepreek.

   Wat moet je moeder wel niet van je denken,dhimmie dopper,Dat je met meerdere accounts de meest waanzinnige beweringen de wereld inslingert? Over nep-nieuws.hahaha

   Zou ze trots op je zijn of toch ook doorhebben dat je psychisch in een wak ligt?

   Ik zou me kapot schamen voor zo’n hersendode klapmongool. Hahahaha.

   Ik had gewoon ontkend dat ik je moeder was

   “Die gek?,Nee die ken ik niet,Nooit gezien,haal hem bij me weg”

   WHAHAHA

 3. Guus Geluk

  De Algemene Inlichtingen en- Veiligheid concludeerde reeds dat Rusland bij de parlementsverkiezingen nepnieuws verspreidde, desgelijks constateerden drie overheidsinstanties in de VS dat Rusland zich in de presidentsverkiezingen had gemengd.

  Goed dat Binnenlandse Zaken alert is op nepnieuws uit Poetins trollenfabrieken.

  De jongste ontwikkelingen tonen aan dat Poetin, of in elk geval de Russische overheid, uit is op het trappen van hommeles. Wegkijken van deze bedreiging voor de vrijheid heeft geen zin.

  1. Bloem

   Beste heer Geluk,
   Sinds de Perestrojka van Michail Gorbatsjov, is de dreiging vanuit Rusland langzaam verdwenen. De annexatie van de Krim is te danken aan de bemoeienis met de Oekraïne door de EU in de gedaante van de heren Van Balen en van Rompuy.
   Rusland vormt al lang geen echt gevaar meer, de EU is niet meer dan een belangrijke afzet markt voor ze geworden. Door de pijlen te richten op Rusland leidt men af van de de werkelijke problemen binnen de EU. Dat is nl. de EU zelf.

   1. CJD

    Helemaal juist Bloem

   2. Guus Geluk

    Nee, Bloem, als Rusland geen gevaar meer vormde, mengde zij zich niet in Westerse parlements- en presidentsverkiezingen.

    Of meen je dat directeuren van veiligheidsdiensten, de senaatscommissie in de VS, de directeur van de AIVD, de vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, de oud-minister van Defensie, allemaal liegen over de Russiche invloed?

    1. CJD

     “Of meen je dat directeuren van veiligheidsdiensten, de senaatscommissie in de VS, de directeur van de AIVD, de vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, de oud-minister van Defensie, allemaal liegen over de Russiche invloed?”

     inderdaad dat hebben ze zeker !

     1. Guus Geluk

      Nee, CJD, zij liegen niet. In de Verenigde Staten zijn rechts en links, alle veiligheidsdiensten het er over eens dat Rusland zich gemoeid heeft in de presidentsverkiezingen, middels nepnieuws en de hack van de computer van John Podesta. Deze inmenging was niet alleen een aanslag op de democratie, maar ook een vijandige daad.

      Inmiddels zijn ook de social media-giganten voor de senaatscommissie verschenen.

      Tegen beter weten in wegkijken van deze dreiging is naïef. Rusland is uit op herrie. Daarom is een sterke Defensie en veiligheid nodig om ons hier tegen te wapenen.

     2. Anna

      Guus Geluk. “Erkennen”? Ik geef weer wat speelt in de wereld. Pijpleiding Nord-Stream 2 is weer actueel. Kijk eens verder dan je neus lang is.

    2. Bloem

     Beste heer Geluk, sinds wanneer gelooft u dat geheime diensten altijd de waarheid naar buiten brengen. https://thepoliticalinsider.com/james-comey-hillary-clinton-draft-negligence/

     1. Guus Geluk

      Het is niet alleen de geheime dienst. Het is ook de senaatscommissie – waarin verschillende Republikeinse senatoren zetelen – en Speciaal Aanklager Mueller is niet voor niets aangesteld.

    3. Dubbele Komma

     @Guus Geluk 6 uur ago Beantwoorden
     Nee, Bloem, als Rusland geen gevaar meer vormde, mengde zij zich niet in Westerse parlements- en presidentsverkiezingen.

     dus als jou niet was voorgekauwd dat rusland invloed heeft gehad,vond je rusland verder niet gevaarlijk………

     knars,knars,knars……..

     gaat er al een lichtje branden,nep-account?

     1. Guus Geluk

      “knars,knars,knars……..

      gaat er al een lichtje branden,nep-account?”

      ???

     2. Dubbele Komma

      Jaj niet begrajp?

     3. Tjeempie80

      Vanuit welke psychiatrische kliniek verstuur jij je berichtjes kromme lul?

     4. Dubbele Komma

      Hey het softenon kind is er ook weer. Hahaha. Alias nummer zoveel van dhimmie dopper,het orakel van de des.

      De judas van de gewone Nederlander….

      Wat heb je te melden klootoog?

      Daag me uit…. dhimmie doppertje

     5. Bram Zanddijk

      Goedzo kromme lul.
      Gewoon door blijven poepen.

      Dat lucht op.

      Hahahaha!

   3. corfo

    @ Bloem.
    Helemaal juist.
    Europa is sinds WOII niet zo onrustig geweest als gedurende de tijd sinds de EU “bestaat”.
    Balkan-oorlog, immigratie-ellende, afscheidingen (Catalonië, Baskenland),tot de bedelstaf gebrachte bevolkingen/landen.
    EU = problemen !!!

    1. Dubbele Komma

     Juist! Nexit

   4. Dubbele Komma

    Helemaal raak Bloem!

  2. Anna

   Guus Geluk. U wordt gemanipuleerd vanuit Washington. U vergeet toch niet de “hommeles” vanuit NAVO/VS? Die zijn geen haar beter dan de Russen. Leugens en bedrog voor grondstoffen gas,olie,pijpleidingen macht en invloed. Niet te vergeten de dollar.

   1. Guus Geluk

    Erken je dat Rusland zich heeft bemoeit met de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat de vicepremier gelijk heeft als zij zegt dat we nepnieuws uit Moskou intensief moeten bestrijden?

    1. IJscoman

     Ga eens in op wat Anna zegt, druiloor. Erken jij dat de NAVO/VS geen haar beter zijn en gebruik maken van leugens en bedrog voor grondstoffen gas, olie, pijpleidingen, macht en invloed. En niet te vergeten de dollar?

     1. Guus Geluk

      Nu draaien we om de zaken heen. Nogmaals de vraag: erken je dat Rusland zich heeft bemoeit met de Russische presidentsverkiezingen en dat de vicepremier gelijk heeft als zij zegt dat we nepnieuws uit Moskou intensief moeten bestrijden?

     2. IJscoman

      Guus, jij draait inderdaad om de zaken heen, zoals je altijd doet. Anna stelt je een vraag. Geef daar antwoord op, anders doe je niet meer mee.

     3. Guus Geluk

      Anna draait hier om de zaken heen. Zij heeft het over de NAVO. Het betreft hier echter de grootschalige verspreiding van nepnieuws uit de nepnieuwsfabrieken van president Poetin. Waarom is men gewoon niet bereid te erkennen dat Europa dit fake-news uit Moskou intensief moeten bestrijden?

     4. IJscoman

      Omdat de NATO/VS nog grotere maffiose gangsters zijn dan de Russen, ouwe mongool. En dat weet je zelf ook donders goed. De Amerikanen zijn hele leuke mensen. Maar hun overheid is het grootste kwaad in de wereld: intriges, list, bedrog, manipulatie van landen, zittende machthebbers en grondstoffen. Overal waar ze komen brengen ze dood, vervuiling en ellende. Daar kunnen de Russen in de verste verte niet aan tippen.

      En jij bent de gehersenspoelde slaaf (en betaalde trol) die dit alles goed lult. Je bent een verachtelijk stuk stront Guus.

     5. Michael

      Guus, het is bewonderenswaardig dat je de discussie aan gaat, maar ik denk dat het hopeloos is. Jouw punt, Russische inmenging, wordt ondersteund door bergen bewijs uit vele verschillende bronnen en in vele verschillende situaties. De tegenargument, over een complot van alles wat hiermee te maken heeft tégen Rusland, wordt door geen enkel bewijs ondersteund. Toch volhard men in de onzinnige en onbewezen standpunten.

      Met mensen die de zwaartekracht ontkennen valt moeilijk te discussiëren.

     6. Guus Geluk

      Dat hoef je mij niet te vertellen, IJscoman, dat de Amerikaanse federale overheid niet de meest frisse dingen heeft. Zo heeft ook de Russische overheid zaken uitgevoerd die niet kloppen: denk alleen maar aan de annexatie van de Krim en het met BUK-raketten bewapenen van Oost-Oekraïense rebellen.

      Dat neemt echter niet weg dat Rusland het Westen opzettelijk probeert te destabiliseren. En daarmee vormt Rusland een bedreiging voor het vrije westen.

     7. Zweedse kok

      @Guus&Michael.
      Na lang speuren en uitgebreid overleg met onze expert met de codenaam MI28 zijn we er achter gekomen wat de minister bedoelt met:
      Ollongren refereert onder meer aan een
      Russische site met desinformatie over
      de ramp met de MH17,die de indruk wekte
      een officiële Nederlandse site te zijn.
      .
      Het is ineens zonneklaar.
      De eigenaar en auteur van die site woont in Turkije
      Hij runt een Nederlandse website voor de Nederlandse markt.
      Turkije en Rusland zijn bevriende landen.
      Valt er al een Roebel of een Lira?
      .
      De hier geuite kritiek wordt ineens logisch.
      Zoals wel vaker ligt de oplossing vlak onder je neus.

     8. Guus Geluk

      “Met mensen die de zwaartekracht ontkennen valt moeilijk te discussiëren.”

      Ja, het ontkennen of bagatelliseren van Russische inmenging is zoals het ontkennen van de zwaartekracht. Als men zelfs weigert de Amerikaanse senaatscommissie te geloven, waarin zélfs Republikeinse senatoren plaatsvinden, weet ik het ook niet meer.

     9. swetsnek

      het lijkt wel een verhoor 1ste graad van ons guuske lol

    2. Anna

     Guus Geluk. “Erkennen”? Ik geef weer wat speelt in de wereld. Pijpleiding Nord-Stream 2 is weer actueel. Kijk eens verder dan je neus lang is.

     1. Guus Geluk

      Wat er momenteel speelt is dat Russen verdeeldheid proberen te zaaien in het Westen. Daarmee probeert zij Europa en de Verenigde Staten te destabiliseren. Ollongren heeft gewoon gelijk.

    3. Anna

     Guus Geluk. We moeten nep nieuws niet alleen van de Russen maar ook vooral vanuit New York en andere landen aanpakken. En niet te vergeten het nep nieuws vanuit onze eigen regering die afhankelijk is van Brussel en een klein groepje zogenaamde Ruslanddeskundigen uit Amerika. Mij kunnen ze niet beïnvloeden. U wel?

     1. Guus Geluk

      “…nep nieuws vanuit onze eigen regering die afhankelijk is van Brussel en een klein groepje zogenaamde Ruslanddeskundigen uit Amerika.”

      Welk nepnieuws wordt verspreidt van uit onze overheid?

    4. Dubbele Komma

     Guus Geluk 6 uur ago Beantwoorden
     Erken je dat Europa zich heeft bemoeit met de Oekrainse presidentsverkiezingen en dat de vicepremier gelijk heeft als zij zegt dat we nepnieuws uit Brussel intensief moeten bestrijden?

  3. Dubbele Komma

   het westen begon zich eerst met oekraine te bemoeien en op te jutten,sjongejongejone,er is geen verkiezing geweest in alle landen op de aarde waar de vs geen invloed op uitoefende denk jij?

   ga er ff op googlen voor de grap waar de vs bij betrokken is.

   en dan kom je weer met meerdere nep-accounts.je nep-mening verkondigen over nep-nieuws waar jij als dhimmie dopper zo ongeveer de uitvinder van is,en de beweging die je aanhangt,de bruinhemden.

   nee ik informeer mezelf wel,als we figuren zoals jou moeten gaan geloven met je tientallen nep-accounts,…

   WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHH

   1. Guus Geluk

    “en dan kom je weer met meerdere nep-accounts.je nep-mening verkondigen over nep-nieuws waar jij als dhimmie dopper zo ongeveer de uitvinder van is,en de beweging die je aanhangt,de bruinhemden.

    nee ik informeer mezelf wel,als we figuren zoals jou moeten gaan geloven met je tientallen nep-accounts,…

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAH”

    ????

 4. Anna

  D66 minister Kajsa Ollongren “Russen proberen met nep nieuws opinie in Nederland te sturen”.
  Mijn hemel, VS en NAVO staan bol van Nep Nieuws om heel de wereld opinie te sturen. Nepnieuws over Irak, Rusland, Oekraïne en Libië staat allemaal nog vers in ons geheugen. Russen, VS en NAVO kunnen elkaar de hand geven. Een pot nat.
  Waar hebben ze die nepgetuige vandaan gehaald om Pieter Omtzigt in Parlement de mond te snoeren? Minister D66 speelt het spel mee. Minister president van Nederland bracht nepnieuws van NAVO en VS over in Nederlandse journaal als waarheid. De trollen zijn druk in de weer om alleen de Russen te demoniseren. Amerikanen vrij uit.Die zijn te dom voor nep nieuws?

  1. Peter Selie

   +++++

   1. Guus Geluk

    ——

 5. CJD

  Micheal vd Galien heeft gelijk. Het is absurt om te denken dat de Russen niets beters te doen hebben dan een landje als Nederland die toch geen invloed heeft op de wereldkaart te beïnvloeden. En welke partijen zouden deze kwaadaardige russen nou eigenlijk steunen? De SP, de PVV, FvD? of misschien wel alle drie?

  Ik begin er ook steeds meer aan te geloven dat de politieke middenpartijen (partijkartel van het centrum-links tot het centrum-rechts) over lijken proberen te gaan on aan de macht te blijven

 6. CJD

  Partijen als D66, VVD, CDA en PvdA nemen steeds wanhopiger vormen aan. Zoveel is duidelijk

 7. Anna

  Heel veel nep nieuws in aantocht om de Russische gas/olie pijpleidingen te vernietigen.

 8. Anna

  Minister D66 Ollongren maakt zich belachelijk. Bij Stand.NL is VVD Hans Van Baalen aan het woord. Nou nog zo een opjutter en beïnvloeder. Nog even en Facebook, Twitter en Google worden op zwart gezet. De Russen zouden onze “democratie” beïnvloeden. Absurd! Als het over de islam gaat dan wordt er beweerd “onze democratie is heel sterk”. Amerikanen hebben nooit iets anders gedaan dan beïnvloeden. Waar heeft die D66er het over. Hoe nep is het verhaal van D66 Ollongren? Ze strooit met nepnieuws.

  1. Bloem

   Hans Van Baalen is persoonlijk verantwoordelijk is voor de burgeroorlog in de Oekraïne. Deze burgeroorlog heeft vele levens gekost, daarvoor zou hij vervolgd moeten worden.

   1. Anna

    Bloem. Het nep nieuws van Frans Timmermans bij de VN dat hij heel de wereld in strooide. Werkelijk ongehoord.

 9. Ni28

  De Telegraaf degradeert door de Belgische overname tot het niveau van de NRC. Een met de wind waaiende machtsmedium. Heeft dan Nederland echt geen objectieve krant meer? Ik zou niet weten welke. Vroeger werd het Westen het vrije westen genoemd maar is het nog wel zo? Vroeger bestond politieke correctheid niet dat was iets voor de Communistische Oostblok die wij nu geestelijk aan het benaderen zijn. Als je niets zegt wordt je met rust gelaten.

 10. Ni28

  De Russen worden in dit artikel in bescherming genomen maar dat is onterecht. Zij hebben alle belangen in om Europa verdeeld te krijgen. Het is jammer dat onze overheden hun met krampachtige pogingen juist helpen verdeeldheid te zaaien. Poetin gedraagt zich als de onschuld zelve maar dat is schijn. Het is een wolf in schaapskleren maar dat beseffen maar weinig mensen die denken dat de verdwijning van de Sovjet unie een punt is. Het is geen punt maar een komma, de expansie van Rusland gaat gewoon door. Een pact met Iran en Assad zegt al genoeg. Beide zorgen voor voldoende instroom van moslim immigrante in Europa die nooit voor honderd procent zullen integreren en daardoor een tijdbom vormen. Op afroep zullen zij zich tegen ons keren zoals nu al de Turken laten zien met hun loyaliteit aan Erdogan. Westerse naïviteit is ongekend en ik hoop dat de vriendschap tussen Trump en Poetin maar een spel is. Van Poetin weet ik het zeker.

  1. Dubbele Komma

   Laat je toch niet gek maken Ni28

   de linksmens MOET en ZAL dood en verderf zien,liefst overal oorlog,morgen met de russen,overmorgen in je achtertuin met hun bebaarde bondgenoten,maar ze geilen op geweld gewoon.’

   zoals trump twitterde,de hele wereld heeft er baat bij als wij goede betrekkingen met de russen hebben,welke idioot kan daar nou op tegen zijn?

   de socialistjes natuurlijk,valt me nog mee dat antifa nog geen stenen aan het gooien is geweest bij een sinterklaasintocht.

   helemaal gestoord zijn ze,de russen zitten op geen enkele oorlog te wachten,die willen gewoon handel drijven,en niet nog meer navo raketten in oekraine erbij.

   denk toch eens gezond na.jullie antifa socialistjes zwaaiern de hamer en sikkel,stelletje gestoorden.

   dhimmie doppers dat jullie er zijn! foei!

   1. Ni28

    Ik hoef mij niet gek te laten maken, ik ken de Russen goed genoeg uit eigen ervaring. En ik hoef dat niet voor de tweede keer.

 11. Ritter

  De gevestigde media zijn een bron van “nep nieuws”.

  Alleen al de berichtgeving van b.v Trump staat vol van “nep nieuws” over hem.

  Kennelijk willen de gevestigde media alleen de beeldvorming bepalen van het publiek. En daarmee de publieke opinie. Alles wat daarmee niet strookt word dan “nep nieuws” genoemd.

  1. Michael

   Nee Ritter, nep nieuws wordt nep nieuws genoemd. Een kritisch artikel over iemand, of kritische vragen stellen, is geen nep nieuws, dat heet opinie. Het gaat hier om het bewust verspreiden van desinformatie, letterlijk het verspreiden van “nieuws” dat helemaal niet heeft plaatsgevonden. Dit wordt met name gedaan door Russische trollen in landen als de VS, Oekraïne, Frankrijk, en wellicht ook NL (waar komt bijvoorbeeld die liegende nep getuigen over mh17 vandaan?).

   Het idee dat bovenal en alleen Trump slachtoffer is van nepnieuws wordt gepusht door rechts-activistische media. Ik vind vooral stuitend dat, tegen alle bewijslast in, Trump blijkbaar Putin op zijn mooie blauwe ogen vertrouwd als deze zegt dat hij er geen weet van heeft. Want Putin zal nooit liegen, toch? Rest wel de vraag waarom hij dan niet vraagt of Putin wil uitzoeken wie hier dan wél achter zit, en hoe dit gezamenlijk te voorkomen. Trump ontkent namelijk ook niet de Russische trollen die nepnieuws verspreiden.

   De eeuwige slachtofferrol doet het goed bij Ritter, maar is geen kritische weergave van de werkelijkheid. Is er nepnieuws verspreid over Trump? Ja. Is al het kritische nieuws over Trump nep? Nee. Wat is de grootste bron van nepnieuws en de hele oorzaak dat dit überhaupt in het nieuws is? Russische inmenging met bergen nepnieuws en desinformatie met het bewuste doel landen te destabiliseren.

   1. J.C.

    @Michael

    “nep nieuws wordt nep nieuws genoemd”.

    Zoiets als het volgende uit de lucht gegrepen in het nieuws brengen:

    “heel veel ouderen willen langer thuis blijven wonen”. En dan gauw de verzorgingshuizen voor oudere autochtone Nederlanders sluiten (Kunduz akkoord = Rutte III in 2012); of

    “de zorg wordt onbetaalbaar door de vergrijzing en de stand van de medische wetenschap” (Rutte II en Rutte III).

    Dit zijn een paar voorbeelden van leugenachtig nieuws. Valt dat ook onder nep nieuws?

    1. Michael

     Nee, dit is dus geen nep nieuws. Dit zijn besluiten waar je het niet mee eens bent. De onderbouwing voor die besluiten is er. Vooral die tweede is in ieder geval deels waar, daar zijn honderden onderzoeken het over eens. Of ouderen ook echt langer thuis willen wonen weet ik niet, ik zit niet goed in die materie. Uit persoonlijke ervaring kan ik dit in ieder geval beamen, maar dat is geen bewijs. Neemt niet weg dat dit er waarschijnlijk wel is geweest, anders was de hele oppositie daar over gevallen, zoals nu over de dividendbelasting.

   2. Dubbele Komma

    En hoe zit het met nep-accounts dhimie dopper?

    1. Baaz

     Multinicker…

  2. Dubbele Komma

   Ritter,ik respecteer jouw bijdragen,en in deze sla je de spijker weer regelrecht keihard op de kop.

   en het wangedrag van de MSM word met de dag erger,ze horen onpartijdig nieuws te brengen,om jou zelf een mening te laten vormen. nu word deze mening gestuurd.

   waar ik me ook kapot aan erger zijn alo die “bekende mensen” filmsterren zangers noem het maar op die ineens een politieke mening moeten uitdragen.

   Hey,maak muziek,maak een film maar houd je smoel over wat jan met de pet meemaakt op straat.

   Zon vieze gore Bono die altijd zeikt en jankt dat we de hele wereld asiel moeten geven.
   Én zelf alle belastingen proberen te omzeilen,dus jan de arbeider mag gaan betalen voor deze egotrippende kwibus.

   VERSCHRIKKELIJK!

   gaat sting weer inshallah zingen in de bataclan? het graf van 80 kinderen vermoord door islam?

   alles om je heen is fake,en dhimmie dopper word hier gewoon voor betaald,gelukkig bereikt die idioot alleen maar het tegenovergestelde.

   ga door Ritter!

 12. Anna

  Guus Geluk. Krim was en is van de Russen en niet van de Europeanen of de Amerikanen.

  1. Guus Geluk

   Krim was van Oekraïne. Een illegale aanval op een buurland.

   1. Anna

    Guus Geluk. Krim en Zee van Azov zijn van de Russen en niet van de EU of de Amerikanen. De Russische marine zit er al eeuwen. Azov afsluiten voor de Russen is een derde wereldoorlog veroorzaken. Russen permanent ondermijnen zal op de duur hetzelfde bewerkstelligen. D66 is oorlogzuchtig zoals de Democraten in Amerika. NAVO bombardeerde Joegoslavië in 79 dagen, fabrieken,militaire installaties,bruggen,fabrieken scholen enz. Die instelling is er ten behoeve van vrede? Dat was toch de drijfveer. Nu zit die top wéér met nep nieuws te stoken tegen de Russen.

    1. Guus Geluk

     Anna, de Krim was een schiereiland van Oekraïne – hetgeen ook door de VN is erkent – maar werd door Rusland geannexeerd. Een regelrechte aanval op een soeverein land.

     1. corfo

      @ Guus G.
      de geschiedenislessen die je mogelijk hebt gevolgd zijn aan jou niet besteed geweest.
      Je liegt en dat doe je moedwillig om de weldenkenden te schofferen.
      Je bent een minkukel van de hoogste orde Guusje, als ’t je te heet onder de voeten wordt kun je alleen nog blèren : “Trol alert !” en dan ben je verdwenen, schijthuis met je quasi-intellectueel geleuter, je deugt voor geen cent.
      Oh ja, je behandelend psychiater is naar je op zoek, je hebt je onttrokken aan z’n toezicht, dus snel melden in het behandelcentrum in Den Dolder, Guus.

     2. Guus Geluk

      Gewoon even het internet raadplegen, corfo. De Krim behoorde tot Oekraïne en werd vervolgens geannexeerd door Russische militairen.

      Een schande.

     3. Dubbele Komma

      doppertje u lult weer eens uit de nek.

      u slaat voor het gemak weer een stapje over: de illegale coup van het westen in oekraine.

      daarbij is de krim heel belangrijk voor rusland,gaan ze never nooit niet opgeven. weet elke idioot en kan ook niet anders.

      er is een referendum geweest op de krim,die hebben zelf mogen kiezen,dat mogen wij hier niet eens door hersenloze fascisten als jij.

      Nikita Chroetsjov was de russische president die in een dronken bui de krim aan oekraine gaf.

      ohja og iets hersenloos dhimmie doppertje heb jij op utube de filmpjes gezien van russen die heel hun leven in de oekraine woonden leefden,daar belasting hebben betaald en werden kapot geschoten door de oekrainers? met het westen als mededader om de grondstoffen in oekraine maar veilig te stellen?

      ik dacht dat achterlijke socialistjes zoals jij een hekel hadden aan kapitalisme?

      Nou ik kan je vertellen dat de grootste misdadige kapitalisten heel blij zijn met de nieuwe linkse medemens! hahahahaha je bent te achterlijk om het te zien.

      follow the money, Einstein?

      Who benefits?

      JIJ HELPT ZE ERBIJ,MUHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      sjeezus wat zijn die socialistjes toch helemaal van het pad af,e weten niks,praten anderen na en ontkennen keiharde feiten.

      geschiedenis jonguh, ga eens een boek lezen,mafkees.

     4. Guus Geluk

      “daarbij is de krim heel belangrijk voor rusland,gaan ze never nooit niet opgeven. weet elke idioot en kan ook niet anders.”

      Ja, en dat afpakken is illegaal.

     5. IJscoman

      Je bent een pathologische leugenaar Guus. De Krim behoorde vanaf 1768 tot het Russische rijk. Tijdens het bewind van Stalins opvolger Chroesjtsjov, zelf Oekraïener, werd de Krim in 1954 aan de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek overgedragen, bij wijze van gebaar van vriendschap tussen het Russische en het Oekraïense volk. Hoewel er op 20 januari 1991 een referendum werd gehouden waarin de bewoners van de Krim zich hadden uitgesproken om een autonome republiek binnen de Sovjet-Unie te worden, bleef de Krim bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 toch deel van de Oekraïne. In 2014 sprak de bevolking zich opnieuw uit via een referendum, ditmaal voor aansluiting bij Rusland.

      Samenvattend: de Krim is 186 jaar van Rusland geweest, 60 jaar van de Oekraine (als cadeautje van een dronken nep-tsaar) en de bevolking heeft zich twee keer uitgesproken tegen Oekrains bewind.

     6. Guus Geluk

      Derhalve behoorde de Krim tot Oekraïne en werd illegaal geannexeerd door Rusland.

      Nogmaals: een schande.

     7. Dubbele Komma

      Nee,de inmenging van europa in oekraine was/is illegaal.

      bij de les blijven graag,

   2. Dubbele Komma

    nep-account guus gelukkig hersenloos probeert nep-nieuws te verspreiden.

    de europese bemoeienis met oekraine is/was illegaal.

    neppert….:-DDDDDDDDDDDDDDDD

    1. Guus Geluk

     “neppert….:-DDDDDDDDDDDDDDDD”

     Laat je opnemen, dombo.

 13. Kodi

  Over inmenging in buitenlandse verkiezingen gesproken: Met Nederlands belastinggeld uit het budget van ontwikkelingslanden werd de kas van de Clinton Foundation met € 4,4 mln. gespekt ten behoeve van de campagne voor Crooked Hillary.

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2033268-nederland-geeft-miljoenen-aan-clinton-foundation.html

 14. Anna

  Media die alleen maar slechte berichten over president Trump en zijn vrouw mogen schrijven. Alle goede weglaten. Over manipuleren gesproken met de NAVO- top voorop. In VS is wel meer aan de hand dan de invloed van de Russen. Men mag er toch van uit gaan dat bevolking niet mesjogge en blind is.

  1. Guus Geluk

   Ik heb geen aanwijzingen dat de overheid de media heeft opgedragen alleen negatieve artikelen te publiceren over Trump. Bovendien: als de overheid de pers in haar zak zou hebben, zou zij het wel erg slecht aanpakken.

   1. Anna

    Guus Geluk. “De overheid”. Staat er “overheid”?

 15. Two Ravens Black Kettle

  Ollongren, Divisie Gedanken-Gestapo van the Ministry of Truth, EUSSR-Sectie: Doofpot en Agit.Prop.

 16. Viertel

  Bij de start van Rutte III dacht iedereen dat Ferdinand Grappenhaus en Sigrid Kaag de ministers waren die snel in moeilijkheden zouden komen. Maar zie, het is de Zweedse-Finse-Nederlandse Kajsa Ollogren. Protegé van Mark Rutte himzelf. Zij valt bij haar eerste, beste optreden in de media gelijk door de mand. Nou ja, het is wel een traditie dat Binnenlandse Zaken altijd de zwakste minister heeft (zie Ronald Plasterk in Rutte II).

 17. EllyD19

  Deze tante zat samen met Rutte “vrolijk” te zijn toen Wilders aan het woord was. Dan weet ik genoeg van iemand. Goed dat ze zich zo in de kijker heeft geplaatst voor half Nederland, wat een slijmerd.

  1. corfo

   @ EllyD18.
   Is dat mens de echtgenote van “onze” idioot : Zwödse Kökki ?
   Zij, die zich “minister” noemt, is toch óók geen Nederlandse ? Ja, zal de één of andere wereldvreemde reaguurder zeggen : zij heeft een NL- én een Zweeds paspoort.””
   Halve Nederlanders hebben nog nóóit bestaan. Wat moeten we met zo’n Pipi Langkous ?

  2. Marija

   Dat heb ik ook gezien en aan geërgerd.
   Weer een walgelijke vertoning van minachting.
   Dat mens is net als anderen in dit kabinet een TREKPOP van Rutte de Pinokkio
   van deze groep leugenaars en bedriegers.

 18. Marija

  wat zitten daar toch een stel ongelooflijke minkukels.

 19. Viertel

  Hilarisch! De EU gaat, onder leiding van EU-commissaris Timmermans, de burgers van de EU helpen om echt nieuws van nepnieuws te onderscheiden. http://m.standaard.be/cnt/dmf20171113_03183505//
  Wat zei Frans Timmermans, toen nog minister van Buitenlandse Zaken, in 2014 ook alweer over de zuurstofkapjes en de vliegramp met MH17?

 20. corfo

  “Nep nieuws” wordt o.a. op grote schaal verspreid door Rubberen Rutje.
  “Nederland is een rijk landje”, roept deze liegende Don Quichot te pas én onpas. “Ieder NL’er gaat erop vooruit”, loog deze man tegen ons. Hij beledigt België door leugens over dat land te verkondigen. Wanneer gaat deze man eens graven naar de diverse onderste stenen, zoals hij ons beloofde ? Nep nieuws, niks anders.
  Ik hoor die Bolle van Baalen + Adolf Verhofstadt nog bléren op het Majdanplein in Kiev : “Oekraïne moet in de EU, Oekraïners komt in opstand, schudt het Russische juk af !” Vreemd dat de Russen iets terug willen doen ? Welnee, héél begrijpelijk maar maakt wél angstig; hebben we te danken aan die twee paljassen : van Baalen en Verhofstadt.

 21. Ruud562

  Het eerste wat door mij heen ging toen ik dit nieuws aangaande dat nepnieuws hoorde was: “Oh, de hun onwelvallige berichten wil men dus gaan uitsluiten, alleen hun bevallig nieuws mag nog doorkomen.” Een gedachte die dus bewaarheid wordt. Hoezo democratisch? Hoezo D66??

 22. Ruud562

  Marija, Minkukels?
  Ik zie ze meer en meer als tuig van de richel met dictorale neigingen!

 23. corfo

  Begrijp ik het nou goed dat Timmermans óns moet gaan leren om nep nieuws te kunnen onderscheiden ?
  Franske begrijpt nog niet een dat hij zélf nep nieuws is !
  Smerige gluiperd, die man.

 24. swetsnek

  Maar als er zo veel nep nieuws is en Guus Michael en aanverwante trollen al zoveel bewijs hebben dan is het toch allang geen nep nieuws meer ?????
  O ja oppertrol ZWEETSOK VERGEET IK BIJNA HAHAHA maar je de kan de k…… krijgen he
  Vraag me af of jullie nog wel wat anders doen dan hier zitten koken op DDS.
  GET A LIFE

 25. Anna

  4-4- 2017 AIVD ” Geen bewijs gevonden dat Rusland Nederlandse verkiezingen heeft proberen te beïnvloeden”. “AIVD heeft geen hard bewijs gevonden dat Rusland ook de verkiezingen heeft beïnvloed”.
  14-11-2017 D66 minister Kajsa Ollongren “Rusland beïnvloed Nederlandse verkiezingen”. Wie is verantwoordelijk voor nep nieuws?

 26. Klukkluk

  De Bilderbergkliek wil gewoon weer hun greep op de Krim terug. Iets met belangen in olie- en gasleidingen. Gaat u dat nog vertellen, mevr. Oliengron, tegen de Telegraaf. U was toch bij de geheime bijeenkomst van de Bildenbergers in 2016? Als ‘getalenteerd’ D66 wethouder maar vooral als vriendinnetje van Beatrix (Kon. Shell). Sowieso idioot, een Zweeds/Fins prinsesje als Minister van Binnenlandse Zaken. Wat een klucht.

 27. Anna

  We hadden bijna een derde wereldoorlog met Obama en Clinton aan het roer. Begint de Poetin en Rusland hysterie met D66 in regering nou weer van voor af aan? Werkelijk echt gevaarlijk.

  1. Peter Selie

   +++++

 28. Florissa

  Juist ,opheffen die leugenkliek bij de NPO ,werd de hoogste tijd ,en schei uit met de Russen overal de schuld van te geven ,Putin doet het beter dan die mafklappers hier ,die kunnen niet eens een paar pestjochies oppakken als ze de boel vernielen .

 29. denk eens na

  Weet je wat nep nieuws is 1000euro voor iedere werkende, geen geld naar de grieken, het wel bekende inleg velletje,enz enz.

 30. Two Ravens Black Kettle

  In Zweden staan op ‘foute gedachten’ ook de sociale doodstraf.
  Geen wonder dat Ollongren dit huzarenstukje wil herhalen
  De Gedanken Gestapo van Frau Ollongren

  Dit is een hele, hele, hele enge vrouw
  George Orwell schreef over dit soort types
  Heel gevaarlijk.

 31. Bes Tolen

  Ollongren is zelf fake en dat moet ze weten. Daarvoor zit ze ook in het kabinet als vertegenwoordiger van wat heet geïntegreerde buitenlanders. Uiterlijk verpakt weliswaar maar toch nog herkenbaar aan het hier zo impopulaire Zweedse wat haar kenmerkt, de volledige overgave van wat ze goed moet vinden omdat het het vermeende achtergestelde of te wel het ware achterlijke; uit de eigen etterige bron van dat achterlijke voortdurend opborrelend als agressieve reactie op de menselijke verworvenheden aan vrijheid, die blijvend als fataal ontzegd moet worden door wat nooit te bewijzen zal zijn maar wel tot scherpe onderdrukking leidt, het geloof van de oorlogszuchtige hannibal hallucinatoren wordt bevorderd. Opdat ze wat hier goed is slecht moet vinden. Als de opgefokte profetes van de foute wereld, de onderkruipers in het Westen, die het grote geld sinds de Oudheid steunen wat stelselmatig uit de zakken van de gewone burgers wordt geplukt. [Eigenlijk is daar voor dat plukken een juister woord voor maar uit lafheid, ik geef het toe, noem ik dat niet]. Het eeuwig gebrek aan eerlijkheid van de Deep State in het Westen wordt blijkbaar steeds meer in Nederland van overheidswege bevorderd. Onder forse druk om hoe vals, vijanden te scheppen als afleiding van de eigen foute uitgangspunten, die al zoveel ellende hebben veroorzaakt en dat zullen blijven doen.

 32. denk eens na

  Of sleepwet, of Moskou onthuld mh17.

 33. denk eens na

  We zien hier het nep nieuws van de wijlen burgen meester van Adam.Het verspreiden van berichten die in elkaar gezet zijn, Videos, nrc berichten ,geruchten ,rutte s toespraken.

 34. Peter Selie

  Kajsa Ollongren de Zweedse islam appeacher in het kabinet, beter kan zij het niet maken.

 35. corfo

  Ergens roept iemand : “Nepnieuws”! wat gebeurt er vervolgens ? De niet-denkenden in dit landje wijzen ogenblikkelijk naar Trump en co. De weldenken zoeken het dichter bij huis, n.l. in den Haag. De grootste verspreider van z.g. nepnieuws is ons áller Don Quichot, Rutje ! Noemt Nederland “een rijk landje”, belooft “onderste stenen naar boven te halen”, belooft dat álle Nederlanders erop vooruit zullen gaan, nu ’t in NL zó vreselijk goed gaat, “” iedere NL’er krijgt € 1000, allemaal bedrog/leugens. Uit diezelfde kringen komt doorlopend het bericht dat NL ongeveer “overal mee voorop loopt in de EU “, óók nepnieuws !!! Gisteren gehoord : In Duitsland gaan de pensioenen met een “substantieël” bedrag omhoog !!! Omdat het in Duitsland kennelijk goed gaat. Nederland loopt “met de mond” bijna overal voorop, behalve als ’t om de verzorging van de eigen bevolking gaat
  Er bestaat in NL een wet : de z.g. “Pluk-ze wet”, “den Haag denkt dat die wet alléén voor hen geldt !!” Nepnieuws ? Je hoeft daarvoor niet over de grens te kijken !!!

  1. Punt50

   Exact!!

   Op een dag stond er bij het asielzoekerscentrum een arme gelukszoeker en er verscheen plots een fee. “Mijn beste man,” zegt ze, “ik ben hier door de PvdA naartoe gestuurd om voor jou drie wensen te vervullen aangezien jij nu net in ons land bent aangekomen met je vrouw en je acht kinderen.” De man kijkt vreemd op en vertelt de fee: “Wel, waar ik vandaan kom hebben we vaker een slecht gebit dus ik wil een goed gebit.” De fee keek naar het gehavende gebit van de migrant en poef! De man had plots een stralend gebit.
   “Ik heb er nog twee voor je in de aanbieding. Waar kan ik je verder mee verblijden?” De gelukszoeker kreeg nu plots wat meer lef: “Ik wil een grote villa midden in Utrecht met wel acht slaapkamers en dat de rest van mijn familie hier ook naartoe kan komen!” Poef! Zo stond hij plots in een mooie, dure Utrechtse villa omringd door zijn familie.
   “Ik heb er nog eentje voor je,” zegt de fee. “Goed, ik wil nu een Nederlander worden. Met Nederlandse kleren, een Nederlands gezicht en een Nederlandse naam.” Poef! Zo stond de man, nu Piet Jansen geheten, daar in zijn jasje van de Zeeman, geen cent op zak en geen huis te bekennen en hij had een gammel gebit omdat hij de ziektekostenverzekering niet meer kon opbrengen. “Waar is mijn gebit? Waar is mijn huis?” jammert de gelukszoeker.
   De fee grijnst gemeen: “Nu ben je een Nederlander. Nu moet je het maar lekker zelf uitzoeken. Nou dag he!”

   1. poison

    Hahahaha. Dat is een goeie Punt50.

    Nepnieuws of niet. Ik zie het als propaganda om Nederland klaar te stomen voor de sleepwet.

 36. Babaji538

  “Als goede zuivere zaden, bloemen zullen doen groeien,
  zo zal zwart zaad enkel en alleen verderf teweegbrengen.”
  Petra Hermans

 37. Kodi

  Persberichtje van Marcel Gelauff. Zelfs het Genootschap van Hoofdredacteuren vindt EUvsDisinfo erger dan GeenStijl, en steunt daarom onze rechtszaak tegen die koekenbakkers. (cc @KajsaOllongren)

  https://pbs.twimg.com/media/DXmdB_kWsAAdbt6.jpg

 38. Troelstra

  De waarheden van Kotsja Orwellongren:

  War = peace
  Freedom = slavery
  Ignorance = strength
  2 + 2 = 5

  De Minister van Waarheid, Kajsa Ollongren, gaat voor ons bepalen wat nepnieuws is. En wat toevallig nou toch dat deze “Wij van WC-eend” campagne samenvalt met wanneer er PS- en EP-verkiezingen zijn.

  Orwellongren start campagne tegen nepnieuws

  JE BENT ZELF NEP, MENS.
  Mens, laat die zieke plannetjes toch gewoon vallen.

  Onze overheid, die alles bij elkaar liegt en bedriegt en besodemietert, begint echt serieus zonder knipperen met droge ogen een campagne tegen “nepnieuws”. HOE MOETEN WIJ ALS BLOEDSERIEUS SATIRISCH-HYPERBOLIAANS WEPPLOK OOIT DE REALITEIT NOG OP DE HAK NEMEN MET ZULKE GRAPPENMAKERS IN DEN HAAG? Hmmm? Leg ons dat eens uit, Karin de Koekwaus, Minister van Informatievervorming, Referendummoord & Sleepwetschmier? De campagne is zogenaamd bedoeld om de verkiezingen “vrij en eerlijk te laten verlopen”. Wat Ollongren écht wil, is dat kritische blogs, sceptische twitteraars en politiek wantrouwige internetters van het web worden gezuiverd of een zegel van onbetrouwbaarheid krijgen opgeplakt, zodat de politiek en het Ministerie van Mediapark lekker klakkeloos kunnen samenspannen in hun campagnegelul over het “redden” van het klimaat, het “oplossen” van het migratieprobleem of het “verbeteren” van zorg en onderwijs kunnen communiceren. Zonder dat er allemaal kritische NuKuBu’s hun vingertjes in de lucht priemen en zeggen ‘Uuuuh, dit is niet waar en dat is een leugen en hier bent u ons aan het voorliegen, meneer de politicus of mevrouw de minister’. Als Kafka Orwellongren écht “eerlijke en vrije” verkiezingen wilde, dan zou ze verkiezingscampagnes door politieke partijen moeten verbieden, politici een spreekverbod moeten geven en alle voorlichters moeten ontslaan (dat laatste ook buiten verkiezingstijd). Of heeft iemand ondertussen al gevonden in welk partijprogramma de afschaf van de dividendbelasting wél genoemd was..?

  GeenStijl

  1. Lugar

   Ik herinner mij een vraag aan Ollongren: Kunt u een actueel voorbeeld geven van nepnieuws dat uit Rusland komt? Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei dat Ollongren ‘zonder twijfel’ met voorbeelden zou komen…

   “Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft geen extra voorbeelden van Russisch nepnieuws. Onder meer PVV en SP hadden hadden daar vorige maand om gevraagd. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Ollongren maandag dat de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten wel onderzoek doen naar ‘heimelijke politieke beïnvloeding’ en ‘desinformatie’. Om te vervolgen: “Daar waar mogelijk zal ik uw Kamer informeren over concrete voorbeelden. Daarbij geldt dat staatsgeheime informatie alleen gedeeld kan worden met de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.”

   Bron: TPO (18 december 2017 )

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.